Dodaj do ulubionych

Dietetyczna restauracja

28.01.12, 11:47
jaki czas temu myslalam o otworzeniu dietetycznej restauracji.

Wyglada a to, ze moglaby sie przyjac (przynajmniej w Tokio)

Nie myslalam by posuwac sie tak daleko by wazyc klientow, ale moze to dobry pomysl? Otworzylabym ja tam gdzie jest duzo biurowcow i serwowala sniadania i "lunche".
Obserwuj wątek
    • zurawinka12 Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 12:00
      Oj, Suellen, ja to bym chciała. Kiedyś myślałam o tym, żeby wykupić jedzenie dietetyczne z dowozem do domu, ale niestety menu nie zawsze trafione. A w takiej restauracji można wybrać z kilku pozycji... Jak dla mnie pomysł bomba.
    • quark_xpress Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 12:10
      W Liverpoolu jest, moze nie restauracja ale wlasnie miejce na sniadania, lunche itp
      www.skinnimalinx.co.uk/
      Popularna. Ale sprawdzilas kiedys na wlasnej skorze co sie wiaze z prowadzeniem kafejki, restauracji itp? Nie mowiac juz o srodkach na start...
      • sueellen Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 12:16
        Nie, nie mam doswiadczenia w gastronomii, za to lubie gotowc i eksperymentowac i ludzie lubia to moje kucharzenie. Pracuje w zupelnie innej branzy, ale marzy mi sie swoja wlasna firma
        • quark_xpress Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 12:24
          Gdybys zaczela od takiego malego miejsca, wiekszosc na wynos i 2 stoliki, to jeszcze, ale niestety najwazniejsza jest lokalizacja.
          A w Londynie koszty czynszu Cie zjedza.

Wypisz sobie na kartce papieru wydatki, ceny za jakie moglabys sprzedawac jedzenie i ile musialabys tego sprzedac w ciagu dnia zeby wyjsc na zero... nie mowiac juz o zarobkach.

A w ogole to w Londynie nie ma takich miejsc? Ciezko mi uwierzyc!
        • mamaemmy Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 12:26
          Kiedyś była (jest??)w Krakowie w okolicach Krakowskiej.
          Nigdy tam nie bylam,gdyz do restauracji sama nie chodzę(a chodzimy ok 6 razy w miesiacu conajmniej na obiad/kolacje)-a mój w takiej raczej by się nie najadł smile
          Po prostu chodzimy do zwykłych fajnych restauracji,gdzie można wybrac cos także i bardziej dietetycznego.
    • 1borgia Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 12:32
      tzw zdrowa lunchownia?smile
      w niemczech super biznessmile
      borgia
    • yenna_m Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 12:35
      oj, uwielbiałabym Cie, gdybyś koło mnie zechciała takie cudo otworzyć smile
    • gazetowa_krowa Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 12:55
      Ja też bym Cię ozłociła gdybyś obok mnie otworzyła smile

Tylko żeby mnie przekonać musiałabyś spełnić dwa warunki:

1) Jedzenie powinno być naprawdę zdrowe i naprawdę niskokaloryczne*. Wiele restauracji reklamuje się jako świeże, zdrowe jedzenie a w środku kebab tylko, że na liściu sałaty. Myślę, że bardziej zaufałabym miejscu które ma 2-3 różne zestawy obiadowe codziennie inne, niż miejscu które ma kilkanaście/dziesiąt stałych.

2) Cena - chętnie zapłacę więcej za gwarancję dietetyczności dań, ale nie 5 krotnie więcej niż gdzie indziej (przy podobnej jakości oczywiście).

*poza tym smaczne - ale to oczywiste smile
    • sueellen Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 13:15
      ja sobie juz nawet wyobrazam wystroj tej restauracji. Udekorowalabym ja cala jedzeniem. Zdrowym jedzeniem.

W tle nad lada w odpowiedniej odleglosci od oczu klienta piramida zywieniowa z praduktow "jak prawdziwych"

https://www.w-spodnicy.pl/g/Kobieta.obiekt2.aspx/0/460/Kobieta/56a569dd-d832-432b-8d0a-ef126013b9ec_20100212013803_Piramida.jpg

Lada przeszklona a pod lada prawdziwa marchew, jablka, pomarancze i inne owoce do produkcji sokow, w wielkich slojach orzechy, kolorowa fasola, warkocze czosnku, pelnoziarnisty chleb, suszone ziola, na oknach donice z prawdziwymi swiezymi ziolami, drzewko pomaranczowe w rogu. Sprowadzilabym wode z jakiegos uzdrowiska
    • stukostrach-jeden Re: Dietetyczna restauracja 28.01.12, 13:29
      Pomysł super, świetnie gdyby posiłki mozna było posegregować dietami dukan, montignac, niskotłuszczowa, niskokaloryczna, bezglutenowa. Z okreslona ilościa kalorii +/-. i oczywiście w dobrej cenie. Cos bardziej jak fast food mniej restauracja.
    • 18_lipcowa1 fajny pomysł, szkoda że to Londek a nie Gdansk 28.01.12, 14:15
      bo bym chodziła
      staram sie jesc zdrowo, dietetycznie
      ale w knajpach pozostaje mi opcja sałatek, ew jak chce zaszalec to mieso+ sałatki
      a przeca i zupy pyszne mozna robic, lecza,razowy makaron uzyc, nawet dietetyczne nalesniki,dukanowe serniki
      ja jestem za, bylabym stałą kl
      • kasia080178 Re: fajny pomysł, szkoda że to Londek a nie Gdans 28.01.12, 14:23
        świetny pomysł . Właśnie cały czas myślę w co zainwestować bo mam trochę pieniędzy ze spadku a tu w Krakowie jeszcze się nie spotkałam z taką restauracją . To moze przyniesc super zyski. wszyscy z mojego otoczenia są na dietach wszeklkiego rodzaju od Dukana po Śródziemnomorską.
        • kasia080178 Re: fajny pomysł, szkoda że to Londek a nie Gdans 28.01.12, 14:25
          tylko ile jeszcze kasy pochlonie otwarcie takiej restauraCJI?? czy spadek wystarczy??smile
        • mamaemmy Kasia 28.01.12, 16:59
          kasia080178 napisała:

> świetny pomysł . Właśnie cały czas myślę w co zainwestować bo mam trochę pienię
          > dzy ze spadku a tu w Krakowie jeszcze się nie spotkałam z taką restauracją . To
          > moze przyniesc super zyski.

sprawdz w okolicach Krakowskiej jak sie miewa restauracja dietetyczna- jesli jeszcze jest i funcjonuje-masz szanse!
          Jesli padla-nie radzę..
          Pare lat temu cos takiego kojarze wlasnie tam,ale pojęcia nie mam,czy dalej tam jest.
          Ktos mial fajny pomysl ..i ..zobacz czy wypalił?
          Wg mnie(a mam przyjaciolke ktora jest managerem w jednej ze znanych restauracji w Krk i zna sie w temacie) lepiej dzialalaby restaracja ktora ma w ofercie dwie opcje-zwykle danie plus danie podobne-ale o duzo mniejszej zawartosci kalorycznej.TEGO NIE MA NIGDZIE.Do dania -zawartosc kalorii.
          Z kim chodzi sie do restauracji na obiad,kolacje ? Przewaznie z rodzina,facetem,który/która niekoniecznie sie odchudza..On bierze danie z kurczakiem,ja tez,tyle,że w wersji light,on cole,ja cole light.
          Opcja TYLKO dietetyczna może po prostu nie przyniesc zysków,zwłaszca,że czynsze w Krk powalają,a lokalizacja tez jest wazna.

wszyscy z mojego otoczenia są na dietach wszeklkie
          > go rodzaju od Dukana po Śródziemnomorską.

Mozesz miec tez opcje i MENU DUKAN,MONTIGNAC..itd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka