Dodaj do ulubionych

proszę o wsparcie

14.02.12, 19:22
Wirtualne-oczywiście.

Od początku.

Mąż miał zaplanowany tydzień urlopu i miał jechać z chłopakiem na ferie.
A przy okazji, że jechałby w swoje rodzinne strony to miał tam załatwić 2 ważne urzędowe sprawy.
Ja miałam zostać sama i w związku z tym miałam kilka fajnych m.in. babsko-babskich planów.
W sobotę wieczorem chłopak zachorował, lekarz na nocnej pomocy potwierdził nasze przypuszczenia- angina.
Od soboty zatem antybiotyk, wymioty - ogólnie nieciekawie.
Maż zatem musiał zostać - trochę zmarnowany urlop, ale niestetysad
W niedzielę wieczorem zachorowałam ja, gardło(nieziemski ból) + biegunka całą noc.
Zatem wzięłam L4.
Ustaliliśmy z mężem, że wobec tego w środę jednak pojedzie, aby załatwić to co miał załatwić.
Tak więc od jutra zostaję sama chora z chorym dzieckiem, nici z moich planów, nici z ferii chłopaka - ogółem dupsko.
Na dodatek dziś mając na głowie ręcznik po myciu włosów potrąciłam nim koszyczek z kosmetykami i potłukły mi 3 pudry, 4 opakowania cieni do powiek i lustereczko, które miałam jeszcze od liceum sad
Wszystko w drobny mak, bo koszyk poszybował pod sufit i upadł rozbryzgując zawartość po łazience.
sad sad

Dajcie coś śmiesznego może...
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 19:40
      Strasznie współczuje chorób,ale trochę mnie te pudry rozśmieszyły.
      Ja kiedyś strąciłam butelkę perfum.Nie dość,że perfumy paszły.....(oj zapach w łazience przez dłuzszy czas ...)to jeszcze sedes potłukłam,bo butelka doń spadłasmile
      • verdana Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 19:43
        Bardzo, bardzo współczuję. Też przerabiałam podobne numery i pamietam, jak mi było przykro.
        A mnie zdechła dziś lodówkasad
        • konwalka Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 19:47
          a ja jestem coraz grubsza sad
          i ty lyka za trzy dni wyzdrowiejesz, a ja... uncertain
          • lykaena Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 19:58
            Ej uncertain miało być wspierająco.
            Czyjeś smutki mnie nie pocieszą.
            No nie na zasadzie -inni mają gorzej.

Ale akurat śmierdzący pies mnie rozśmieszył big_grin
            • lykaena Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 19:59
              Śmierdzący pies Czarnej rzecz jasna .
            • konwalka Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:04
              posłuchaj kobieto= podobno zawsze jestesmy na tyle silni ze umiemy znieść cierpienia naszych bliskich big_grin
              więc pomyśl tak; mam zawalone gardło, ale ta tłusta konwalia o Matko
              musze wyzdrowiec , to znajde jej superdiete
              i wyzdrowiejesz i znajdziesz
              a potem się upijemy na bardzo wesoło
              • lykaena Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:11
                No ja na gardło bynajmniej umierać nie zamierzam.
                A Ty po prostu rusz dupsko, bo na dietach to ja się nie znam - mogę ci za to polecić miłego trenera od czegoś tam big_grin
            • kitkat22 Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:45
              słuchaj strasznie śmierdziało mi ostatnio w sypialni i co gorsza zawsze powtarzało się to jak kładłam się do łóżka, więc pościel zmieniłam , uprałam koc, kładę się do łóżka, nadmieniam, że umyta przykrywam kocem, a tu dalej mi śmierdzi, doszłam więc do wniosku, że to ja muszę tak śmierdzieć, chyba ze starości smile aż wreszcie mńie oświeciło pod łóżkiem stoi legowisko mojej suczki która wiekowa już jest i to stamtąd wydobywał się ten sztynk, wiesz jaka ulga, że to jedna nie jasmile to tak á propos psów
              • czarnaalineczka Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:54
                big_grin
            • czarnaalineczka Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:56
              przysle ci ja to sie przestaniesz smiac tongue_out
              udusze smroda big_grin
              • lykaena Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 21:09
                Irracjonalnie reaguję tak ja kociara na wieść, że pies komuś zaśmierdł big_grin
                Nic nie poradzę.
                Choć jako pedantka i nadwrażliwa węchowo rozumiem i współczuję.
                • czarnaalineczka to cie jeszcze moze pocieszy 15.02.12, 21:08
                  ze suczyzna sie doigrala i zostala potraktowana nozyczkami tongue_out
                  • lykaena Re: to cie jeszcze moze pocieszy 15.02.12, 21:49
                    To znaczy ? uncertain
                    • czarnaalineczka Re: to cie jeszcze moze pocieszy 15.02.12, 22:04
                      to znaczy ze cwiczylam na niej moje watpliwe zdolnosci fryzjerskie big_grin
          • izabellaz1 Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:06
            konwalka napisała:

> a ja jestem coraz grubsza sad

Ja czekam do tłustego czwartku, a potem nareszcie post!
            Bo też zaczęły mi się opinać spodnie na tyłku big_grin
      • lykaena Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 19:46
        big_grin Wiesz gdyby, jakby one mi tak w normalny dzień mi zleciały to bym rzuciła panienką lekkich obyczajów i już.
        Ale tu chodzi o takie nagromadzenie pecha.
        A jeszcze jeden przede mną właśnie się dowiedziałam.
        Moja przesyłka zaginęła sad
        • pitahaya1 Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:01
          Nie, żebym chciała Cię przelicytować ale pociesze trochę, że nie tylko Tobie się coś dziś po....czyło.
          Synek stwierdził, że nic tak nie rozcieńcza farb do malowania jak rozcieńczalnik do lakieru do paznokci, potem, że może zmywacz pomoże. I tak poszlo sobie ileś tam zl za to głowa pęka od zapachów.
          4-letni piekarnik-mikrofala, zamiast piec, pokazuje od rana E(coś tam) czyli błąd. Juz doczytałam, że coś się tam spaliło, przepaliło, zwarło.
          I starszy mi dziś przypomniał, że 4-letni telewizor najpierw powoli zgasł, potem wprawdzie znów coś pokazywał ale kolory się rozjechały, obraz rozmył i piksele gdzieś zgubiły w tłumie.

I zamówiłam pewną rzecz w necie. A teraz siedzę i stukam się w pusty łeb, bo szansa, że towar do mnie dotrze i będzie "żywy" jest niemal żadnasmile)
          • lykaena Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:09
            4 letni piekarnik
            4 letni telewizor
            Jeśli synek też 4 letni .....
            to czekają Cię chyba 4 lata szczęścia - tak mi się skojarzyło.
            • pitahaya1 Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 21:49
              4-letnie, bo kupione do nowego. A syn...tak, 4-letnismile Jedynkę z przodu dopisz.
              Jak sie wali to wali. Wiem, że te moje bzdury to nie koniec swiata. Po prostu nie teraz i nie jednego dniasmile)
              Tv póki co działa, piekarnik się obraził.
              Syn udaje, że ktoś inny farb używał.
        • izabellaz1 Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:04
          No po takiej dawce przykrości, to musi Cię spotkać coś bardzo miłego! Wyczekuj tego w najbliższym czasie i uszy do góry.

Aha, na lustereczko nowe możemy Ci się złożyć. Tamto miałaś od liceum, a to będzie od po-liceum smile
      • aquuaa Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:04
        gryzelda71 napisała:
        to jeszcze sedes potłukłam,bo butelka doń spadłasmile

a nasz sedes polamal maz z dzieckiem, ujezdzajac kibel i robiac patataj... kurna patataj na desce kiblowej za 170 pln...
    • czarnaalineczka Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 19:50
      wspolczuje

a mi pies smiedzi uncertain sie wytarzala w czyms kretynka uncertain
      • czarnaalineczka Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 19:51
        a na poprawe nastroju krola juliana se obejrze tongue_out
      • edelstein Re: proszę o wsparcie 15.02.12, 21:44
        Oj znam to,moj kiedys sie w jakiejs padlinie wytarzal i jeszcze na tym skorzystal,bo bieglam z nim 3km nad jezioro,by sie oplukal,nie bylabym go w stanie od razu do wanny wrzucic,smierdzial po kapieli w jeziorze i tak,ale bynajmniej sobie wyplukal te kawalki czegos z dlugiego futra.W domu owinelam twarz szmata z takim wiekszym klebkiem na nos,zalozylam gumowe rekawice i fartuch i dopiero zaczelam go myc.Litr szamponu poszedl a on ciagle smierdzial.Chyba go z 2godziny szorowalam,az przestalo.Moja mama wrocila z pracy i powiedziala,ze bierze go na spacer,no zgadnij gdzie poszla i w jakim stanie on wrociltongue_out ale tym razem nie ja go mylam,a szamponu niettongue_out
    • nandadevir Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:13
      zawsze są jakieś plusy. Miałam podobne ferie do twoich, dziecko chore ja też chora, chyba nawet na to samo co wy cały tydzień nic prawie nie jadłam i schudłam 6 kg smile bez żadnego wysiłku.
      Aha zaczeło się od tego że zepsuło mi się auto.

• nandadevir Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:15
        aha kot w te mrozy odmowil w ogole wychodzenia na dwór i załatwiania się tam, i teraz tak śmierdzi w piwnicy, że co tam idę to rzyg.
      • lykaena Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:19
        Ja tam akurat wcale schudnąć nie chcę.
        Co wy z tym chudnięciem.
        Buu sad
        • izabellaz1 Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:22
          lykaena napisała:

> Buu sad

Bo Ci postawię piona! wink
    • sokhna Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:16
      Wspieram smile
    • lykaena Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:17
      A i jeszcze dziś skonstatowałam , że dziś to 14 lutego, czyli Walę w tynki.

Niby tego dnia nie celebruję jako Św Walentego, ale tego dnia poczęłam syna mego jedynego, pierworodnego - co było niejako cudem wielkim co się później okazało.
      A tu ja tymczasem dziś zapomniałam i mąż zapomniał.
      A z tym gilem to mi się nie chce nawet powtórki z rozrywki uskuteczniać...
    • nanuk24 Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 20:31
      na pociechewink
      www.youtube.com/watch?v=vBxPw0Q7Jts
    • minnie_su Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 21:20
      > i potłukły mi 3 pudry

po co ci 3 pudry? suspicious
      • czarnaalineczka Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 21:23
        do tluczenia
        hlehlehle
      • lykaena Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 21:26
        Bo się i świcę i blada jestem
        Pudrów mam 6, a potłukły się 3 -te najdroższe rzecz jasna suspicious
    • estragonka Re: proszę o wsparcie 14.02.12, 21:45
      przepraszam Cię serdecznie, bo nie o to Ci chodzi, ale jak to widze to nie wiem jakiego miałabym doła to się zawsze śmieję..
      www.youtube.com/watch?v=BvRhBclVtJg
      no nie ma takiego doła, żebym nawet przez łzy rozpacy się wtedy nei uśmiechnęła.... sie podzielam tongue_out
      • edelstein Re: proszę o wsparcie 15.02.12, 22:02
        3miesiace temu potluklam flakonem perfum umywalke,nie miala nawet roku.Nie rozumiem czemu perfumy sa w opakowaniach,ktorymi mozna doslownie zabic,a pudry i cienie w takich co sie lamia w rekach.Chyba zaczne przesypywac pudry do flaszek po perfumach i poszukam gumowych urzadzen sanitarnych.Ogolnie odkrylam dzis zmarszczke na czole i sie poplakalam.Nie umiem sie starzec z godnoscia,oj niesad
        • lykaena Re: proszę o wsparcie 15.02.12, 22:48
          A ja dziś dla odmiany dostałam tę przesyłkę, która wczoraj rzekomo zaginęła.
          Później dostałam przelew, którego spodziewałam się raczej w połowie kwietnia.
          No i na koniec z tego powodu wymknęłam się chora chyłkiem z chorym chłopakiem pod pachą kupić sobie z tego wszystkiego książkę, rajstopy oraz puder-rzecz jasna big_grin
          A jako bonus dokupiłam "perfium"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka