Dodaj do ulubionych

Majówka- niech to .....

02.05.12, 01:13
Po prostu cudownie, pogoda piękna weekend długi a ja wylądowałam w poniedziałek z synem w szpitalu.
Zaczęło się od wysypki, pojechaliśmy do lekarza a pani doktor stwierdziła iż to pokrzywka tyko tak duża i rozległa a na dodatek z opuchlizną, że na oddział skierowanie wypisała
I tak leżymy sobie na pediatrii a wysypka pojawia się i znika oraz wędruje od czubka głowy po koniuszki placówsad
Do domu mieliśmy iść ale ta cholera uparta i złośliwa jest cały dzień siedziała schowana a jak na wieczór przepustkę mieliśmy dostać to wyskoczyła w całej okazałości.
Teraz młody wygląda jak indycze jajo a najgorsze jest to, że największy wysyp następuje ok 30 min po podaniu sterydu ale lekarka twierdzi iż to zbieg okoliczności....
Syn śpi a ja muszę się totalnie umęczyć aby zasnąć koło niego.
Obserwuj wątek
    • zabulin Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 01:26
      ja wprawdzie w domu, ale z czterolatkiem, ktory ma zwiewne zapalenie stawu biodrowego. czytaj-trzeba go nosic (20 kg)

oprocz tego bierze antybiotyk (zapalenie ucha) i ma nie wychodzic przy takim upale na słońce.

Git.

czym zając czterolatka w czterech ścianach przez 12 godzin tak, aby nie mial ciągle ochoty sie przemieszczać na własnych nogach lub na moich rękach?

Jak wroce do pracy w pon. i ktos zapyta jak mi minal wekend, pogryzę

• katklos Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 07:06
        Moj syn miał taką pokrzywkę rok temu w czerwcu...wyglądało to przerażająco, w szpitalu siedzieliśmy tydzień...
    • kocianna Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 07:21
      Moja ma spastyczne zapalenie oskrzeli, bo tu brzoza pyli na potęgę. Nie miała uczulenia na brzozę do tej pory...
    • gazeta_mi_placi Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 07:25
      Współczuję sad
      Ale dość niedługo Boże Ciało i kolejny długi weekend.
      • czar_bajry Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 08:13
        wielkie dzięki za pocieszeniesmile
        • k1234561 Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 08:39
          Bardzo współczuję i mam nadzieję,że synkowi to pskudztwo szybko minie.
          Moja córka jest z dziedkami nad morzem,pojechali sobie wypocząć,a tymczasem moje dziecko niemal z godziny na godzinę dostało temperatury najpierw 39 stopni,mama moja zbijała,a le ponieważ temperatura nachodziła od nowa,mama w nerwach zadzwoniła po lekarza.Pediatra przyjechała,zbadala,osłuchała,stwierdziła,że musi córce zrobić rtg płuc i dobrze byłoby gdyby obejrzał ją laryngolog oraz kardiolog ze wzgldu na wadę serca i tak to moje dziecko trafiło w dlugi weekend do szpitala,nie muszę chyba pisać o moim przerażeniu i nerwach dziadków.
          Póki co sytuacja u nas opanowana,córka na lekach w domu,czuje się zdecydowanie lepiej,a ja dziś do niej jadę.Acha,rtg nic nie wykazał,nikt z lekarzy nie wiedział dlaczego córka tak nagle zagorączkowała,obstawiali jakiś wirus.
        • najma78 Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 08:41
          Moja corka dostaje cos takiegio (faktycznie jej skora wyglada jakby wpadla w pokrzywy, nawet na powiekach ma bable i czerwone plamy) dostaje raz w roku w okresie wiosenno-letnim. Jest to reakcja uczuleniowa i podaje jej syrop antyalergiczny po ktorym schodzi. Zazwyczaj reakcje miala do 48 godzin. Potem znikalo. W tym roku, dostala w ubieglym tugodniu miala troche dluzej, w pierwszym dniu bable i czerwone plamy swedzace oczywiscie, a potem dostawala plam i nadal swedzialo. Podawalam syrop antyalergiczny, chodzila normalnie do szkoly. W tym tygodniu nic sie juz nie pojawia. Przyczyny pewnie nie znajdziemy tak latwo (albo wcale) alergenow jest mnostwo. Na razie prowadze dziennik i zapisuje co je, czym sie myje, w czym piore i plucze. Stezenie pylkow u nas niskie i bardzo niskie. U lekarza bylismy ale wtedy miala skore normalna bo syrop zadzialal. Powiedzial zebym nastepnym razem nie dawala.jek syropu tylko pokazala to lekarzowi, jednak byl weekend wiec do lekarza dyzurujacego nie pojechalysmy, nie bylo to az tak wazne, zeby tracic weekend na czekanie w kolejkach.
    • guderianka Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 08:48
      współczuję sad
      może to reakcja na słońce ?
      trzymaj się..
    • kali_pso Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 10:54

O..przykre to..trzymajcie się oboje...mój dzieć miała jednak więcej szczęścia- uczulenie dopadło go już w piatek- twarz, ręce, szyja...ale wapnem i alerteciem go wyprowadziłam do ludziwinkP
      • gabi683 Re: Majówka- niech to ..... 02.05.12, 11:00
        czar trzymam za ciebie mocno i za twojego szkraba ,w czerwcu i moja Kasia miała taka wysypkę ale obyło się bez szpitala.
        • czar_bajry Re: Majówka- niech to ..... 03.05.12, 00:23
          Nadal siedzimy w szpitalu a ta świńska wysypka pojawia się i znika.
          Oddział coraz bardziej obłożony ale jak na razie mamy królewskie warunki.
          • superslaw Re: czar..trzymaj sie 04.05.12, 10:08
            wspołczuje serdecznie, sama jestem dopiero 4 dzień po mega pokrzywce, tez mnie obsypało ..masakrycznie, spuchłam cala lacznie w wezlami i trudnościami w przelykaniu...na wieczor barałam 2 mega zastrzyki dexaven + clremastin ..do 15 szlo jakos wytrzymac a potem..masakra zaczynała sie od nowa..i tak tydzien...na szczescie jestem po wizycie u super dermatolog, dostałam leki i wychodze na prosta...a tyłek boli bo 11 zastrzykach ze cho cho...moze wypisz mlodego, idz z nim prywatnie do dermatologa, moze szkoda sie meczyc w tym cholernym szpitalu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka