Dodaj do ulubionych

Rzad Polski

14.03.12, 15:56
Jakbym miala utworzyc rzad polski z ematek, na ministra do spraw rodzinnych powolalabym Hellulah.

Dalsze propozycje prosze. Ministerstw jest duzo.smile
Obserwuj wątek
    • pitahaya1 Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:07
      Ale czy Iksińska ma być misterem polityki pracy i społecznej, bo najchętniej rozdałaby każdemu i wszystko oraz "uczciwa praca i godna płaca dla każdego", czy może dlatego, że umie trzymać politykę w ryzach?
      Jakie kryterium?
      Póki co mam kandydatkę na ministra (ministrę) spraw zagranicznych. Gwarantuję, że nikt by z kraju nie wyjechał a jeśli już, wstępu z powrotem by nie miałsmile
      • edelstein Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:13
        Masz na mysli gazete?wink
        Na ministra zdrowia dziennik_niecodziennik
        • pitahaya1 Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:23
          Gazetę na prezydenta proponujęsmile
          • edelstein Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:27
            No to do Pl juz nie wjadewink
      • bez_seller Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:19
        pitahaya1 napisał:

Póki co mam kandydatkę na ministra (ministrę) spraw zagranicznych. Gwarantuję,
        > że nikt by z kraju nie wyjechał a jeśli już, wstępu z powrotem by nie miałsmile

A czy to nie dzialka ministra turystyki? smile

Jedynym kryterium powinno byc dobro Polski.

• pitahaya1 Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:28
          No to coś w tym jestsmile
          Jeśli w pozytywnym znaczeniu to moja kandydatka na ministrę spraw zagranicznych się nie nadaje. Co drugiemu po pysku by dała. A Polakom, którzy z kraju wyjechali (zarobkowo lub turystycznie), automatycznie odbierałaby paszport.

Ja bym poszła w drugą stronę, czyli kogo byście na danym stanowisku nie widzielismile Kto namieszałby bardziej niż Arłukowicz z Rostowskim razem wzięci.
    • angazetka Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:15
      Sadosia na Ministra Środowiska.
      • angazetka Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:24
        Mama_Kotula na ministra edukacji.
        • sundry Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:33
          Ja bym typowała yennę_m do edukacjismile
      • edelstein Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:24
        Ile kasy zostanie e budzecie gdy zabroni organizowania hucznych imprez typu sylwestrawink
      • ally Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:28
        Biorąc pod uwagę kompetencje i obszar zainteresowań MŚ, to o wiele więcej pożytku z Sadosi byłoby na poziomie samorządowym, więc namów ją lepiej na kandydowanie w lokalnych wyborach wink
    • martishia7 Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:20
      Triss na ministra pracy i ps. Pocałunek śmierci, wiem big_grin
    • bez_seller Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:46
      Lilki69 w zadnym wypadku na ministra gospodarki. smile
      • bi_scotti Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:50
        Czy stanowiska konsularno-ambasadorskie tez beda rozpatrywane? Bo mnie sie marzy jakis dluzszy pobyt w Bhutanie - dokad/do kogo mozna wyslac CV?
        big_grin
        • bez_seller Re: Rzad Polski 14.03.12, 16:57
          bi_scotti napisała:

> Czy stanowiska konsularno-ambasadorskie tez beda rozpatrywane? Bo mnie sie marz
          > y jakis dluzszy pobyt w Bhutanie - dokad/do kogo mozna wyslac CV?
          > big_grin

Zadnych Bhutanow. Ambasadorem w Kanadzie Cie mianujemy.smile Ale co to? Zima w tym roku byla calkiem laskawa, przeszla bokiem, przez Europe. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka