Dodaj do ulubionych

Terra Nova - jak wrazenia?

02.10.11, 22:42
Mnie sie podoba, - lubie takie klimaty.
Chodzi o nowy serial. Ziemia jest juz smietnikiem, powietrzem nie da sie oddychac, grupa wybrancow przenosi sie w czasie do epoki dinozaurow by stworzyc nowy, lepszy swiat.
Obserwuj wątek
    • melmire Re: Terra Nova - jak wrazenia? 03.10.11, 09:19
      Chala. Upiorna chala. Obejrzelismy pol pierwszego odcinka, wiecej sie nie dalo. Sensu brak (w czasach przeludnienia limit dzieci ustalony na dwoje, oczywiscie, zaraz sie przeludnienie zmniejszy), postacie stereotypowe do bolu,aktorzy sztywni jak kije od szczotki, kupa schematow podlana sosem propagandy, a i wizualnie nie zachwyca.
    • ceide.fields Re: Terra Nova - jak wrazenia? 03.10.11, 09:56
      Niezłe, wszystko teraz zależy od tego jak rozwinie się akcja, bo pilot jedynie sygnalizuje niektóre prawdopodobne kierunki - wątek "szóstkowych", tajemniczy zaginiony syn Taylora...

Jeśli pójdzie tak jak SG Universe albo Falling Skies, to mamy kolejny hit sf.

No i co moim zdaniem bardzo ważne - tego serialu nie da się oglądać na mikrotelewizorkach i innych laptopach, potrzebny jest dobry sprzęt hd z nagłośnieniem, bez tego, taki serial gdzie efekty specjalne są bardzo istotne, mnóstwo traci.
    • misia_matysia Re: Terra Nova - jak wrazenia? 06.10.11, 15:59
      po pilocie miałam mieszane odczucia ale o 2 odcinku twierdzę, że serial to lipa - zapowiada się bajeczka o dinozaurach bez ciekawej fabuły ale za to z bardzo poprawnymi bohaterami.
      • wespuczi Re: Terra Nova - jak wrazenia? 06.10.11, 16:24
        pilot byl w porzadku, ale drugo odcinek to chala totalna ...
    • melancho_lia Re: Terra Nova - jak wrazenia? 06.10.11, 18:56
      Mocno naciągane to wszystko i jakies takie "poszarpane". Zbytnio mi Lostów przypomina (zresztą ten serial też mnie nie wciągnął), nie jestem ciekawa dalszego ciągu.
    • aniuta75 Re: Terra Nova - jak wrazenia? 06.10.11, 19:19
      Mocno średnie jak dla mnie. Jak zwykle dużo szumu narobili a wyszło z tego to, co widać. No ale zobacze jeszcze trochę smile.
    • undoo Re: Terra Nova - jak wrazenia? 06.10.11, 20:05
      Pilota dalo sie przelknac, choc duzo w nim bylo niescislosci. Drugi odcinek przypomina slidersow, czyli problem na odcinek i magiczne rozwiazanie. Nuda jak nie wiem co. Nie bylam w stanie ogladac.
    • krecik Re: Terra Nova - jak wrazenia? 06.10.11, 20:44
      Odtworcze, nieoryginalne i stereotypiczne do bolu. Uwielbiam - polaczenie wszystkich seriali i filmow sf, ktore mi sie zawsze podobaly! Juz nie moge sie doczekac kolejnego odcinka. big_grin

Ag
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka