heca7 09.10.11, 20:53 Jak myśliecie? Jaki będzie tym razem wynik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 20:56 Frekwencja beznadziejna. Mam złe przeczucia Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 20:57 No właśnie. Frekwencja gorsza niż poprzednio Ludziom już się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 20:57 Najlepsza frekwencja była w 1989 roku, potem w 2007 roku na fali "pozbywamy się PiSu", a skoro teraz straszak antypisowski nie zadziałał, z frekwencją może być różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:04 Szkoda, że Palikot tak wysoko; w SLD polecą głowy po takich wynikach. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:09 SLD się należało za fatalną kampanię. Gześ może w końcu zejdzie ze sceny ;P Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:15 Do dzisiaj miałam dylemat: SLD czy Palikot. Jak widać, jednym moje poparcie nie było potrzebne, drugim na niewiele się zdało. Grzesia - mam nadzieję - zdejmą, bo aż wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 07:28 ja tam się cieszę, może weźmie się za czarnych Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:03 I tak nie ma z czego się cieszyć, po prostu wygrywa mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:05 Uff, święty spokój na kolejne lata... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:06 No, ufff. Ale zobaczcie na Palikota, cokolwiek by o nim nie sądzić, to jest jego ogromny sukces. I PSL przed SLD PJN nawet na zwrot kasy nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:11 wygrał na "świeckości", tylko i wyłącznie Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 22:37 Ale to jest coraz ważniejszy czynnik - bardzo wzrosła liczba osób, którym robi się niedobrze od prokościelnej hipokryzji (Uwaga, nie mam na myśli osób wierzących, ale osoby dające świeczkę, że się tak wyrażę, zwłaszcza - osoby publiczne oraz instytucje publiczne). Plus, na mój nos, młodsza generacja w większym procencie odrzuca generalną, sztywną, dziewiętnastowieczną, smętną bogoojczyźnianość. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:09 Ufffff Z wyniku Palikota się cieszę. Grzesia bez żalu żegnam... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:10 Porażką, prawdziwą porażką jest frekwencja 40%. Bardzo dużo mówi o stanie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:12 Czy mi sie wydaje, czy to jest historyczny moment - ponowny mandat dla tej samej formacji? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:14 Owszem, będzie też ten sam premier po raz drugi pod rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:16 I już nic nie będzie można mówić na poprzedników, sami po sobie "dziedziczą", mam tylko nadzieję, ze do nowego rządu nie wejdzie wyżelowany Grabarczyk i pani Hall. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 tak jak podejrzewalam 09.10.11, 21:16 heca7 napisała: > Jak myśliecie? Jaki będzie tym razem wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
klara-poisencja Re: tak jak podejrzewalam 09.10.11, 21:18 ulga i kamień z serca może wreszcie Napieralskiego będzie mniej w tv? i 3 miejsce Palikota cieszy i intryguje Odpowiedz Link Zgłoś
asocial Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:17 szkoda SLD, w demokratycznym panstwie powinna byc porzadna lewica, bo Palikota lewica trudno jednak nazwac. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:19 Porządna lewica (chociaż to nie moja bajka zupełnie) , aby być porządną lewicą, musi mieć porządnego lidera. Dlatego w SLD po wyborach polecą wióry i poleci Grześ. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:20 Porządna lewica to nie z mdłym Grzesiem bez mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
asocial Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:23 no tak, dlatego glowy poleca. mimo mdlego grzesa, beznadziejnej kampanii, braku jakichkolwiek osobowosci w SLD, nieco przeraza mnie wizja panstwa, w ktorym cztery najsilniejsze partie sa prawicowe/ centroprawicowe. Troche rownowagi jednak powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:26 Palikot nie jest centroprawicowy, on jest gospodarczo indyferentny. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:23 szkoda SLD, ale poza fatalnym liderem, byli za mało wyraziści, Palikot im podebrał wyborców chwytliwym antyklerykalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:28 Palikot zaskoczył mnie bardzo. I boje się że coś jeszcze wykręci. Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine.b Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:45 Polecę tekstem Jarka z wywiadu dla Newsweeka: bardziej się boję Palikota niż PO. Cieszę się w sumie, że PO wygrało. Dobrze, że będą rządzić dwie kadencje z rzędu, bo potem nie będzie bredzenia w stylu: nie udało się nam, bo nam PiS przeszkodził, albo jest nędza bo dziesięć lat temu PiS jakąś tam ustawę uchwalił. Niech się wykazują. Ciekawam tylko kim Palikota w rządzie zrobią, bo koalicja na stówę będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:49 Przez moment miałam wrażenie, że Palikot celowo odszedł z PO, żeby bokiem punkty zrobić. Platforma nie uzyskałaby tylu punktów co razem z RP. Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine.b Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 22:03 pitahaya1 napisał: Platforma nie uzyskałaby tylu punktów co razem z RP. genialnie, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 22:12 Pozostaje PiS i PJN. Też podziały Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Gratulacje!! 09.10.11, 21:21 PiSowi gratuluje kolejnego moralnego zwycięstwa. Oby więcej takich. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Homo homini 09.10.11, 21:27 Zupełnie inne wyniki: PO uzyskało 34,9 proc., PiS 29,6 proc., SLD 12,8 proc., PSL 9,9 proc., Ruch Palikota 8,6 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Homo homini 09.10.11, 21:30 Sondażownia umiarkowanie wiarygodna, ale. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Homo homini 09.10.11, 21:30 Jeszcze parę razy zmienią dane. Wiadomo kto wygrał bo to sie raczej nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Homo homini 09.10.11, 21:33 Wlasnie chcialam napisac, ze na miejscu tych, co sie roznia dwoma procentami jeszcze nie odpalalabym szampana Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Homo homini 09.10.11, 21:35 Wynik OBOP-u pewnie się trochę "przytnie" w stronę Homo Homini. OBOP pracujący dla TVN zawsze przeszacowuje trochę PO, HH, pracuje i dla Polsatu i dla PIS-u, więc ma inne wyniki Prawda bedzie gdzieś po środku. Ciekawe nie to, co na dwóch pierwszych miejscach, bo to się pewnie nie zmieni. Dalsza kolejnośc będzsie się pewnie zmieniac nie raz do rana Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Homo homini 09.10.11, 21:39 OBOP w tym roku pracuje i dla TVN, i dla TVP, spiskowa teorio ty moja Do rana urośnie PiSowi i PSLowi, bo będą spływały wyniki z komisji na wsiach i w małych miastach. Potem się wyrówna dużymi miastami. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:34 Najważniejsze, że PIS przegrało. Kolejny plus to mocne osłabienie SLD. No ale wynik Palikota mnie mocno zaskoczył delikatnie mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
spinkji kto glosowal na to gowno po 09.10.11, 21:54 i na psl benzdzieja.......... Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: kto glosowal na to gowno po 09.10.11, 21:57 Zdecydowanie np. wole PO czy PSL aniżeli taki PIS czy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:54 Grześ już się pewnie żegna z "posadą" przewodniczącego a Hofman to walizki pakuje bo go czeka to samo co spotkało Kluzikową No cóż.... nie będę za nimi tęsknić Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 21:58 Grześ nawet do telewizji nie wyszedł, Piekarska go musiała zastąpić Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 22:01 Grzesiu nie wyszedł? Oho... czyżby już dziś kazali mu manatki pakować? Tak szybko go wywalili? Oby Rysia wybrali ! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Odliczanie czas zacząć;) 09.10.11, 22:07 Albo wywalili, albo jaj mu nie starczyło. SLD z Rysiem to byłoby to. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: A nie szkoda Wam PJN-u? 09.10.11, 22:17 Parę osób odeszło bo się ocknęło i dostali po doopie? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: A nie szkoda Wam PJN-u? 09.10.11, 22:23 No ale z programem dla marzycieli to nie mieli szans. Ludzie raczej marzeń juz pozbawieni. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: A nie szkoda Wam PJN-u? 09.10.11, 22:36 Nie szkoda mi, bo PJN to beton pod względem światopoglądowym. Nie chcę, żeby ludzie, którzy widzą społeczeństwo jako grono rozmodlonych aniołków z rączkami na kołderkach (chyba, że w małżeństwie i w celu prokreacji), miał jakikolwiek wpływ na moje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 09:10 a zdajecie sobie sprawę, że Rysiu to przede wszystkim gawędziarz? miał okazję być ministrem i jakoś spektakularnych sukcesów nie odniósł, vide sprawa Olewnika ja go bardzo lubię słuchać, ale czasem to już megalomanią trąci Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 09:23 Rysio to przede wszystkim inteligentny człowiek z klasą i doskonały prawnik konstytucjonalista. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 14:39 Może na Piekarska postawia? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 08:43 W sensie: pójdzie do PO, ale będzie miał kiepski wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
alanis11 Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 07:11 Mnie interesuje czy pani Joanna Kluzik Rostkowska weszła do sejmu z listy PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 07:39 Tak, ale ze słabym bardzo wynikiem. wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,120574,10422605,_DZIEN_NA_ZYWO__Powyborczy_poniedzialek.html Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 07:44 Dokładnie to tu: wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,120574,10422605,_DZIEN_NA_ZYWO__Powyborczy_poniedzialek,,,157752.html Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 07:26 powiem tak 7 procent przewagi to nie wiele nie jest to jakieś spektakularne zwycięstwo Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 08:32 A moim zdaniem bardzo dobrze, że nie ma u nas partii z 60% poparciem. Dopiero byłby monopol na władzę. Szkoda tylko, że opozycja do luftu. Czym innym jest prezydent z 60% poparciem a czym innym konkretna partia. Podejrzewam, że gdyby PiS wygrał jednym procentem, byłyby wiwaty pod sufit. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 08:59 Porządne sondaże dawały PO jakieś 10% przewagi - więc 7% jest całkiem w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 09:19 przewaga jest 9 procentowa to raz dwa: oni już rządzili i ten sukces liczy im się podwójnie Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 09:22 doczytałam, że Romaszewski odpadł, zasłużył na emeryturę Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 09:30 Cudnie, tylko błagam - niech ktoś wymieni panią Hall na lepszy model i nie da jej szansy na kolejne cztery lata psucia wszystkiego, co jej w ręce wpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 09:35 Podejrzewam, że nie tylko pani Hall poleci Coś mi się wydaje, że pan od autostrad też. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 09:40 Tusk mówił parę dni temu, że zostanie czterech-pięciu ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 09:38 Przy okazji Kopaczową do odstrzału/ Bezczelna, promująca się baba, która nie robi NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 09:59 Mam mocno mieszane uczucia po tych wynikach. Z jednej strony - liczyłam na wygraną PO, bo najbliższy rok rządów definitywnie określi do czego się (nie) nadają. Tu akurat wynik jest zgodny z oczekiwaniami - przynajmniej na ten czas w kontekscie polityczno-ekonomicznym. PIS jest znowu mocną liczebnie opozycją i to jest ok. Absolutną porażką natomiast jest tak wysoki wynik Palikota - porażką dla wszystkich partii i wszystkich Polaków. Teraz będzie ciekawie - tworzenie większościowego rządu z Palikotem jako ministrem edukacji - tak groteskowo nie było chyba nawet z Lepperem-wicepremierem. Szkoda Polski, ale widać Polacy muszą uczyć się na własnych błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 10:17 och darling, opozycja też się niczego nie nauczyła: deser.pl/deser/1,111858,10440161,Jaroslaw_Kaczynski_obiecuje__Budapeszt_w_Warszawie__.html Odpowiedz Link Zgłoś
alanis11 Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 13:58 Pisałam ostatnio na forum że w Krakowie nie trafiam na elektorat PO , nie znam takich osób w naszym mieście , sama widziałam negatywne reakcje na kampanie PO prowadzoną na ulicach , i mimo że pisaliście że PIS popiera ograniczona pipidówka ,to sie faktycznie teraz potwierdza w wynikach wyborów ,kandydat PIS wygrał w Krakowie z dużą przewagą. Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego Kraków w ten akurat sposób się określił , moze dlatego że jest tu wyjątkowo dużo młodych wykształconych bezrobotnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 14:20 Ustalmy fakty: w Krakowie PO wygrała (jak chyba we wszystkich wielkich miastach) - miała 44,4%, PiS 31. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 14:29 Alanis - w jakim Krakowie ty mieszkasz? Bo na stronach PWK jest wyraźnie napisane, że PO ma tam 48,79 % a PIS 29%. Faktycznie kandytat PIS dostał najwięcej INDYWIDUALNYCH głosów, ale to nie zmienia faktu, ze kandydaci PO zdobyli o prawie 20% głosów więcej niz PIS Nie bardzo więc rozumiem, o jakim zwycięstwie mówisz... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 14:34 Kandydat PiSu zdobył najwięcej głosów w okręgu. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 14:41 ale indywidualnie. Duda zdobył prawie 63 tys, co daje mu najwyższy wynik w okręgu krakowskim. Ale następny na liście PIS-owiec ma zaledwie 10 tys, dalej sa juz wyniki "jednocyfrowe" - 6 tys, 3 tys. itd. pierwszy PO -wiak zdobył mniej od Dudy - ok. 46 tys, ale następny 25 tys, 24 tysiące, 18 tys - co daje PO i tak dwa razy lepszy wynik od PIS ogólnie, w skali całego Krakowa. Alanis zdaje się tego nie dostrzegła... Odpowiedz Link Zgłoś
alanis11 Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 14:48 tzn że przekaz medialny jest błędny a nim się sugerowałam , media trąbią o konserwatywnym Krakowie i przytaczają wynik Dudy który jest dużo wyzszy od Gowina i jedynki PO. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 14:52 Ty chyba nie rozumiesz, że świetny wynik Dudy i ogólna wygrana PO się nie wykluczają? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Odliczanie czas zacząć;) 10.10.11, 15:11 a Piekarska i Tysiąc się dostały? Odpowiedz Link Zgłoś