eliszka25 Re: mój kot :) 13.05.12, 13:03 hehe, niezle zdjecie mnie tez sie zawsze marzyl kot, albo koty w domu. niestety, nigdy nie bede miala, bo mam alergie na siersc kota. dowiedzialam sie, ze przyczynic sie do tego mogl tez fakt, ze w dziecinstwie bylam tzw. kocia mama i z kotami sie prawie nie rozstawalam. podobno taki intensywny kontakt w dziecinstwie moze w jakis tam sposob przyczyniac sie do wystapienia alergii pozniej. a koty czuja, ze ja je lubie i wszystkie cholery sie do mnie lasza, a ja potem oddychac nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: mój kot :) 13.05.12, 13:10 One wszystkie są takie słodkie... Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: mój kot :) 13.05.12, 13:25 Nie, jest właśnie odwrotnie, jak dziecko ma kontakt z kotami we wczesnym dzieciństwie, to jest zabezpieczone przed alergią. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: mój kot :) 13.05.12, 13:28 no niestety moj przypadek potwierdza raczej to, czego sie dowiedzialam. najpierw od alergologa, a pozniej czytalam tez artykul na temat alergii odzwierzecych i tam tez to bylo. zrodla nie podam, bo to juz kilka lat temu bylo i nie pamietam. gdyby kontakt z kotami we wczesnym dziecinstwie zabezpieczal przed alergia, to ja bym w zyciu nie mogla miec alergii na kota, bo praktycznie z kotami sie chowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: mój kot :) 13.05.12, 13:31 To, co ja napisałam, też wiem od alergologa - że jeśli dziecko do 1. roku życia styka się na co dzień z kotem, to potem ma dużo mniejsze szanse na alergię. Może ty piszesz o późniejszym dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: mój kot :) 13.05.12, 13:19 Super, moja przed chwilą sadziła ze mną kwiaty w skrzynkach Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: mój kot :) 13.05.12, 13:29 Moja chodzi od rana po domu z dziobem do góry i węszy, bo postawiłam konwalie w wazonie na stole i to widać jest dla kota straaasznie dziwne. BTW czy liście konwalii są słodkie? Bo z kolei kot mojej mamy usilnie próbował je wczoraj zeżreć. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: mój kot :) 13.05.12, 13:33 Ale Wam zazdroszczę, nie mam kota, a uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak555 Re: mój kot :) 13.05.12, 13:46 Może lepiej postaw je gdzieś, gdzie ich nie dostanie, bo konwalie są dla kotów bardzo trujące. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: mój kot :) 13.05.12, 22:26 No właśnie tak mi się wydawało, że gdzieś kiedyś czytałam, że trujące. Na stół mój łobuz nie wskakuje, ale na wszelki wypadek przeniosę, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: mój kot :) 13.05.12, 22:20 a.va napisała: > Moja chodzi od rana po domu z dziobem do góry i węszy, bo postawiłam konwalie w > wazonie na stole i to widać jest dla kota straaasznie dziwne. > BTW czy liście konwalii są słodkie? Bo z kolei kot mojej mamy usilnie próbował > je wczoraj zeżreć. Cos mi sie obija, ze sa trujace?... Odpowiedz Link Zgłoś