marusia_ogoniok_102 26.05.12, 19:32 ...nie powinnam tego robić. No nie powinnam. Ale robię. Surowe ciasto na ciasteczka to jedna z tych lepszych rzeczy na świecie. Walić, że może powodować ból brzucha, jest pyszne, trudno. Piekę ciasteczka-serduszka na Dzień Matki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyideal Re: Surowe ciasto 26.05.12, 19:37 O rany, przypomniałas mi, ze jesszcze nie zadzwoniłam do mamy , aaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:01 Z ustnych po 100%, z pisemnych nie wiem, ale zbytnio zadowolona nie jestem Zobaczymy w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:04 he he he miałam podobny wątek założyć. Dzisiaj upiekłam murzynka z kawą i oczywiście pożarłam parę łyżek surowego ciasta. Uwielbiam to i jak do tej pory żadnych problemów z żołądkiem nie miałam.Przyzwyczaił się. Najbardziej lubię ciasta pisakowe,zwłaszcza z kakao i kruche.Drożdżowe też jeżeli jest słodkie. I dzisiaj córka też spróbowała. Widać od razu,że córeczka mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:49 > Dzisiaj upiekłam murzynka z kawą i oczywiście pożarłam parę łyżek surowego cias > ta. > Uwielbiam to i jak do tej pory żadnych problemów z żołądkiem nie miałam.Przyzwy > czaił się. > Najbardziej lubię ciasta pisakowe,zwłaszcza z kakao i kruche.Drożdżowe też jeże > li jest słodkie. Uwielbiam surowe ciasto i nigdy nie miałam sensacji żołądkowych Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:36 Niogdy mnie nie bolal brzuch a zawsze cisto surowe podjadam. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Surowe ciasto 26.05.12, 20:44 Szczerze - mnie też nie. Ani nikogo ze znajomych. Może to tylko taka legenda miejska? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Surowe ciasto 26.05.12, 22:18 Ja często wcinam surowe ciasto takie jak na makaron. I tez wiele razy słyszałam że będzie mnie brzuch bolał i oczywiście nie bolał. Ja myślę że to taka sama bajka jak ta z dzieciństwa: nie baw się zapałkami bo się zsikasz w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Surowe ciasto 26.05.12, 22:27 Mnie brzuch nie boli po surowym cieście, może dlatego, że od dziecka zawsze wylizywałam naczynia po nim, zakradałam się mamie do kuchni i podjadałam, podjadam do tej pory, jak robię sama, pyszne jest i już. Odpowiedz Link Zgłoś