Dodaj do ulubionych

Była chętna?

21.02.12, 10:45
Serio, wydaje się, że niewiele mnie zaskoczy, ale JAK 11-latka może być "chętna", by wytłumaczyć to jako złagodzenie kary przy gwałcie dziecka?była chętna?
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Była chętna? 21.02.12, 10:58
      Dlaczego uważano, że wyglądała na 14?
      • papalaya Re: Była chętna? 21.02.12, 11:00
        popatrz się w lustro gazeta, masz 40, a wyglądasz na 50 przez tę łysinkę i zaczesany tupecik
      • marzeka1 Re: Była chętna? 21.02.12, 11:06
        Co z tego, że wygląda na 14, ma lat jest, jest dzieckiem, tylko jakiś fiut w ten sposób może tłumaczyć, dlaczego to ma być okoliczność łagodząca przy gwałcie na dziecku.
        • gazeta_mi_placi Re: Była chętna? 21.02.12, 11:13
          Dla mnie gwałt to gwałt i tak samo surowo powinien być karany w przypadku osoby nieletniej jak i pełnoletniej.
          Inna sprawa, że niektóre osoby wyglądają na 3-4 lata starsze niż są w rzeczywistości, zwłaszcza jak się malują.
      • asia_i_p Re: Była chętna? 21.02.12, 11:22
        Bo to pewnie brytyjska granica, powyżej której uprawianie seksu nie podpada właśnie z definicji pod gwałt - tak zgaduję.
        Bzdurnej linii obrony się nie dziwię - tonący brzytwy się chwyta - ale to pełen szok, że sędzia to łyknął.
    • morgen_stern Re: Była chętna? 21.02.12, 11:09
      Nawet jeśli sama zdjęła majtki, to fakt podstawowy jest taki: to dorosły facet powinien schować fiutka, jeśli nie jest pewny wieku małolaty (choć akurat tu "wyglądała na 14" i tak jest śmieszne), dziecko pozostaje dzieckiem. Koniec kropka.
    • feel_good_inc Re: Była chętna? 21.02.12, 11:10
      marzeka1 napisała:
      > Serio, wydaje się, że niewiele mnie zaskoczy, ale JAK 11-latka może być "chętna
      > ",

Normalnie. Ba, seks może jej nawet sprawiać przyjemność.
      Jest pewien odsetek dzieci, którzy nawet w tym wieku chętnie angażują się w czynności seksualne. Czy może być to traktowane jako okoliczność łagodząca to już inna sprawa.

> by wytłumaczyć to jako złagodzenie kary przy gwałcie dziecka?była chętna?

Przede wszystkim należy określić, że "gwałt" w tym artykule oznacza "statuory rape", czyli czynności seksualne z nieletnią, które z gwałtem rozumianym przez zastosowanie przemocy celem wymuszenia stosunku nie muszą (choć mogą) mieć nic wspólnego.
      • morgen_stern Re: Była chętna? 21.02.12, 11:18
        Rozumiem, że gdyby twoja 11-letnia córka "była chętna" i odczuwała przyjemność seksualną, to zezwoliłbyś jej na rozpoczęcie życia seksualnego z dorosłym facetem?
        • feel_good_inc Re: Była chętna? 21.02.12, 11:20
          morgen_stern napisała:
          > Rozumiem, że gdyby twoja 11-letnia córka "była chętna" i odczuwała przyjemność
          > seksualną, to zezwoliłbyś jej na rozpoczęcie życia seksualnego z dorosłym facet
          > em?

Może ochłoń i przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.
          • morgen_stern Re: Była chętna? 21.02.12, 11:24
            Ochłonęłam, przeczytałam. Możesz odpowiedzieć na pytanie?
            • feel_good_inc Re: Była chętna? 21.02.12, 11:34
              morgen_stern napisała:
              > Ochłonęłam, przeczytałam. Możesz odpowiedzieć na pytanie?

Nie, nie ochłonęłaś, bo pytaniem sugerujesz, że jestem zwolennikiem stręczenia 11-latek.
              Mniej emocji, więcej faktów.
              • morgen_stern Re: Była chętna? 21.02.12, 11:40
                Wyobraź sobie, że zdaję sobie sprawę z istnienia seksualności u dzieci, więc twoje rewelacje nie powaliły mnie na kolana tudzież nie spowodowały bezdechu z wrażenia.
                Podkreślenie w wątku o molestowaniu 11-latki możliwości przeżywania przez dzieci przyjemności seksualnej nieuchronnie przywodzi na myśl próbę usprawiedliwienia gwałcicieli. Bo może było jej dobrze.
                Ale skoro odpowiedź na to jakże proste pytanie przekracza twoje możliwości, to już nie będę cię dręczyć tongue_out
                • feel_good_inc Re: Była chętna? 21.02.12, 11:45
                  morgen_stern napisała:
                  > Podkreślenie w wątku o molestowaniu 11-latki możliwości przeżywania przez dziec
                  > i przyjemności seksualnej nieuchronnie przywodzi na myśl próbę usprawiedliwieni
                  > a gwałcicieli. Bo może było jej dobrze.

Czyli nie przeczytałaś tego co napisałem w oryginalnym poście, cytuję: "Czy może być to traktowane jako okoliczność łagodząca to już inna sprawa."

> Ale skoro odpowiedź na to jakże proste pytanie przekracza twoje możliwości, to
                  > już nie będę cię dręczyć tongue_out

Jeżeli czytanie ze zrozumieniem to dla ciebie taka trudność, to jaki ma sens moja odpowiedź na twoje pytanie?
                  • morgen_stern Re: Była chętna? 21.02.12, 11:47
                    tak tak oczywiście tongue_out
                    jestem po prostu za głupia na twoje mądre odpowiedzi smile
      • asia_i_p Re: Była chętna? 21.02.12, 11:20
        Ale ten "statutory rape" nie wziął się z powietrza, tylko z tego, że takiemu dziecku łatwo wmówić, że chce czegoś, czego nie chce, łatwo użyć nie pozostawiającej śladów przemocy psychicznej. Generalnie dzieci chronimy nawet wbrew nim. Nie damy roczniakowi pobawić się nożem, a jedenastolatkowi pistoletem ani seksem z dorosłą osobą.
        • feel_good_inc Re: Była chętna? 21.02.12, 11:21
          asia_i_p napisała:
          > Ale ten "statutory rape" nie wziął się z powietrza, tylko z tego, że takiemu dz
          > iecku łatwo wmówić, że chce czegoś, czego nie chce, łatwo użyć nie pozostawiają
          > cej śladów przemocy psychicznej. Generalnie dzieci chronimy nawet wbrew nim. Ni
          > e damy roczniakowi pobawić się nożem, a jedenastolatkowi pistoletem ani seksem
          > z dorosłą osobą.

Owszem, dlatego właśnie taki zapis w ichnim prawie powstał. Każda czynność seksualna z nieletnim traktowana jest jako gwałt bez względu na chęć czy niechęć uczestników.
      • yenna_m Re: Była chętna? 21.02.12, 17:02
        a bo to prawo brytyjskie
        oni maja inne pojmowanie prawa i inne regulacje

pytanie, jak wygladala cala sytuacja

przy czym nawet jesli dziewczynka byla chetna, to za czynnosc seksualną z udzialem nieletniej sędzia powinien walnąć prewencyjnie wyzszy wymiar kary

ino pytanie, jak tam u nich z tymi precedensami i jak w podonych sprawach wczesniej sądy orzekaly...
        niestety nie znam angielskiego orzecznictwa, a tam common low jest
    • beataj1 Re: Była chętna? 21.02.12, 11:17
      A może to jest po prostu posunięte do absurdu tłumaczenie gwałtu w stylu - sama tego chciała. Dodatkowo mamy jeszcze sprawę Polańskiego gdzie ta dziewczynka też "była chętna" z resztą sama po latach niejako rozgrzesza gwałciciela i mamy cały system wymówek który potwierdza że przecież pan jest niewinny został biedactwo uwiedziony przez lolitkę i co on biedny żuczek mógł zrobić. Tylko skorzystać. A teraz jacyś źli ludzie się go czepiają....
    • marychna31 Re: Była chętna? 21.02.12, 12:55
      nawet nie mogę tego spokojnie do końca doczytać więc tez nie skomentuję.
      • azjaodkuchni Re: Była chętna? 21.02.12, 16:15
        Obrzydliwe... nie jestem w stanie doczytać do końca...sad
    • iuscogens Re: Była chętna? 21.02.12, 16:48
      No tak samo przecież "usprawiedliwiali" Polańskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka