Dodaj do ulubionych

w końcu loty bez dzieci !!!

19.04.12, 11:56
wiadomosci.onet.pl/regionalne/wielka-brytania-i-Irlandia/brytyjczycy-chca-wprowadzic-loty-bez-dzieci,1,5108031,region-wiadomosc.html

"Wprowadzenie "bezdzietnych" lotów zapowiedział także Ryaniar, który zamierza wprowadzić ten pomysł w życie już jesienią tego roku."
Obserwuj wątek
    • aannaa6 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 12:07
      a ja chcę lotów bez psów
      • yenna_m Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 13:17
        a ja bez glupich, nadętych paniuś big_grin
        • gabi683 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:16
          yenna_m napisała:

> a ja bez glupich, nadętych paniuś big_grin
          >
          Dokładnie z dysfunkcjami big_grin
      • default Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 13:43
        aannaa6 napisała:

> a ja chcę lotów bez psów

Psy (oprócz całkiem malutkich) i tak latają w luku bagażowym, w klatce. Zresztą te małe w kabinie pasażerskiej też muszą być w klatce.
        Ja myślę, że najlepiej było takie same zasady wprowadzić dla dzieci - w klatkę i na bagaż. I święty spokój podczas podróży - zarówno dla rodziców jak i współpasażerów smile
        • sadosia75 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 14:34
          A co z psami w luku bagażowym,które będą musiały znosić te dzieci w klatkach?
          No nic a nic koleżanka nie pomyślała o zwierzątkach...
          • default Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:09
            Hm, racja - o tym nie pomyślałam... Nie wiem dokładnie jak wygląda przestrzeń bagażowa samolotu, ale może dałoby się wyznaczyć jakąś chronioną strefę dla klatek ze zwierzątkami smile
      • to_ja_tola Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:47
        aannaa6 napisała:

> a ja chcę lotów bez psów

Ja też....i bloków bez psów....i trawników bez ichnich kupsktongue_out
      • kinga.zielonka Głupiutka.... 19.04.12, 16:04
        Chyba jednak mało się orientujesz w lataniu, bo gdybyś się orientowała, to byś wiedziała, że psów, poza psami-przewodnikami, ani innych żywych zwierząt na pokłady zazwyczaj wprowadzać nie można. Żarcik Ci się nie udał.
        • to_ja_tola A ty za to taka"mądrutka".... 19.04.12, 16:29
          Wisi mi czy ten pies leci czy nie leci ,bo i tak leci w luku bagażowym(czy gdzie tam),wiec napisałam sobie co chciałam,a ty tak bardzo sobie to do serca wzięłaś?big_grin
          • woman_in_love Re: A ty za to taka"mądrutka".... 19.04.12, 16:42
            "napisałam sobie co chciałam..." ważne żeby coś pisać, nawet bez sensu, co nie? żałosne, hehe
            • to_ja_tola No i??? 20.04.12, 18:45

• iwles to_ja_tola 19.04.12, 19:49

Proszę zmniejszyc sygnaturkę do przepisowej wielkosci. Netykieta podaje:

Jeśli w sygnaturce znajduje się obrazek, nie powinien być większy niż orientacyjna wysokość 4 linii tekstu.
        • sokhna Re: Głupiutka.... 19.04.12, 18:34
          Widzisz, sama piszesz zazwyczaj... Wlasnie podczas naszego przedostatniego lotu zasanawialam sie czemu moja corka caly czas sie jakos oglada i probuje zerkac na siedzenie za nami... Okazalo sie, ze pani miala w klatce kota.
          • dorcia1234 Re: Głupiutka.... 19.04.12, 18:42
            a ja poproszę o loty bez alkoholu
            ostatnio taki jeden przez 4 godziny opowiadał swoje historie, straszył katastrofami i śpiewał kiwając się w przejściu między fotelami. Siadł tylko przy starcie i lądowaniu.
          • alexa0000 Re: Głupiutka.... 20.04.12, 19:29
            Przeczytałam twój post o kocie w samolocie i aż sprawdziłam. Latam tylko tanimi liniami, ale na szczęscie Ryanair czy Wizzair zabrania przewozu kotów w kabinie.
        • aannaa6 Re: Głupiutka.... 20.04.12, 09:49
          Dwa razy leciałam z tymi biedniutkimi psami w klatkach w kabinie. Klatki z psami były z przodu, ich właściciele musieli siedzieć z tyłu samolotu. Pies piszczał niemiłosiernie, dzieciaki przez to też się rozpłakały i tak nawzajem się nakręcalismile
          Może lot z psami w kabinie jest wbrew przepisom ale miałam taką sytuację dwa razy.
        • yuka66 Re: Głupiutka.... 20.04.12, 13:51
          Chyba jednak ty się mało orientujesz w lataniu, bo ja przez wiele lat latam z kotem, z psem nie mogę tylko dlatego, że waży ponad 8 kg.
    • 18_lipcowa1 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 12:17
      a ja chce loty bez innych dorosłych
      bo ich obecnosc, smród, chrapanie i rozmowy mi przeszkadzaja!!!!!!!!!!!!!
      • czar_bajry Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 14:47
        18_lipcowa1 napisała:

> a ja chce loty bez innych dorosłych
        > bo ich obecnosc, smród, chrapanie i rozmowy mi przeszkadzaja!!!!!!!!!!!!!

A jaki masz problem ze zrealizowaniem swojej zachcianki????
        Wyczarteruj samolot i lećtongue_out
    • morekac Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 12:17
      A wyczytałaś, że faktycznie chodzi o podwyżkę cen biletów? wink
    • d.o.s.i.a Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 12:20
      Fajny pomysl. Paradoksalnie mysle, ze rodzice sie z tego uciesza, bo wybierajac lot "z dziecmi" nie beda sie stresowac, ze placzace dziecko kogos wkurza.
      Nie mam nic przeciwko dzieciom, ale czesto nie moge nic na to poradzic, ze placzace dzieci mi przeszkadzaja. Raz zdarzylo mi sie leciec z potwornym bolem glowy, chcialam sie przespac, a niestety placz dziecka wwiercal mi sie w czache jak jakas wiertarna udarowa.
      • alpha.sierra Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:35
        A co zrobisz ze swoim dzieckiem, jak będziesz mieć migrenę, a będziesz z nim sama? Za drzwi wystawisz, żeby Ci się jego płacz nie wwiercał w czaszkę?

Dzieci to dzieci - wszyscy dziećmi byliśmy i większość z nas ma/będzie mieć dzieci. Eliminowanie ich z przestrzeni publicznej to poroniony pomysł - trzeba nie mieć 1/10 mózgu, żeby coś takiego wymyślić.
        • murwa.kac Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:44
          alpha.sierra napisała:

CytatA co zrobisz ze swoim dzieckiem, jak będziesz mieć migrenę, a będziesz z nim sama? Za drzwi wystawisz, żeby Ci się jego płacz nie wwiercał w czaszkę?

czy to nasze dziecię tak kwili, czy bachor sąsiada drze mordę?

nie do dzisiaj przeciez wiadomo, ze kupa wlasnego dziecka pachnie fiolkami, a obcego smierdzi wink
          • alpha.sierra Re: w końcu loty bez dzieci !!! 20.04.12, 13:38
            No ba! smile

Dlatego ja zamykam oczy, liczę do dziesięciu czy co tam, bo dziecko jest dzieckiem, cudze może mnie wkurzać, ale też ma prawo podróżować. Też chcę, żeby moje mogło podróżować swobodnie.

Jeżeli się na kimś wyżywam, to na rodzicach tego dziecka - ale tylko pod warunkiem, że naprawdę olewają dziecko i nie sprawują nad nim żadnej opieki podczas lotu. Na rodziców płaczącego dwulatka nie będę się wydzierać, ale jeśli pięciolatek lata po samolocie bez kontroli, mamusia gada z przyjaciółką, a tatuś drzemie... ooooo, niedoczekanie. Zimna furia mnie wtedy ogarnia wink.
    • owianka Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 12:20
      O, a filippa.pippa i ja chcemy bez mięsa, bo śmierdzi. O tak, loty tylko z wegetariańskimi posiłkami poproszę.
      • owianka Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 12:21
        Pardon, wegańskimi oczywiście. Ja wprawdzie skromna wegetarianka, ale się dopasuję.
    • woman_in_love fajnie, że chcecie różne rzeczy 19.04.12, 12:48
      ale na razie na szczęście pozbędziemy się dysfunkcyjnych milusińskich i ich roszczeniowych rodziców.
      • policjawkrainieczarow Re: fajnie, że chcecie różne rzeczy 19.04.12, 15:27
        ja bym jednak wolala leciec obok czyjegos milusinskiego niz ramie w ramie z kims, kto wazy 150 kilo.
      • wjw2 Re: fajnie, że chcecie różne rzeczy 20.04.12, 11:10
        > ale na razie na szczęście pozbędziemy się dysfunkcyjnych milusińskich i ich ros
        > zczeniowych rodziców.

W jakim sensie "pozbędziemy się dysfunkcyjnych milusińskich"????? Znaczy co zagazujemy????

Kobieto ty się lecz, jak ci sie dysfuncyjni/starzy/brzydcy nie podobają to na bezludna wyspę sie wyprowaź, "zakochana piękonści" żyg
        • woman_in_love starzy, brzydcy ok, ale dysfunkcyjni 20.04.12, 14:16
          milusińscy w wieku 5,6,7, czy n-lat, drący mordy, kopiący w fotele, plujący, biegający dziko pomiędzy siedzeniami i robiący wiele tym podobnych rzeczy w samolocie to męczarnia i trzeba się ich pozbyć z samolotu... niech lecą czarterem.
    • xxe-lka Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 12:52
      o ekstra!
      a ja poproszę o loty bez otyłych - bo mi przeszkadzają
      za rudymi też nie przepadam wink
      i osoby powyżej 60-tki też wywalić z lotów bo bywają męczące
      co to kurna ma być? uncertain
    • aleksandra1977 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 13:03
      zamiast lotow bez dzieci wolalabym loty z rodzicami, ktorzy zwracaja uwage swoim pociechom i skutecznie egzekwuja odpowiednie zachowanie, gdy te przeszkadzaja innym pasazerom.
      • bye.bye.kitty Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:40
        a ja zdaję sobie sprawę, że inni rodzice to nie maszyny różniczkowe i nie zawsze będą idealnie skuteczni
    • sueellen Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 13:08
      jestem za, wtedy wszyscy będą zadowoleni
    • kropkacom Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 13:36
      I skończy się płakanie po różnych forach, że umierałem bo mnie dziecko dotknęło lub: "byłem zalany w trupa, ale ten bachor za mną to masakra dopiero - płakał"? Jeśli tak to jestem za.
    • beataj1 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 13:49
      Z niegrzecznym/niedopilnowanym dzieckiem spotkałam się w samolocie raz. I muszę przyznać że po kilku uderzeniach w głowę od dziecka siedzącego za mną które uznało to za fajną zabawę byłam lekko podirytowana. Ale bardziej na bezmyślnych rodziców który uznali że to urocze że dzidzia bawi się ze mną klepiąc mnie po głowie.
      Reszta lotów z dziećmi jako współpasażerami bezproblemowa. Uważam natomiast że taka możliwość jest dobra. I to nawet bardziej dla rodziców. Bo dziecko ma prawo nie radzić sobie ze stresem związanym z lotem a rodzice będą spokojniejsi korzystając z lotu "dzieciowego" to trochę tak jak seanse w kinie dla matek z dziećmi wiadomo że są tam specjalne warunki i nikt nie ma prawa marudzić że dziecko płacze.
      Loty wolne od dzieci też będą dobre dla tych którzy wiedzą że mają mało cierpliwości i wkurzają ich dzieci samą swoją obecnością. Skorzystają z takiego lotu i wszyscy szczęśliwi.
    • lineczkaa Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 14:02
      Dość straszno. Jak coś nie pasuje, to wyeliminować. Dzieci wkurzają? Niech nie latają. Starzy ludzie brzydko pachną, zorganizować dodatkowe kursy autobusowe dla "młodych i pachnących". Taki maleńkie zataczanie koła historii, kobiety siedzące z tyłu autobusów już były, "Irlandczykom i pasom" wstęp wzbroniony też, "Polakom i Żydom wstęp wzbroniony" również przerabialiśmy. A teraz propozycja drobnego "dzieciom poniżej lat 12 wstęp wzbroniony" uncertain/.
      • beti222 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 14:14
        Myślę, że to niegłupie rozwiązanie. Osoby, które wolą lot bez dzieci wybiorą taki właśnie bezdzietny, a rodziny z dziećmi oraz osoby, którym hałas generowany przez dzieci nie przeszkadza, polecą lotem dzietnym. Linie lotnicze dostosowują się do rynku, do wymogów swoich pasażerów, oferują "dla każdego coś miłego" i nie ma się co obrażać.
      • yenna_m Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 14:31
        a za jakiś czas otworzy się getto dla brzydkich/głupich/chorych/starych/mlodych/i tych, co się w ideał idealnie nie wkomponowują tongue_out
        • beti222 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 14:36
          Nie przesadzajmy, jakie getto, przecież nikt nikogo nie usuwa z przestrzeni publicznej, jedynie proponuje rozwiązania dla bardziej wrażliwych na hałas, to wszystko. Dzieci nadal mogą latać, nie ma całkowitego zakazu, są po prostu osobne loty i tyle.
          • z_lasu Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:02
            No, to proponuję osobne loty dla ciemnoskórych, osobne dla homoseksualistów, itd. No co? Przecież "nie ma się o co obrażać"!

Dzieci przekraczają nasze granice - to fakt. Nikt nie lubi, gdy jego granice są przekraczane. Ale nie można z tego powodu usuwać ludzi z przestrzeni publicznej, o ile nie łamią prawa. Nie można usuwać śmierdzących, brzydkich, grubych, chorych, innowierców, innoskórych. I dzieci też nie można.

Nie cierpię dzieci i generowanego przez nich hałasu. Nie zgadzam się na usuwanie kogokolwiek skądkolwiek a priori.
            • beti222 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:16
              Nikt nikogo nie usuwa, przecież tutaj nie ma mowy o całkowitym zakazie. Hałas dziecięcy może komuś przeszkadzać i nie ma się co oburzać. Wydawane przez dzieci dźwięki są normalne i naturalne, ale nie możemy nikogo zmuszać do słuchania ich przez kilka godzin, bo "to tylko dzieci i mają prawo". Dorośli również mają prawo do tego aby w miarę komfortowych warunkach dolecieć do celu i z taką propozycją wychodzą linie lotnicze.
            • lady-z-gaga Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:42
              z_lasu napisała:

Nikt nie lubi, gdy jego granice są
              > przekraczane. Ale nie można z tego powodu usuwać ludzi z przestrzeni publiczne
              > j, o ile nie łamią prawa.

Widzisz, przestrzeń publiczna a samolot to niezupełnie to samo.
              Bo z przestrzeni publicznej mogę w kazdej chwili usunąć się sama, i w ten sposob uniknąć niepożądanych zachowań innych ludzi.
              Samolot jest jedynym miejscem, z ktorego nie wydostanę się na własne życzenie, dlatego moje prawa muszą być szczególnie chronione.
              Zakłocanie spokoju jest łamaniem prawa w samolocie, dorosłym nie wolno tego robic, ale od dziecka - jak wiadomo - nie da się wyegzekwować praw i regulaminów. Omawiana decyzja może i jest kontrowersyjna, ale wg mnie słuszna.
              • z_lasu Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 16:17
                > Omawiana decyzja może i jest kontrowersyjna, ale wg mnie słuszna.

A wg mnie to bardzo niebezpieczny społecznie precedens. Nie chciałabyś pewnie nigdy przeczytać informacji, że nie wolno Ci kupić biletu na dany lot komercyjny, tylko dlatego, że jesteś kobietą. A pewna grupa mężczyzn nie życzy sobie latać z kobietami i linie lotnicze się do tego przychyliły. Piszę oczywiście o normalnym locie komercyjnym, a nie o wynajęciu samolotu dla zamkniętej grupy zainteresowanych.
                • beti222 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 16:24
                  > A wg mnie to bardzo niebezpieczny społecznie precedens. Nie chciałabyś pewnie n
                  > igdy przeczytać informacji, że nie wolno Ci kupić biletu na dany lot komercyjny
                  > , tylko dlatego, że jesteś kobietą. A pewna grupa mężczyzn nie życzy sobie lata
                  > ć z kobietami i linie lotnicze się do tego przychyliły. Piszę oczywiście o norm
                  > alnym locie komercyjnym, a nie o wynajęciu samolotu dla zamkniętej grupy zainte
                  > resowanych.

Trochę to absurdalne, kobiety nie krzyczą, nie piszczą i nie kopią w fotele, więc nie ma wyraźnych powodów aby przychylić się do tej hipotetycznej prośby panów.
                  • malila Ale mają 19.04.12, 16:27
                    wysokie drażniące głosy.
                  • lady-z-gaga Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 16:27
                    I nie muszą biegać między fotelamismile))
                  • z_lasu Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 16:42
                    > kobiety nie krzyczą, nie piszczą i nie kopią w fotele,

Ale np. miesiączkują. O zgrozo, nie wiadomo kiedy, tzn. nie jest to widoczne dla postronnych. Dlatego najlepiej izolować je cały czas. Jest to rozumowanie nadal istniejące we współczesnym świecie w niektórych religiach. Absurdalne? Dla Ciebie tak, dla wyznawców nie. Tu nie ma co dyskutować o absurdalności, bo to pojęcie względne.Nie należy tworzyć pewnych precedensów, bo może to mieć opłakane konsekwencje.
                    • beti222 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 16:44
                      Miesiączki nie widać, nie przeszkadza innym, nie rzuca się w oczy.
                      • z_lasu Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 17:15
                        > nie przeszkadza innym,

??? Jak to nie przeszkadza innym? Cytuję za wiki:

"Menstruacja jest drugą po śmierci najpoważniejszą przyczyną religijnej nieczystości. Z tego powodu w niektórych religiach kobiety, ze względu na ich seksualność, bywają uznane za trwale nieczyste."
                      • iwles Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 18:53

beti222 napisała:

> Miesiączki nie widać, nie przeszkadza innym, nie rzuca się w oczy.

ale czasami czuć.
            • kali_pso Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 17:30

Ale o jakim eliminowaniu, usuwaniu mówisz?
              No dosłownie histeria na forum taka, jakby w ogóle chciano przestać zabierać na jakikolwiek pokład te dzieci, jakby rodziny z dziećmi musiały całkowicie zaprzestać podróży samolotami...
              Toż to nic nowego zdaje się- hotele bez dzieci też już się zdarzają, restauracje też...to w czym aż taki problem?
              • landora Re: w końcu loty bez dzieci !!! 20.04.12, 19:40
                No właśnie, przecież nie chodzi o zakaz latania dla dzieci, tylko o to, by dorośli mieli wybór. Jeśli kogoś dzieci wkurzają, może polecieć lotem "bez dzieci" i mieć święty spokój. Przecież już są miejsca, gdzie dzieci nie są wpuszczane - niektóre kluby powyżej 18 (albo i 21) lat, filmy w kinie dla dorosłych, kasyna, salony gier, Macro w dni powszednie...
          • lineczkaa Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:53
            beti222 napisała:

>jedynie proponuje rozwiązania dla bardziej wrażliwych na hałas, to wsz
            > ystko. Dzieci nadal mogą latać, nie ma całkowitego zakazu, są po prostu osobne
            > loty i tyle.

No patrz, a jak czarnoskórzy musieli siedzieć na tyłach autobusów, to zamiast się kurde cieszyć, że im pozwolono, nikt ich nie wyganiał, to się wzięli i zbuntowali żądając równego traktowania.

I zupełnie nie chodzi mi o to czy łatwiej się podróżuje z ryczącymi dziećmi czy z cichymi dorosłymi, bo to oczywiste, jaka podróż jest przyjemniejsza. Chodzi o kolejne "nie lubię", a w tego typu kwestiach łatwo minąć bezpieczna granicę.
            • beti222 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 16:15
              Nie dramatyzujmy, nikt nie spycha dzieci do gorszych lotów czy gorszych warunków podróży. Komfort dla dzieci pozostanie bez zmian, a rodzicom będzie o tyle łatwiej, że nie będą się gorączkować, że być może komuś tak bardzo ich płaczące dziecko przeszkadza, bo będą mieli świadomość, że ci wrażliwsi mogą wykupić sobie bezdzietne loty, a loty dzietne rządzą się swoimi prawami i dziecięcy narzekacze sami są sobie winni jeśli taki lot wybrali. To tak jak z przedziałami dla palących i niepalących w pociągach (nie wiem czy nadal takie są). Palący palili do woli w swoich przedziałach i nie żądali aby można było palić w całym pociągu, bo czują się dyskryminowani, że muszą palić tylko w wyznaczonych miejscach. Przecież tutaj chodzi o ułatwienie życia zarówno wrażliwym na dziecięce wrzaski jak i rodzinom z dziećmi, które będą miały ten komfort, ze lot jest dostosowany do ich potrzeb a inni pasażerowie nie mogą mieć pretensji o hałas.
              • graue_zone Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 19:52
                Do Twojej wiadomości - nie ma już wagonów/przedziałów dla palących.
    • sokhna Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 14:39
      Z jednej strony moge to zrozumiec, ale takie ogolne stwierdzenie "dzieci" jest troche denerwujace. Moja 4-latka jeszcze nigdy nie plakala w samolocie (a przez pierwsze 2 lata latalismy z nia co 2 miesiace, potem tez niewiele mniej), zawsze siedzi jak myszka, bawi sie swoimi zabawkami, nie biega, nie krzyczy, nie wola itp. a 2 tyg temu wracalismy z urlopu i w rzedzie przed nami siedziala mamuska (wielkosci malego slonia) z dwojka rozwydrzonych nastolatkow, ktorzy dokladnie wszystkim uprzykrzali podroz (nawet moje dziecko prawilo komentarze na ich temat wink ).
      Raz bylam tez swiadkiem jak sie dwoch starych dziadow prawie pobilo (!!!!) o miejsce w schowku na bagaz podreczny.
      Tak wiec jak widac zachowania sa rozne niezaleznie od wieku pasazera.
      • beti222 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 14:43
        Zgadza się, starsi również bywają męczący dla reszty, ale przeważnie jednak dzieci wydają z siebie większy i bardziej uciążliwy hałas. Nie widzę nic złego w tym aby bezdzietnym lub bardziej wrażliwym pójść na rękę i oferować im loty bez dzieci. Nie ma sensu nikogo zmuszać do siedzenia przez kilka godzin z dziećmi, które być może komuś przeszkadzają. Dzięki takiemu rozwiązaniu wszyscy będą zadowoleni.
        • bagietka4 super:) 19.04.12, 14:46
          pomysł pierwsza klasasmile
    • wespuczi Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:05
      nie rozumiem, co doroslemu, rozgarnietemu czlowiekowi robi placzace dziecko, tak wiem ze jest to irytujace, ale niestety dzieci ludzikie takie sa.
      w tej sytuacji bardziej roszczeniowi i niedojrzali sa dorosli niestety, ktorzy nie moga scierpiec towarzystwa dzieci, ze placza tak? jakos sobie nie przypominam zeby mi kiedykolwiek, jako antydzieciowej singielce ani pozniej jako podrozujacej z dziecmi zdarzylo sie towarzystwo malucha ryczacego przez bite kilka godzin, zaloze sie ze niektorym emamom zdarza sie caly czas wink
      tak tu sie najezdza na arabow, ale polecam wycieczke w tamte rejony, ewentualnie ameryka poludniowa, tam placzacy dzieciak w restauacji wzbudza nie irytacje a ciekawosc i chec pomocy, a wszystkie dzieci sa traktowane jak siodmy cud swita, szczeki z podlogi nie moglam podniesc przez dlugi czas, europejskie podejscie do dzieci jest zenujace niestety.
      • paliwodaj Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:11
        mnie to jak najbardziej na reke, na pewno lotow dla wszystkich bedzie wiecej niz tych bez dzieci, wiec i tak wszedzie dolece gdzie zechce. Linie lotnicze licza sie z tym ze takie ograniczenia = mniej pasazerow na pokladzie, mniehc chetnych na ten lot
        A nadete wysterylizowane baby niech lataja lotami bez dzieci, skoro tak bardzo im one przeszkadzaja
      • aniorek Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:29
        To, ze tobie sie nie zdarzylo, to oczywiscie oznacza, ze problem nie istnieje. Typowe podejscie na forum. wink

Latam kilka razy w miesiacu po Europie, taka praca. I naprawde, ryk zdarza sie czesto. Ja mam sluchawki typu zamknietego, wiec nic nie slysze i absolutnie wycie mi nie przeszkadza. Ale jesli zaczyna sie kopanie w moj fotel, eskaluje problem do rodzica, a jesli to nic nie daje, do stewki. A nie jecze na forum. I zawsze to dziala.

BTW, w necie najczesciej narzekaja na to ludzie, ktorzy nie potrafia krzty asertywnosci z siebie wydusic w rzeczywistosci, a wiec sobie odrabiaja na forum, bo tutaj kazdy jest dobrze zbudowany i przebojowy. big_grin

Pomysl generalnie nieglupi, o ile takie loty dla dzieciatych beda w miare dogodnych porach. Jak seanse kinowe dla rodzicow z dziecmi.
        • wespuczi Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 15:51
          > To, ze tobie sie nie zdarzylo, to oczywiscie oznacza, ze problem nie istnieje.
          > Typowe podejscie na forum. wink

tak jak napisalam - niektorym pewnie nagminnie sie zdarza wink
          • eliszka25 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 16:19
            pomysl moze troche kontrowersyjny, ale moim zdaniem wcale nie taki glupi. pod warunkiem, ze bedzie to przeprowadzone z glowa i loty dla rodzicow z dziecmi nie beda rozpoczynaly sie np. o 3 nad ranem. mam w domu dwa male diabelki, ktorym ciezko jest usiedziec dlugo na jednym miejscu i wcale nie pogniewalabym sie, gdybym mogla wybrac lot wlasnie dla rodzicow z dziecmi. gdyby do tego na pokladzie byl np. maly kacik do zabawy, obsluga wyczulona na potrzeby malych pasazerow, przekaski odpowiednie dla malych dzieci itp. to zdecydowanie wolalabym taki lot, niz lot normalny.
            • z_lasu Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 16:32
              Eliszka, ale widzisz chyba różnicę między ogłoszeniem:

"Loty specjalnie dla dzieci! Zapraszamy dzieci w każdym wieku. Specjalne przekąski i atrakcje. W cenie biletu zabawka."

a ogłoszeniem: "Dzieciom wstęp wzbroniony!"?
              • melancho_lia Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 17:38
                Sprawdźcie sobie datę na stronie źródłowej zamiast się tak podniecać, he he
                • z_lasu Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 19:25
                  Dooobre big_grin Myślałam, że z tą datą, to chodzi o to, że niby taki stary ten news, więc nawet nie sprawdzałam. Ale jak już kolejna osoba napisała "sprawdź datę" to sprawdziłam big_grin
              • eliszka25 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 20:19
                widze roznice, dlatego napisalam, ze ja bardzo chetnie sie na takie loty pisze, pod warunkiem, ze bedzie to UDOGODNIENIE rowniez dla rodzicow z dziecmi, a nie np. wywalenie uciazliwych pasazerow na najmniej oplacalne loty itd. czy wlasnie umieszczenie tabliczki, ze mile widziani sa pasazerowie od jakiegos tam wieku.
            • aniorek Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 19:40
              eliszka25 napisała:

> wcale nie pogniewalabym sie, gd
              > ybym mogla wybrac lot wlasnie dla rodzicow z dziecmi. gdyby do tego na pokladzi
              > e byl np. maly kacik do zabawy

naprawde chcialabys, zeby w trakcie niespodziewanych turbulencji twoje dziecko siedzialo w kaciku do zabawy? wierz mi, nie zdazylabys zlapac i przypiac.

ludzie to jednak dziwni sa.
              • eliszka25 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 20:24
                w trakcie niespodziewanych turbulencji rownie dobrze moge byc z dzieckiem np. w ubikacji i co? mam przez np. 12 godz. wstrzymywac czy zalozyc sobie i dziecku pampersa? niespodzewane turbulencje moga sie zdarzyc nawet wtedy, gdy stewardesy beda chodzic z wozkami z jedzeniem, wiec moze sie az tak nie podniecaj. nie mam wizji, ze moje dziecko bedzie siedzialo godzinami w takim kaciku, ale dziecku w samolocie czesto sie nudzi, a wtedy spacer po samolocie czy wlasnie kilka minut w takim kaciku mogloby rozladowac sytuacje.
                • aniorek Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 20:42
                  eliszka25 napisała:

> w trakcie niespodziewanych turbulencji rownie dobrze moge byc z dzieckiem np. w
                  > ubikacji i co? mam przez np. 12 godz. wstrzymywac czy zalozyc sobie i dziecku
                  > pampersa? niespodzewane turbulencje moga sie zdarzyc nawet wtedy, gdy stewardes
                  > y beda chodzic z wozkami z jedzeniem, wiec moze sie az tak nie podniecaj. nie m
                  > am wizji, ze moje dziecko bedzie siedzialo godzinami w takim kaciku, ale dzieck
                  > u w samolocie czesto sie nudzi, a wtedy spacer po samolocie czy wlasnie kilka m
                  > inut w takim kaciku mogloby rozladowac sytuacje.

nie zrozumialas, niestety. stewardessy dla jaj nie mowia przed kazdym lotem, ze nalezy siedziec z przypietymi pasami przez caly lot. wyjscie do toalety czy krotki spacer to sprawy oczywiste, zabawiac dziecko mozna juz spokojnie na siedzeniu. w miare rozgarnieta matka ograniczy raczej pobyt dziecka poza siedzeniem do minimum, czy nie?

i oczywiscie, ze turbulencje moga wystapic jak stewy rozdaja jedzenie, to sie nazywa RYZYKO ZAWODOWE.
    • gyba sprawdzcie date tego newsa na stronie linii :P 19.04.12, 16:25
      szkoda, ze serwis nie podal zrodla tych rewelacji i nie sprawdzil daty, kiedy ryan air podal tego newsa www.ryanair.com/ie/news/child-free-flights-from-october-2011
      • rosapulchra-0 Re: sprawdzcie date tego newsa na stronie linii : 19.04.12, 17:18
        big_grin
      • kosheen4 Re: sprawdzcie date tego newsa na stronie linii : 19.04.12, 17:31
        o lol smile
      • duzeq Re: sprawdzcie date tego newsa na stronie linii : 19.04.12, 19:41
        O, wlasnie, mialam to sama zaproponowac.

Tam gdzie pojawia sie jakis kontrowersyjny pomysl + Ryanair, nalezy wziac pod uwage ze jest to jego kryptoreklama. Przypominam, ze Ryanair oglaszal juz, ze wprowadzi klase biznes ( z wliczonym w cene lodem robionym przez stewardesse ), oplaty za uzywanie ubikacji, miejsca stojace, stolki barowe i chw co jeszcze.

Wszyscy zaczynali sie wtedy ekscytowac, Ryanair nie schodzil z ust, a O'Leary zacieral zapewne rece.
    • melancho_lia Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 17:19
      Bosko! A ja jeszcze poproosze o loty bez osób z nadwagą (zajmują dużo miejsca i nie czuję się komfortowo), i jeszcze bez osb starszych, bo bez przerwy się snują, albo zamęczają opowieściami, i jeszcze bez zbytnio wyperfumowanych, takich co zjedli przed chwilą cebulę albo innego śmierdziela, no i bez zbytnio seksownie ubranych kobiet co by mi męza nie kusiły tongue_out
    • klubgogo Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 17:42
      Dobrze, masz możliwość wyboru, albo lecisz wygodnie, albo z ryzykiem, że fotel za Tobą 3-miesięczne dziecko będzie płakać 4 godziny (przeżyłam, dziękuję, próba upicia się nie pomogła).
      • ledzeppelin3 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 19:31
        Żądam zakazu zdejmowania skarpet na pokladzie samolotu
        Albo niech przed wejsciem obsługa oprócz zabierania klapcążek do skórek od paznokci sprawdza, czy towarzystwo ma czyste stopy i czy jest podmyte
    • pamplemousse1 Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 20:14
      a ja bez otyłych ludzi
      • emilly4 Ale jaki macie problem?? 20.04.12, 19:10
        Zazwyczaj narzekaja ci, ktorzy korzystaja z tanich lini lotniczych. Za 400 zl maja wymagania niczym w klasie biznes. Wystarczy wykupic sobie lot w drozszych liniach lotniczych. W takich samolotach pasazerow jest mniej, wybor miejsca wliczony w cenie, przestrzen jest wieksza, spokoj, cisza i mile panie stewardessy.
        smile
        • kajmanik Re: Ale jaki macie problem?? 20.04.12, 19:15
          tak, cisza i spokój bo w dobrych liniach lotniczych miłe stewardessy kneblują wrzeszczące bachory. co ty kobieto piszesz? mam nadzieję ze loty bez dzieci będą startowały takze z PL
    • woman_in_love Re: w końcu loty bez dzieci !!! 19.04.12, 20:45
      Na tym polega twoja tolerancja? Że chcesz zabronić mi wolności wypowiedzi?
    • demonii.larua Re: w końcu loty bez dzieci !!! 20.04.12, 19:50
      Rany i super! Mam nadzieję, że Ci wszyscy którym dzieciaki w samolotach przeszkadzają będą korzystać WYŁĄCZNIE z takich połączeń, nawet jeśli nie będzie bezpośrednich połączeń, to będą latać tranzytem :F I nastanie spokój wreszcie i odetchną oni uciśnieni i żadne wyfiokowane cudo na szpilach nie będzie mi piprzyło, że samoloty nie są dla dzieci. O! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka