Dodaj do ulubionych

Bezsensowna forma protestu

17.01.12, 23:15
Wyjeżdżałam z dziećmi. Musiałam jeszcze kupić "na mieście" parę leków na wyjazd (dzieci słabowały). Pobiegłam szybko do apteki i zderzyłam się czołem z karteczką: PROTEST. Apteka nieczynna w godz. 13-14.
Była 13.30.
Nie zamierzałam czekać pół godziny, pojechałam w drogę. Leki kupiłam w innej aptece, kilkaset km dalej.
Apteka rodzima straciła klienta tego dnia.
Pytanie: osochzi i po jakiego grzyba ten protest i co on ma wnieść w moje oraz farmaceutów życie? Wydaje mi się, że znalazłam się na planecie Melmak wink
Obserwuj wątek
    • tezee Re: Bezsensowna forma protestu 17.01.12, 23:19
      Ja dziś bylam u lekarza z dzieckiem ,wyszlismy z gabinetu 20 minut przed 14 stą , nie zamierzałam czekać 20 minut przy aptece , wykupiłam leki w innej którą miałam po drodze a która już była czynna zanim dotarłam do domu i tyle.
    • kocie_ogony Re: Bezsensowna forma protestu 17.01.12, 23:21
      Musieli jakoś "zatuszować" sex na zapleczuwink
    • anulka.p Re: Bezsensowna forma protestu 17.01.12, 23:22
      Aptekarze protestują, bo rząd wycofał się z karania lekarzy za źle wypisane recepty i teraz kary (finansowe) ponosić będą - kto? - aptekarze oczywiście. Super pomysł, odlot.
      • mathiola Re: Bezsensowna forma protestu 17.01.12, 23:27
        ale oni w ten sposób jakby tracą.
        Zresztą niech sobie tracą, stać ich wink
        Mi też to nie przeszkadza - nie tu to gdzie indziej.
        Reszta to dalej kosmos, co i komu nagle do łba strzeliło, źle było jak było tak jak było??
        • toxicity1 Re: Bezsensowna forma protestu 17.01.12, 23:29
          mathiola napisała:

> ale oni w ten sposób jakby tracą.
          >
          Słowo "jakby" jest tu kluczowe.wink
        • anulka.p Re: Bezsensowna forma protestu 17.01.12, 23:33
          Jak zaczną bulić za realizację recept na leki refundowane, to dopiero stracą. A aptekarz akurat nie ma żadnych narzędzi do sprawdzenia, czy ktoś jest uprawniony do takiej recepty czy nie.
          Protest popieram i mogę spokojnie się powstrzymać od kupowania w aptece akurat między 13 a 14.
    • toxicity1 Re: Bezsensowna forma protestu 17.01.12, 23:28
      mathiola napisała:
      > Nie zamierzałam czekać pół godziny, pojechałam w drogę. Leki kupiłam w innej ap
      > tece, kilkaset km dalej.
      > Apteka rodzima straciła klienta tego dnia.
      >
      W tym samym czasie ktos w podobnej sytuacji jechał w przeciwnym kierunku i kupił lek w ... Twojej "aptece rodzimej".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka