Dodaj do ulubionych

Jestem skąpa :(

13.10.11, 17:12
Po raz kolejny uświadomiłam sobie starą prawdę - im więcej człowiek ma, tym trudniej mu się z tym rozstać.
Jak mam dwadzieścia złotych - przebaluję na pierwszą-lepszą pierdółkę z empiku.
Jak mam dużo forsy (dla mnie to powyżej 300 zł - dla licealistki majątek wink) to... no właśnie.
Aktualnie suszę się - bo na mieście złapał deszcz i nie kupiłam parasola. Chodzę z dziurawym portfelem - bo żałuję dwudziestki na nowy. Wszystko, co jest powyżej trzech złotych = za drogie sad

Pocieszcie, że też tak macie...
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 17:13
      Nie mamy, bo nie jestem licealistką od XXX lat.
      • angazetka Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 18:39
        Też nie jestem, a miewam. Ale walczę i tłumaczę sobie, że jestem tego warta, jak w reklamie wink Oczywiście, w granicach rozsądku.
    • mama_kotula Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 18:46
      Cytat
      Po raz kolejny uświadomiłam sobie starą prawdę - im więcej człowiek ma, tym trudniej mu się z tym rozstać.

A nie, w liceum to działało inaczej - trudniej się rozstawał człowiek z pieniędzmi, które samodzielnie zarobił. Kieszonkowe i gifty wydawało się szybciutko.

Cytat
      Pocieszcie, że też tak macie...

Nie macie, odkąd zarabiacie ładne sumki ;P
    • poppy_pi Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 18:56
      Kiedy pracowałam (i miałam kasę) szkoda mi było pieniędzy dosłownie na wszystko. Ciągle sobie mówiłam: to za drogie, tego nie potrzebuję, po co mi to? Teraz jestem na bezrobociu (i nie mam kasy!!!) i ciągle coś kupuję tongue_out Idiotyzm totalny, nie wiem jak temu zaradzić, niedługo bedę chodzić do ludzi na obiady bo mi kasy zabraknie uncertain
      • marusia_ogoniok_102 Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 19:47
        O to to!
    • iuscogens Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 18:57
      Nie mamy, nie jestem ani specjalnie rozrzutna ani skąpa.
      Z dziurawego portfela kasa wyleci i będziesz stratna tongue_out
      • verdana Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 19:26
        Ja tam zarobiona forsę zawsze wydawałam w granicach rozsadku, ale bez skąpstwa. Miałam natomiast problem z wydawaniem tego, co dostałam w prezencie.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 19:48
        Nie wyleci, wylecieć mogą karty do biblioteki, bo rozerwany w tej przegródce. Forsa na razie bezpieczna tongue_out
    • gagunia Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 19:53
      Nie mam tak. Nie szastam kasą jak szalona, ale wydaję jeśli zaistnieje pilna potrzeba. Parasole i peleryny kupowałam nie raz z powodu nagłego deszczu. Jak mi dziecko zwymiotowało poza domem, to kupiłam zaraz nowe ciuchy, żeby nie wracać specjalnie do domu go przebierać. Jak mi było w butach za gorąco to kupiłam inne. To się oczywiście nie zdarza na co dzień i lecę do sklepu po nową kurtę, bo ubrałam akurat za cienką, ale w razie uciążliwości nie żałuję na rzeczy, które są mi potrzebne i poprawią komfort funkcjonowania w danym momencie.
      • foro-estupido Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 20:05
        tee?Licealistkaaa?A ty jesteś emamą???
        No to siup na fora młodzieżowewink
        • angazetka Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 20:07
          A ty się tu nie rządź tongue_out
        • iuscogens Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 20:18
          Sporo tu pisze takich, co potomstwa jeszcze się nie dorobiły, za to liceum już skończyły ;P
          • angazetka Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 20:22
            Masz kogoś konkretnego na myśli? big_grin
            • iuscogens Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 20:32
              Siebie np. smile
        • marusia_ogoniok_102 Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 20:22
          Niestety, ostatnie forum młodzieżowe rozpadło się już blisko rok temu sad
          A do emamy się przyzwyczaiłam, poczytuję od dzies.... już wiele lat wink
    • noname2002 Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 20:58
      Nie mamy, potrafimy wydać każdą sumę pieniędzy niepostrzeżenie i niewiadomonacosad
    • zawsze-soffie Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 21:02

czyli kupony lotto to taniocha big_grin
    • papalaya Re: Jestem skąpa :( 13.10.11, 21:10
      kup parasol na raty, 20 zł miesięcznie nie będzie ci szkoda wydać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka