Dodaj do ulubionych

Rozterki i dylematy

01.01.12, 03:28
Czy można sobie poradzic z niezdecydowaniem? Zmanowałam ostatni tydzien na zastanaianie się, co zobic z sylwestrem. W końcu wypisałam plusy i minusy i .... podjęłam złą decyzję. Moje niezdecydowanie mnie wykancza. Dzis chodzilam jak struta, wlasciwie dzien do niczego. Jakos się poskładałam, ale jeszcze minie kilka dni zanim dojdę do siebie. Jak sobie z tym poradzic?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: Rozterki i dylematy 01.01.12, 11:50
      Naprawde nie masz innych zmartwien w zyciu? To tylko pozazdroscic.
      Toz to tylko jedna nieudana impreza. beda inne. W czym problem?
      • rosapulchra-0 Re: Rozterki i dylematy 01.01.12, 11:53
        Chyba nie zrozumiałaś..
        • mruwa9 Re: Rozterki i dylematy 01.01.12, 12:03
          Zrozumialam to, co przeczytalam. Jest w tym jakies drugie dno? Bo nie widze.
          • kannama Re: Rozterki i dylematy 01.01.12, 12:10
            bo to niezdecydowanie nie dotyczy chyba tylko sylwestra....
    • sanrio Re: Rozterki i dylematy 01.01.12, 11:55
      to straszne.
      zła decyzja sylwestrowa.
      dziwię się, że jeszcze jesteś w stanie o tym pisać
      • cygarietka Re: Rozterki i dylematy 01.01.12, 12:39
        big_grin big_grin big_grin

www.ticker.7910.org/as1cAb20euJ0010NTBkanwwMDA1MjVkOXxTYW5kcmE.gif
    • selavi2 Re: Rozterki i dylematy 01.01.12, 14:36
      Mnie mądrzy ludzie uczyli, że robi się owszem listę plusów i minusów - nie zaszkodzi, ale najważniejsze jest to co TY CHCESZ I POTRZEBUJESZ a nie to co chcą inni.
      Wyjątkiem jest współmałżonek i niepełnoletnie dziecko. W związku z małżonkiem raz ty idziesz mu na rękę, raz on tobie albo szukacie tego, co wam obojgu pasuje, w związku z dzieckiem do pewnego momentu ono jest priorytetem, potem stopniowo delegujesz obowiązki.wink
      To tak w dużym uproszczeniu.
      • peggy_su Re: Rozterki i dylematy 01.01.12, 18:36
        Ja zawsze gdy jestem niezdecydowana robię listę plusów i minusów, po czym i tak wybieram tę drugą opcję BO TAK tongue_out W połowie przypadków jestem niezadowolona z wyboru tongue_out
    • tempera_tura Re: Rozterki i dylematy 01.01.12, 23:21
      Ale co sie stało?
      • alfa36 Re: Rozterki i dylematy 02.01.12, 09:00
        Sylwester podalam tylko jako przyklad. Generalnie chodzi mi o to, że nie potrafię sobie już poradzic z moim niezdecydowaniem. I to nie tak, ze zawsze podejmuję zle decyzje. Najbardziej męczy mnie to, że zastanawianie zajmuje mi dużo czasu a wtedy jestem marudna, smutna itp.
        • swiecaca Re: Rozterki i dylematy 02.01.12, 09:02
          mi pomogło zdanie: "brak decyzji też jest decyzją". najczęściej lepiej jest podjąć JAKĄKOLWIEK decyzję szybko niż zwlekać i dawać losowi decydować za siebie.
          • echtom Re: Rozterki i dylematy 02.01.12, 09:41
            Ja natomiast uważam, że w błahych sprawach dobrze jest zdać się na los. Kiedy np. mam "dylemat", czy po pracy jechać prosto do domu, czy na zakupy w sąsiedniej dzielnicy, decyzję uzależniam od tego, który tramwaj przyjedzie pierwszy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka