Dodaj do ulubionych

Surowe ciasto

26.05.12, 19:32
...nie powinnam tego robić. No nie powinnam. Ale robię. Surowe ciasto na ciasteczka to jedna z tych lepszych rzeczy na świecie. Walić, że może powodować ból brzucha, jest pyszne, trudno.

Piekę ciasteczka-serduszka na Dzień Matki smile
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: Surowe ciasto 26.05.12, 19:37
      O rany, przypomniałas mi, ze jesszcze nie zadzwoniłam do mamy , aaaa!
    • kosheen4 Re: Surowe ciasto 26.05.12, 19:49
      a jak matura?
      • marusia_ogoniok_102 Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:01
        Z ustnych po 100%, z pisemnych nie wiem, ale zbytnio zadowolona nie jestem sad Zobaczymy w czerwcu.
    • thorgalla Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:04
      he he he miałam podobny wątek założyć.
      Dzisiaj upiekłam murzynka z kawą i oczywiście pożarłam parę łyżek surowego ciasta.
      Uwielbiam to i jak do tej pory żadnych problemów z żołądkiem nie miałam.Przyzwyczaił się.
      Najbardziej lubię ciasta pisakowe,zwłaszcza z kakao i kruche.Drożdżowe też jeżeli jest słodkie.
      I dzisiaj córka też spróbowała.
      Widać od razu,że córeczka mamusi big_grinbig_grin
      • thorgalla Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:05
        ciasta piaskowe
      • jagienka75 Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:49
        > Dzisiaj upiekłam murzynka z kawą i oczywiście pożarłam parę łyżek surowego cias
        > ta.
        > Uwielbiam to i jak do tej pory żadnych problemów z żołądkiem nie miałam.Przyzwy
        > czaił się.
        > Najbardziej lubię ciasta pisakowe,zwłaszcza z kakao i kruche.Drożdżowe też jeże
        > li jest słodkie.

Uwielbiam surowe ciasto i nigdy nie miałam sensacji żołądkowychsmile
    • franczii Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:36
      Niogdy mnie nie bolal brzuch a zawsze cisto surowe podjadam.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:44
        Szczerze - mnie też nie. Ani nikogo ze znajomych.

Może to tylko taka legenda miejska?
        • beataj1 Re: Surowe ciasto 26.05.12, 22:18
          Ja często wcinam surowe ciasto takie jak na makaron. I tez wiele razy słyszałam że będzie mnie brzuch bolał i oczywiście nie bolał.

Ja myślę że to taka sama bajka jak ta z dzieciństwa: nie baw się zapałkami bo się zsikasz w nocy smile
    • klubgogo Re: Surowe ciasto 26.05.12, 22:27
      Mnie brzuch nie boli po surowym cieście, może dlatego, że od dziecka zawsze wylizywałam naczynia po nim, zakradałam się mamie do kuchni i podjadałam, podjadam do tej pory, jak robię sama, pyszne jest i już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka