Dodaj do ulubionych

Ematka gotowa ?;)P

24.04.12, 20:24

No jak tam kobiety- odnowy biologicznej już dokonałyście?
Pięty oszlifowane, pachy wygolone?wink
Zbliża się sezon odkrytości - uwaga na estetkismile
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 20:33
      Ty tu śmiechu chichu a ja ostatnio jestem dumną pasażerką autobusów miejskich i chyba po raz pierwszy przyłączę się do apelu "ludzie myjcie się!" big_grin
      • pade Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 20:37
        ja tez się przyłączam do apelu oraz wystosuję drugi: mężczyźni! pod względem stroju zostaliście w XX wieku, czas na zmiany!smile
        • borys314 Re: 24.04.12, 20:55
          > ja tez się przyłączam do apelu oraz wystosuję drugi: mężczyźni! pod względem st
          > roju zostaliście w XX wieku, czas na zmiany!smile

a jakieś konkrety? (chciałbym sprawdzić, czy zostałem w XX wiekuwink)
          • pade Re: 24.04.12, 21:26
            A pisałam gdzies ostatnio, że o ile nastolatki podążaja za modą o tyle panom po przekroczeniu 20, no może 25 wydaje się, że nieważne jak wyglądają, wazne jest ich mniejbig_grin
            Np. siedział dzis przede mną wypachniony, schludny na oko 38 latek. Garnitur, a na to skórzana kurtka, dobrze, że nie pilotkabig_grin. Buty ok, ale..pan był dość duzy, a nałozył koszulę i garnitur w grube prążki, ktore dodatkowo go pogrubiały. Wiem, wiem, czepiam się, najwazniejsze, że ładnie pachniałtongue_out
            Naprawdę nie trzeba spac na forsie, żeby fajnie wyglądać. Wystarczy dopasować strój do okazji i poszczególne elementy stroju do siebie. Dodatkowo ukryc mankamenty, o ile takowe występująbig_grin I finito.
            A tak poważnie. Powala mnie na łopatki fakt, że mężczyźni w ogóle nie przywiązują wagi do butów. I te buty zazwyczaj raz, że nie pasują do stroju, dwa- mają na ogół wiecej niz kilka sezonów. I to widać.
      • kali_pso Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 20:40

Ale to poważnie było....żadne śmichy chichywinkP
      • indigo_kid Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 20:41
        W komunikacji zbiorowej powinna być obowiązkowa porządna wentylacja / klima, wtedy zapachów tak nie czuć.
        • sadosia75 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 20:57
          Oj nie obraziłabym się gdyby takowe zainstalowano!
          Wczoraj mało nie padłam jadąc autobusem tuż za panią,która chyba miała na głowie brudną martwą rozjechaną i rozkładającą się wiewiórkę.
          • naomi19 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:06
            Przez Ciebie mam monitor w chipsach!!!
          • seniorita_24 Re: Ematka gotowa ?;)P 26.04.12, 13:57
            Sadosiu, jako dobra obywatelka i miłośniczka przyrody wezwałaś odpowiednie służby tzn. TOZ lub Straż dla zwierząt? Taka zbrodnia i jeszcze ostentacyjne obnoszenie ofiary, ohyda!
      • gabi683 Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 07:52
        sadosia75 napisała:

> Ty tu śmiechu chichu a ja ostatnio jestem dumną pasażerką autobusów miejskich i
        > chyba po raz pierwszy przyłączę się do apelu "ludzie myjcie się!" big_grin

zapachy z pod pachy tongue_out
    • yuka12 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 20:58
      Na razie walczę z nadwagą. Od stycznia zrzuciłam 7 kg, przede mną jeszcze 5. Resztą zajmuję się na bieżąco.
      • a.va Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:07
        Łał, gratulacje.
    • moofka Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:01
      jasne, ja juz latam w sandalkach smile
    • inguszetia_2006 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:04
      Witam,
      Pięty wyszlifowane, paznokcie u nóg zrobione, a paznokcie u rąk-ruina, kompletna ruina. Wszystkie ścięłam na krótko, a nie chcą rosnąć normalne, tylko ciągle się rozdwajają. Buuu...
      Pzdr.
      Inguszetia
    • sanrio Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:06
      eeeee, że tak powiem - czy to sezon czy nie sezon moje pięty są oszlifowane, pachy wiecznie łyse (potraktowane laserem) i nawet uda golę zimą! szok co?tongue_out
      • rosapulchra-0 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:15
        Uda?? Rosną ci włosy na udach?? shock
        • maitresse.d.un.francais Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:20
          Uda?? Rosną ci włosy na udach??

A co w tym dziwnego? Ja zapytam - to są takie kobity, co im nie rosną?
          • rosapulchra-0 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:31
            Mnie nie rosną żadne włosy na udach! Na łydkach też mam niewiele, mało tego - nie znam osobiście żadnej kobiety, której by rosły włosy na udach! A na piersiach też ci rosną? Albo na plecach??
            • kali_pso Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:35

Mnie rosną na udach, to wydaje mi się rzeczą tak naturalną, że aż nudnąwink
              • antyideal Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:40
                ?? na udach? w sensie na całych udach ??
                • kali_pso Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:43

Nie, tylko na przedniej częściwinkP
                  Co was tak dziwi, żeby aż pięciu pytajników użyć?
                  Dlaczego akurat na udach miałoby ich nie być?
                  • antyideal Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:48
                    Bo tyle lat zyje a nie wiedzialam..no szok tongue_out
                    • kali_pso Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:52

Cóż, jak to mówią- człek się całe życie uczy i nabywa doświadczeniawink
                      Jak widać w kobiecych sferach owłosienia-również.
            • anyx27 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:42
              Rosa, włosy rosną na całym ciele, oprócz wnętrza dłoni i stóp. To, ze ty masz szczęście, ze masz ich w niektórych rejonach mało lub wcale, nie znaczy, ze inne kobiety nie mają. I na udach, i na piersiach i na plecach i gdzie tylko jeszcze tam jesteś w stanie sobie wyobrazić wink
              • kali_pso Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:45

Ano....ematka wiecznie zdzwiona, jaby dopiero przez matczyne łono -ogolone oczywiście- wyszła na światwinkP
              • rosapulchra-0 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 23:39
                Kurcze, współczuję. Naprawdę.
                Człowiek się jednak uczy całe życie wink
                • sanrio Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 19:23
                  Nie ma czego współczuć,wolę mieć włosy na udach niż chorować na raka if you know what I mean. O ile znasz język ludzi, w których kraju zamieszkujesz.
                  • rosapulchra-0 Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 21:18
                    Ojejku, jaka próbujesz być złośliwa big_grin I śmieszna big_grinbig_grinbig_grin
                    Masz nieaktualne informacje tongue_out
                    • sanrio Re: Ematka gotowa ?;)P 26.04.12, 07:23
                      ja próbuję być złośliwa? W jakim sensie?
                      Cieszę się, że jesteś zdrowa i nie masz włosów na udach, nie wiem co lepsze wręczbig_grin
                      • rosapulchra-0 Re: Ematka gotowa ?;)P 26.04.12, 18:05
                        W każdym razie nie popisałaś się tym razem tongue_out
              • franczii Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 06:59
                Ale to chyba jest choroba jak na plecach lub piersiach rosna.
                • naomi19 Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 21:16
                  Niektóre chłopy mają na plecach, takie długie, czarne i kręcone, widziałam osobiście big_grin Kobiety mają meszek na całym ciele (oprócz wnętrza dłoni), na plecach też, wokół sutków często są jakieś pojedyncze włoski. Mam za to koleżankę, która nie musi się golić, nigdy nie goliła nóg! Szczęściara...
                  • rosapulchra-0 Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 21:23
                    Naomi, no właśnie ja też tak mam. Golenie nóg to w moim przypadku jakieś nieporozumienie, z dziesięć włosków na krzyż, szybciej pęsetą je wyrywam niż golę, podobnie jest z pachami.
                  • franczii Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 21:37
                    Moja mama nigdy nie depilowala nog. Ma jakies dwa wloski na krzyz w dodatku jasne i naprawde tego nie widac.
                    Ja po niej te ceche odziedziczylam (zeby nie bylo tak super to i sklonnosci do celulitu odziedziczylamsuspicious) ale chcialam byc bardziej do przodu i zaczelam te slabe wloski golic kiedy bylam nastolatka i teraz musze depilowac. Ale w dalszym ciagu te wloski sa bardzo slabo widoczne i na upartego moglabym nic nie robic.
                    • hellulah Re: Ematka gotowa ?;)P 26.04.12, 18:53
                      Zazdroszczę. Znałam kiedyś laskę, której w ogóle nic nie rosło na nogach, nic, null, gładka tafla. Ja za to nie ma żadnych włosków na udach, a to co mam, mam blondynkowe i słabe, też dobrze smile

A od noszenia jeansów-rurek chyba się wycierają, czy coś, bo jak noszę rurki zimą-wiosną, wolniej rosną smile
            • maitresse.d.un.francais Re: Ematka gotowa ?;)P 30.04.12, 16:17
              Na udach mi rosną i to ile! Golenie tego to droga przez mękę, depilowanie trwałoby ze cztery godzinki, a na laser mnie nie stać.

I w dodatku znam kobietę, która jest w podobnej sytuacji.

Na plecach? Na plecach też trochę mi rośnie, ale to raczej taki złocisty meszek i nie widać, uff, bo też bym musiała się uszarpać.

Zadowolona?
      • kali_pso Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:36
        szok co?tongue_out

Wcale, przecież to ematkatongue_out
        • marzeka1 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:38
          No mnie nie rosną na udach, serio: do kolan tak, ale w życiu nie goliłam nóg powyżej kolan, bo nie mam czego- no szok... big_grin
          A na pedicure wybieram się w przyszłym tygodniu, przez zimę- sama zajmowałam się stopami, ale gdy przychodzi czas odsłonięcia, wolę zdać się na profesjonalistkę.
          • kali_pso Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:41
            serio: do kolan tak, ale w życiu nie goliłam nóg po
            > wyżej kolan,

No to się ciesz, seriosmile Ja mam mocne i ciemne owłosienie- i jeśli idzie o włosy na głowie to cieszy mnie dobry stan owłosienia...w innych miejscach już mniejwinkP
    • nanuk24 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 21:51
      Yyyy...nogi, pachy, piety gotowe, tylko lata nie widac.
      Wlosy za to ruina i nie moge porzadnego fryzjera znalesc.
      • rosapulchra-0 Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 23:42
        Moje to dopiero koszmar. Odrastają sobie swobodnie, każdy w swoją stronę. Po umyciu próbuję zalizać grzebieniem i wyglądam jak młodsza wersja Hitlera, by po godzinie mieć szopę większą od Szopenowej. No dramat po prostu. W dodatku się kręcą - okropnie to wygląda sad
        O użyciu suszarki mogę zapomnieć, od niej od razu się podnoszą jak liście ananasa..
    • franczii Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 22:12
      Ja gotowa. Moge w bikini chocby za 5 minut wystapic. Cala zime jak nie depilacja to szlifowanie to malowanie pazurow. I tak w kolo macieju. Basen mnie zmobilizowal. Choc prawde mowiac to juz mam dosc tego ciaglego kontrolowaia sie, wypatrywania kazdego wloska i tesknie do czasow kiedy sie moglam odrobine zapuscic.
    • mgla_jedwabna Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 23:33
      Tak.

Ale ja uprawiam sztukę walki, co oznacza bose stopy, a żeby miały lepszą przyczepność do podłoża - są wypumeksowane przez cały sezon.
    • ga-ti Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 23:36
      Nogi ogolone, pachy też, właściwie starałam się przez całą zimę. smile
      Paznokcie wystarczy lakierem pociągnąć. Za to pięty mnie się zepsuły sad i nijak naprawić się nie chcą. Może coś poradzicie?
      A takie piękne sandały sobie zakupiłam...
      • misia-your Re: Ematka gotowa ?;)P 24.04.12, 23:58
        Scholl ma rewelacyjne kosmetyki 7 dni i po kłopocie.
      • imogen0 Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 00:02
        ga-ti napisała:

> Nogi ogolone, pachy też, właściwie starałam się przez całą zimę. smile
        > Paznokcie wystarczy lakierem pociągnąć. Za to pięty mnie się zepsuły sad i nijak
        > naprawić się nie chcą. Może coś poradzicie?
        > A takie piękne sandały sobie zakupiłam...

moje pięty uratowała neutrogena,są na różne problemy,gruba warstwa na noc i skarpety
    • hellulah Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 09:52
      Pachy to zawsze, lepsza przyczepność antyperspirantów. Pięty się staram, bo jak się nie staram, to mogę dorobić się przykrych bolesnych spękań, ale mam (po przodkach) tendencję do nadmiernego rogowacenia (jak patrzę na stópki mego męża, zazdrość mię zżera, nic z nimi nie robi, a gładziutki i mięciutkie piętki posiada...) i walka jest ciężka. Estetki mogą się krzywić na moje pajączki, naczyńka i inne takie na łydkach, tak że wszystkim i tak nie dogodzę.
    • suazi1 Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 13:51
      Ja moja odnowę rozpoczęłam od pofarbowania "piór" wink. Po raz pierwszy.
    • xxe-lka Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 16:19
      Pedicure wczoraj zaliczony po dłuższej przerwie wink
      Depilacja na bieżąco niezależnie od sezonu smile
    • paartycja Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 16:21
      pachy golę cały rok
      nogi-w tym również uda,bikini depiluję cały rok
      z piętami nie mam najmniejszych problemów
      pazury u nóg zrobione i pomalowane
      jedynie pazury u rąk okropne,słabe,łamią się-ale to w wyniku mojej specyficznej pracy.na razie zwalczyłam tylko rozdwajanie się
    • edelstein Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 17:45
      Robie caly rok,nie uznaje zasady “czego nie widac,tego nie zal“.Z reszta wiekszosc z was ma facetow w domu,na serio golicie sie dopiero gdy sie cieplo robi?masakra
      • naomi19 Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 21:20

No właśnie, Ty chłopa w domu nie masz, to się jeszcze golisz... pogadamy za x lat big_grin
        • edelstein Re: Ematka gotowa ?;)P 26.04.12, 11:49
          Mialam x lat chlopa w domu i przez mysl mi nie przeszlo zapuscic sie,bo zima.Nawet do porodu jechalam ogolona,po fryzjerze i ze zrobionymi paznokciami.Dla mnie jest to calkowicie naturalne.
          • naomi19 Re: Ematka gotowa ?;)P 26.04.12, 18:47
            Bo Ty jesteś perfekcyjna pani domu i ciała swego smile
      • franczii Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 21:29
        Nie jak sie cieplo robi ale zwykle zima depilator jest troche rzadziej w uzytku i nie ma dramatu jak sie jakis pojedynczy wlosek pojawi lub skorka przy paznokciu stopy nie zostanie natyczmiast usunieta. W tym roku mialam zime wyjatkowo pracowita bo z silowni sie na basen przerzucilam i depilator chodzil co tydzien. Jeszcze nigdy sie tak nie napracowal. Przy wlasnym chlopie sie tak nie spinam.
    • klubgogo Re: Ematka gotowa ?;)P 25.04.12, 21:20
      Eee tam, cały rok szlifuję pięty, golę pachy. Jedyne co robię na wiosnę, to dodatkowo idę pare razy na solarium, by nie razić bielą skóry, bo tego nie lubię.
      • ledzeppelin3 Re: Ematka gotowa ?;)P 26.04.12, 12:34
        Nie spytałaś, czy pochwy wydepilowane!
    • beataj1 Re: Ematka gotowa ?;)P 26.04.12, 12:40
      Do większości tych zabiegów mam podejście swobodne i nieobowiązkowe. To znaczy pachy gole co parę dni. Nogi jak mi się przypomni. Bikini z rzadka.
      Piety załatwiam raz na jakiś czas (jak się chłop zapyta smyrając mnie po stópce czy śpię dziś w skarpetach a ja akurat bez skarpet).
      Manicure i pedicure robię sama bo nie widzę powodu za płacenie komuś za prace którą spokojnie mogę wykonać sama prawie tak samo dobrze (jestem sprawna manualnie). Kolor paznokci u rak zmieniam co parę dni a u nóg rzadziej bo mi niewygodnie z powodu ciąży.

Jak jakiejś czynności nie wykonam i mam np nieogolone nogi to bez problemu wychodzę tak z domu i nie robię afery.
    • bea.bea Re: Ematka gotowa ?;)P 26.04.12, 14:07
      Martwię sie tym depilowaniem...bo tak strasznie wrastają mi włosy na nogach, niezależnie, czy gole, czy wyrywam czy kremuję...wiec chyba koniec z randkami rozbieranymi i na nogach spodnie i dżungla smile poza tym może być smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka