miniofilka 06.01.12, 22:39 www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20120106%2FNEWS01%2F593455095 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:42 ...20 lat mija a oni nadal w strachu przed Owsiakiem żyją i owieczki straszą...gdyby nie było to takie żałośnie-kuriozalne to nawet byłoby zabawne... Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:42 Ja bym to uogólniła - niektorzy LUDZIE mają popierd... w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
zajola Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:49 I idąc tym tropem niektóre potomstwa tez mają jak w tytule skoro matki piszą w wątkach poniżej ,że wybrały dla siebie drogę zgodną z nauczaniem tychże w tytule. Wiecie co, normalnie chylę głowę przed dziewczynami, które deklarują swoja świeckość i... już No ale na głupotę lekarstwa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
estelka1 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:49 Dokładnie. Popier... w głowach mają i niektórzy politycy, lekarze, nauczyciele, a także e-matki Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:51 przeciez księża to ludzie i tylko ludzie jak ja czy ty no więc Twoja sugestia jest tez dobra Mnie razi to, ze KRK głosi miłość do bliźniego, a tu takie cos....Hipokryci!!! Gdyby Owsiak był wierzącym katolikiem wtedy KRK wychwalałby go pod niebiosa, a tak to go pietnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
vampire-freak Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:51 No sedno sprawy tkwi w tym, że "działalność charytatywną Caritasu" przesłania. To zwykła walka o wpływy, kasę. Im więcej ludzi da na WOŚP, tym mniej kupi świeczkę z Caritasu. A te wszystkie texty o diabelnych sprawach i przedsionkach piekła to tak dla niepoznaki wciśnięte. Wbrew pozorom nikt "popier....ny" tego nie wymyślił, raczej odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 14:51 toxicity1 napisała: > Ja bym to uogólniła - niektorzy LUDZIE mają popierd... w głowach. Ale wsrod ksiezy kk, procent popaprancow jest bardzo wysoki w porownaniu do sredniej swiatowej. I w gruncie rzeczy nie ma sie co temu tak dziwic. Dziwne jest tylko to, ze ludzie od pokolen daja sie tym popaprancom indoktrynowac. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:54 nic nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
granda2 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:56 Tacy się zdarzają, ale nie warto generalizować. Choć do dzisiaj pamiętam, że zbierając na WOŚP w wieku nastoletnim pod kościolem, ksiądz urządzil kontrzbiórkę na ofiary przemocy bodaj. I oberwalo mi się od k...w owsiakowych. No cóż... ich prawo, ich kościól mam nadzieję, że faktycznie te wplywy zostaly przeznaczone na lokalny MOPS lub inną organizację. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:58 Kościół nie jest księżowską farmą...kościół to wierni- szkoda, że dają sie traktować jak barany... Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:58 dlatego napisałam"niektórzy" a nie "wszyscy' Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 22:59 > No cóż... ich prawo, ich kościól mam nadzieję, że faktycznie te wplywy zosta > ly przeznaczone na lokalny MOPS lub inną organizację. raczej na msze za ofiary przemocy Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 23:23 Jak na wątek, w którym się oburzamy na niesłuszne oskarżenia, masz bardzo swobodne podejście do faktów. Czym w zasadzie różni się oczernianie Owsiaka przez niektórych księży od oczerniania autora tej zbiórki przez ciebie? Żadne z was nie opiera się na faktach tylko na uprzedzeniach - czy uprzedzenia antykościelne są w jakiś sposób lepsze od antyowsiakowych? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 23:46 powiedzmy ze opieram sie na doswiadczeniach pracownika caritasu ( ex pracownika ) >- czy uprzedzenia antykościelne s > ą w jakiś sposób lepsze od antyowsiakowych? a czy krycie pefofili jest gorsze od taplania sie w blocie ? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 00:02 I uogólniasz jego doświadczenia. Nie będąc nawet pewna, czy zbiórka jest z Caritasu. Podobnie jak niejeden niezbyt inteligentny księżulo uogólnia medialne przekazy na temat przystanku Woodstock i twierdzi, że Owsiak umożliwia dzieciakom ćpanie. Ty swoje uprzedzenia zasłonisz słusznym oburzeniem pedofilią, on swoje słusznym oburzeniem narkomanią. Jak dla mnie, możecie sobie przybić piątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 00:10 Tylko, że ty nie jesteś niezbyt inteligentna - więc dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 09:45 ale koncentrujac sie na tym jednym konkretnym przypadku serio myslisz ze ktos nazywajacy wolontariuszke k**wa owsiaka i organizujacy nagle zbiorke tego samego dnia ( ciekawe czy zarejestrowana ) serio te pienadze odda biednym ? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 23:05 Ja do Caritasu jako instytucji dobroczynnej mam duży dystans jak przeczytałam o sprawie pewnego niepełnosprawnego chłopca mieszkającego w strasznych warunkach. Caritas zebrał dla niego kasę po czym uzależnił jej przekazanie od podpisania przez rodziców chłopca umowy która przenosiła własność domu (na którego remont była zbierana kasa) na okoliczną parafię. Niestety nie podam linka bo było to jakiś czas temu i nie pamiętam nawet imienia chłopca. Ciekawe ile biednych rodzin dostających pomoc od Caritasu czyta dokładnie umowy podsuwane przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 23:14 Nigdy w życiu nie dam już złotówki na Caritas po tym jak od teściowej dostaliśmy dużą paczkę żywnościową oznakowaną Caritas. Ani my ani oni do biednych nie należymy, ot zwyczajnie syn ich najlepszych przyjaciół jest księdzem i maja takich paczek tyle że nie sa w stanie przejeść to rozdają po znajomych. Dla mnie to szczyt chamstwa, te paczki przeznaczone były dla biednych a nie dla parszywych księży, ich rodzin i przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 23:20 co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????? to biedni nie dostaja paczek, bo księża je wcinają?! juz wiecej nie podam katolickiemu ksiedzu reki,hipokryci!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 23:25 No chyba raczej możecie sobie podać rękę. Jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 23:41 miniofilka napisała: > co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????? > to biedni nie dostaja paczek, bo księża je wcinają?! > juz wiecej nie podam katolickiemu ksiedzu reki,hipokryci!!!!!!!! jesteś pewna, że okres dojrzewania i buntu rozhisteryzowanych 14-latek masz już za sobą?? Bo jak Ciebie czytam to mam wątpliwości, że to pisze dorosła, zrównoważona osoba. Jest na forum wątek o neofitach, chyba specjalnie dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 00:32 Byłam w róznych ruchach katolickich znam to środowisko od kuchni. i nie zdziwi mnie juz nic. Pewnie ze sa dobrzy księża, ale mało ich jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 13:46 wiesz, bez obrazy, ale jak czytam Twe komentarze, to rzeczywiście znasz to środowisko od kuchni...nie wiem...cebule kroiłaś, czy co...bo jakiejkolwiek refleksji ani dojrzałości która winna wynikać z lat formacji u Ciebie nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 09:41 > Jest na forum wątek o neofitach, chyba specjalnie dla Ciebie Tak, to klasyczny wątek neoficki. Aż mnie dziwią zrównoważone komentarze co niektórych osób Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 00:15 Dostają 1/10 albo i mniej z tego co z założenia było dla nic przeznaczone. Z tych paczek żywnościowych żywi się seminarium, księża ich rodziny, znajomi księży a na samym końcu paczki są rozdzielane między potrzebujących. Szczerze, poczułam sie jak uderzona w twarz, taka paczka cholernie przydała by się mojej rodzinie kiedy byłam nastolatką, kiedy było bardzo kiepsko finansowo. Człowiek pomaga przeznacza kasę, i co się okazuje że kasa z Caritasu idzie na jedzenie dla księży, a nie dla biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 00:29 A to Ci powiedział ten przyjaciel ksiądz? skąd masz te dane? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 00:43 Nie, te dane mam dokładnie od ojca tego księdza, czyli darczyńcy moich teściów. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 10:53 miniofilka napisała: > co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????? > to biedni nie dostaja paczek, bo księża je wcinają?! > juz wiecej nie podam katolickiemu ksiedzu reki,hipokryci!!!!!!!! tak, jeszcze potup nózią, opluj "czarnych"-a co? a potem poudawaj trochę, bo jednak upierasz się, ze córka musi mieć cyrk w twoim wykonaniu, czyli " dziecię idzie do Komunii". Jesteś niemądra, niezrównoważona,śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 10:34 Zgadza się. Ja też nie raz widziałam dary z Caritasu, ale nigdy nie u potrzebujących. I nie dam ani grosza. W tym roku przed świętami w sklepie zbierali żywność. Dostałam ulotkę, pani powiedziała, że Caritas zbiera, więc podziękowałam i powiedziałam, że w takim razie się nie przyłączę. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 06.01.12, 23:19 ewidentnie kogoś zdrowo powaliło Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 10:12 z tymi paczkami z Caritasu to prawda, sama taką dostałam od mojej sąsiadki, która bardzo prężnie działa w naszej parafi i paczki rozdawała, po prostu mi jedną przyniosła, bo powiedziała, że mają dużo i może mi dać. Byliśmy z mężem zaszokowani, bo nie ubiegaliśmy się o pomoc z Caritasu ani takowej nie potrzebujemy, jak mąż to powiedział sąsiadce, to była zdziwiona, że nie chcemy brać skoro dają? Mąż wziął paczkę, wyszedł z domu i wręczył ją pierwszej napotkanej staruszce ( tzn. zaniósł jej do domu ), bo ona z pewnością bardziej jej potrzebowała niż my. Pieniędzy na Caritas już nie przekażę, nie wiem na co są naprawdę wydawane. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 11:01 Najbardziej mnie rozwaliło właśnie to zaskoczenie, że jak to nie chcę paczki, jak to czuję się urażona oraz tłumaczenie, że w obecnej chwili nie ma biednych, paczek jest zbyt dużo w porównaniu do potrzebujących, a zresztą ci potrzebujący mają zbyt wygórowane wymagania i nie chcą takich paczek otrzymywać, no i jak dają to powinnam być wdzięczna, a nie stroić fochy. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 13:31 Jak to w obecnej chwili nie ma biednych????????? Caritas jesli tak działa, to mam go w d....więcej nie dam ani złotówki im,nie będę wpychać księzom i ich rodzinom żarcia, a nie wszyscy biedni dostaja paczki. Juz od dłuższego czasu zabraniam dziecku dawać na ofiarę w kościele, bo nie wiem na co te pieniądze są przeznaczane. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 13:39 To może zamiast umierać tu na forum na zawał serca, jacy ci czarni są straszni, spytaj? U mnie działa rada parafialna, jest grupa zajmująca się finansami parafii, są rozliczenia, ile na co idzie: ogrzewanie kościoła, prąd, organista itp. Tyle że to wymagałoby spokojnego podejścia, a tak co wątek o kościele to przeżywasz antykościelny orgazm. Ochłoń, kobieto. Znam akurat działalność Caritasu w moim mieście, wiem, ilu rodzinom pomagają, jak tworzą miejsca pracy dla kobiet (np. niedrogie punkty szycia. poprawek krawieckich, czyli dają nie tylko rybę, ale i wędkę). Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 13:55 Po pierwsze ja nie nazwałam księży czarnymi - Ty to zrobiłaś. Po drugie - poczytaj posty osoby makurokurosek o działalności Caritasu. Myślisz, że Caritas czyje pieniadze przeznacza na działalnośc, swoje własne czy te z "tac wiernych"? Po trzecie - wiem, że jest rada parafialna itp, ale nie powiesz mi chyba, że wszystkie pieniadze rejestrujecie? Wybacz, ale mam w rodzinie ministranta i on sam mi przed chwilą powiedział, że to z Caritasem to prawda, że najpierw paczki zywnościowe dostaja księża i ich rodziny, dopiero później reszta!!!! Specjalnie do niego dzwoniłam i to potwierdził!!!!!! Mam wam dać namiar na tego ministranta????? A myślałam, że to ściema Makurokurosek by odciagnąc ludzi od KRK((((((((((((( Żeby nie było - natknęłam się na dobrych księzy, którzy pomagali biednym z WŁASNEJ KIESZENI, ale szkoda, że ich jest tak mało Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 13:59 kobieto, ty zdajesz sobie sprawę jakie z tacy są obłędne sumy? ludzie rzucą złotówkę, dwie i wielkie halo...Ty nie rzucasz w ogóle, ale do rozliczania pierwsza... Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 14:40 Sądzę, że nie jest istotne kto i ile wrzuca, jeżeli dary czy zbiórka przeznaczone są dla ubogich to do nich powinny trafić, zastosowanie ich w innym celu to zwykłe wyłudzanie i oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 19:39 tak, ale śmieszy mnie, że o tace sie martwia ci, którzy na nią nie daja. pieniądze z tacy to uwierz naprawde grosze. Dużo więcej kościół ma z intencji/kolędy. Te z tacy nie zawsze wystarczą na opłacenie prądu za światło i ogrzewanie na tej mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 13:57 Napewno niektórzy ??? Banda zboczeńców i obłudników. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 14:00 Napewno niektórzy ??? Banda zboczeńców i obłudników. " - o, matko, następna z antykościelnym orgazmem. Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 14:08 - o, matko, następna z antykościelnym orgazmem. za to twój orgazm jest wyłącznie KOŚCIELNY ! Odpowiedz Link Zgłoś
ola i tyle w tym temacie 07.01.12, 14:17 demotywatory.pl/3633461/Poglad-na-Wielka-Orkiestre Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: i tyle w tym temacie 07.01.12, 14:18 Ten sam demot zalinkowałam w wątku o WOŚP- przemawia, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: i tyle w tym temacie 07.01.12, 14:21 Wiele osób jest negatywnie nastawionych do WOŚP ze względu na osobę Owsiaka, który przez lata różne postawy reprezentował, ale bądźmy szczerzy- jeśli nie będzie WOŚP, nie będzie tego sprzętu. Zawsze będą jakieś niedopowiedzenia ile ktos bierze, co z tego ma, ale...na pewno dużo z tego mają dzieciaki i to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: i tyle w tym temacie 07.01.12, 14:26 jakie niedopowiedzenia? Przecież to fundacja, mają ustawowy obowiązek rozliczać sięz każdej złotówki i robią to: za ostatni rok: s.wosp.org.pl/Files/Bilans%20Fundacji%20za%202010%20(1)(1).pdf za poprzednie: www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczeniafinansowe Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: i tyle w tym temacie 07.01.12, 17:27 ola napisała: > jakie niedopowiedzenia? > Przecież to fundacja, mają ustawowy obowiązek rozliczać sięz każdej złotówki i > robią to: > za ostatni rok: A dasz swoją głowę albo rękę za tysiące osób pracujących przy organizacji Orkiestry? Tam przelewa się ogromna kasa. Ja generalnie wierzę w ludzi, ale jak słyszę ,że u mojego męża w pracy stała puszka , do której klienci wrzucali drobne na hospicjum dziecięce i jakaś gnida ją ukradła ... to we mnie krew się burzy. I wiem ,że wszędzie mogą się znaleźć złodzieje i oszuści. Czy to w Caritas, czy w WOŚP, nie uogólniałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: i tyle w tym temacie 07.01.12, 19:18 i to jest bardzo madra wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: i tyle w tym temacie 07.01.12, 19:19 kannama napisał: > Wiele osób jest negatywnie nastawionych do WOŚP ze względu na osobę Owsiaka, kt > óry przez lata różne postawy reprezentował, ale bądźmy szczerzy- jeśli nie będz > ie WOŚP, nie będzie tego sprzętu. Zawsze będą jakieś niedopowiedzenia ile ktos > bierze, co z tego ma, ale...na pewno dużo z tego mają dzieciaki i to jest najwa > żniejsze. zgadzam się w 100%, mądra wypowiedź madrej kobitki Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1970 Re: niektórzy księża mają popierd...w głowach 07.01.12, 19:22 Dla przeciwwagi opis waszego idola Z dzisiejszej Rzeczpospolitej "Zwolennicy twórcy Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy usiłują budować wokół niego otoczkę apolityczności. Tymczasem jest on wyznawcą wyrazistej ideologii Człowiek instytucja, który w ciągu 19 lat zebrał 445 milionów złotych na leczenie dzieci. Charyzmatyczny działacz nagradzany krzyżami Orderu Odrodzenia Polski przez prezydentów Aleksandra Kwaśniewskiego i Bronisława Komorowskiego. Dla wielu Polaków niekwestionowany autorytet, który zwycięża w sondażach zaufania, pokonując nawet Władysława Bartoszewskiego. To wszystko prawda, ale nie cała. Często, zachwycając się kolejnym rekordem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, nie zadajemy sobie nawet pytania, czy przypadkiem za plecami Jurka Owsiaka nonkonformisty, altruisty i społecznika nie stoi Jerzy Owsiak, ulubieniec establishmentu sprytnie tłumiący bunt młodych i egocentryk zapatrzony wyłącznie w siebie, a może wręcz lewicowy ideolog niechętny Kościołowi i pielęgnujący peerelowskie sentymenty. Ten sentyment do czasów komunizmu to ważny i nieprzypadkowy element prawdziwej tożsamości twórcy Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Owsiak, który za rok skończy 60 lat, karierę zaczął robić w czasach PRL. Gdy jego rówieśnicy pod koniec lat 80. starali się odbudowywać nielegalną „Solidarność", trzydziestoparoletni Jurek Owsiak otrzymał autorską audycję w Rozgłośni Harcerskiej, państwowej stacji radiowej nadającej muzykę rockową. Na jej antenie lansował nieformalną grupę o nazwie Towarzystwo Przyjaciół Chińskich Ręczników. – Ludzie siedzieli po więzieniach za służbę zastępczą, a on na falach Rozgłośni Harcerskiej lansował te chińskie ręczniki – komentował akcje Owsiaka Marek Kurzyniec (były opozycjonista, dziś czołowy polski anarchista), w wywiadzie dla magazynu „Lampa" w grudniu 2004 roku. – No więc powiem szczerze, że jak teraz tę mordę widzę... Mało jest takich osób, które budzą moje negatywne emocje. W roku 1988 r., gdy opozycja domagała się od komunistycznych władz zwolnienia więźniów politycznych, Owsiak podczas koncertu zespołu Voo Voo na festiwalu w Jarocinie rzucił w kierunku młodych ludzi hasło „Uwolnić słonia". Powtarzał je później wielokrotnie podczas audycji radiowych. – Pierwsze akcje Owsiaka straszliwie nas irytowały. W sytuacji, kiedy za każdą akcję ulotkową groziły co najmniej 48-godzinny areszt i słone kolegium, facet zabawiający się sypaniem ulotek w Jarocinie, pod pobłażliwym okiem reżimowej kroniki filmowej, był dla nas kimś zupełnie niepoważnym – wspomina Wojtek, w drugiej połowie lat 80. student i działacz NZS." Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline No i? 07.01.12, 19:34 miniofilka napisała: > niektórzy księża mają popierd...w głowach > www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20120106%2FNEWS01%2F593455095 Dwadzieścia pięć lat temu tak samo ujadali na Marka Kotańskiego. Choć on akurat żadnych wielkich zbiórek pieniędzy nie organizował. Trochę przestali ujadać na Kotańskiego, jak znaleźli nowy cel: Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: No i? 07.01.12, 19:41 ale to nikt do końca nie wie czy ksiadz wyraził na to zgodę...może po prostu ktoś położył w kościele...nie takie rzeczy tam widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś