Dodaj do ulubionych

Bez tajemnic

30.10.11, 21:10
Idę na rekord, dwa wątki w ciagu dnia-pierwszy raz w zyciu.

Mama powiedziała mi, że zaczęła ogladać całkiem niezły serial na HBO (i produkcji HBO)-Bez tajemnic.
Opowiada o psychoterapeucie (Radziwiłowicz), który w poniedziałek, wtorek, środę i czwartek widuje się z pacjentami (stałymi), a w piątek ze swoją supervisorką (Janda).

Odcinki sa krótkie, bo trwają około 25 minut, a sam serial jest statyczny, własciwie ciągle siedzą w jego gabinecie i rozmawiają-wszystko opiera się na grz aktorskiej. I musze Wam powiedzieć, że ta jest wysmienita-Janda nie "jandowata", Małgorzta Bela-naprawde niezła, Ilona Ostrowska-Królikowska oraz Aleksandra Kusio też świetne. O Radziwiłowiczu nawet nie rozpisuję się.

A musiałam Wam o tym serialu napisać, bo własnie obejrzałam odcinek z Marcinem Dorocińskim w roli dowódcy z Afganistanu. Mam problem z tym aktorem, albowiem źle o nim myśle, gdy na niego patrzę i, droga redakcjo, zupelnie nie wiem, co z tym zrobic. On jest dobry, naprawdę dobry.

Ogladała któraś z Was serial? Podoba Wam sie?
Obserwuj wątek
    • kali_pso Re: Bez tajemnic 30.10.11, 21:13

Nie mam HBO, ale o serialu słyszałam i czytałam, niestety- nie oglądałam.
      A co do Dorocińskiego- on jest niezłym aktorem..pamiętam, że w "Ogrodzie Luzy" bardzo mi się podobał...no i chyba nie gwiazdorzy za nadto...
      • bi_scotti Re: Bez tajemnic 30.10.11, 22:02
        Czy to jest jakas polska wersja "In treatment" z "boskim" wink Gabriel Byrne?
        www.hbo.com/in-treatment/index.html
        • alexa0000 Re: Bez tajemnic 30.10.11, 22:06
          Tak, na bank tak. I tak, Byrne jest boski.
    • alexa0000 Re: Bez tajemnic 30.10.11, 22:16
      Coś ty, lincz? Bez przesady. Dlaczego Ci się nie podoba?Jeśli mozna w ogóle o niej powiedzieć,że potrafi być "oszczędna", to tutaj taka mi się wydaje.
    • kropkaa Re: Bez tajemnic 30.10.11, 22:27
      Ilona Ostrowska, Ostrowska-Królikowska jest Małgorzata.

A można to jakoś obejrzeć bez posiadania HBO?
      • alexa0000 Re: Bez tajemnic 30.10.11, 22:34
        Masz racje, Ostrowska . Był link (ktoś wkleił), ale post zniknał. Co wiecej, zniknąl jeszcze inny post, gdzie linka nie było żadnego. Wpisz w google tytuł i odcinki online, znajdziesz bez problemu.
      • burza4 Re: Bez tajemnic 30.11.11, 19:34
        można, jest chyba na serialeonline, albo czymś podobnym, pogooglujsmile
    • malila Re: Bez tajemnic 30.10.11, 23:12
      Ja oglądam, bardzo mi się podoba.
    • ardzuna Re: Bez tajemnic 30.10.11, 23:55
      Dorociński jest znakomitym aktorem.
    • majowadusza Re: Bez tajemnic 31.10.11, 11:54
      NIe, nie oglądałam.

Jednak tak dobrze opisałaś temat, że zachęciłaś mnie. Większość osób tutaj, próbujących opisać cokolwiek związanego z teatrem, kinem robi to nieudolnie i bardzo nieautentycznie.

Jeszcze dziś sprawdzę terminy tego serialu.
      • alexa0000 Re: Bez tajemnic 31.10.11, 12:11
        Komplement z rana jak śmietana. Miłego oglądaniasmile
    • angazetka Re: Bez tajemnic 31.10.11, 14:10
      Nie mam HBO i pierwszy raz żałuję. Bardzo bym chciała obejrzeć ten serial. A Dorocińskiego uwielbiam i uważam go za znakomitego aktora (różne inne rzeczy też na jego temat myślę, ale nie nadają się do publikacji przed 22). I Radziwiłowicz! Też go kocham. Mam nadzieję, że wydadzą to na dvd.
      • alexa0000 Re: Bez tajemnic 31.10.11, 14:16
        No widzisz, ja jestem po prostu złym człowiekiem i ogladam online. Czy sie zdecydujesz na bycie złą, czy tez poczekasz na DVD-polecam. Dorociński, Radziwiłowicz-mniam.
        • angazetka Re: Bez tajemnic 31.10.11, 14:18
          Obawiam się, że zgrzeszę wink
      • 1bzz1 Re: Bez tajemnic 01.11.11, 15:21
        angazetka wejdz na "ekino" wpisujesz w google ekino i wchodzisz na strone a tam wpisujesz w szukaj "bez tajemnic" są wszystkie odcinkismile pozdro
    • janka.janicka Re: Bez tajemnic 01.11.11, 15:00
      Skoro już rozmawiamy o serialu... co sądzicie o wątku Anety i jej męża?

Chodzi mi o sytuację z pierwszego choćby odcinka. Para stara się latami o drugie dziecko, podczas psychoterapii kobieta godzi się z myślą, że nie może mieć ju dzieci. Nagle zachodzi w ciążę... ale już tego dziecka nie chce, bo wytłumaczyła sobie, że mieć nie może i koniec. Więc chce usunąć. Czy wydaje się Wam to wiarygodne?
    • janka.janicka Re: Bez tajemnic 01.11.11, 15:01
      Zastanawiam się, czy to może być problem z życia wzięty. Czy wyobrażacie sobie siebie w takiej sytuacji? Że po latach starań dochodzicie do wniosku, że już nie chcecie dziecka i kiedy następuje "wpadka", wolicie usunąć niż rodzić?
      • jul-kaa Re: Bez tajemnic 01.11.11, 15:26
        Miałam podobny "problem" - kilku lekarzy przez ileś dobrych lat wmawiało mi, że nie mogę mieć dzieci. Tak się na to nastawiłam, że rzeczywiście dziecka nie chciałam, układaliśmy sobie życie na "bezdzietne". Rok po ślubie zaszłam jednak w ciążę i choć na poczatku byłam w szoku, to bardzo szybko zaczęłam się bardzo cieszyć. Moje dziecko ma 1,5 roku, jestem bardzo szczęsliwa, że je mamy.
        • janka.janicka Re: Bez tajemnic 02.11.11, 15:17
          Szok szokiem, ale zastanawiałaś się, czy chcesz tego dziecka i czy może usunąć ciążę?
      • beataj1 Re: Bez tajemnic 30.11.11, 12:15
        Ja mam takie myśli. Jestem po dwóch poronieniach i kilku latach starania sie o kolejne dziecko. Jak już sie pogodziłam że pewnie dzieci miec nie bede. Wykonałam całą tą robotę "w głowie" że bez dzieci tez jest ekstra. Że mam swobodniejsze życie od dzieciatych koleżanek i że nic mnie nie ogranicza zaszłam. Ja naprawdę na spokojnie doszłam do wniosku że bez dzieci będzie mi lepiej - tak po prostu. I teraz jestem w ciąży. Z pełną świadomością że mogę poronić po raz kolejny. I szczerze mówiąc widzę pozytywy zarówno tego jak ciążę donoszę jak i sytuacji w której poronię.
        Nie ukrywam również że bardzo się boje zmian które przyjdą wraz z urodzeniem dziecka i tego że będę żałować straconego swobodnego życia (choc licze na strzał hormonów który sprawi że to wszystko przestanie się liczyć).

Sama nie podjęłabym decyzji o aborcji na tym etapie mojego życia bo biorę jeszcze pod uwagę opinię mojego faceta który bardzo chce mieć dziecko. Ale z dużym spokojem podchodzę do kwestii tego czy poronię czy nie. Bo wiem że moje życie bez dziecka tez będzie fajne tak samo jak z dzieckiem.

Wypróbuj Latającego Potwora Spaghetti przez 30 dni! Jeśli nie będziesz zadowolony, twój wcześniejszy bóg przyjmie cię z powrotem
    • ell_anna Re: Bez tajemnic 01.11.11, 17:02
      kiedy to leci?
    • tosterowa Re: Bez tajemnic 01.11.11, 20:15
      Zobaczę sobie z ciekawości jeden odcinek, temat mnie interesuje.
    • anet81 Re: Bez tajemnic 02.11.11, 23:07
      oglądam i bardzo się wciągnęłam. to naprawdę dobry serial smile
      • penelopa40 Re: Bez tajemnic 03.11.11, 10:41
        czytałam artykuł, chyba w Zwierciadle, niestety nie mam HBO
    • angazetka Re: Bez tajemnic 05.11.11, 18:28
      Obejrzałam pierwszy odcinek i kupuję ten serial smile Zresztą, o rety, sam Radziwiłowicz byłby wystarczającym powodem. I ta niezwykła jak na serial forma...
      • alexa0000 Re: Bez tajemnic 05.11.11, 18:54
        Obejrzyj drugi, z Marcinkiem wink
        • angazetka Re: Bez tajemnic 05.11.11, 21:40
          Będę twarda - jeden odcinek dziennie. Ale na samą myśl, że oto i Radziwiłowicz, i Dorociński, dostaję dreszczy...
    • amerikanische.heidelbeere Re: Bez tajemnic 29.11.11, 20:44
      Naprawdę dobre. Chociaż z taką obsadą to można tak było obstawiać.smile Głębokie… To chyba odpowiednie słowo.
    • malila Re: Bez tajemnic 29.11.11, 22:49
      Głębokie czy nie - wreszcie jakiś serial z akcją.
      • gonka9 Re: Bez tajemnic 30.11.11, 11:01
        jestem zachwycona całością.
        forma i treść w serialu i cała otoczka. np. filmiki promujące w necie www.youtube.com/watch?v=vB3NI4nHDCA
    • bea.bea Re: Bez tajemnic 30.11.11, 13:19
      jestem fanka...i traktuję to trochę jako terapie własną smile
      • ola Re: Bez tajemnic 30.11.11, 13:47
        Kapitan Kowal jest moim idolem wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka