Dodaj do ulubionych

Na jakie szkolenie poszłybyscie?

29.02.12, 11:06
Przy załozeniu, ze nie ograniczja was finansesmile
Jakies zwiazane z wasza praca, zawodem, czy raczej ogólnorozwojowe?
Lubicie sie szkolic, chetnie korzystacie z takich mozliwosci?
Obserwuj wątek
    • lejla81 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 11:13
      Na PRINCE2 i inne związane z zarządzaniem projektami.
      • izak31 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 11:34
        hmmmm....chcesz się szkolić z tej metodyki a w internecie nie warto poszukac...? wink
        Mozna znaleśc nie tyle kurs co studia podyplomowe współfinansowane z UE. Ja sama poszłam na bazy danych i BI - zapłaciłam 1500 z czego 700 zł dostałam z powrotem w ksiażkach....
        Takie studia na np. politechnice warszawskiej kosztują ponad 7000 tys.
        • lejla81 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 11:48
          Wszystko można w Internecie znaleźć, ale nie po wszystkim masz certyfikat. Zresztą u mnie to nie jest nawet kwestia pieniędzy, ale braku czasu na razie. Jak będę miała więcej czasu, to wtedy będę rozważać różne opcje.
          Znalazłam nawet ostatnio taki kurs całkiem finansowany z UE, ale niestety nie spełniałam kosmicznych warunków (pracująca kobieta po pięćdziesiątce ze średnim wykształceniem)
          • izak31 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 11:55
            tam gdzie ja studiowałam były studia z zarządzania projektami. I na koniec dostawało się voucher na egzamin. Był to wymóg, do egzaminu trzeba było podejsc.
            • lejla81 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 12:19
              Ja wiem, że są takie studia. Problem polega na tym, że kurs trwa 3 dni, a studia podyplomowe rok wink
              Zobaczymy, jak będzie u mnie z czasem za kilka lat.
      • kolektorekk Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 22.03.12, 15:52
        jeśli chodzi o prince2 to polecam zarządzanie projektami
    • sueellen Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 11:31
      poszlabym na studia MBA
      • notoczo Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 12:30
        ja chętnie wzięłabym udział w jakieś super szkole gotowania np u gordona ramsay'a, mógłby na mnie nawet klnąć a co! big_grin
        albo gzieś do włoch, hiszpanii, portugalii do jakiegoś starszego/wybitnego szefa kuchni...ehhh marzenia...
        • lelija05 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 15:03
          Ja bym wolała do Bourdaina, chociaż po kursie u niego, to pewnie trzeba od razu na odwyk pójść big_grin
          • mynia_pynia Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 21:40
            O tak, ja też się zapisuję wink
    • gupia_rzona Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 12:26
      do głowy przychodzi mi tylko szkolenie z pierwszej pomocy
    • estragonka Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 12:53
      z autoCAD-a i jemu pokrewnych smile
    • redheadfreaq Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 13:16
      Kurs coachingu
      Kurs rosyjskiego
      Kurs masażu ajurwedyjskiego
      Jakieś plastyczne - rzeźba w glinie, witraże, malarstwo
      Z takich przydatnych do pracy, to kurs marketingu internetowego, kurs pisania opowiadań... o ile jest coś takiego.
      • kajmanik Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 29.02.12, 15:03
        coaching, może finanse dla niefinasitów czy coś w tym stylu, zarządzanie w zespole rozproszonym. plus kurs technik relaksacyjnych;D
    • empirical Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 22.03.12, 16:02
      Kurs szycia, kurs japonskiego...chetnie bym sie zapisala, ale nie mam czasu.

Planuje w przyszlym roku kurs na prawo jazdy tongue_out
    • kali_pso Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 22.03.12, 16:03

Z fundraisingu.
      • andaba Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 22.03.12, 16:15
        Na żadne. W momencie zdania dyplomu przyrzekłam sobie, że już niczego się w życiu nie będę uczyć smile
        • nabakier Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 22.03.12, 16:25
          ?? rozumiem, ze to chodzi TYLKO o kursy?
    • sarling Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 22.03.12, 16:36
      Zawodowo ciągle się szkolę, więc nie jestem sfrustrowana big_grin
      Ale poszłabym bardzo bardzo na kurs szycia, na razie ograniczona jestem do projektów w głowie.
      Chętnie też nauczyłabym się pracy w ceramice, tylko potem ktoś musiałby mi zasponsorować pracownię.smile
    • zebra12 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 22.03.12, 17:24
      Marzy mi się logopedia z neurologopedią, ale do tego nie ma dofinansowania. Mogłabym też zrobić terapie pedagogiczną. Gdybym miała sponsora, ani chwili bym się nie wahała.
      • moofka Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 10:02
        zebra12 napisała:

> Marzy mi się logopedia z neurologopedią, ale do tego nie ma dofinansowania. Mog
        > łabym też zrobić terapie pedagogiczną. Gdybym miała sponsora, ani chwili bym si
        > ę nie wahała.

no wlasnie, nie pisalas w tamtym watku czy podjelas decyzje smile
        • zebra12 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 19:45
          Jeszcze nie wiem. Szkołę nam zamykają i martwię się o pracę, a bez pracy nie będę mieć funduszy. Muszę poczekać na decyzję, co do etatów od września.
    • echtom Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 22.03.12, 21:35
      > Przy załozeniu, ze nie ograniczja was finansesmile

I przy założeniu, że nie ogranicza nas wymiar tygodnia 24x7 smile
      Wypadałoby podyplomówkę z bibliotekoznawstwa zrobić i nauczyć się w końcu niemieckiego.
    • madame_edith Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 22.03.12, 22:06
      MBA
      jęz. francuski
      jakiś indywidualny coaching
      • bi_scotti Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 00:37
        Chcialam sie zapisac na kurs budowania loghouses ale trwa 2 tygodnie i sporo kosztuje wiec troche mi zal urlopu, i forsy wciaz nie mam az w takim nadmiarze zeby zainwestowac. Ale jak Najmlodszy skonczy studia wiosna 2013, to moze sie zbiore w lecie 2013 i spelnie chetke wink
        Zeby bylo jasne co bym chciala umiec zbudowac:
        https://logcabinss.com/wp-content/uploads/2012/02/Simple-Log-Homes.jpg
        • a.va Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 00:50
          O tak, tak! Naucz się, a potem wpadnij do Polski i mi takie zbuduj. Wiesz, musisz po szkoleniu dalej ćwiczyć to budowanie, bo inaczej zapomnisz, jak się to robi wink
          • bi_scotti Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 00:56
            a.va napisała:

> O tak, tak! Naucz się, a potem wpadnij do Polski i mi takie zbuduj. Wiesz, musi
            > sz po szkoleniu dalej ćwiczyć to budowanie, bo inaczej zapomnisz, jak się to ro
            > bi wink

Zebys sie nie zdziwila jak sie zglosze - ja mam straszne parcie na "construction" - od czasu do czasu udzielam sie spolecznie w Habitat for Humanity wlasnie na budowach, pomagalam juz niejednym znajomym w kladzeniu patios, w powaznych remontach domow, fascynuje mnie hydraulika i jedyne czego wciaz sie jakos boje to elektrycznosc - tego nie tykam. Ja sie lubie "urobic po lokcie" wink
            • a.va Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 20:06
              No to czekam smile Jakby co służę poczęstunkiem (mogę ci zamówić żarełko na wynos, pisałaś kiedyś, że takie najbardziej lubisz, pamiętam, bo mnie to wtedy urzekło big_grin).
        • nangaparbat3 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 23:23
          Ojej - w niemal identycznej spędzam co roku część wakacji!
          A parcie na budowanie ma tato mojej córki - postawił sobie dom pod lasem praktycznie samodzielnie, w sensie jak najbardziej dosłownym, z wyjątkiem paru tygodni kiedy mu pomagał - z dobrego serca - jakiś Amerykanin.
        • aga_rn Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 24.03.12, 06:30
          bi_scotti, ladna ta chatka. Ale widzialam tex fajne w okolicach Algonquin, bale drewniane byly ogromne, taka chatka bym nie pogardzilahttps://logcabinss.com/wp-content/uploads/2012/01/Build-Log-House.jpg

A ja bym zrobila Forensic Nursing Certificate, czyli certificat na "pielegniarke-CSI". Pielegniarki po takim kursie zbieraja, zabezpieczaja, dokumentuja i przechowuja wszelkie dowody zebrane od ofiar przemocy seksualnej, gwaltow, przemocy domowej, ktore potem moga byc uzyte w sprawach karnych. W momencie ofiara pojawia sie na Izbie Przyjec (ER), pielegniarka CSI jest wzywana aby zajac sie pacjentka/pacjentem, nawiazac kontakt terapeutyczny, pacjenci najczesciej ufaja pielegniarkom bardziej niz oficerom policji w takich sytuacjach.
          AgaRN

https://www.suwaczek.pl/cache/c762e3097c.png

www.youtube.com/watch?v=9XrdJrMQseo
    • mabingo Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 18:49
      na kurs SI
    • iceland.3 kursy BHP 23.03.12, 18:53
      i załozyłabym własna firmę. Niezłe pieniądze za niewielka robotę. Mam już zawód ale gdybym nie miała to na pewno bym uderzała w tę działkę.
    • easyblue Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 20:00
      Obsługi wózka widłowego i koparki.
    • b.bujak Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 20:43
      nie wiem, czy to moge jako kurs zakwalifikować, ale od dłuższego juz czasu przymierzam się do warsztatów flamenco...
      w ogóle z chęcią uczestniczyłabym w kazdym kursie tańca
    • rosapulchra-0 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 22:10
      Pierwszej pomocy. I myślę o tym bardzo poważnie. Dla mnie i mojej rodziny. Boję się, że jeśli komuś z nas coś się zdarzy, to nie będziemy umieli pomóc.
      A potem już zupełnie dla siebie, dla przypomnienia, szybki kurs robienia na drutach i szydełkowania.
    • virtual_moth Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 22:22
      Hm, ciezkie pytanie, ale chyba lepiej byłoby mi zdac prawko, gdyby mnie nie ograniczały finanse - a kolejna kasa za kolejny egzamin wzmaga streswink
      Chętnie wybrałabym sie na jakis wypasiony kurs animacji postaci na potrzeby gier komputerowych, szkoda ze raczej takich nie ma;P Wszysyc animatorzy sa rozchwytywani i nie maja czasu na bzdetytongue_out
      BTW wiekszosc kursów dotyczących grafiki komputerowej mozna znalezc w necie, czesc z nich jest naprawde wartosciowa i moze dostarczyc super zabawę w pełni za darmo, np. www.videocopilot.net/tutorials/ - gorąco polecam.

Chyba z chęcia zrobiłabym kurs szycia, troche szyc umiem, ale chciałabym np. umiec szyc super ciuchy dla siebiesmile Kurs tanca tez byłby niezły, szkoda ze mi sie nie chcewink
    • gku25 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 22:43
      Mega intensywny zaawansowany angielski z amerykańskim lektorem.
    • nangaparbat3 Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 23:29
      A planuję jeden, od jesieni, ale jeszcze pisać nie będę, co by nie zapeszyć.
      Związany z zawodem, ale też lekkie przekierowanie, z jakąś szansą na usamodzielnienie się zawodowe wieksze, i żeby wiek zaawansowany był atutem, a nie zawadą.
      • miaowi Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 23:32
        Komunikację interpersonalną albo coaching.
    • czarnaalineczka Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 23:42
      kurs na ninja tongue_out
    • pierwszy_poruszyciel Re: Na jakie szkolenie poszłybyscie? 23.03.12, 23:43
      Na razie ITIL - póki co próbuję od firmy dostać, jak się nie da to zrobie sama w końcu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka