Dodaj do ulubionych

chwalę się:)

21.12.11, 14:05
wczoraj kupiłam dwa nowe staniki.
i zamiast dotychczasowego 70 D, noszę teraz 65 F, a moje piersi wyglądają w obcisłym golfie, tak jak zawsze marzyłam żeby wyglądałysmile normalnie, aż nienaturalnie stercząco jędrniesmile

plan na lato - dorwać kostium z miseczką 65 F i "plaża będzie mojawink"
Obserwuj wątek
    • annaa77 Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:08
      A gdzie zdjęcia?big_grin
    • mewa000 Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:10
      No to ja zazdroszczę tongue_out Bo chciałabym mieć choć D big_grin no, pełne C by wystarczyło tongue_out
      • baltycki Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:27
        mewa000 napisała:

> No to ja zazdroszczę tongue_out
        Nie zazdrosc. Male jest piekne.
      • morgen_stern Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:43
        Mewa, samo C czy D nic nie znaczy wink widać, żeś nieostanikowana smile
        • mewa000 Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:48
          Morgen wiem wiem o co chodzi wink niestety u mnie jakoś nie sprawdził się rozmiar z tych kalkulatorów-wyliczył mi 70DD, gdzie jak założyłam stanik 75D (bo w 70 sie nie zapięłam) to mogłam w nim szukać piersi tongue_out
          • morgen_stern Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:51
            Albo źle się wymierzyłaś, albo źle przymierzałaś. Poza tym 75D to nie jest to samo, co 70DD!
            • mewa000 Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:55
              Wiem że rozmiary inne ale w 70 się nie zapięłam a tak mi wyliczył kalkulator, wiec przymierzylam co było. Pod biustem mam 78cm a w biuście teraz 94cm a wtedy 93. Więc ten kalkulator wcale taki nieomylny wink
              • morgen_stern Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:59
                Nikt nie twierdzi, że jest. To podpowiedź, tak naprawdę okazuje się przy przymierzaniu. Trzeba było poprosić kogoś o pomoc, zapytać, poszukać. Nie wiem, czemu niektórzy tak łatwo rezygnują, ale ja jestem zawzięta, ustalenie idealnego rozmiaru zajęło mi trochę czasu, ale uważam, że warto.
              • mewa000 Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:59
                Poza tym mi by się przydał stanik którego każda miska ma inny rozmiar big_grin bo jedna pierś jest chyba z rozmiar większa od drugiej uncertain
                • morgen_stern Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:01
                  Dobiera się wtedy pod większą pierś.
                  • mewa000 Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:05
                    Tak właśnie mam, mam stanik w rozmiarze 75C i lewa pierś ok ale do prawej miski już wkładam 2 wkładki lub jedną silikonową bo inaczej miska odstaje. Przed ciążą/porodem różnica była niewielka i nie miałam aż takiego problemu jak teraz
                    • morgen_stern Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:06
                      Zrobisz, jak chcesz, ale wybór jest teraz taki i takie możliwości, że nie wiem, po co się męczyć z źle dobranych stanikach.
                      • mewa000 Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:09
                        No niestety wybór w małym mieście to nie to samo co w dużym tongue_out moze przy najbliższej okazji jak będę w Krakowie to wstąpię do jakiegoś stanikowego sklepu smile
                        • morgen_stern Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:10
                          Idź koniecznie!
                        • thorgalla Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:47
                          >>jak będę w Krakowie to wstąpię do jakiegoś stanikowego sklepu smile
                          Stanik dobrany przez p.Joasię z Krakowskiej 5 jest moim ulubionym.Polecam
                          • mewa000 Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:58
                            Dzięki za namiar wink
    • gaskama Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:10
      No niesamowite przeżycie. Gratuluję.
    • thorgalla Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:28
      Dzięki Ci pani za temat niezwiązany z świątecznymi problemami(na ogół wyimaginowanymi).

> plan na lato - dorwać kostium z miseczką 65 F i "plaża będzie moja
      Plaża będzie Twoja jak nic nie założysz wink i taniej będzie
    • lilly_about Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:30
      Lobby biuściastych pomogło?
      • papalaya Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:42
        słusznie, dobry stanik do podstawa, zwłaszcz dla tych co straszą resztę plaży wychodząc na nią w wersji topless
      • shellerka Re: chwalę się:) 22.12.11, 09:32
        a nie nie. ja już dawno uświadomiona w kwestii legendarnego 75B wink
        ostatnio cały czas nosiłam 70 D, ale jakoś tak mi się piersi zwiększyły przy nie zwiększeniu wcale obwodów (może wina tabletek anty) i staniki mi przestały pasować.
        no i się przeszłam do sklepu, gdzie mają szerszą rozmiarówkę niż triumphwink i wyszłam bardzo bardzo zadowolona.
        próbowałam nosić staniki z okresu ciązy, ale te z kolei mogłabym sobie chyba na głowę założyć, a i tak by był luzbig_grin

poza tym przypomniałam sobie, że w zeszłego sylwestra ubrałam pod nową kieckę stary biustonosz i pomyślałam sobie, że to niedobrze. że to napewno nie sprawi, że rok będzie super. i faktycznie...

teraz przywitam nowy rok w nowej bieliźnie i na bank 2012 będzie ekstra!smile))

ale mówię Wam! jak one teraz sterczą! (żeby tak jeszcze sterczały bez rusztowania....wink )
        • mamaemmy Re: chwalę się:) 22.12.11, 23:27
          shellerka napisała:

>
          > ale mówię Wam! jak one teraz sterczą! (żeby tak jeszcze sterczały bez rusztowan
          > ia....wink )

To ja się pochwale,bo moje sterczą bez rusztowania,generalnie moje cycki i tyłek są obiektem zazdrosci (ponoć)koleżanek z pracy tongue_out
          Wciąz olówek wypada a rozmiar wcale nie taki mały..ale na Krakowską 5 będę się wybierać,bo w sumie tez jestem nieuswiadomiona...
    • morgen_stern Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:42
      Kolejna szczęśliwa ostanikowana! Gratuluję smile
      Pamiętam, jak koleżanka, mocno sceptyczna, wysłuchiwała moich rewelacji o stanikach, potem zaciągnięta do prawomyślnego sklepu niemal przez łzy mi dziękowała, jeszcze sporo było takich olśnionych. Moja przyjaciółka przez niemal rok się opierała, teraz nie może uwierzyć, jak mogła chodzić w tych koszmarnych rozciągliwcach. Dobry stanik = dobre życie smile
      • lilly_about Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:43
        Ale jak dobrałyście sobie? z pomocą forum?
        • dziennik-niecodziennik Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:00
          mozesz sama. znajdz kalkulator i przelicz sobie. ja na próbe zaopatrzyłam się w kilka tanich staników ze strony misterna.pl (zamówiłam trzy staniki z różnych firm i wyszedł kazdy w innym rozmiarze big_grin). mogę polecic, mają spory wybór i mimo ze tanie to wcale niezłe smile
        • shellerka Re: chwalę się:) 22.12.11, 09:37
          ja to muszę zawsze poprzymierzać. bo dużo też zależy od fasonu stanika.
      • anusia29 Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:46
        a gdzie jest taki w Warszawie?
        • morgen_stern Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:47
          Tu jest wszystko.
          Pierwszy dobór przez forum, potem już w odpowiednich sklepach i metodą prób i błędów.
          • morgen_stern Re: chwalę się:) 21.12.11, 14:47
            oczywiście zapomniałam o linku:

forum.gazeta.pl/forum/f,32203,Lobby_Biusciastych_.html
        • mdro Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:03
          > a gdzie jest taki w Warszawie?

W Warszawie to jest full wypas wink. Zajrzyj tutaj i na to forum, do którego link Morgen podała.
    • franczii Re: chwalę się:) 21.12.11, 15:36
      Ja sie tez od wakacji przerzucilam na nizszy obwod z wieksza miske i jestem zachwycona. Wprawdzie troche trudno oddychac ale z sylwetke robi rewelacyjna.
      Ostatnio w nowym rozmiarze odwazylam sie na stanik typu plunge i jestem po prostu szczesliwa kiedy sie w nim ogladam. Najchetniej bym chodzila ciagle wydekoltowana.
    • czar_bajry Re: chwalę się:) 21.12.11, 21:10
      shell Ty podła świnio....big_grin
    • kura28 Re: chwalę się:) 21.12.11, 21:36
      Kurcze, ja nie daję rady w tych wąskich obwodach. Raz na próbę kupiłam 65 F, byłam w stanie wytrzymać w nim ok 20 minut. Ślady na skórze znikały po godzinie wink Pod biustem mam 73 i w 70 mi najlepiej.
      • franczii Re: chwalę się:) 22.12.11, 05:18
        Ale wizualnie jest super prawda?
        Ja sie przekonalam do 65 w obwodzie (tez mialam chyba 73 pod biustem) bo kupilam sobie strapless i to byl pierwszy ktory sie nie przesuwal ani nie zjezdzal. Misalam do wyboru wytrzymac i wygladac zjawiskowo w powycinanych tu i tam sukienkach albo poprawiac ciagle i sie stresowac starymi straplesami. Zdecydowalam sie na pierwsze i sie przyzwyczailam. A co najlepsze i czego wyjasnic nie potrafie obwod pod biustem samoistnie mi sie zmniejszyl o 2 cm. I o ile pierwszy stanik na poczatku odznaczal mi sie troszeczke pod ubraniem na poczatku (potem juz nie i przypisywalam to temu, ze sie do mnie dopasowal) tak nowe staniki zakupione na 65 juz zupelnie sie nie odznaczaja na plecach. Jakies czary chyba.
    • goodnightmoon Re: chwalę się:) 21.12.11, 22:12
      No super, super!!!

Hmmmm .... może też wybiorę się do jakiejś nowoczesnej stanikowni i coś mi dobiorą zamiast 75B i stanę się sexbombą że hey smile
    • aleksandra1357 Re: chwalę się:) 21.12.11, 22:23
      A ja tego w ogóle nie pojmuję!
      Mam obwód 80 i w żadne 75 się nigdy nie dopięłam, niezależnie od miseczki.
      Jak Wy się niby dopinacie w te węższe???
      Mam 80 A, cyce małe a wiszą, ale nie widzę się nijak w 75 C.
      • mika_p Re: chwalę się:) 21.12.11, 22:50
        Może ręce niewygimnastykowane? smile
        Przy 76 pod biustem (ciasno mierzone na wydechu) zamówiłam 70-tkę. Owszem, na początku ciężko było zapiąć, ale jak zapięłam, to się okazało, że jest dobrze.
        Od zawsze zapinam stanik z tyłu, ale pierwsze próby z 70-tką to była właśnie paskudna gimnastyka, żeby trafić haczykiem haftki w pętelkę, i to jeszcze w dobrą, a potem druga.
        Ciasniejszy stanik stawia opór i trzeba trochę siły i sprawności, żeby precyzyjnie operowac haftkami, jak cham ucieka z rąk.
        • aleksandra1357 Re: chwalę się:) 21.12.11, 22:53
          Ale mi nie o to chodzi, że czynność dopinania jest trudna, tylko że jest za ciasny, wrzyna się, boli, czerwone pręgi zostawia, nie można oddychać - no za mały i już.
          • a.va Re: chwalę się:) 22.12.11, 20:11
            One się z czasem układają do człowieka, byle przetrwać pierwszy tydzień.
    • rosapulchra-0 Re: chwalę się:) 22.12.11, 08:06
      Po szpitalu i drastycznym schudnięciu moje piersi przedstawiały obraz nędz i rozpaczy. Byłam załamana tym, co mi z nich zostało. I tu pomogło mi forum. Wyczytałam m.in., że żeby poprawić ich wygląd i jędrność należy nosić biustonosz non stop. Co też uczyniłam i czynię do dziś. Rok już minął i mogę z całą stanowczością stwierdzić, że to święta prawda! Dodam, że na efekty wcale nie musiałam jakoś długo czekać.
      No i oczywiście dobór stanika jest bardzo ważny, też zastosowałam kalkulator i szukałam dla siebie najlepszego rozmiaru metodą prób i błędów. W niektórych sklepach panie już się przyzwyczaiły, że ja tylko z naręczem biusthalterów do przebieralni chodzę wink
    • kosmitka06 Re: chwalę się:) 22.12.11, 08:24
      Ja też się pochwalę bo mam 70F wink Jesteś odważna bo ja jakoś krępuję się tak paradować po plaży z takim biustem uncertain
    • aquuaa A moge popsuc? 22.12.11, 20:49
      Z gory przepraszam, ze psuje efekt ale to kwestia nomenklatury. Pewnie kupilas biustonosz w przyzwoitej firmie, gdzie jest zageszczona numeracja (felina, triumph, itd).
      W sieciowce nie uswiadczysz takich numeracji jak miseczka F.

Ja wiec przeskoczylam z 75C na 70E i niektore modele lepiej leza w miseczce 70F ALE w moje stare 75C tez wchodze smile

Ku pokrzepieniu pozostalych biustow smile
      • shellerka Re: A moge popsuc? 22.12.11, 23:19
        triumph kochana to dla mnie sieciówka, lepszą rozmiarówkę ma już chyba M&S, bo mają bodajże do H, a triumph do D.
        w sieciówce, to co najwyżej gatki se kupuję. i tak od 10 lat.

-
        i like to cook with wine. sometimes i even put it in the food
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka