rosapulchra-0 26.09.11, 20:11 Polskie modelki plus size. Podobają się wam? Ładne? Czy odważne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagunia Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:12 Buzie ładne, ale ciała za dużo o co najmniej 10 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:18 W spódnicach panie wyglądają ładnie pani w jasnych spodniach nie szczególnie, ale dobrze, że coś się zmienia i po wybiegu chodzą normalne babki nie tylko wieszaki,. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:00 One nie są wcale "normalne" rozmiarowo. Normalne rozmiarowo to sa kobiety na polskiej ulicyp Ja jednak widuję rzadko takie osoby jak te na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:04 Kalipso, to są polskie modelki, chodzące po polskich ulicach, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:08 To, że są to kobiety wzięte z ulicy jeszcze nie oznacza, że w ilościach hurtowych po tych ulicach chodzą. To są takie same ekstrema jak wychudzone szkielety. Gro kobiet nie waży 90+ ani 40-. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:30 Mówisz serio? Ostatnie badanie TNS OBOP z sierpnia 2008 roku wskazuje, że 46 proc. społeczeństwa cierpi na nadwagę lub otyłość. Tylko 2% z nas ocenia siebie jako otyłych, tymczasem według badań aż ponad połowa (53%) dorosłych Polaków jest otyła! Otyłość to problem XXI wieku. Grubasów jest coraz więcej, statystyki pogarszają się z roku na rok, także wśród dzieci i młodzieży. Jakieś pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:40 To przykre, ale więcej osób z nadwagą dalej jest w Twoim wspaniałym kraju i dziewięciu innych w Europie. Polska pod tym względem (a to Ci pech, pewnie znowu trolluję bądź trollują za mnie statystyki ) zajmuje dopiero 11 miejsce. Ale to dlatego, że nie stać nas na jedzenie, hłe, hłe, hłe... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Polskie modelki 27.09.11, 10:33 ale większość tych otyłych ludzi to jednak faceci. Kobiety znacznie rzadziej mają nadwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Polskie modelki 27.09.11, 07:50 Dla mnie to nie sa normalne babki. Sa za grube jak na norme. Odpowiedz Link Zgłoś
donnasanta Re: Polskie modelki 27.09.11, 13:51 azjaodkuchni napisała: po wybiegu chodzą normalne babki nie tylko wieszaki,. one nie sa normalne tylko otyle a wieszaki za chude... Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowe_studio Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:18 o wow! to nic, liczy sie wnetrze Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:20 otyłe podobają mi się tak samo jak zagłodzone, czyli wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:22 Mają ładne twarze, z figury nie podobają mi się; za dużo ciała- mam zaraz wizję cukrzycy, nadciśnienia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:23 Twarze mają o niebo ładniejsze od naszej topowej modelki Ani Rubik. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:37 marzeka1 napisała: > Twarze mają o niebo ładniejsze od naszej topowej modelki Ani Rubik. O tym samym pomyślałam Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:47 Chcesz czy nie to ona jest na okładce Vogue, a nie Panie z nadwagą... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:58 Jasne.. www.huffingtonpost.com/2011/06/03/vogue-italia-plus-size_n_870739.html Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:00 Jako wyjątek i ciekawostka, nie zaś reguła Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Polskie modelki 27.09.11, 15:48 No i te modelki z voque mają wprawdzie nadwagę, ale nie są otyłe. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:27 Przeciętne, znam ładniejsze grube kobiety. Wolę też, jak kobieta w jakimkolwiek rozmiarze ma talię, te nie mają. Ale lubię takie akcje, bo moim zdaniem w mediach powinny być widoczne wszystkie rozmiary. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:29 Nie wiele się różnią od przeciętnej kobiety widzianej na ulicach Niemiec czy UK, przynajmniej rozmiarowo Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Polskie modelki 27.09.11, 10:52 Opowiadasz bzdury,do tej pory poznalam 2osoby o takich wymiarach,na ulicy tez nie ma nadmiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:47 Nie podobają mi się, są jak dla mnie za grube. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:53 Promowanie otyłości jest tak samo nie w porządku jak promowanie głodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:53 Tłuste ładne nie jest - chodzi o figure i nie ma co zakilnac rzeczywistosci..buzki maja przyjemne , z charakteru tez moga byc sympatyczne..a wewnetrzne piekno chyba wazniejsze no nie :p Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:10 Tak, ale to usytuowane między nogami... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:11 Oczywiście między "szczupłymi nogami" Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Polskie modelki 26.09.11, 20:58 Nie, nie podobają się. Pierwsze, co mi się rzuca w oczy to otłuszczone ciała a to mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:08 Nie, nie podobają mi się. Tyle jest normalnych, ładnych, zdrowych kobiet - dlaczego uparli się pokazywać te z nieprawidłową wagą? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:15 Straszne skrajnosci kroluja na tych wybiegach..jak nie anoreksja to znowu dosyc spora nadwaga..nie wiem czemu to ma słuzyc..jakby nie mogli pokazac normalniei zbudowanej babki - nie za grubej i nie za chudej..no jedynie gdzie mozna zobaczyc taka z fajnym siedziskiem i wszystko w normie to chyba pokazy bielizny.. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Polskie modelki 27.09.11, 00:03 No własnie, czy nie można by promowac dziewczyn o zgrabnej figurze i zdrowej wadze? Tak między 36 a 40? Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:14 brunetka wyglada bardzo ladnie - z wyjatkiem tego zdjecia w spodniach i w bieliznie. szczupla, normalna oraz kobieta z nadwaga moze wygladac pieknie i moze sie podobac.. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:31 sa naprawde grube! wielkie i maja zaniedbane ciala z cellulitem zagraniczne modelki plus size sa apetyczne, te absolutnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:52 co wy ludzie z tym cellulitem, czy nie lepiej pokazac jak wyglada cialo przecietnej kobiety od czasu do czasu, rzygac mi sie chce juz od tych plastikowych, wychudzonych lalek. Odpowiedz Link Zgłoś
haudrey Re: Polskie modelki 26.09.11, 21:43 ta brunetka na 3 i 4 zdjęcku podobna do Bellucci. ładna buzia. Co do figury, jestem na nie, babki mają duzą nadwagę i nie widzę nic pozytywnego w promowaniu takiego wyglądu (anorektyczki tez mi się nie podobaja). Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Polskie modelki 26.09.11, 22:07 Ale dlaczego zawsze musi być jakaś przeginka. Albo modelki są chude jak szkieletory albo za grube. Żadna nie jest naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Polskie modelki 27.09.11, 07:50 Nie podobaja mi sie. Sa po prostu za grube. Dlaczego wychudzonym modelkom trzeba przeciwstawiac od razu cos takiego? Tak jakby pomiedzy juz nic nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Polskie modelki 27.09.11, 08:16 No dobra, de gustibus itd, ale jedno mi się rzuciło w oczy na tych zdjęciach: jakie kolosalne znaczenie ma odpowiedni ubiór! Brunetka w jasnych spodniach wydaje się być o 20 kilo grubsza, niż w tych wąskich ciemnych z luźną bluzką. W tych rurkach wygląda naprawdę spoko. I tu, wydaje mi się, widać sens istnienia takich modelek: nic mnie tak nie wkurza, jak porady modowe "dla puszystych" zilustrowane zdjęciem anorektyczki, która we wszystkim wygląda tak samo chudo. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Polskie modelki 27.09.11, 09:38 faktycznie, myslalam ze jedna Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Polskie modelki 27.09.11, 10:26 O kurdę, rzeczywiście! No to mnie ta szczuplejsza się podoba - nie tylko dlatego, że buzia ładniejsza i kilogramów ma mniej, ale i dlatego, że jest lepiej ubrana. Odpowiedz Link Zgłoś
i_b13 Re: Polskie modelki 27.09.11, 09:16 brunetka ma bardzo ładną buzię, blondynka troche mniej mi sie podoba obie są mocno tęgie, maja grube uda ale sporo otyłych dziewczyn/kobiet chadza po naszych ulicach one genialnie prezentują jaki strój jest korzystny dla takiej trudnej figury tęgie modelki tez sa potrzebne na rynku polskim nie cierpię zdjęć wychudzonych babek prezentujących modę XXL Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Polskie modelki 27.09.11, 09:17 zxgadzam sie z opinia ze promowanie otylosci/wychudzenia/zbytniego napakowania etc nie jest dobre a przez plus size bardziej widze kobiete o budowie ciała takiej Beyonce e.lansik.pl/la135/2fc26f45001efc94473f2994 tez nie moj typ do konca ale sa proporcje, waska talia (stosunkowo) spora pupa na solidnych udach i widoczny biust - ale widac tez ze cwiczy i dba o siebie dzieki czemu pewnie jest zdrowsza od wieksozsci z nas;p Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Polskie modelki 27.09.11, 09:36 po pierwsze fajnie, że są pokazy mody 44+ nie lubie wieszaków, ale też nie chce zeby modelki były otyłe chciałabym modelki zgrabne, z normalna wagą listverse.files.wordpress.com/2008/05/cw-antm10-whitney-container-010071-a96893-500x636.jpg geishaschooldropout.typepad.com/.a/6a00e54fdd46f488330154350a8d5a970c-500wi co do pokazu\pokaz był fatalny, ta czarna byla ubrana momentami koszmarnie widac róznice jak wyglada w jasnych spodniach i jak wygląda w takim dlugim ciemny swetrze ( zreszta najlepszy zestaw z calego pokazu i ta "bielizna" czyli stroj do nurkowania w koloze cielistym liczylam na cos w tylu goka- fajna zabudowana , koronkowa bielizna, szlafrok powiewajacy etc, a nie obcisnięte parówy Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Polskie modelki 27.09.11, 09:43 to raczej modelki size xxxxl .... trochę za grube jak dla mnie mimo wszystko, a jeśli już brać panie z takimi figurami to te były okrutnie źle ubrane... w innych kreacjach prezentowałyby się o niebo lepiej... jak ktoś ma wielgaśne uda to nie zakłada obcisłych jasnych spodni, baleronowate nogi aż się proszą o spódniczkę czy sukienkę za kolano a nie przed kolano... eksponujmy co ładne, chowajmy co mniej ładne eufemistycznie mówiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein otyle 27.09.11, 11:07 Jak zwykle ze skrajnosci w skrajnosc,albo mozna liczyc zebra albo faldki tluszczu.Zero normalnosci.Czekam az wreszcie normalne rozmiarowo kobiety sie pojawia,rozmiary 36-40 o prawidlowym BMI.Promowanie chorob typu anoreksja i otylosc jest glupie.Jedne daza do zaglodzenia,a inne do zawalu serca czy cukrzycy,bo skoro takie panie chodza po wybiegach to to jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Polskie modelki 27.09.11, 14:50 Bo ja wiem, widywałam ładniejsze. No i kto im dobierał garderobę?? to juz wolę stylizacje Goka Odpowiedz Link Zgłoś