Dodaj do ulubionych

czego matka natura Wam pozalowala?

17.02.12, 15:08
Mi wlosow...
No juz mniej sie nie dalo miec. Jak zwiaze w ogonek to MOZE ma grubosc kciuka sad
Nawet jak ladnie uloze na szczotke to po kilkunastu minutach wszystko oklapniete i ulizane. Mialam tez krotkie wlosy swego czasu ale wtedy jeszcze gorzej z ulozeniem fryzury.
Jak na zdjeciach patrze - kiedys bylo odrobine lepiej ale 'ladnymi wlosami' bym tego nie nazwala.

Niestety nie potrafie przekonac sie do ulepszen urody w postaci doczepiania pasemek. Raz sprobowalam - fryzjerka zamontowala mi 10 jasnych pasemek na probe. Ciagnelo jak szlag, niewygodnie i wciaz mialam wrazenie, ze ten zgrzew u nasady widac i wygladam jak Barbie. Po pol godzinie od zejscia z fotela osobiscie sobie wszystko wyszarpalam z glowy....

A jak tam u Was? Czegos za malo? Moze za duzo?
Moze jakies sposoby na te deficyty lub nadmiary?
Obserwuj wątek
    • edelstein Za duzo! 17.02.12, 15:13
      Kilogramow na wadze,nie przekladaja sie na rozmiar,ktory nosze,za to skutecznie psuja humor.
      Ogolnie jestem zadowolona.
      • zefirek1612 Re:płaski brzuch... 17.02.12, 17:44
        wszystko jest ok, ale ten płaski brzuch by się przydał, reszta mi się podobawink
    • nabakier Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:14
      mi smukłości łydek ;-( żałuje, bo lubię mini
    • iuscogens Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:14
      Wzrostu, włosów mam w nadmiarze, tak za 5 ludzi powiedzmy.
    • 1borgia Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:16
      niczego. mam wszystko. nie mam raka, nie jestem inwalida, jestem niebrzydki, nieglupi, lubie ludzi. a reszte sobie kupiesmile
      borgia
    • rosapulchra-0 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:18
      Niczego. Nawet rozumu mam w nadmiarze, więc takżętego.. wink
      • sanrio Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 21:39
        a jednak chyba czegoś ci pożałowała. Dobrego zdrowia, zapominasz o tym czy jak?
        • rosapulchra-0 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 10:07
          Myślałam, że to wątek o urodzie, a nie zdrowiu.
          Tak, zdrowia nie mam. Do tego już się przyzwyczaiłam.
    • kali_pso Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:21

wzrostu, ale nadrabiam włosami...heheheheh
      • iuscogens Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:22
        Skąd ja to znam big_grin
        • nangaparbat3 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 10:08
          Mogę się przyłączyć?
          • kali_pso Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 18:06

Zapraszamysmile
      • 18_lipcowa1 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 09:59
        kali_pso napisała:

>
        > wzrostu, ale nadrabiam włosami...heheheheh

niska osoba z długimi włosami wygląda na jeszcze niższą
        • kali_pso Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 18:06

Zalezy od fryzury- mam sprytnie wycieniowane, nie robią wrażenia ciagnących w dół chociaz dół sięga prawie pasa, ze względu na cięcie właśnie. Jak bym miała proste, to z moją ilością włosów rzeczywiście bym nie przytłoczyły, ale dobre cięcie czyni cuda.
    • echtom Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:24
      5-oktawowego głosu o pięknej barwie, ale na to chyba nic się nie poradzi tongue_out
    • beataj1 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:26
      Jesli chodzi o ciało to talii smile mam figurę jabłka i najwęższe miejsce mam tuz pod biustem. Oraz takiej kobiecej delikatności. Jestem zdrowa pyzata rumiana baba z pochodzeniem chłopskim i to widać. Nie dla mnie jedwabie o kapelusze - pasują mi jak świni siodło wink
      Bardziej boli to czego matka natura pożałowała charakterologicznie- a mianowicie - perfekcjonizmu, skrupulatności i wytrwałości. Jestem roztrzepana i za głośna (w dodatku ma bardzo donośny głos). I tego u siebie nie lubię.
    • a.va Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:31
      Też włosów, tak że znam ten ból. Doczepiane pasemka też sobie raz strzeliłam, i co prawda nosiłam parę tygodni, a nie pół dnia, ale więcej mi się nie chciało tego robić.
    • iwles Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 15:35

talentów artystycznych smile
    • paartycja Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 16:40
      u mnie wszystko ok-włosów mam w nadmiarze big_grin
    • gazeta_mi_placi Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 16:42
      Niestety wszystkiego sad
      • eliszka25 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 17:16
        jesli chodzi o wyglad, to wzrostu, bo niska jestem, ale mi to nie przeszkadza. jesli natomiast chodzi o rzeczy naprawde utrudniajace zycie, to matka natura pozalowala mi na.... stopy. strasznie ciezko dostac eleganckie damskie buty w rozmiarze 35. ze sportowymi sobie radze, bo czesto kupuje dzieciece, zimowe moga byc rozmiar wieksze, ale np. szpilki przeciez klapac mi po pietach nie moga wink. do tego mam szczupla stope i wysokie podbicie. od jesieni usiluje kupic sobie nowe zimowe buty i co znajde jakies, ktore mi sie podobaja, to fason taki, ze cisna w podbiciu, albo w ogole zalozyc swojego rozmiaru nie dam rady. normalnie chyba se troche zetne z gory.
      • gazeta_mi_daje Re: czego matka natura Wam pozalowala? 20.02.12, 02:06
        gazeta_mi_placi napisała:

> Niestety wszystkiego sad
        Stąd te tipsy i dopinane włosy?
    • przeciwcialo Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 17:12
      Mam delikatne wiotkie włosy. Zazdroszczę tym co maja długie i kręcone choc one czesto narzekaja wink
      • beataj1 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 17:17
        Cos w tym jest. Moja fryzjerka śmieje się że jestem chyba jedyną jej klientką która prosi by ją obciąć "tak by wydawało się że mam mniej włosów" smile Większość chce odwrotnie...
        • iuscogens Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 20:25
          Też tak mówię, za dużo włosów może skutecznie przytłoczyć twarz, tym bardziej, że ja mam twarz małą i nie wycieniowane włosy sprawiają wrażenie lwiej grzywy. Muszą byc dobrze wycieniowane, żeby było lżej na glowie, bo inaczej cholery mozna dostać. Ale i tak 2 miesiące od wizyty u fryzjera wszystko wraca do normy.
    • morgen_stern Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 20:58
      Natura wredna poskąpiła mi ciemniejszej oprawy oczu. Mam ciemne włosy i jasne brwi, co za idiotyzm. Aż się prosi o wyrazistsze brwi, bo oczy mam duże i ładne, brakuje im oprawy. Na szczęście jest henna.
      • tezee Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 21:03
        cycka
        • tezee Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 21:06
          na szczescie dla równowagi dała drobną delikatną eteryczną sylwetkę więc tak nie cierpiewink
        • sanrio Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 21:42
          tezee napisał:

> cycka

jeden masz, czyli?big_grin
          • tezee Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 21:46
            dwa są ale pewnie do kupy mniejsze niż twój jeden big_grin
            • sanrio Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 09:45
              ooooj, kłóciłabym siębig_grin
      • iuscogens Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 21:55
        Ja mam ciemnie oczy, ciemne rzęsy, brwi czarne, bardzo wyraźne i do tego jasne włosy. To jest porażka natury, od dawna farbuję się na brąz, prawie nikt mi nie wierzy, że blondynką jestem naturalną.
        • nangaparbat3 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 10:11
          Łorety, Brantome pisze, że najcenniejsza uroda to czarnowłose z jasnymi oczyma i jasnowłose z ciemnymi. A Ty narzekasz!
      • heca7 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 18:52
        morgen_stern napisała:

> Natura wredna poskąpiła mi ciemniejszej oprawy oczu. Mam ciemne włosy i jasne b
        > rwi, co za idiotyzm. Aż się prosi o wyrazistsze brwi, bo oczy mam duże i ładne,
        > brakuje im oprawy. Na szczęście jest henna.
        >
        Chętnie się zamienięsmile Mam odwrotnie, brwi i rzęsy bardzo ciemne-brwi gęste a włosy raczej jasnebig_grin

A natura niestety poskąpiła mi talentu muzycznego i to bardzo. Nie mam za grosz wyczucia rytmu.
    • czarnaalineczka Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 21:05
      wzrostu
      i zdrowej skory
      • zajola Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 21:49
        małego biustusad
    • mathiola Re: czego matka natura Wam pozalowala? 17.02.12, 22:05
      akurat włosy mam piękne. Ale zęby to by mi mogła ta natura poprawić, słabe po tatusiu.
    • landora Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 11:21
      Wzrostu i długic,h smukłych nóg. No i dobrego wzroku, niestety.
    • kawa_bez_papierosa Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 18:25
      Piersi niestety... co w połączeniu z moją dość dużą pupą tworzy - moim zdaniem - niezbyt proporcjonalną figurę. Ehhh, kawał biustu mieć...
      • zajola Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 20:05
        kawa_bez_papierosa napisała:

> Piersi niestety... co w połączeniu z moją dość dużą pupą tworzy - moim zdaniem
        > - niezbyt proporcjonalną figurę. Ehhh, kawał biustu mieć...

Zaprawdę powiadam cismile w druga stronę też jest beznadziejnie , kiedy jesteś filigranowa ,a biust DD, może pomieszamy?
        • kawa_bez_papierosa Re: czego matka natura Wam pozalowala? 22.02.12, 11:57
          Że też natura nie mogła tego sensownie wypośrodkować...
    • baltycki Re: czego matka natura Wam pozalowala? 18.02.12, 20:01
      Pieprzu.
      Za duzo soli, za malo pieprzu we wlosach smile
    • tosterowa Re: czego matka natura Wam pozalowala? 20.02.12, 07:50
      Zdrowego kręgosłupa.
      I zdrowych oczu, ale to nie natura, tylko te ... książki.
      • abi.82 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 20.02.12, 08:30
        coraz częściej dochodzę do wniosku, że rozumu
    • lipsmacker Re: czego matka natura Wam pozalowala? 20.02.12, 10:40
      Nie mialam 1. ladnego nosa - zoperowalam z pierwszej pensji po studiach, 2. dobrego wzroku - zoperowalam laserowo.

Za to nie zmienie faktu ze nie mam kompletnie glosu. Sluch tak - odtworze uslyszana melodie na pianinie, lubie i potrafie tanczyc. Natomiast nie zanuce ani nie zaspiewam NIC, nawet 'wlazl kotek na plotek' brzmi u mnie plasko i bezdzwiecznie. Za mlodu narzucalam sie nauczycielowi spiewu aby cos z tym zrobil ale po kilku lekcjach grzecznie mnie poprosil zebym dala za wygrana.
    • lejla81 Re: czego matka natura Wam pozalowala? 20.02.12, 11:46
      Fizycznie niczego, chociaż odkryłam to dopiero w okolicach 30 wink
      Nie to żebym była idealna (mam trochę nierówne zęby, nie do końca płaski brzuch itp), czy wyjątkowo piękna. Zdrowie dzięki Bogu w normie.
      Jestem normalna +
      Facetom raczej się podobam, chociaż nie wszystkim. Normalne, ludzie mają różny gust.
      Intelektualnie też chyba normalna + chociaż czasem gadam i zachowuję się od rzeczy, jak i wszyscy.
      Za to z charakteru parę rzeczy, bym w sobie zmieniła. Jestem przede wszystkim zbyt nerwowa, humorzasta, nie zawsze potrafię nad sobą zapanować.
    • drinkit Re: czego matka natura Wam pozalowala? 20.02.12, 12:23
      Mocnych paznokci. Niestety, są łamliwe mimo zażywania witamin i suplementów.
    • pieskuba Re: czego matka natura Wam pozalowala? 20.02.12, 13:52
      Odwagi, przebojowości, wiary w siebie. Biustu :o) i ładnych nóg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka