Dodaj do ulubionych

Co po szkole?

24.08.11, 12:09
Zajecia lekcyjne w takiej pierwszej/trzeciej klasie to pewnie trwają do 12? Dzieci potem do swietlice idą? Co tam robią? Strasznie długo tam trzeba siedzieć.......
A rano trzeba zawiedzc na 8? Co sie dzieje jak rodzic musi np wyjsc z takiej szkoły o 7 bo musi dojechać do pracy? Dzieciak kibluje znowu w świetlicy? W zerówkach/przedszkolach pewnie mają lepszą opiekę?
No i kiedy Wasze dzieci zaczeły wracac same do domu i tam siedzieć?
Pytanie do matek pracujących na cały etat.
Mam malutkie dziecko ale juz sie przejmuje tym co będzie kiedyś........
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Co po szkole? 24.08.11, 12:12
      Najpierw to upewnij się czy rzeczywiście do 12. Moi kończą o wiele później choć zaczynają o 8. Później świetlica i mnóstwo kółek do wyboru więc żadna trauma. Odbieram 16-17. Grunt to wybrać dobrą szkołę.
    • joanna_poz Re: Co po szkole? 24.08.11, 12:22
      syn w zeszłym roku był w I klasie.
      swietlica jest czynna u nas od 7, ja woziłam syna na 8 (szkoła poza rejonem więc wozimy).
      lekcje sa do 12:25, potem obiad, po obiedzie świetlica - u nas czynna do 17, ja odbierałam ok. 16 - 16:15.
      u nas akurat jest duzo kolek zainteresowań w czasie swielicowym, ruszają ok. 13:30 (po obiedzie) - wiec do 14:20 3 razy w tyg. był na jakimś kolku (jakby się uprzec to mozna i zapisać na 5 dni), potem w swieltcy - tam odrabiają lekcje, bawią się, wiosną wychodzili na boisko/ plac zabaw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka