21.11.11, 18:09
Dzień dobry. Jestem mamą dwóch Chłopców, od września mamą domową (straciłam pracę). Mam nadzieję, że porozmawiamy na rożne tematy
Obserwuj wątek
    • luccio1 Re: witam 24.11.11, 12:23
      Witam. Pamiętam Cię, gdy bywałaś jeszcze na "WW".
      Bardzo Cię proszę, przeczytaj moje wątki i dopisz się do nich.

Nie mam dzieci własnych, a tylko przybraną Córkę, "otrzymaną" wraz z Żoną. 57 lat, w tej chwili rencista (przed dwoma laty gwałtownie "sypnęło" mi się zdrowie, głównie za sprawą wątroby - gdzie nie przyznaję się do własnego współudziału).

Pozdrawiam
      Łukasz.
      • luccio1 Re: witam 01.01.12, 20:08
        57 lat ukończyłem 22 grudnia, roku -już - zeszłego.

Życząc Ci wszystkiego najlepszego w Roku 2012, który dopiero co się zaczął - ponawiam prośbę o dopisanie się do moich wątków.
        Łukasz.
        • luccio1 Re: witam 06.04.12, 22:54
          Dołączam moje życzenia na Święta Wielkanocne r. 2012.
          Daj znać - co u Ciebie?
          Pozdrawiam
          Łukasz.
          • luccio1 Re: witam 01.08.12, 01:52
            Ponawiam prośbę: daj znać o Sobie!
    • luccio1 Re: witam 05.01.13, 00:42
      Ponawiam życzenia - tym razem idące już w rok 2013 - i prośbę: Odezwij się!
      • luccio1 Re: witam 24.10.13, 13:06
        I znów proszę: odezwij się! Rok 2013 zaczyna pomału zmierzać ku końcowi...
        • luccio1 Re: witam 26.11.13, 01:31
          22 grudnia 2013 skończę 59 lat. Sam nie wiem, jak i skąd nazbierałem ich aż tyle. Czasami wydaje mi się, że co dopiero skończyłem szkołę, zdawałem maturę - pamiątki z tamtych czasów wciąż mam, ułożone porządnie, tak że wiem, gdzie co znajdę.

Wciąż jeszcze w mojej szafie ubraniowej, z tyłu półki na swetry, spoczywa bluza i czapka od mojego munduru harcerskiego. Przecież to było wczoraj, kiedy odpruwszy guziki plastykowe, przyszywałem metalowe z lilijką, i kiedy przytwierdzałem do czapki "prawdziwą" lilijkę - z inicjałami O(jczyzna) - N(auka) - C(nota)...

Bluzy już od dawna na sobie nie zapnę. Przeglądałem się w lustrze, jak wygląda czapka - teraz na czubku mojej głowy... (paska nie zapiąłbym już pod szyją - oba końce już się nie "schodzą").

Jeszcze kilka lat temu bluza zachowała zapach, który od razu przywodził na pamięć kolejne obozy letnie, zimowiska... Dziś ten zapach już wywietrzał.
          • luccio1 Re: witam 16.06.15, 00:53
            Jestem już poza progiem 60 lat - 22 czerwca 2015 będzie ich 60 i pół. Niedawno stawałem w ZUS-ie przed orzecznikiem, uzyskując przedłużenie renty o dalsze trzy lata - do końca czerwca 2018. Czekam teraz na decyzję i nową legitymację rencisty.
            Myślałem, że tym razem dociągnę już 'jednym skokiem" do wieku emerytalnego (staż mam) - ale nie. Będą następne trzy lata gromadzenia papierków - i różnych badań.

Bardzo chętnie przeczytał bym znów coś od Ciebie - i o Tobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka