Dodaj do ulubionych

Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja?

01.09.11, 20:58
Moja prawie 5 latka od 20 minut wyje i prosi przeczytaj mi bajke. Zanim zaczeła wyc, wybrałam jej bajke ale jej się nie spodobała, wiec biore kolejna a ona foch, że inna. Po 6 propozycji mówię zdecydowanym głosem, żeby sama wybrała, to jej przeczytam. Na to moje dziecko w płącz i tak wyje. No i co, szczelic ją , a może siebie. Wysiadam juz.
Jaki jest problem, żeby wybrała tą cholerną bajkę i przeciez jej przeczytam. Nierozumiem. Co z tym moim dzieckiem jest nie tak? Pomocy bo oszaleje.
Obserwuj wątek
    • sonia-3 Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:03
      No cóż, jak to się mówi- Kto ma pszczoły, ten ma miód. Kto ma dzieci- ten ma smród. Też mam młodą- 7 lat. I też jaj czasami nijak zrozumieć nie mogę. I mam tylko nadzieję, że wyrośnie z tego smile
    • baba06 Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:03
      daj dziecku kredki i zaproponuj, żeby narysowało jakie jet złe, ty też możesz wziąć swoją kartkę, świetnie rozładowuje napięciesmile
    • gemmavera Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:21
      Najwyraźniej Twoja córka ma problem z ośrodkiem decyzyjnym. wink Zmęczona jest pewnie, bo najwyraźniej się nakręca (a i Ciebie przy okazji).
      Może daj jej ostatnią szansę - poproś żeby wybrała powiedzmy z trzech tytułów, i zapowiedz, że jeśli się nie zdecyduje, to idzie spać bez bajki.
      • kanga_roo Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:26
        zmęczona jest. dałabym picie do dzioba, i przeczytała bajkę. obojętnie którą.
    • baltycki Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:28
      viki.christina7 napisała:

> No i co, szczelic ją ,
      Szczel.
      • zona_mi Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:34
        > > No i co, szczelic ją ,
        > Szczel.

Szczel. Najlepiej w zemby.
    • siejeczka Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:33
      Myśle że z dzieckiem wszystko w porządku tongue_out
      Zmęczona jest i sama nie wie czego chce... musisz ją wyciszyć i dopiero jak się już bedzie spokojna to może Ci powie o co jej chodziło albo nie zdąży bo zaśnie tongue_out
      A poza tym nie wiesz że my kobiety czasem tak mamy same nie wiemy co chcemy od życia partnera i takie tam to co pięciolatka nie może?! big_grin
    • nanuk24 Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:33
      Menzowi szczel. kto to widzial takie dzieci robic.
      • myelegans Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:38
        Mnie sie w takich sytuacjach wlacza osrodek empatii......trza wziac na kolana i przytulic i dac sie wyplakac....
        • viki.christina7 Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:43
          księżniczka wybrała ta sama bajkę którą ja wybrałam 40 minut temu!!!
          O mało jej nie rozszarpałam. Oczywiście dalej wyje, bo nakrzyczałam, że wybrała tą sama bajkę.
          oszaleje, ocipieje i nie wiem co jeszcze...

a szczelic to mam ochote siebie, że dopuściłam do takiego rozbestwienia big_grin

ale w sumie męża też można, a co big_grin
          • zona_mi Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:47
            Dziecko utul, mężowi szczel w zemby, a sobie szczel kielicha.
          • siejeczka Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:59
            no i po co na nią znów krzyczałaś? popatrz na zegarek jest kapke późno ona jest zmeczona rozhisteryzowana i nie potrzebuje kolejnej awantury tylko przytulenia i troszke czułości... strzel sobie tego kielicha a najlepiej dwa i wycisz dziecko...
          • z_lasu Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 02.09.11, 10:08
            > nakrzyczałam, że wybrała tą sama bajkę.

Żartujesz?! Ja też niestety wrzeszczę na dziecko, ale to bym nie wpadła. Awantura przez 40 min. o to, że dziecko ma wybrać bajkę, a jak wreszcie wybrało to nią nawrzeszczałaś? To ja bym też się chyba rozpłakała, jakby mnie tak ktoś potraktował. A mam więcej niż 5 lat.
    • nangaparbat3 Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? Ty 01.09.11, 21:44

• zona_mi nangaparbat3 01.09.11, 21:47
        Toś się nagadała... wink
    • na_pustyni Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:55
      idz jej poczytac, zamiast na forum siedziec tongue_out
      • viki.christina7 Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 21:57
        dziecko zasypia, ja po kielichu a mężowi się upiekło bo zasnął big_grin big_grin
        • na_pustyni Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 22:04
          brawo!
        • hotya Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 01.09.11, 23:49
          To musiała być bardzo krótka bajka.
    • naomi19 Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 02.09.11, 00:04
      A jutro połóż do łóżka godzinę wcześniej.
    • naomi19 Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 02.09.11, 00:05
      I nie wydzieraj się, tylko przytul,uspokój, przeczytaj.
      • wioskowy_glupek Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 02.09.11, 09:47
        Wydrzyj się powiedz że jak się do 5 min nie uspokoi to pójdzie spać bez bajki po czym wyjdź z pokoju. Przyjdź dopiero jak się uspokoi.
        • azjaodkuchni Re: Czy moje dziecko jest nienormalne czy ja? 02.09.11, 17:09
          Eeeeee nie żadnego darcia.
          Powiedz , że przeczytasz jak wybierze , bo nie masz pomysłu która to ma byc bajka i tyle no i powiedz, że ją kochasz..nawet nie zdąży zapłakac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka