wioskowy_glupek 04.02.12, 00:12 Podali na TVN 24 że znaleziono w Sosnowcu zwłoki dziewczynki 2 km od miejsca które wskazała matka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wioskowy_glupek Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 00:15 Ze wstępnych oględzin wynika że zwłoki odpowiadają rysopisowi dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 00:24 Dziecko było przysypane gruzem, i płytami... coś strasznego pod stertą kamieni... Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 00:35 (*) zaraz wszytko bedzie wiadomo co sie naprawde stało, nie wywinie sie juz.... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 00:39 To zależy w jakim stanie jest ciało, niby mróz na pewno je zakonserwował ale właśnie mówią że co najmniej doba musi upłynąć do sekcji zwłok... Gdzieś ta mała w jakiejś ruderze pod kamieniami w załomie została znaleziona. Matka Magdy a nie może jednak osoba która ją urodziła bo matką tego nazwać nie można, wskazała to miejsce policjantom... Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 wioskowy 04.02.12, 00:53 Ja mysle ze dojda.... A matka to psychol jakis, ona ma cos dziwnego w oczach, nie wiem czy zauwazyłas/es?..... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: wioskowy 04.02.12, 01:07 Zauważyłam, to mus być psychopatka skoro potrafiła się tak opanować. Z resztą śleczy powiedzieli że w ciągu 10 min potrafi pokazać 4 twarze... Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: wioskowy 04.02.12, 09:22 wioskowy_glupek napisała: > Zauważyłam, to mus być psychopatka skoro potrafiła się tak opanować. Z resztą ś > leczy powiedzieli że w ciągu 10 min potrafi pokazać 4 twarze... a teraz pomysl, ilu takich psycholi/psychopatow, zyje miedzy nami? pewnie z ta smarkula juz dawno bylo cos nie tak, nie stala sie psychopatka z dnia na dzien, to musialo siedziec w niej juz wczesniej, ale mogla nie dac poznac sie z tej strony. dopiero jak dochodzi do tragedii takiej, jak ta, wylazi szydlo z worka. wtedy, jak juz jest za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: wioskowy 04.02.12, 09:49 Podejrzewam, że rodzinka widziała, że z dziewczyną się coś złego dzieje, tylko to olała. Podejrzewam, że tej sytuacji można było uniknąć, gdyby bliscy zareagowali wcześniej. I nie piszę tego, żeby usprawiedliwiać, czy wybielać matkę, ale uważam, że odpowiedzialność powinni ponieść też ludzie z jej otoczenia są współodpowiedzialni. Po prostu nie wierzę, że niczego nie widzieli. Na jednym z nagrań słychać jak teściowa oskarża matkę o to, że wie co stało się z Madzią, a nagranie to pochodzi jeszcze z czasu, kiedy obowiązywała wersja o porwaniu. Nieistotne czy matka jest chora psychicznie, czy wyrodna, należało odizolować ją od dziecka, nie zostawiać jej z nim samej - a jeśli w grę wchodziła choroba psychiczna to leczyć. Uważam, że osoby z najbliższego otoczenia są winni zaniedbania. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi wklejone przez moderatora 04.02.12, 00:55 Znaleziono zwłoki Madzi!!! monia111175 ??? 2,5 km od miejsca pokazanego przez matke Odpowiedz Link Zgłoś
tobisia13 Re: wklejone przez moderatora 04.02.12, 01:08 konwalka napisala:tak jak mówił ten jasnowidz Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: wklejone przez moderatora 04.02.12, 01:11 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120203/JASNOWIDZ_Z_CZLUCHOWA/787707107 Odpowiedz Link Zgłoś
tobisia13 Re: wklejone przez moderatora 04.02.12, 01:27 Dzieki za linka nutka.Czas pokaze czy ktos matce pomagal.Teraz sie zastanawiam czy ojciec byl w domu jak matka wychodzila z Madzia.Wie ktos?To ukrywanie dziecka musialo zajac jej duzo czasu,a podobno w miedzyczasie rozmawiala przez komurke z mezem i bratem.Jak dla mnie rodzina powinna juz cos wczesniej podejrzewac.To musialo dlugo trwac. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 01:05 No dobra. Metody R mi się nie podobają ale na pewno sprawę przyspieszył: ( Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 08:35 Znalezli mala Magde top123 04.02.12, 02:14 wiadomosci.onet.pl/raporty/tajemnicze-znikniecie-madzi/znaleziono-cialo-zaginionej-polrocznej-magdy,1,5017369,wiadomosc.html Re: Znalezli mala Magde malwa51 04.02.12, 02:17 Swiatlosc wiekuista niech Jej swieci. Bardzo zal Malutkiej. Re: Znalezli mala Magde top123 04.02.12, 02:19 RIP malutka. Re: Znalezli mala Magde moniczkaka 04.02.12, 06:01 Jak mozna byc tak perfidna zmija?? " plakac" do kamery wiedzac ze cialko dziecka lezy na mrozie pod gruzami? Jak mozna tak grac? Oklamywac? Patrzec innym w oczy, wiedzac ze cialo jej wlasnego dziecka zbeszczescila?? Mala lezala w inkubatorze, tak bardzo chciala zyc...dziadkowie by wychowali.... Kochajaca rodzina by ja zaadoptowala....Boze... Brak mi slow... I ona do kina chciala isc??? Ta dziewczyna jest totalnie zaburzona emocjonalnie, taki potwor! Wczoraj ogladalam kilka " uwag" z tvn i konferencji wiedzac juz co sie stalo i widac, ze ona miala wyuoczone co ma mowic! Moze dziecko nie zylo dluzej. W domu ukartiwali, Przygotowali sie... Tylko zeby Ojciec nie byl w to wplatanycrying boje sie ze moze by . Powin a siedziec w wiezeniu w ameryce poludniowej. Tam dla takich zwyrodnialcow sa strasznie ciezkie wiezienia.... Madziulka (*) I mamy w Polsce dziecko jak Baby P w Anglii ktore zostalo zakatowane przez rodzicow Re: Znalezli mala Magde moniczkaka 04.02.12, 06:05 A obok mnie spi moj 6 miesieczny synek ... Nie pojete Re: Znalezli mala Magde moniczkaka 04.02.12, 06:06 Tzn niepojete. Re: Znalezli mala Magde moniczkaka 04.02.12, 06:30 Jackowski mial racje: Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę dwa słowa: "jasnowidz" i "magda", a zobaczycie jak wiele powiedział' Tu macie tylko jeden skromny cytat: - Uważam, że dziecko zostało zamordowane. Czuję, że zostało uduszone. Nie wydaje mi się, żeby zmarło w wyniku nieszczęśliwego wypadku - mówi jasnowidz z Człuchowa, z którym wielokrotnie współpracowała policja i prokuratura. - Wszystko zostało zaplanowane, przygotowane z premedytacją. Nie potrafię powiedzieć, jaki był bezpośredni powód zbrodni. Czuję jednak, że tu są jakieś głębsze sprawy. Według mnie w morderstwie brała udział jeszcze jedna osoba. Nie chcę osądzać nikogo. Powiem tylko, że jest to ktoś bardzo bliski matce małej Magdy. To osoba, która występowała razem z matką dziecka podczas konferencji prasowych, spotkań z dziennikarzami. Będzie aresztowana przez policję - twierdzi Jackowski. I dodaje: - Sądzę, że policjanci niebawem znajdą ciało dziecka. Na razie szukają w złym miejscu, nie zostało ono zakopane. Widzę wysoką metalową konstrukcję, może to jest magazyn, jakieś 100-120 m od rzeki. Kojarzy mi się słowo `zsyp'. Tam zostały ukryte zwłoki. Re: Znalezli mala Magde krolowa_online 04.02.12, 06:30 ale ja wierze, ze to naprawde mogl byc nieszczesliwy wypadek, dziewczyna bala sie rodziny, dzialala w szoku, moze jeszcze depresja w tym wszystkim, a pozniej to juz sie bala wszystkich jak poszlo w swiat i tak to sie krecilo mnie nawet jest zal jej, ze ta cala sytuacja sie wydarzyla, wiem niepojete to co zrobila, ale byc moze pierwszy krok byl wynikiem szoku a pozniej to juz szlo Re: Znalezli mala Magde zebra12 04.02.12, 07:11 A ja w to absolutnie nie wierzę! Gdy się coś przydarza dziecku, to automatycznie wzywa się pogotowie, a nie myśli jak zareaguje mama, co powie teściowa; oj, lepiej ukryć zwłoki, bo się wkurzą. Re: Znalezli mala Magde justak1 04.02.12, 07:48 Zebro ty jak coś powiesz.. to jest to w 100% idealne podsumowanie. Magda nie żyje, matka zabiła- to jest fakt. Zobaczymy kto jeszcze maczał w tym swoje łapska. Fakt faktem że cały czas myślałam, że cholera ją sprzedała...wolałabym Re: Znalezli mala Magde klubgogo 04.02.12, 08:25 Katolicki bóg mamusi wybaczy. Rzygać mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
monic.a Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 09:49 Niech się pani kasia w piekle smaży, suka... Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 10:49 > Powin a siedziec w wiezeniu w ameryce poludniowej. Tam dla takich zwyrodnia > lcow sa strasznie ciezkie wiezienia.... zapomnialas jeszcze o wiezieniach w Rosji. tam dopiero jest jazda. w wiezieniu CZARNY DELFIN w Rosji odsiaduja wyroki najwieksi zwyrodnialcy, w tym kanibale. w takim wiezieniu powinna spedzic reszte swojego zycia. ogladalam program o tym wiezieniu i wielka szkoda, ze u nas takich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles przyklejone. Autor: krejzimama 04.02.12, 10:22 pytanie w sprawie Magdy krejzimama 04.02.12, 09:57 Ja się pytam. Gdzie była matka ?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
iceland.3 żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 10:38 Bo przede wszystkim takie rzeczy napędza bieda. Młoda dziewczyna załamała się, depresja poprodowa, brak pieniędzy. Na pewno jesli dopusciła sie morderstwa tp dziewczyna jest chora psychicznie. Rodzina bedzie napietnowana do konca zycia. Dziadkowie, tesciowie beda wytykani palcami to oni- zle wychowali, nie pomogli. Media przesadzają już, robią show z czyjejś tragedii, z rodzinnej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 10:57 Bieda nie usprawiedliwia dzieciobójstwa.Tu raczej nie bieda miała wpływ a psychopatyczny rys osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
iceland.3 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:04 Ma wpływ i to duży. Mielismy na psychiatrii i w wywiadzie jak najbardziej pytamy o warunki socjalne. Mamy wspaniałe panstwo prorodzinne! Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:08 Może ma wpływ ale nie usprawiedliwia, no sorry.Zresztą bieda to pojęcie względne, na chleb nie mieli? Bo na net na pewno starczało i na wyjazdy rycerskie i inne atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:08 Tzn. bieda może być przyczyną załamań,depresji, które z kolei mogą doprowadzać do tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 18:16 to jest prawda bo "wy" mieliscie to na psychiatrii? Wez nie bajdurz. Psychiatria to nie nauka. Jeszcze nikomu sie nie udalo psychiatrycznych bzdur udowodnic. Potworem czlowiek staje sie z biedy? To skad tyle zbokow i zwyrodnialcow wsrod ludzi, ktorym jesc nigdy nie brakowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:06 Mi zal części rodziny od strony ojca, wnuczkę im zmarnowali- a wiadomo teściowa nawet jakby chciała zająć się dzieckiem to kijem odgonią bo u nas już tak jest.Chłopak głupi władował się w związek z osobą zaburzoną, z patologii - wyszła ciąża, ślub bez sensu i takie skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
iceland.3 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:10 Matka chora jesli zabiła dziecko. Nikt zrównoważony psychicznie nie popełnia takiej zbrodni. Mi zal wszystkich- od Madzi po matke. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:23 A jeśli okaże się ze nie jest chora tylko zła? Odpowiedz Link Zgłoś
iceland.3 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:30 Nie wierzę, że można być tak po prostu złym. Moim zdaniem to zawsze z czegoś wynika. Łańcuch zdarzeń, który doprowadza do tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:36 Mnie szokuje tu kilka rzeczy: że potrafiła tak płakać i rozpaczać na konferencji, tak przytulać się do męża publicznie, mówić o dziecku "Madziulka", a dziecko porzucić jak śmieć pod stertą gruzu. Psa bym tak nie pochowała, a co dopiero dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:42 Kurcze, nie znam się na prowadzeniu śledztwa , ale dlaczego miejsce znalezienia ciała nie jest zabezpieczone- tam chodzą ludzie i palą znicze. Jak dla mnie dziwne. Przecież tam mogą być jakieś ślady, a może nie?. Odpowiedz Link Zgłoś
iceland.3 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 11:43 Ja nie będę oceniać. To zadanie lekarza psychiatry. Ewentualnie Boga. A telewizja mogłaby porozmawiać o problemach w panstwie. O młodych ludziach bez pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 12:54 Mnie też to przeraża...tak wyrachowana czy tak zaburzona, że wyparła to, co zrobiła? Może byc też tak, że media pokazały tylko te fragmenty, w których matka wypada bardzo wiarygodnie, przekonująco...toż wersja o porwaniu była podtrzymywana przez media również, więc pokazywali to, co pasowało do tej teorii- biedni rodzice, płaczący za dzieckiem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: żal mi rodziny i matki również 04.02.12, 12:00 Laska nie jest chora, tylko wyrachowna. Myślisz, że osoba chora psychicznie byłaby w stanie odstawiać taką szopkę? żal rodziny, jej - nie Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 11:49 Dziewczyna jest ostro zaburzona i to nie ulega wątpliwości. Bo ja rozumiem depresję poporodową (sama miałam), szok, a nawet biedę(sama jestem w fatalnej sytuacji). Jednak nic nie tłumaczy zakopania dziecka w jakimś gruzowisku, nie udzielenia mu żadnej pomocy. Dziewczyna miała pomoc rodziny, jaka by ona nie była, ale widać że tak całkiem fatalnie nie było. Wymyśliła jakąś szopkę, plącze się w zeznaniach razem z tatusiem dziecka-vide jego wypowiedź w Uwadze, gdzie mówił że razem wyszli z domu. Najpierw urządza cyrk z porwaniem, potem z nieszczęśliwym wypadkiem, pokazuje jakieś miejsce gdzie są zwłoki dzieciątka, tam ich nie ma. Jakieś to wszystko naciągane dla mnie. Nie wiem, coś mi nie pasuje i coś nią jest na 100% nie halo i nie tłumaczy jej nic. Coś czuje że to nie był zwykły wypadek, no ale poczekamy zobaczymy, czekam na wyniki sekcji, wtedy pewnie dużo się wyjaśni, albo i nie... Naprawdę ja jeszcze mogę zrozumieć zabicie noworodka, choć koszmarne to dla mnie jest i niewyobrażalne, ale półroczne dziecko to już spory niemowlak, ja pamiętam że wtedy złapałam oddech i zaczęło być fajnie, mały zrobił się bardziej kumaty, uśmiechał się, przeżywał zabawki przez dłuższą chwilę i maiłam moment oddechu... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Moim zdaniem 04.02.12, 11:57 jest tak jak myślałam po cichu od początku. Mamusia pierdykła dzieckiem o scianę - nie, nie wypadło z kocyka.Po prostu je pobiła/zabiła. i je ukryła, może działała sama, moze nie- chu...w to Okrutna wynaturzona szma...a, należy jej się dożywocie i żeby ją w więzieniu zajechali . Nie mam dla niej grosz współczucia, to co co czuje jak widze jej twarz albo mysle o jej dziecku to obrzydzenie i nienawisc. O wiele mniejsze obrzydzenie bym miała gdyby zabiła a potem głeboko żałowała, płakała po cichu w domu a nie rozkreciła chorą medialną szopkę. Te co jej bronią- są tak samo chore i wynaturzone jak ona. Puknijcie sie w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Moim zdaniem 04.02.12, 12:06 Szkoda ogromnie tego maleństwa, miało całe życie przed sobą, a mamusia pere latek sobie posiedzi... a tak abstrachując - na bank nie spodziewała sie, że sprawa nabierze takiego rozgłosu.... Widać było że nie jest to jej na ręke, kiepsko grała.... Gdyby nie to, sprawa mogłaby ujść jej na sucho -nie było świadków, dowodów.... za jakis czas znaleziono by ciało... Odpowiedz Link Zgłoś
emilka_x Re: Moim zdaniem 04.02.12, 12:23 Najpierw kłamała o porwaniu teraz może kłamać o nieszczęśliwym wypadku. Dziecko było ubrane w czapkę na pewno i kaptur miała na głowie bo wieczorem było już zimno to wszystko zamortyzowało by upadek, może tylko straciło przytomność. Moja pierwsza myśl w takie sytuacji to wezwać pogotowie i reanimować dziecko do czasu przyjazdu a nie wynieść z domu i zostawić pod gruzami. Ciekawe czy ojciec dziecka też brał w tym udział, przecież był w domu, pomagał znieść wózek, myślę że był w jej plan wtajemniczony bo nie chce mi się wierzyć że on w innym pokoju, jej dziecko wypada, ona zbiera je i od razu stwierdza że nie żyje i postanawia się pozbyć ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Moim zdaniem 04.02.12, 12:30 rzadko to robie, ale tym razem zgodze sie z lipcowa. Zygac mi sie chce na ta paniusie od siedmiu bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Moim zdaniem 04.02.12, 12:49 ...i nie zapomnij o baranku w ścianę... Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Moim zdaniem 04.02.12, 12:59 baranki w sciane to chyba twoja specjalnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Moim zdaniem 04.02.12, 12:39 Lipcowa, przyhamuj bo jak wyjdzie inaczej, głupio będzie odszczekiwać. Wnioskując o tej sprawie każdy kieruje się pewnymi doświadczeniami, wnioski wynikają tez z naszej natury...jakoś zawsze niektórym prędzej do osądzania matki, inne przede wszystkim skupiają sie na dziecku i trudniej im wyobrazic sobie winę matki...nie ma w tym niczyjej winy- nie masz prawa osądzac innych, że broniły tej kobiety i wierzyły w porwanie. Na tym etapie zarówno twoja wersja jak i innych, że był to jednak nieszczęśliwy wypadek i matka uknuła to, bo się bała konsekwencji jest równie prawdopodobna. A ty juz jej nienawidzisz, chociaż do końca niewiadomo co się stało... Odpowiedz Link Zgłoś
mamanadii10 Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 12:27 Zgadzam sie z lipcowa w 100%. Wczoraj mowili,ze matka uciekla z domu po porodzie. 2 tyg. jej nie bylo. Mala zostala z dziadkami. Jezeli teraz nie dawala sobie rady,nie chciala dziecka,to nie mogla go znowu zostawic dziadkom,poszukac pomocy??? Nie rozumiem jak mozna byc tak okrutnym Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Znaleziono prawdopodobnie zwłoki Magdy :(:( 04.02.12, 12:41 Przypuszczam, że teraz na matkę będą najeżdzali w znacznej mierze ci, którzy wcześniej dały się uwieśc teorii o porwaniu. To ludzkie, niemniej warto sobie zdać sprawę z tego mechanizmu, aby nie wpaść w spiralę nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś