Dodaj do ulubionych

Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nalezy"

06.02.12, 14:07
policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,11093686,Rutkowski__Wystapie_o_nagrode__bo_mi_sie_nalezy.html
Obserwuj wątek
    • rita75 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 14:08
      hiena cmentarna
      • kozica111 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 14:25
        No i dobrze byle na sensowny cel przeznaczył jak deklaruje.
        • zefirek1612 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 14:29
          niech przeznacza na co chce. należy mu się. ma zrezygnować tylko dlatego bo Policja, dziennikarze i niektóre e-matki go nie lubią? jak obiecywali nagrodę nie mówili że z wyjątkiem Rutkowskiego.
          • sadosia75 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 14:32
            Ależ oczywiście niech bierze nagrodę i niech przeznacza na co chce. Tylko pytanie brzmi : po co to wszystko robi w mediach? nie zgrzyta Wam ta jego medialność? i pasożytowanie na cudzej krzywdzie. naprawdę nie przeszkadza Wam to, że teraz będzie szukał każdej możliwości, żeby go tylko pokazali w telewizji.
            • joanna35 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 14:35
              Nie, niektóre e-matki kochają takie show, więc im nie zgrzyta.
            • znowu.to.samo Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 14:36
              sadosia75 napisała:

> Ależ oczywiście niech bierze nagrodę i niech przeznacza na co chce. Tylko pytan
              > ie brzmi : po co to wszystko robi w mediach? nie zgrzyta Wam ta jego medialność
              > ? i pasożytowanie na cudzej krzywdzie. naprawdę nie przeszkadza Wam to, że tera
              > z będzie szukał każdej możliwości, żeby go tylko pokazali w telewizji.

No jak to dlaczego??? jaka to jest świetna darmowa reklama!
              Powiem więcej ten człowiek będzie szerzył rozgłos wokół siebie dopóki się da...
              • sadosia75 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 14:41
                Oczywiście, że tak. Na bank obstawiam, że będzie żyłował na tej tragedii tak długi jak długo ludzie będą pamiętali. na początek w większych stacjach telewizyjnych a później im mniejsze zainteresowanie publiki tym mniejsza stacja czy mniejsza gazeta.
                idę o zakład, że facet na pogrzebie Madzi będzie stał w pierwszym rzędzie w tych swoich okularkach razem ze swoją narzyczoną. zasłaniając rodzinę Madzi no bo on to taki ważny, znalazł ją itp itd.
                swoją drogą o ile pamiętam to ta jego kobieta zakonnicą była. to ona jakoś nie potrafi swojemu " misiowi" do rozumu przemówić i o jakieś chrześcijańskie ulitowanie dla pamięci tego dziecka wyprosić?
                • yenna_m sadosiu - OT 06.02.12, 16:55
                  wiesz co, sadosiu, zupelnie obok tematu wink
                  ależ mi się ten kot z Twojej sygnaturki kosmato kojarzy tongue_out
            • zefirek1612 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 14:53
              naprawdę nie przeszkadza Wam to, że teraz będzie szukał każdej możliwości, żeby go tylko pokazali w telewizji.

nie nie przeszkadza. Bo podchodzę do telewizora i robię pstryk. Wyłączam, nie oglądam. Nie czytam też wiadomości w necie jeśli tytuł zawiera nazwisko Rutkowski. Bo co ja na to mogę?
              • sadosia75 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:47
                Tu nie chodzi wyłącznie o telewizję. tu chodzi też o to, że na cudzej krzywdzie facet się lansuje. nie przeszkadza ci to, że siedzi na plecach całej rodziny i stara się wskoczyć jeszcze wyżej?
                nie czujesz niesmaku?
                • naomi19 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:55
                  NA CZYJEJ KRZYWDZIE?!
                  Wielki szacun dla niego, za to co zrobił, mógłby kryć 'mamcię', bo na jej zlecenie działał, ale postanowił zadziałać, tak jak powinien i wykazać jej winę. Gdyby nie on, policjanci nadal tworzyliby rysuneczki tego pana co porwał, tego z paskiem na kurtce, tworzyliby jego profil psychologiczny, a ta biedna dziewczynka nadal leżałaby pod gruzem. Może na wiosnę by się ocknęli... tyle, że wtedy sekcja zwłok niewiele by dała...
                  Wiesz, ja zawsze w takich chwilach myślę o zwłokach- nie wiem dlaczego- że ciałko tam leżało jak zwykły śmieć... Tak samo podczas wypadków np w Smoleńsku- przerażało mnie, że te wszystkie ciała leżą w ziemi... Myślałam, żeby je jak najszybciej zebrać do trumien i z szacuniem pochować...
                  • nenia1 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:43
                    naomi19 napisała:

> NA CZYJEJ KRZYWDZIE?!

No jak to na czyjej? Przecież w tej sprawie największą ofiarą jest mama Magdy,
                    a najgorszym ch(...) Rutkowski.
                    Skończy się tak, że Rutkowskiego wsadzą, bo:
                    a/ rozpowszechniał fałszywe informacje nazywając się detektywem,
                    b/ utrudnił a wręcz uniemożliwił pracę policji, która nie mogła już dłużej dreptać w jednym miejscu po parku w Sosnowcu
                    c/ utrudnił i skomplikował pracę prokuraturze, bo tak musiała przyjąć innę wersję niż porwanie przez mężczyznę w kurtce
                    d/ nie odprowadził Vat-u od przekazanej darowizny (pracował bez wynagrodzenia, czyli dokonał darowizny usług)
                    e/ uzyskał nieodpłatny przychód od którego nieodprowadził podatku (darmowe reklama w tv i w prasie)
                    f/ nie uiścił tantiem do ZAiKS-u do publiczne rozpowszechnienie filmu z matką Magdy.
                    Pójdzie siedzieć jak nic.

Chyba, że się okaże, że miał trudne dzieciństwo.
                  • 18_lipcowa1 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:55
                    naomi19 napisała:

> NA CZYJEJ KRZYWDZIE?!
                    > Wielki szacun dla niego, za to co zrobił, mógłby kryć 'mamcię', bo na jej zlece
                    > nie działał, ale postanowił zadziałać, tak jak powinien i wykazać jej winę. Gdy
                    > by nie on, policjanci nadal tworzyliby rysuneczki tego pana co porwał, tego z p
                    > askiem na kurtce, tworzyliby jego profil psychologiczny, a ta biedna dziewczynk
                    > a nadal leżałaby pod gruzem.

dokładnie
                    policja jest tak nieudolna ze słów brak
                  • sadosia75 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:58
                    Na krzywdzie Madzi, na krzywdzie jej ojca, babci dziadka, bliskich. Bo wiesz Naomi poza jej matką jest jeszcze pewnie rzesza ludzi,która została potwornie skrzywdzona a najbardziej to małe biedne dziecko,które tam leżało pod śniegiem, gruzem.
                    I nie wiemy co wykryła policja więc to,że może by nie odkryli i ciało by lezało do lata to tylko Twoja opinia. Nie masz żadnych potwierdzeń na to. tak jak i ja nie mam żadnych potwierdzeń na to, że jednak wpadli na trop matki. więc może poczekajmy aż akta zostają odtajnione, aż wyjaśni się więcej i wtedy będziemy kłaść koronę zwycięzcy tam gdzie trzeba.
                    • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:06
                      sadosia75 napisała:

> I nie wiemy co wykryła policja więc to,że może by nie odkryli i ciało by lezało
                      > do lata to tylko Twoja opinia. Nie masz żadnych potwierdzeń na to. tak jak i j
                      > a nie mam żadnych potwierdzeń na to, że jednak wpadli na trop matki.

Przecież to własnie napisałam, ze ja myśle, że tak by było.

więc może
                      > poczekajmy aż akta zostają odtajnione, aż wyjaśni się więcej i wtedy będziemy k
                      > łaść koronę zwycięzcy tam gdzie trzeba.

To nie ja zaczęłam i ja si,ę nie kłócę tylko dyskutuję.
                    • wioskowy_glupek Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 22:57
                      Też tak uważam najgorsze świństwo w końcu Madzi zrobiła nie jej mama a Rutkowski, trzeba by sprawdzić czy czasem on tego gruzu wcześniej nie nawiózł...

OJP jak już coś strzelisz to aż szkoda gadać...
                      • sadosia75 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 07.02.12, 00:44
                        A gdzie ja napisałam, że najgorszą krzywdę zrobił rutkowski a nie jej matka?
                        Jakiś cytat z moich wypowiedzi,które stwierdzają, że krzywdę wyrządził jej rutkowski i to większą krzywdę niż tą jaką wyrządziła Madzi matka?
                        facet odcina sobie kupony sławy na krzywdzie dziecka. dzisiaj był u lisa za tydzień może miesiąc usiądzie w tv trwam bo już go nigdzie nie będą chcieli...
                • zefirek1612 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:00
                  czuję. I co? Ta rodzina SAMA go zatrudniła. Rodzice na początku byli w desperacji, ok, ale dziadkowie potem już po całej szopce z nagranie widać im to pasuje.
                  • sadosia75 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:07
                    Skoro im to pasuje to i mnie ma pasować?
                    mojemu sąsiadowi pasuje to , że leje dzień w dzień swoją żonę. czy w takim razie mnie ma tez pasować bo nikt z jej rodziny nie zgłasza sprzeciwu?
                    Mnie NIE pasuje żerowanie na nieszczęściu jakie spotkało to dziecko.
                    • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:15
                      sadosia75 napisała:

> Mnie NIE pasuje żerowanie na nieszczęściu jakie spotkało to dziecko.

Ty to tak odbierasz, ale ktoś może odbierać to inaczej, więc nie pisz tego jakby to byl fakt oczywisty
            • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:19
              sadosia75 napisała:

nie zgrzyta Wam ta jego medialność
              > ? i pasożytowanie na cudzej krzywdzie.

po czym wnosisz?

naprawdę nie przeszkadza Wam to, że tera
              > z będzie szukał każdej możliwości, żeby go tylko pokazali w telewizji.

rozumiem, ze jesteś w glowie Rutkowskiego i wiesz jakie są jego intencje?
              Mi nic nie zgrzyta i nic nie przeszkadza, bo dzięki niemu i tylko dzięki niemu sprawa została rozwiazana. Policja powinna mu oficjalnie podziekować, a nie wieszac na nim psy- no ale nigdy się do tego nie zniży, prawda?
              • sadosia75 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:44
                Jak to po czym?
                A czym była konferencja z nagraniem wyznań matki? dlaczego najpierw poszedł do kamer a nie na policję?
                dla mnie to żerowanie i pasożytowanie.

Nie muszę być w jego głowie. doskonale sam pokazuje, że dla niego najważniejsza jest sława.
                po co te wszystkie przedstawienia?
                po co konferencja z filmem? dlaczego najpierw prasa a nie policja?
                po co te stwierdzenia, że przy - 20 czuje smród rozkładającego się ciała? ( jakiego ciała? przecież tam nie było żadnego ciała ale on CZUŁ! )
                po co kolejna konferencja gdzie mówi, że ciało mogły rozszarpać zwierzęta?
                po co kolejne wyznanie, że bierze kasę i odda na sierociniec?
                po co z tym wszystkim biega do mediów?
                Jeszcze nie wiesz czy aby na pewno wyłącznie dzięki niemu sprawa ruszyła. a co jeśli się okaże, że nie dzięki niemu? co jeśli się okaże po ujawnieniu akt, że policja już wiedziała i tym i miała działać ale rutkowski został uprzedzony i zadziałał pierwszy?
                jeszcze nie wiesz NIC bo NIC nie zostało konkretnie podane do wiadomości publicznej. wiesz tyle ile rutkowski sobie wydumał i ile sobie domówił i ile pokazała telewizja.
                • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:49
                  > Jeszcze nie wiesz czy aby na pewno wyłącznie dzięki niemu sprawa ruszyła. a co
                  > jeśli się okaże, że nie dzięki niemu? co jeśli się okaże po ujawnieniu akt, że
                  > policja już wiedziała i tym i miała działać ale rutkowski został uprzedzony i z
                  > adziałał pierwszy?

Dokladnie tak bylo. Policja juz dawno wiedziala, ze matka jest podejrzana. Rutkowski po prostu ubiegl ich o pare godzin, choc fakt, ze mial farta, ze dziewczyna przyznala sie najpierw jemu. CHociaz w swietle tego, ze wskazala zle miejsce, to te zeznania i tak nie mialy ZADNEJ wartosci dowodowej.
                  Po drugie, juz sie mowi o tym, ze Rutkowski musial miec wtyczke w policji.
                • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:14
                  sadosia75 napisała:

> Jeszcze nie wiesz czy aby na pewno wyłącznie dzięki niemu sprawa ruszyła. a co
                  > jeśli się okaże, że nie dzięki niemu? co jeśli się okaże po ujawnieniu akt, że
                  > policja już wiedziała i tym i miała działać ale rutkowski został uprzedzony i z
                  > adziałał pierwszy?

Tak jasne i wtedy się obudziliśmy tylko swiat nie był juz taki piękny. Wiesz co podejrzewam, że co by było gdyby nie Rutkowski? Jeszcze przez jakis czas szukaliby porwanego dziecka, po kilku kolejanych dniach sprawa by przycichła, ciało odnalazl by ktos ptrzypadkiem może wiosna czy latem, poszło by na to, ze jakaś psychopatka porwała dziecko po czym je zabilo albo doszlo do jakiegos wypadku, a ciało porzuciła w tych ruinach i taki byl by finał jej sprawy.
                  A co do, ze tak powiem medialnej kontynuacji tej sprawy - to własnie Rutkowski kontynuował przedsawianie tej sprawy w mediach a nie to zainicjował. Może uważał, że opinii publicznej należy się to po tym jak przez tyle dni przejmowała sie losem tego dziecka?
                  Ja nie bronie Rutkowskiego ogólnie- bo go nie znam i nie chce znać- uważam tylko, ze w tej konkretnej sprawi jest oceniany niesprawiedliwie.
                  • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:26
                    > Tak jasne i wtedy się obudziliśmy tylko swiat nie był juz taki piękny. Wiesz co
                    > podejrzewam, że co by było gdyby nie Rutkowski?

Bzdury gadasz. Policja juz po konferencji wiedziala, ze szukaja dziecka martwego. Prawdopodobnie Rutkowski dowiedzial sie o tym od wtyczki w policji. Gdyby nie jego wpieprzanie sie we wszystko i towarzyszenie dziewczynie przez 24 godziny na dobe, pewnie juz dawno matka Madzi zaprowadzilaby policje do miejsca ukrycia dziecka, albo zrobilaby cos rownie glupiego.
                    Rutkowski osiagnal tylko tyle, ze zmienil dzialanie osoby/osob zamieszanych w sprawe zaginiecia, totalnie rozwalil akcje od srodka, ze nie wspomne juz oo jego slynnym opublikowanie bezwartosciowego rysopisu goscia w kurtce, ktore tylko zawalilo policje TYSIACAMI telefonow!!!
                    Ten gosciu powinien siedziec za utrudnianie sledztwa. Jak sobie pomysle ile mogl nachrzanic w sledztwie zaginiecia Iwony i ile jeszcze nachrzani to niedobrze mi sie robi.
                  • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:30
                    > kontynuował przedsawianie tej sprawy w mediach a nie to zainicjował. Może uważa
                    > ł, że opinii publicznej należy się to po tym jak przez tyle dni przejmowała sie
                    > losem tego dziecka?

Moze mu sie uwazac co mu sie zywnie uwaza. Ale jest kompletnym dyletantem w prowadzeniu sledztwa. Kazdy glupi wie, ze informacji waznych dla sledztwa sie nie upublicznia, po to aby nie wplywac na zachowanie osob ze sledztwem powiazanych. Nie siedzi sie z podejrzanymi 24 godziny na dobe, tylko ich obserwuje. To, ze gosciu mial farta, ze dziewczyna sie mu przyznala, to jest to tylko i wylacznie fart, a nie skutek jego dzialan operacyjnych.
          • iwles Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 15:48

zefirek1612 napisała:

> niech przeznacza na co chce. należy mu się. ma zrezygnować tylko dlatego bo Pol
            > icja, dziennikarze i niektóre e-matki go nie lubią? jak obiecywali nagrodę nie
            > mówili że z wyjątkiem Rutkowskiego.

a zauważyłas, że swoją część z nagrody wycofuje ? (te 20 tys., które sam dołożył do nagrody) smile
          • mamaemmy Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:30
            zefirek1612 napisała:

> niech przeznacza na co chce. należy mu się. ma zrezygnować tylko dlatego bo Pol
            > icja, dziennikarze i niektóre e-matki go nie lubią? jak obiecywali nagrodę nie
            > mówili że z wyjątkiem Rutkowskiego.

dokladnie!
        • jowitka345 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 14:30
          Ale ludzie prywatni dawali kasę na znalezienie dziecka i info o porywaczu.. skoro porywacza nie było to kasa powinna wrócić do właścicieli. Poza tym w piątek czy czwartek na konferencji na żywo mówił, że nie liczy na nagrodę. więc myślę, że fakt przeinaczył jego słowa po prostu.
          • gaja78 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:29
            jowitka345 napisała:

> Poza tym w piątek
            > czy czwartek na konferencji na żywo mówił, że nie liczy na nagrodę. więc myślę,
            > że fakt przeinaczył jego słowa po prostu.

A nie prawda, bo powiedział, że nie chce tej nagrody dla zysku ekonomicznego. Ale że wcale nie chce, to nie powiedział. Przy czym oczywiście intonacja, przeciąganie słów dało taki efekt, że można było odnieść wrażenie, że nagrody wcale nie chce. Tego człowieka trzeba uważnie słuchać, bo on się dość "sprytnie" wypowiada.

Od razu sobie pomyślałam, że za kilka dni usłyszymy, że Rutkowski chce nagrodę w celu pokrycia kosztów, jakie poniósł. No i proszę ...
      • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:14
        rita75 napisała:

> hiena cmentarna

..że chce przeznaczyć nagrodę, która faktycznie się mu należy na dom dziecka? Idź się stuknij w łeb i wróć.
    • lejla81 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 15:32
      Ten facet jest po prostu okropny. Uważam, że wreszcie powinni go przymknąć za utrudnianie pracy policji.
      • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:23

lejla81 napisała:

> Ten facet jest po prostu okropny. Uważam, że wreszcie powinni go przymknąć za u
        > trudnianie pracy policji.

ja nie mogę, chyba w jakimś innym świecie żyję i inne fakty znam
        • lejla81 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:33
          Ale jakie inne fakty?
          Policja pracowała nad tą sprawą, mieli swoje wnioski, tylko nie biegali ze wszystkim do telewizji. A umieszczenie w sieci nagrania z jej przyznaniem się do winy, to już na serio gruba przesada.
    • tempera_tura Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 15:54
      Hmmm
      Wskazal ciało to mu sie nalezy i tyle. Dlaczego ma nie dostać?
      Nieznosze idioty ale fakt, wskazał miejsce, dowiedział sie że dziecko niezyje.

Miejmy tylko nadzieje ze zrobił sobie taka antyreklame ze jeszcze tego wszystkiego pozałuje
      • morekac Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:05
        Hmmm
        > Wskazal ciało to mu sie nalezy i tyle. Dlaczego ma nie dostać?
        > Nieznosze idioty ale fakt, wskazał miejsce,
        Faktycznie to nie wskazał...
    • koza_w_rajtuzach Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:08
      ale oczywiście nie napisali wszystkiego
      Rutkowski mówił, że on tych pieniędzy nie potrzebuje, jedynie weźmie 20 tys., bo tyle go cała akcja kosztowała, a resztę pieniędzy przekaże dla dzieci, na jakieś cele charytatywne.
      • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:21
        A to on nie mial pracowac za darmo???

Poza tym, za co mu sie nalezy nagroda? Za potwierdzenie tego co pol Polski od poczatku podejrzewalo, wlaczajac policje i za to, ze mial dostep do rodziny 24 godziny na dobe i zepsul policyjne sledztwo? Przeciez tak naprawde nawet nie wskazal miejsca, w ktorym cialo bylo ukryte. Gdyby matka nie wyznala tego policji to juz by byla na wolnosci, bo Rutkowski w zyciu by nie udowodnil, ze jej "zeznania" do ukrytej kamery maja jakakolwiek wartosc dowodowa.
        Dziewczyna i tak by sie przyznala gdyby Rutkowski nie wtracal sie.

Ja to sie boje myslec jakich szkod on mogl narobic w sledztwie Iwony sad

• mamaemmy Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:38
          d.o.s.i.a napisała:

> A to on nie mial pracowac za darmo???
          >
          > Poza tym, za co mu sie nalezy nagroda? Za potwierdzenie tego co pol Polski od p
          > oczatku podejrzewalo, wlaczajac policje

tiaaa,policja na pewno wszystko wiedziała od początku.
          -Czy cos z tego co mówił detektyw Rutkowski byl dla policji nieznane?
          -yyyy..yyyyyy...nic...yyy policja wszystko wiedziala .

Ogladałam tvn 24 przez kilka godzin-akurat siedzialam u mamy i nie miałam co robic -i niestety mysle ze gdyby nie Rutkowski ,policja dalej szukalaby porywacza.Za nasze podatki.
          • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:42
            Poczytaj troche prasy to i doczytasz, ze policja matke podejrzewala, jedynie prokuratura nie zgodzila sie na uzycie wykrywacza klamstw. Sad natomiast pozwolil na zalozenie podsluchu, ale policja nie zdazyla, bo Rutkowski zdazyl nagrac przyznanie, ktore, przypominam, nie jest zadnym materialem dowodowym.
            Rutkowski "odkryl" wiec to co policja wiedziala od dawna. Zatem zadna nagroda sie mu nie nalezy, bo takowa nalezala sie za informacje nowe dla sledztwa.
            • rosapulchra-0 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 17:54
              A policja jakoś w tej sprawie nie ma nic do powiedzenia. Za to dosia_tani_produkt wie lepiej od policji, od rodziny nieżyjącego dziecka, ba! od samego Rutkowskiego, co się tam działo, kto, gdzie, z kim i za ile.
              Żenada.
              • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:04
                > A policja jakoś w tej sprawie nie ma nic do powiedzenia.

To moze poczytaj prase zamiast zbierac ploty po forach to sie dowiesz co policja robila w sprawie.
                • rosapulchra-0 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:18
                  Jasne. Rada 'poczytaj prasę' jest o kant twojej kanciastej dpy potłuc, jak i twoja wiedza na temat sprawy na poziomie superekspresu czy innego faktu.
                  • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:34
                    a cos madrego masz do powiedzenia, czy tak pyszczysz dla pyszczenia samego?
                    Bo skoro masz wiedze powyzej poziomu superekspresu to sie moze podziel, a nie urzadzasz sobie osobiste wycieczki.
                    Zreszta bez odbioru, bo na takim poziomie to nie chce mi sie dyskutowac.
            • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:04
              oh biedna policja jak zwykle nie zdążyła, jak mi ich szkoda..
              • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:11
                Nie zdazyla bo moze (dzieki samozwanczemu szeryfowi Rutkowskiemu) odbierala tysieczny telefon w sprawie porywacza w bialej kurtce z paskiem uncertain

A szeryf Rutkowski wydobyl "zeznanie", znalazl "smierdzace zwloki rozszarpane przez zwierzyne" i sie zmyl podrzucajac zgnile jajo policji BEZ ZADNYCH DOWODOW na wine dziewczyny zostawiajac ich z 48 godzinnym deadlinem na postawienie zarzutow. Gdyby sie dziewczyna nie przyznala to by ja wypuscili i gucio by jej mogli zrobic i sledztwo szlag trafil. Ciekawe co by wtedy zrobil bohater Rutkowski.
                • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:19
                  d.o.s.i.a napisała:

> Nie zdazyla bo moze (dzieki samozwanczemu szeryfowi Rutkowskiemu) odbierala tys
                  > ieczny telefon w sprawie porywacza w bialej kurtce z paskiem uncertain

u nie wiedziałam, ze tyle milionów czy miliardów wydajemy na policje a tam zatrudniona jest tylko jenda osoba, ktora iei moze prowadzic sledztwa jak dzwoni telefon tongue_out
                  >
                  Gdyby sie dziewczyna nie przyznala to by ja wypuscili i gucio by jej mogl
                  > i zrobic i sledztwo szlag trafil. Ciekawe co by wtedy zrobil bohater Rutkowski.

No patrz a jednak się przyznała i to smierdzące jajo okazło się rozwiązaniem spawy, no patrz, kurcze..
                  • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:39
                    > u nie wiedziałam, ze tyle milionów czy miliardów wydajemy na policje a tam zatr
                    > udniona jest tylko jenda osoba, ktora iei moze prowadzic sledztwa jak dzwoni te
                    > lefon tongue_out

Widze, ze masz takie samo pojecie o pracy policji jak i szeryf Rutkowski. Policja nie zajmuje sie wszystkimi sprawami na raz. Konkretnymi sprawami zajmuja sie wydzielone zespoly, a nie wszyscy policjanci w Polsce. I wlasnie ten a nie inny zespol musial sprawdzic te tysiace telefonow, dzieki szeryfowi Rutkowskiemu i jego "portretowi pamieciowemu". Bo przeciez nie sam szeryf Rutkowski odbieral te telefonu, prawda?

> No patrz a jednak się przyznała i to smierdzące jajo okazło się rozwiązaniem sp
                    > awy, no patrz, kurcze..

Miedzy przyznaniem, a udowodnieniem winy jest jak stad do ksiezyca. Ale, jak widze, nie ma co z Toba nawet rozmawiac, bo masz takie pojecie o postepowaniu dowodowym, ze az sie plakac chce.
                    • rosapulchra-0 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:58
                      dosia_tani_produkt_intelektualny wie wszystko, lepiej od samej policji jak policja pracuje. Szok, że policja do tej pory jej nie zatrudniła. Powinny za to głowy polecieć!
                      • sadosia75 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 07.02.12, 00:48
                        W tym przypadku ma rację. do tej sprawy została wydzielona jakaś liczba ludzi i każdy miał wydzielone zadanie. zresztą nie wiadomo jak liczna była grupa. niech ma nawet i 10 osób to sprawdzenie każdej informacji nawet dla 2 zespołów ( czyli 4 osób ) to nie jest kwestia 10 minut na każde sprawdzenie. każą informację muszą sprawdzać dokładnie. pozostałe 6 osób też miało co robić.
                        może najpierw poczekajmy aż będzie wgląd do akt i notatek. i dopiero wtedy wydawajmy wyroki. czy to policja zawiniła czy rutkowski. bo ktoś ewidentnie nawalił. ale póki co znamy jedynie wersję rutkowskiego bo policja zobowiązana jest pewne rzeczy utrzymać w tajemnicy.
                    • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 20:33
                      dosia pieprzysz głupoty i tyle w temacie
                • rosapulchra-0 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 18:24
                  Biedna policja. Powinna takich specjalistów jak dosia_tani_produkt_intelektualny zatrudnić od razu na stanowisku naczelnego detektywa! Dziewczyna z takiej odległości wszystko wie i to lepiej wie od samej policji! To skandal po prostu, że takie talenty, co to na podstawie wiedzy z prasy brukowej wie jak się odbyło i jak nadal odbywa śledztwo!
    • yenna_m Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 16:54
      w sumie się należy
    • 18_lipcowa1 jakby nie było- ma racje 06.02.12, 17:52
      rozwiązal zagadke
      • d.o.s.i.a Re: jakby nie było- ma racje 06.02.12, 18:01
        > rozwiązal zagadke

Co rozwiazal? Nagral czyjesc "przyznanie do winy", ktore nie ma zadnej wartosci dowodowej? A jesli to nie matka, tylko ojciec? To do czego Twoim zdaniem sie matka "przyznala"?
        Nie kumasz lipcowa, ze to co powiedziala matka Magdy Rutkowskiemu nie mialo najmniejszego znaczenia? Rownie dobrze mogla powiedziec, ze jest kosmita i wartosc tego "dowodu" jest rowna dokladnie zero.
        A to, ze policja podejrzewa matke od poczatku wiadomo z notatek policji. Choc, w przeciwienstwie do Rutkowskiego, policja nie robila ze swojej wiedzy szol publicznego. Predzej czy pozniej matke by zmusili do zeznan. ZEZNAN, a nie wywiadu do kamery.

A jak sie lipcowa odniesiesz do rysopisu podejrzanego faceta w kurtce, dzieki ktoremu policjanci odebrali tysiace telefonow? Dzieki wspanialemu pomyslowi Rutkowskiego na "zmylenie przeciwnika" policja zamiast dzialac musiala badac wszystkie bzdurne telefony, ktore dostala w tej sprawie. No super po prostu ten nasz bohater "pomogl" sledztwu. Dla mnie to zwykle mataczenie, ot co.
    • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 19:16
      Oto metody "rozwiklania zagadki" przez szeryfa Rutkowskiego:

"Według policji Rutkowski i jego ludzie praktycznie odcięli rodzinę półrocznej Madzi od kontaktów z funkcjonariuszami. Jej członkowie jeśli już rozmawiali z policjantami, to mieli konsultować z detektywem treść swoich wypowiedzi. Zdarzało się, że funkcjonariusze nie byli wpuszczani do mieszkania rodziców Madzi."

" (Rutkowski) przyznał, że jadąc z matką dziewczynki na miejsce ukrycia ciała dzwonił do dziennikarzy. - A co, nie wolno mi? TVN24 czekał na informacje "

Zenada sad
      Tak, zdecydowanie nalezy mu sie nagroda...
      • iuscogens Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 19:45
        Właśnie miałam to zalinkować, mam nadzieję, że ten facet odpowie za utrudnianie sledztwa bo to są jaja w beretach. Zomo-Macho w czarnych okularkach z Koziej Wólki, tragedia po prostu.
        Policja i tak by sprawę wyjaśniła, ale nie byłoby tej całej medialnej szopki. No hiena po prostu.
      • gaja78 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 20:25
        d.o.s.i.a napisała:

> "Według policji Rutkowski i jego ludzie praktycznie odcięli rodzinę półrocznej
        > Madzi od kontaktów z funkcjonariuszami. Jej członkowie jeśli już rozmawiali z p
        > olicjantami, to mieli konsultować z detektywem treść swoich wypowiedzi. Zdarzał
        > o się, że funkcjonariusze nie byli wpuszczani do mieszkania rodziców Madzi."

Zachowanie Rutkowskiego jest straszne.
        ALE - to, że Rutkowski im w ten sposób przeszkadzał, świadczy o słabości policji. I to jest jeszcze straszniejsze.
        • d.o.s.i.a Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 23:41
          > ALE - to, że Rutkowski im w ten sposób przeszkadzał, świadczy o słabości policj
          > i. I to jest jeszcze straszniejsze.

W jakim sensie "slabosci"?
          Dopoki ktos nie jest podejrzanym nie ma obowiazku ZADNEGO rozmawiac z policja. Wiec policja mogla jedynie PROSIC rodzicow Madzi o informacje. Informacji tych nie mogla sie doprosic, bo w progu Rejtanem stal szeryf Rutkowski, albo mowil rodzicom co maja mowic policji. Sorry, czy on byl ich adwokatem, czy kim??!! W jaki sposob facet moze podsuwac wypowiedzi uczestnikom postepowania? To sie nazywa MATACZENIE.
          Co policja w takiej sytuacji moze? Guzik moze, bo nie moze oficjalnie przesluchac nikogo dopoki nie postawi mu zarzutow. Nie moze wziac na wariograf, bo to wymaga zgody. Nie moze zalozyc podsluchu, bo to wymaga zgody sadu (i taka zgoda zostala wydana).
          Facet utrudnial sledztwo jak tylko mogl, zeby mu ktos lakomego kaska nie gwizdnal sprzed nosa. Fuksa mial bo spanikowana laska przyznala sie mu, a teraz wielki bohater i po nagrode lape wyciaga.

Przypomina mi sie ten kawal o woznicy co to zajezdza pod dom i wola "wegiel przywiozlem". Na co kon sie odwraca i mowi "tak, TY przywiozles...".
      • iin-ess Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 20:48
        d.o.s.i.a napisała:

> Oto metody "rozwiklania zagadki" przez szeryfa Rutkowskiego:
        >
        >a linkowanie i cytowanie tych dzienniekarskich rewelacji, ktore moga nie miec żadnego pokrycia z prada Cię nie mierzi nie? I dziennikarze oraz ludzie którzy węszą w tym zdarzeniu sensacje i powtarzają plotki nie są hienami?
      • rosapulchra-0 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 20:49
        Żal ci dpsko ściska po prostu, dosiu_tani_produkt_inteletualny. Z czystej zazdrości.
        • baltycki Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 21:09
          rosapulchra-0 napisała:
          jak napisala..

kompromitujesz sie kobieto..
          • rosapulchra-0 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 21:25
            Pilnuj własnej kompromitacji, dziadku.
          • m_incubo Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 07.02.12, 01:08
            Nie dziw się, znana jest z tego. To zero w nicku wiele wyjaśnia.
        • latulka Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 22:05
          rosapulchra-0 czy Ty czytasz to co napisałaś?? I nie wstyd Ci? Po raz kolejny przekonuję się, że rację miał Lem pisząc o internecie i idiotach
        • kocie_ogony rosapulchra 07.02.12, 00:49
          Matko bosko...ale z ciebie prymityw.Zresztą nie pierwszy raz dajesz taki popis.Piszesz dużo głupot- czasami jest to zabawne i można zacytowaćwink ale piszesz też jak pijak spod budki z piwem- znaczy się jest to wulgarny bełkot.
    • kosheen4 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 21:21
      nagroda dla Rutkowskiego?
      według mnie to tak, jakby dawać nagrodę "rodzic najgrzeczniejszego dziecka" osobie która dyscyplinuje dziecko pasem
      no przecież to też działa, więc w sumie się należy, nie?
      • caroline555 Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 22:17
        należy się, zrobił punkt zwrotny całej sprawy,
        ale nie , ludzie mają następny problem , bo Rutkowski zrobił to nietaktownie , niesubtelnie,a nie ma licencji , to jest najważniejsze, a jeszcze robi to dla kariery
        zawistny i problematyczny naród
        • wioskowy_glupek Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 23:03
          Co za bzdury tu niektóre antyfanki Rutkowskiego wypisują aż szkoda gadać... Skończcie bredzić o tym, że Rutkowski ubiegł Policję o parę godzin, z przesłuchaniem matki bo to jest najzwyklejsze kłamstwo...

Sama rzecznik policji w Katowicach potwierdziła dzisiaj że kolejne przesłuchania i działania w sprawie Magdy z udziałem jej rodziny PLANOWANO NA DZISIAJ I JUTRO -> DOTARŁO ???? dzisiaj tzn. w poniedziałek... Poniedziałek nie jest kilka godzin po czwartku czy piątku ani nawet sobocie...
          • iwles Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 23:26

rzecznikiem katowickiej policji jest facet, może tobie chodzi o rzeczniczkę katowickiej prokuratury? Bo to by pasowalo, prokuratura przesłuchuje, kiedy policja dostarczy już pewne dowody. No więc policja mogla miec w planach przesluchanie wcześniejsze, a prokuratura później niż policja, czyli np. w poniedzialek.
            • wioskowy_glupek Re: Rutkowski--"wystapi o nagrodę ,bo mi sie nale 06.02.12, 23:40
              A przepraszam może faktycznie prokuratury Martę jakąś tam...
              Niemniej raczej gdyby Policja miała w planach przesłuchania w czwartek czy piątek to raczej prokuratura nie mówiła by nic o poniedziałku... Także jak widać policja tak czy inaczej się nie spieszyła !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka