Dodaj do ulubionych

Abonament medyczny - Wasze opinie

04.11.11, 09:43
Dziewczyny chciałabym się dowiedzieć od Was co sądzicie o abonamentach medycznych. Czy korzystacie z takiej opcji, czy jesteście zadowolone, ewentualnie czy rozważacie zakup takiego abonamentu. Proszę piszcie swoje opinie, chętnie je poznam.
Ja osobiście korzystam z takiej opcji od prawie 10 lat (mamy taki abonament wykupiony przez firmę męża). Cała nasza rodzina jest nim objęta włącznie z 2 dzieci.
Napiszcie jak to wygląda u Was.
Obserwuj wątek
    • aurinko Tu też się ZaReKlAmUjEsZ? 04.11.11, 09:46
      Na forum Oszczędzamy już pospamowałaś, teraz tutaj chcesz?

forum.gazeta.pl/forum/w,20012,117735666,130314489,Re_Abonament_medyczny_czy_macie_czy_sie_oplaca.html
      • aguar Re: Tu też się ZaReKlAmUjEsZ? 01.07.14, 12:10
        Może i spamuje, ale jak dla mnie ciekawy temat!
    • bri Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 04.11.11, 09:50
      Korzystałam dopóki firma płaciła, akurat zbiegło się to z okresem ciąży i niemowlęctwa naszej córki. Teraz mi się to nie opłaca. Nie chorujemy przewlekle na żadne choroby, które wymagałyby częstych wizyt u lekarza czy badań; mamy niezłą publiczną przychodnię pod nosem. A w razie potrzeby wolę zapłacić dwie stówy za wizytę raz na pół roku niż dwie stówy co miesiąc niezależnie od okoliczności.
    • angazetka Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 04.11.11, 09:51
      Mam abonament z pracy i bardzo sobie chwalę. Wygodnie jest nie musieć korzystać z państwowej służby zdrowia.
      • miliwati Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 04.11.11, 14:47
        angazetka napisała:

> Mam abonament z pracy i bardzo sobie chwalę. Wygodnie jest nie musieć korzystać
        > z państwowej służby zdrowia.

Gorzej jak sie zachoruje i przestanie się być opłacalnym klientem. Kombinaty medyczne nadają się do szczepienia na grypę raz do roku i wypisania syropu przeziębionemu dziecku. Cokolwiek poważniejszego i radź sobie sama. Nawet o kalendarzu szczepień nie przypomną, co w państwowej przychodni jest normą.
        • feiticeira Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 30.06.14, 18:31
          Nie koniecznie. Za ok. 80 zł, płacone przez firmę, leczę się prywatnie alergologicznie, pulmunologicznie i kardiologicznie. Na dodatek mam prawie całą stomatologię gratis, łącznie z kanałowym.
          • morgen_stern Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 11:59
            OT - nick to a propos Deftones czy czegoś innego? smile
            • feiticeira Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 25.04.16, 16:50
              Po latach, ale odpowiadam - tak, Deftones smile
        • marychna31 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 30.06.14, 19:34
          > Gorzej jak sie zachoruje i przestanie się być opłacalnym klientem.

Co wtedy się dzieje?
          Mój mąż ma abonament opłacany dla całej rodziny przez pracodawcę. Młodszy syn ma dwa razy w miesiącu USG jamy brzusznej, co tydzień/dwa badanie krwi i moczu, co miesiąc echo serca, w każdym miesiącu wizyta u nefrologa, urologa, kardiologa, neurologa. Dwa razy w miesiącu pediatra. Dwa razy w roku okulista i audiolog, stomatolog. To oczywiście wtedy, jak nic się nie dzieje wink Jak choruje to wszystko częściej. Czy mój syn jest wciąż opłacalny?wink
          • aneta-skarpeta Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 30.06.14, 19:41
            wiadomo, że nie jest opłącalny, nic sie nie dzieje jak takich pacjentów jest niewiele, jak zaczyna byc duzo to stawki za pakiety zaczynają rosnąć, bo musi system zarabiać

ale chyba nikt nikomu nie wymówi takiego pakietu, bo w rozliczeniu ogólnym, np wszystkich pracowników tej firmy średnia jest niska, bo inni np opłacają a prawie nie korzystają
            • marychna31 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 30.06.14, 19:46
              > ale chyba nikt nikomu nie wymówi takiego pakietu, bo w rozliczeniu ogólnym, np
              > wszystkich pracowników tej firmy średnia jest niska, bo inni np opłacają a praw
              > ie nie korzystają

o, czyli pasożytuję na innych! Pan, pani płaci, społeczeństwo!!
          • mama303 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 30.06.14, 20:00
            marychna31 napisała:

> Co wtedy się dzieje?

Oszczędza sie na wszelkich badaniach diagnostycznych, nie wykonuje sie powaznych zabiegów, a terminy na wizyte do specjalisty wołają o pomste do nieba. Nie mówiąc juz o tym że nie ma szans miec tzw. swojego lekarza prowadzacego, bo trafia sie ciagle do innego.
            • antychreza Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 10:31
              Eeeee, ja tam się umawiam ciągle do tego samego, wystarczy powiedzieć nazwisko przy rejestracji albo jak spawa pilna albo pierdołowata, to pytam o godziny przyjęć, wbijam bezpośrednio do przychodni, pani na recepcji pyta czy dr mnie przyjmie i on nie odmawia. Raz okazało się, że najbliższy termin jest za 9 dni, jeszcze mnie przepraszali, że tak długo muszę czekać smile
              Mam w pakiecie z ubezpieczeniem na życie, marudziłam że może zrezygnuję dopóki nie zaszłam w ciążę i faktycznie zaczęłam potrzebować lekarza i badań.
              • mama303 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 11:17
                antychreza napisała:

> Eeeee, ja tam się umawiam ciągle do tego samego, wystarczy powiedzieć nazwisko
                > przy rejestracji

Nie wiem gdzie masz ubezpieczenie bo ja w LUXMED i absolutnie nie ma szans aby mieć swojego lekarza ani dla siebie ani dla dziecka, na wizytę do specjalisty czeka się parę miesięcy, specjaliści marni.
                • wielkafuria Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.08.14, 14:16
                  co ty opowiadasz? mialam luxmed kilka lat i zawsze leczyłam sie u tego samego specjalisty, internisty (o ile mi zalezało). nie wiem dlaczego miałoby byc inaczej?
                • nutella_fan Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 19.05.15, 17:30
                  Mam dokladnie te same odczucia co do luxmedu.
                • rasowa_sowa Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 19.05.15, 17:55
                  Kilka miesięcy? A co masz w umowie wpisane? Bo u mnie jest wykaz ile wynosi maksymalny czas oczekiwania do danego lekarza. I on jest podawany godzinach, ewentualnie jak rzadki specjalista to chyba do 7 dni. Jak lekarza nie ma to mnie umawiają do innej prywatnej przychodni. Za wizytę ja oczywiście dodatkowo nie płacę, bo właśnie po to mam abonament.
            • marychna31 w luxmedzie tak dziadowsko? 01.07.14, 18:08
              To po co prywatne ubezpieczenie gorsze od NFZ-etowskiego?
              Ja w Enelmedzie badania diagnostyczne mam dokładnie tak często jak potrzeba. Termin na wizytę jest najczęściej tego dnia, kiedy się zapisuję. Badania (USG) tego dnia kiedy się zapisuję, czasami na drugi, ewentualnie trzeci dzień. Na rezonans czy tomografię- do trzech dni (jeśli nie nagłe, tylko kontrolne). Najdłużej chyba czekaliśmy na echo serca - 2 tygodnie ale zaznaczyliśmy, ze to tylko kontrola i nie pali się. każde z nas ma jednego lekarza prowadzącego.

Pisze zupełnie serio- daruj sobie ten luxmed i na coś ich zamień bo szkoda zdrowia i pieniędzy.
        • arwena_11 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 07.03.15, 16:55
          a jakakolwiek państwowa przychodnia przypomina? Bo ja nigdy nie dostałam żadnego przypomnienia
    • pruszynkaaa Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 04.11.11, 15:01
      Ja wykupiłam sobie abonament na czas ciąży - płaciłam niecałe 50 zł na miesiąc. Miałam wliczone w to wizyty u ginekologa, morfologię i b. moczu. USG przez powłoki brzuszne też w abonamencie.
      Nie przedłużyłam umowy po dość przykrym wydarzeniu: Miałam niestety cc i troche powikłań z tym związanych (zbierał mi się dość obficie płyn w jakie brzusznej).za Jakieś 2 tyg. pojechaliśmy do placówki dyżurującej z rozległymi bólami brzucha, dośc ostrymi. Owszem, przyjeto nas po około 20 min od wejścia do budynku. Lekarz z badania nic nie wyczuł, ale kazał zrobić USG na CITO. Podeszłam do pani by się umówić na to USG. Pani powiedziała, że najbliższy termin jest na piatek wieczór (a byłam w poniedziałek po poł.). Kiedy cienkim głosem powiedziałam, że to jest na CITO przecież, to powiedziała, że jedynie moze wziąc ode mnie nr telefonu i zadzwonić jak coś się zwolni... (tel. nie dostała żadnego). Ot i tyle. Po tym incydencie podziękowałam.
    • lykaena Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 04.11.11, 18:31
      Mam od czasu kiedy zaszłam w ciąże i dostałam plik badań do zrobienia.
      Płacę 45 PLN za pakiet rozszerzony.
      W pakiecie mam niemal wszystkich specjalistów oprócz stomatologa i psychiatry - są też na miejscu,ale psychiatra pełnopłatny,a na stomatologa zniżka 15%.
      Na wizytę nigdy nie czekałam dłużej niż tydzień,a do internisty wizytę mam zawsze tego samego dnia lub maksymalnie następnego.
      Kiedy moja ciąża okazała się z powodu nerek wysokiego ryzyka to abonament uratował naprawdę mój budżet przed bankructwem i nerwy przed rozstrojem.
      Najdłużej,bo 2 tygodnie czekałam kiedyś na usg,ale to ze względu na jednorazową wymianę aż 2 aparatów i urlop technika(ale było akurat rutynowe więc mi się nie śpieszyło)
      A w ciąży kiedy to miałam wykonywane USG 2x w tygodniu wszystko szło sprawnie i bez kolejek(zresztą w przychodni do której chodzę kolejkę widziałam tylko do medycyny pracy).
      Podsumowując jestem bardzo zadowolona.
    • edelstein Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 04.11.11, 18:50
      Nic nie sadze,bo nie mam pojecia jak to funkcjonuje.Jesli jest lepsze niz Nfz i nie trzeba wtedy placic skladek na panstwowke to jestem za.
      • madzioreck Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 15:39
        Czasem lepsze, a czasem nie, a składki NFZ trzeba płacić tak czy siak.
      • babcia.stefa Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 24.07.17, 08:34
        Prywatne ubezpieczenie w Polsce nie pokrywa niczego poważnego: pewnie gdzieś tak do wycięcia migdałków (a w większości przypadków nawet i tego nie). Rezygnowanie z państwowego to średni pomysł.
    • joxanna Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 04.11.11, 21:41
      Mam z pracy i chwalę sobie, ale mam specyficzną sytuację: moja podstawowa przychodnia jest sieciowa, ale ma dużo kontraktu z NFZ. Tam chodzę z dziećmi na NFZ, a jeśli nie ma terminów - to do tych samych lekarzy tylko w godzinach abonamentowych. Rzadko zdarza mi się nie dostać z dnia na dzieńsmile.

Ale tak naprawdę, to rzadko z niego korzystam - jak jest potrzeba jakiegoś laryngologa, chirurga, jakieś badania u dzieci to tak. Ale i tak większość wychodzi mi na NFZ.

Częściowo płaci firma, ale i tak zastanawiam się nad rezygnacją.

Dobre było w ciąży, bo finansowało wszystkie badania.
    • super-mikunia Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 04.11.11, 23:01
      Korzystamy,ale nadal mam mieszane uczucia czy warto.
      Owszem łatwiejszy dostęp do specjalistów, badań, w godzinach popołudniowych, ale wiadomo nie chodzi o to żeby było zrobione tylko jak..Jakiś tam komfort mamy, ale tak naprawdę za dentystę i tak płacę bo akurat chcę do tego konkretnego iść do innej przychodni.. Nie wiem czy jednak nie kalkuluje się bardziej robienie sobie konkretnych badań dodatkowych i chodzenie prywatnie do lekarzy (do tych których chcemy) raz na jakiś czas niż płacenie comiesięcznie pewnej kwoty - jeszcze to rozważam.
    • fukopl Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 17.09.13, 09:57
      alkaspa2601 napisała:

> Dziewczyny chciałabym się dowiedzieć od Was co sądzicie o abonamentach medyczny
      > ch. Czy korzystacie z takiej opcji, czy jesteście zadowolone, ewentualnie czy r
      > ozważacie zakup takiego abonamentu. Proszę piszcie swoje opinie, chętnie je poz
      > nam.
      > Ja osobiście korzystam z takiej opcji od prawie 10 lat (mamy taki abonament wyk
      > upiony przez firmę męża). Cała nasza rodzina jest nim objęta włącznie z 2 dziec
      > i.
      > Napiszcie jak to wygląda u Was.

Cześć,
      Warto aby zestawił Pani możliwości standardowych polis ubezpieczeniowych z abonamentem medycznym. Z mojego doświadczenia wynika, że w większości przypadków polisa jest lepszym rozwiązaniem niż abonament, posiada podobną ochronę i jest tańsza. Oczywiście abonament umożliwia bezgotówkowy dostęp do wybranej opieki, natomiast ubezpieczenia zwraca koszty dopiero po wizycie czy zabiegu.
      Więcej szczegółów może przeczytać Pan na stronie: abonament medyczny Główną cechą przemawiającą za ubezpieczeniem jest dużo szerszy dostęp do placówek. Abonament wskazuje nam sieć placówek, ubezpieczenie może być realizowane wszędzie. Ważna sprawa, bo podczas choroby czy urazu nie chce się szukać właściwego szpitala.
      Pozdrawiam
    • s7mc Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 30.06.14, 18:15
      Firma S7 Opieka Medyczna daje każdemu możliwość bycia zdrowym i leczenia się prywatnie wg najwyższych standardów.

Wyobraź sobie – co by było, gdyby Twoja opieka medyczna wyglądała w taki sposób:

W ramach składki miesięcznej masz nielimitowany dostęp do 1000 placówek w całej Polsce.
      Masz dostęp do infolinii 24h i pod jednym telefonem kilkunastu tysięcy lekarzy dostępnych dla Ciebie.
      Nie masz limitu w dostępie do lekarzy. Na wizytę możesz się umówić zawsze kiedy tylko masz taką potrzebę.
      Masz dostęp do wielu badań, ilość zależy od pakietu.
      Oszczędzasz na wizytach i badaniach zamiast na zdrowiu, ponieważ możesz tak długo się leczyć jak będzie potrzeba, bez zwracania uwagi na ilość wizyt i badań.
      Przeciętny człowiek dzięki pakietowi OM Signum oszczędza od kilkaset złotych nawet do kilku tysięcy rocznie w przypadku ludzi korzystających częściej z usług medycznych.
      Nie musisz czekać w kolejkach.
      Umawiasz się na konkretną godzinę.
      Korzystasz z leczenia w prywatnych placówkach zdrowia.
      Badając się regularnie i dbając o profilaktykę, będziesz zdrowszy i będziesz żył dłużej.
      Lekarze podchodzą do Ciebie z szacunkiem, są dla Ciebie mili i zależy im na Twoim zdrowiu oraz opinii.
      Do lekarzy specjalistów idziesz bez skierowania.
      Kiedy zachorujesz, możesz umówić się na wizytę lekarską w swoim mieście lub w okolicy miejsca, w którym aktualnie się znajdujesz, dzwoniąc na infolinię, którą masz na karcie OM Signum.
      Masz wszystkich lekarzy i badania pod jednym numerem telefonu. W razie nagłej choroby masz pełną opiekę medyczną. Infolinia jest czynna 24h.
      Gdybyś polecił 7 klientów, mógłbyś mieć swój pakiet za 1 zł/m-c.
      Możesz też zarabiać dzięki Pakietowi OM Signum.
      Jeżeli zostaniesz Niezależnym Partnerem, mógłbyś mieć swój pakiet za darmo. Przy poleceniu 7 klientów prowizja powinna pokryć Twój abonament.
      Możesz oferować pakiety medyczne klientom i za każdy pakiet Firma będzie Ci płacić co miesiąc, dopóki klient będzie płacił.
      Gdyby Twoi klienci polecili następnych klientów, otrzymałbyś za to wynagrodzenie.
      Możesz też oferować Opiekę Medyczną Signum firmom. Większość firm nie posiada pakietów medycznych dla pracowników.
      Budujesz w ten sposób prawdziwy dochód pasywny.
      Masz do dyspozycji system, dzięki któremu osoba bez doświadczenia może zarabiać całkiem spore pieniądze w bardzo przyjemny i rozwojowy sposób.

Abonament Medyczny za 1 zł miesięcznie
      • stacie_o Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 30.06.14, 18:29
        sio spamerze uncertain
      • volta2 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 11:38
        spamer spamerem ale niech napisze uczciwie - jaki pułap cenowy jest niezwracany?

mieliśmy coś podobnego na obczyźnie i wszystko ok, tylko za każdego członka rodziny za wizyty zwracano dopiero jak przekroczyłaś wartość za jakieś 300-500 $. skończyło się tak, że jak byłam w szpitalu to wszystko od wyżywienia przez leki, recepty i zastrzyki po wyjściu zwrócono nam co do dolara. ale dzieci i mąż nie skorzystali ani razu. bo z drobną infekcją nie opłacało się iść.

apteki realizowały każde zamówienie bez recepty to i medyk nie był potrzebny do niczego.

inna sprawa, że kllimat sprzyjający i dzieci na parę lat chorowały może 2-3 dni łącznie. no, polska lekarka w odwodzie też sprzyjała w omijaniu tego superubezpieczenia medycznego.
      • princess_yo_yo Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 19.05.15, 16:34
        probuje sobie wyobrazic jak ten system dziala w przypadku kiedy przydazy ci sie diagnoza nawet prostego i stosunkowo prostego w obsludze jak np rak piersi albo inna powazna choroba gdzie jeden z waznych narzadow (np. serce, watroba, nerki) przestaje dzialac i wymaga powaznych operacji i zarzadzania symptomami wink

bardzo mnie to interesuje smile
    • mynia_pynia Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 30.06.14, 20:26
      Jak miałam pilną potrzebę dostania się do specjalisty z synem a następnie pilną konsultacje u kolejnego w celu wykluczenia czegostam to wszystko zalatwila mi przychodnia specjalistyczna, państwowa. Do kardiologa tez chodze z synem do szpitala dzieciecego, bo co mi po prywatnym w PL, a dodam ze syn jest tylko kontrolowany, pozatym do specjalistow na fundusz tylko piereszy raz sie ciezko dostac bo pozniej juz zapisuja na kolejna wizyte albo wiesz ze jak za rok masz kontrole to szwonisz i umawiasz sie pol roku wczesniej wink . Natomiast przy nastepnej ciazy moge rozwazyc abobament bo chodzilam prywatnie i za wszystkie badania placilam nawet mocz i krew.
    • lezacybyk Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 10:02
      miałam abonament z 10 lat, ja i mąż, zaszłam w ciąże, ciąża z komplikacjami, dużo badań i wizyt, potem po porodzie też parę wizyt kontrolnych. Przywalili mi taką podwyżkę, że aż siadłam. Nic ich nie obchodziło, że wcześniej 10 lat korzystałam sporadycznie, ze 2 razy w roku, a mąż prawie wcale, zarabiali na nas KUPĘ KASY, ale jak przestaliśmy się tak opłacać to nas kopnęli w dupę. Tak to mniej więcej wygląda, jak jesteś młoda i zdrowa to płać i wszyscy są mili, a jak zachorujesz to kopa w dupę i do widzenia.
      • wielkafuria Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.08.14, 14:21
        to mozna podpisywac co roku z inna firma na rok i nie informowac ze sie na cos przewlekle choruje wink jak po roku podniosą składkę to rezygnujesz i idziesz gdzies indziej wink
    • a1ma Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 11:43
      Tylko i wyłącznie taki, gdzie chodzę do dowolnie wybranych specjalistów, a ubezpiecznie zwraca mi koszt wizyty po przedstawieniu faktury. Z lekarzy w centrach medycznych juz sie "wyleczylam" wink
    • zazou1980 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 11:58
      korzystam od 10-ciu lat, najpierw był luxmed, potem medicover, teraz znów luxmed.
      wiele lat temu byłam zadowolona z pierwszega, ale po powrocie uważam że jest nędznie. najbardziej byłam zadowolona z medicovera...
      • afro.ninja Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 12:46
        No wlasnie, bida z nedza. Moja kolezanka miala taki lepszy abonamet w medicoverze i bardzo sobie chwalila.
        Luxmed jest ogromny, wiec ma i ogrom pacjentow, moim zdaniem to go niszczy.
    • afro.ninja Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.07.14, 12:44
      Po ostatnich wizytach z dzieckiem, uwazam, ze o wiele lepiej spisal sie nfz. I tu nie chodzi o kompetencje, ale np. moglam chodzic do tego samego lekarza, a w mojej opiece medycznej na abonament, mozna sobie tylko o tym pomarzyc. To jest powazny problem, poniewaz warto miec wlasnego lekarza, ktory zna pacjenta, a nie widzi go po raz pierwszy.
      Latwiej o skierowania na krew i na mocz. Krocej czeka sie na wizyte specjalisty, ale jak cos jesy powazniejszego to i tak trzeba dreptac do nfz po skierowanie do poradni.
      Sama nie wiem, czy to do zycia potrzebne ten dodatkowy abonament...
    • irima2 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.08.14, 12:29
      Spamerze, nie myślisz że ktoś może uznać za podejrzane, ze nagle w odstępnie paru minut pojawiły się trzy wpisy pochwalne na cześć pewnej przychodni w trzech różnych historycznych wątkach?
    • ladnyusmiech Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 01.08.14, 15:19
      Ja mam abonament. Rodzina moja nie ma bo jest to nieopłacalne (w przychodni mam dobrych pediatrów i brak problemu ze skierowaniem na badania, dostępnością lekarzy). Ja sobie cenię bo płaci pracodawca a ja korzystałam w ciąży, chodzę do ortopedy, okulisty i wielu innych od ręki - mają podpisaną umowę ze zwykłymi przychodniami i lekarze przyjmują tak jak na prywatną wizytę a płaci firma medyczna.
      Moim zdaniem jest to opłacalne jeśli ktoś się leczy. Ale w naszym kraju to może działać jedynie jako uzupełnienie NFZ. Bo o stomatologu mogę pomarzyć, już nie wspominając o poważniejszych badaniach, zabiegach, operacjach. Nie ma szans.
      • konradjv Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 07.03.15, 16:30
        Gdyby ktoś był zainteresowany opieką bez kolejek zachęcam do kontaktu konradsignum@gmail.com
        Pozdrawiam!
    • arwena_11 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 07.03.15, 16:58
      mamy z męża pracy. jestem bardzo zadowolona bo i wizyty domowe i rehabilitacja i zniżka 50% na stomatologię, jak wszystko zrobione lub po 1 przeglądzie nie ma nic do robienia to za nastepne wizyty nic nie płacimy za jakieś usługi nie w abonamencie( ale jeszcze poza stomatologiem na razie ) nie było potrzeby - zniżka 50%
    • valtho Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 07.03.15, 21:48
      Mam Medicover od ponad 15 lat i jestem bardzo zadowolona. Miewają wpadki, ale po tylu latach umiem sobie z nimi radzic smile. A komfort wyjatkowy - dzisiaj 15.30 zamówiłam wizytę domową pediatry, bo dziecko kaszle, a szybko łapie zapalenia oskrzeli/płuc i lekarz w ciągu 2h był w domu. Przy okazji na moją prośbę sprawdził czy mają aktualne szczepienia i doradził w kwestii dodatkowych szczepień.
      Chwile z pracy miałam luxmed i było dużo gorzej.
      • lenari MyLife karta 19.05.15, 16:23
        Moim zdaniem pakiet medyczny to bardzo duży komfort, ale zależy w jakiej jest formie. Moja znajoma kupiła niedawno taką kartę MyLife gdzie ma pełen pakiet medyczny, a dodatkowo w tej samej karcie abonamert na zajęcia fitness. Sama się nad tym zastanawiam, bo za 119zł można mieć to razem na jednej karcie, a to duża wygoda i oszczędność. Ktoś z tej karty też już korzysta?
        • pitahaya1 Re: MyLife karta 19.05.15, 16:48
          I tak niby przypadkiem nam tę kartę reklamujesz?
          Skoro taka dobra to kup i podziel się doświadczeniem za pół roku.

Co to za firma, że nie stać ich na porządną reklamę tylko spamerów wysyłają?
        • pitahaya1 Re: MyLife karta 19.05.15, 16:53
          A jak tam metoda nauki przez rozrywkę?
          forum.gazeta.pl/forum/w,234915,150452398,150452398,Metoda_nauki_przez_rozrywke_Olive_Green.html
          A bezdotykowy dozownik Dettol?
          forum.gazeta.pl/forum/w,566,92598159,152052175,Bezdotykowo.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,211,148540830,150824678,Re_zele_antybakteryjne_do_rak.html
          A co z preparatem czyszczącym, jedynym w swoim rodzaju?
          forum.gazeta.pl/forum/w,49213,133608672,156117284,Preparat_czyszczacy.html
          W ostateczności pozostaje spieniacz do mleka, jedyny i wyjątkowy:
          forum.gazeta.pl/forum/w,49213,156111383,156117162,DolceCrama_MS5000.html

Spamować trzeba umieć.
          Czas zmienić nicka.
    • agnieszka77_11 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 19.05.15, 18:04
      Mam abonament z firmy. Nie płacę nic. Korzystamy dość często. Plus taki, że do specjalistów nie czeka się aż tak długo jak na NFZ oraz nie trzeba mieć skierowania lekarza rodzinnego. Poza tym drogie badania mam w pakiecie.
      • maksymilian_86 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 29.09.15, 10:22
        ja mam rowniez abonament medyczny z firmy. w sumie to ja i zona mamy pakiety, ale kazde z nas w roznej firmie smile tak jakos wyszlo smile zastanawiamy sie teraz nad rezygnacja z jednego i wykupieniem opcji rodzinnej. jeden abonament mamy w medica assistance a drugi w luxmedzie. ten pierwszy w opcji rodzinnej wydaje sie lepsza opcja - jest troche tanszy i akurat nam bardziej odpowiadaja placowki w naszej dzielnicy - jest ich wiecej po prostu. ogolnie polecamy bardzo, ale nie zawse jest extra kolorowo. czasami trzeba nieco dluzej poczkeac na specjaliste, ale nie dluzej niz jakies 4 dni. z nfz nie ma jednakowoz porownania. pozdr
        • kim5 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 29.09.15, 10:48
          Mam abonament w Luxmedzie, ale w zasadzie korzystam z publicznej służby zdrowia.
          Do ginekologa miałam takie kolejki, że pożal się boże, na USG kontrolne nie było sie jak sensownie zapisać.
          A mój państwowy ginekolog dwie ulice dalej robi USG od razu na wizycie i nie trzeba łazić dwa razy.
          Luxmedowy lekarz internista tak mi przepisywał badania kontrolne, że musiałam sobie dokupić trójglicerygy i pełny cholesterol...
          • yonash_88 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 25.04.16, 15:46
            To zależy pewnie od pakietu jaki masz wykupiony. Niestety przy tych tanszych często trzeba dokupować usługi, ktore można mieć w teorii na NFZ. Pytanie tylko jaki termin badań funduje nam nasz szanowny fundusz zdrowia... Prywatna opieka meduczna o tyle jest lepsza, ze mimo jakiegos tam czasu oczekiwania i tak jest duzo szybciej niz na NFZ. Ja rowniez mam pakiet w Medica Assistance i ogolnie z usługami jest ok, chociaż czasami bywa, ze trzeba podjechać do innego lekarza jak chce się szybciej coś załatwić. Duzy plus, że jest ogromny wybór tych lekarzy, przynajmniej w większych miastach. No i firmy abonamentowe dodatkowo dają ciekawe bonusiki, typu konsultacje z lekarzem przez neta, zamawianie leków, itp. Pierdółki takie, ale może komuś coś sie przyda od czasu do czasu smile
            • aniani7 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 25.04.16, 16:09
              Pakiet przydaje się tylko przy jakichś przeziębieniach, anginach, także kiedy chcę szybko zdobyć receptę. Przy poważniejszych chorobach - u mnie nadciśnienie - tylko NFZ. Wprawdzie w Luxmedzie zrobili mi Dopplera i podobno robił go niezły fachowiec, ale w szpitalu okazało się, że nie pozaznaczał odcinków i badanie trafiło do kosza. W szpitalu zrobiono mi już wszystkie profesjonalne badania, i nie w teorii a w praktyce, łącznie z tym Dopplerem, tomografią itd. Czas pobytu w szpitalu wyniósł równy tydzień. Badań miałam całą masę, po kilka dziennie, nawet zrobili mi prześwietlenie płuc.
    • pawel_1995 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 13.11.16, 19:12
      Tutaj fajnie opisali na co zwrócić uwagę przy wyborze polisy. Jest to bardzo przydatny artykuł, z którym warto się zapoznać. iexpert.pl/ubezpieczenia-zdrowotne-porady/kryteria-wyboru-ubezpieczenia-zdrowotnego/
    • kia5 Re: Abonament medyczny - Wasze opinie 24.07.17, 10:43
      spam - odkopać stary wątek po to, żeby zareklamowac firmę - moderatorki usuńcie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka