Dodaj do ulubionych

Niecodzienny widok

05.06.12, 12:39
Dwie staruszki, siwiutkie i pomarszczone, jedna grubo po osiemdziesiątce, z laseczką, druga młodsza, zdecydowanie zbliżająca się do siedemdziesiątki powolutku i ostrożnie wyszły z restauracji, w której jadły lunch i skierowały się na parking, po czym wsiadły do takiego samochodu i odjechały:
http://img811.imageshack.us/img811/1680/normalwa.jpg

Prowadziła młodsza.
I muszę wam powiedzieć, że bardzo mi się ten widok spodobał smile
Jak dożyję do siedemdziesiątki, to też sobie porszaczka kupię big_grin
Obserwuj wątek
    • papalaya Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 12:42
      igłę sztukę nufffkę...od dziadka co to tylko do kościoła

10-letniego na 20-letni kredyt...
    • gazeta_mi_placi Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 12:50
      To taka bieda u Was w UK, że widok luksusowego samochodu to widok niecodzienny? big_grin
      Wyszło szydło z worka big_grin
    • lafiorka2 Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 12:51
      Kilka (naście)? już lat temu pracowałam u państwa "von" w de i dziadek koło 90tki,ledwo szedł o laseczce...ledwo po schodach itp.Ale patrzę idzie do garażu i ...wsiada w najnowszy model mercedesawink

• majenkir Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 20:03
        Ale to co innego. Mercedes byl pewnie limuzyna, wygodna dla staruszkow.
        Nie to co Porsche, w ktorym sie d.upa po asfalcie jezdzi big_grin
    • w-za-duzym-swiecie Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 19:45
      Mnie by ten widok ustawił dobry humor na cały dzieńbig_grin
    • klubgogo Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 19:58
      Emerytura!
    • nabakier Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 20:54
      smile
    • pe.tronela Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 21:43
      > Dwie staruszki, siwiutkie i pomarszczone [...] druga młodsza, zdecydowanie zbliżająca się do siedemdziesiątki powolutku

dobre, dobre... siwiutka, pomarszczona, szescdziesieciokilkuletnia staruszka. i pomyslec ze niedlugo takie siwiutkie, pomarszczone staruszki beda do pracy zapitalac, a nie tylko jezdzic po miescie suspicious
    • edelstein Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 21:54
      Ha a ja sie woze podobnym tylko marka innawinkPorsche jakbym kupic miala to najnowsze albo old timer bo te posrednie nie maja takiego soundu.No ale moj syn kocha wszystkie porschaki i namietnie wykorzystuje swoje niewinne oczka w celu posiedzenia za kierownica.Klienci nie moga mu odmowic, bo on jak widzi stojace przed firma Porsche to prawie zderzaki caluje.Hah i matka korzysta,bo daja sie karnacwink
      • gazeta_mi_placi Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 08:39
        Tak? Ciekawe, wóz luksusowy, a w slamsach mieszkasz....
        • edelstein Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 09:43
          Gazeta tobie sie chyba osoby pomylily,mieszkam na osiedlu zamknietym gdzie obcokrajowcow mozna na palcach jednej reki policzyc.
          • gazeta_mi_placi Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 09:46
            Oj, chyba wątki mi się pomieszały, kojarzę wobec tego jakąś inną emigrantkę z Niemiec która ma wieczny problem z sąsiadem (akurat Niemcem) żyjącym od dawna z zasiłku, zatem inna forumowiczka, chyba że zasiłki w Niemczech są tak wysokie, że można mieszkać za nie spokojnie na lepszym osiedlu smile
            • shellerka Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 10:55
              smile)))))))))
            • edelstein Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 11:00
              Proponowalabym przeczytac tamten watek jeszcze raz i z uwaga.Niemiec jest bezrobotny,ale nie na zasilku,bo zyje z matka,ktora pracuje.A problemu wiecznego nie mam,bo przerzucil swoje zainteresowanie na sasiadke,ktora ma obecnie dziecko 2letniebig_grin
          • mrumru22 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 12:41
            edelstein napisała:

> Gazeta tobie sie chyba osoby pomylily,mieszkam na osiedlu zamknietym gdzie obco
            > krajowcow mozna na palcach jednej reki policzyc.

Edel, zdradz prosze gdzie w De a osiedla zamkniete?
            Zamkniete to byly owszem, ale osrodki dla azylantow.
        • mrumru22 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 12:42
          gazeta_mi_placi napisała:

> Tak? Ciekawe, wóz luksusowy, a w slamsach mieszkasz....

toc pisze, ze nie porsche tylko wyglada podobnie.
          uzywane afla romeo cabrio to w De woz sredniej klasy a nie luksus.
          • edelstein Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 12:55
            Nissan 350z 3letni.Ano w nrw sa grodzone,wejscie od dwoch stron,wjazd tylko jak sie ma klucz od bramki i garazu podziemnego.Hausmeister pilnuje by nikt obcy sie nie paletal,plac zabaw tylko jesli ktos z mieszkancow jest i sa to jego znajomi,inaczej sa wypraszani.Cos jeszcze chcesz wiedziectongue_out
            • mrumru22 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 12:57
              edelstein napisała:

> Nissan 350z 3letni.Ano w nrw sa grodzone,wejscie od dwoch stron,wjazd tylko jak
              > sie ma klucz od bramki i garazu podziemnego.Hausmeister pilnuje by nikt obcy s
              > ie nie paletal,plac zabaw tylko jesli ktos z mieszkancow jest i sa to jego znaj
              > omi,inaczej sa wypraszani.Cos jeszcze chcesz wiedziectongue_out

o ja piernicze, to musi niebezpiecznie u Was byc.
              Gdzie indziej wysoki czynsz okolicy odstrasza skutecznie niepozadany element.

• mrumru22 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 12:59
              edelstein napisała:

> Nissan 350z 3letni.

a to masz u mnie Sympathiepunkte smile

NIssan jest bardzo fajny, mam kolejny z rzedu, tyle ze nie cabrio bo nie lubiesmile
              • edelstein Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 13:52
                Ostatni raz jakies 15lat temu sie rabunek wydarzyl,jest tak spokojnie,ze 7latki i starsze nez asysty do szkoly chodza i bez asysty sie na osiedlu bawia.Nissana na porsche bym nie zamienila chyba,ze jako drugi wagen.Porschakow jak mrowkow,nissany sa mniej popularne.
    • nangaparbat3 Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 22:08
      Niestety nie pamietam szczegolow, czyli marek samochodow ani dokladnych predkosci, ale byly w najwyzszych rejestrach na pewno. otoż \holowczyc opowiadal, jak to jechał niemiecka autostradą, jakieś 200/h, kiedy zobaczyl, ze wlasnie wyprzedza go samochod jadący jeszcze szybciej, a za kierownica starsza pani.
      Opowiadal o tym, żeby zobrazowac jakość niemieckich autostrad wink
      • rosapulchra-0 Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 23:58
        Ale dla mnie to piękna sprawa, że ludzie w tym wieku potrafią poszaleć za kółkiem smile
        • feleedia Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 07:34
          normalni ludzie o tej porze śpią albo robią inne rzeczy

ty nie robisz?
          • rosapulchra-0 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 07:39
            A co cię to obchodzi?
            • feleedia Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 08:49
              Jajco big_grin
              • rosapulchra-0 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 08:53
                Tak myślałam. Kolejny troll pod nowym nickiem.
                • feleedia Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 09:19
                  Czym się rożni troll od znudzonej, nie mającej własnego życia i znajomych emigrantki siedzącej od świtu do nocy na forum i produkującej tony głupawych wpisów?
                  • mrumru22 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 13:00
                    feleedia napisał(a):

> Czym się rożni troll od znudzonej, nie mającej własnego życia i znajomych emigr
                    > antki siedzącej od świtu do nocy na forum i produkującej tony głupawych wpisów?

coz, cos w tym jest
                  • rosapulchra-0 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 14:12
                    Musisz mieć straszny problem z moją osobą, bo nick nowy i tylko w celu dopie...nia się do mnie założony. Bardzo ciekawe.. http://emots.yetihehe.com/2/ziew.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/ziew.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/ziew.gif
    • estelka1 Re: Niecodzienny widok 05.06.12, 23:59
      chyba chcę mieć siedemdziesiątkę big_grin
    • arim28 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 08:39
      Za niskie podwozie.
      Jak z takiego wysiasc? I to jeszcze z laska?
      A co z ta laska w srodku robic? Nie zmiesci sie.
    • moni692 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 08:52
      EEEEEEE u nas w wiosce to ostatnio staly lamborghini i maserati.
      A 5 km od nas mieszka miliarder (chyba ma cos kolo 1,5 MILIARDA Euro), wiec nie takie rzeczy sie widuje.

Inna sprawa, ze ostatnio widzialam, ze handlarz aut luksusowych mial na swojej posesji ladowisko dla helikopterow (niestety nie nacieszy sie tym, bo ktos go ukatrupil).
      • suazi1 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 19:38
        Ale tu nie chodzi o samwózek, tylko o kierowcę. Sam samochód nie robi na mnie wrażenia...
    • sarling Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 09:11
      Fajnie, że te panie było stać na taki wózek.
      ALE
      Uważam, że tak jak prawo jazdy jest wydawane OD pewnego wieku, tak też powinno być wydawane DO jakiegoś. Albo po 65 r.ż. kierowcy powinni co roku wykonywać obowiązkowe testy sprawności psychomotorycznej, badające też czas reakcji, pole widzenia itd.
      Niestety - bardzo wielu dziarksich staruszkow rezygnuje z kierownicy dopiero po wypadku.
      Tak jak brat mojej babci, który po 80 zabił czlowieka.
      Potwornie boję starców za kierownicą.
      • gazeta_mi_placi Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 09:47
        Ja znałam 20-latka który zabił pieszego, nie. Nie był akurat pijany ani naćpany.
      • shellerka a ja mysle, ze tu nie chodzi o to czy stac, czy ni 06.06.12, 11:01
        chodzi o sam fakt, ze niewiele starszych osób ma odwagę "zaszaleć"
        owszem. panowie wiadomo, przechodzą ten swój kryzys wieku średniego i "usztywniają" bądź przedłużają swoją męskość sportowym niskopodłogowcem.

ale już spotkać starszą damę w takim cacku o sportowym zacięciu to już coś!

zresztą prawie 10 lat temu mój ówczesny przyjaciel sam oglądając mój nowy zakup (dwuosobowe 160 konne autko w wersji cabrio) powiedział cytuję: "ty to masz odwagę"

u nas starsi bogaci państwo wożą się najczęściej po prostu limuzynami. nie mam na myśli tego długiego czegoś, w którym bawią się dziewczyny na wieczorkach panieńskich rzecz jasna.
      • myelegans Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 12:49
        Cytat lbo po 65 r.ż. kierowcy powinni co roku wykonywać obowiązkowe testy sprawności psychomotorycznej,

Statystycznie najwiecej wypadkow powoduja 20+, a najmniej 65+, wiec moze tym pierwszym testy by sie przydaly?
    • shellerka Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 10:53
      chętnie wybiorę się z Tobą na kolację wink z racji faktu, żem młodsza rozumiem, że prowadzę? wink
      • rosapulchra-0 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 14:13
        smilesmilesmile Z Tobą to nawet wozem drabiniastym wink
        • shellerka Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 14:56
          my dwie to byśmy bardziej do tej długiej limuzyny pasowały, tańcząc wystające z szyber dachu przy rytmach jakiejś gosi andrzejewicz, albo innego wet fingers wink

kurde... myślisz, że po takiej akcji napisaliby o nas w jakimś brukowcu?
          w sensie że jak będziemy po 60 ?
          moim cichym marzeniem jest ukazać swoją twarz w jakimś DDTVN albo PARTY
          • rosapulchra-0 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 14:59
            Zapewniam Cię, że gdy ja się rozbawię, to cała Warszawa moja, włącznie z policją, telewizją i sąsiadami big_grin
    • myelegans Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 13:11
      Ale co w tym takiego imponujacego? To ze kobiety maja duzo pienieszy i kupuja nowy, sportowy samochod? Pewnie w garazu maja jeszcze 4 inne, na rozne okazje, a to jest zabawka.

Mnie imponuja Ci tzw. "staruszkowie" ktorzy przelamuja bariery i np. uczestnicza w biegu na gore Waszyngtona (kategoria wiekowa 90+ w zeszlym roku miala chyba 3 uczestnikow, ktorzy dotarli na szczyt), albo biegaja maratony (mijalam po drodze kobiete z napisem na koszulce 80+ w maratonie przy ponad 30C, ktora ukonczyla i zmiescila sie w czasie), albo triatlony, albo jada splywem czolnowym w dol jakiejs rzeki przez pare tygodni biwakujac po drodze, albo lataja na paralotni, albo skakaja ze spadochronu. To jest niecodzienny widok...

Posiadanie i prowadzenie, bo ma sie pieniadze......? NIe bardzo
      • rosapulchra-0 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 14:15
        Gdzie ja napisałam, że to imponujące?
        Napisałam, że to niecodzienny widok. Bo nie codziennie się widzi staruszków w sportowych wozach, tak?
        • myelegans Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 23:35
          rosapulchra-0 napisała:

> Gdzie ja napisałam, że to imponujące?
          > Napisałam, że to niecodzienny widok. Bo nie codziennie się widzi staruszków w s
          > portowych wozach, tak?

Widuje w sportowych cabrio siwe glowy nierzadko, zwlaszcza w bogatszych czesciach swiata, a Londyn, czy NYC, Los Angeles takimi sa. Biorac pod uwage jak niemodna jest starosc kazda forma podrasowania jest dobra, zwlaszcza jak sie ma pieniadze.
    • mdro Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 13:29
      Mnie najbardziej ta "siwiutka i pomarszczona zbliżająca się do siedemdziesiątki" zafascynowała... Bo tu na forum to ponad 50-latki w mini chodzą i zmarszczek nie mają big_grin.
    • suazi1 Re: Niecodzienny widok 06.06.12, 19:35
      Podobną sytuację miał kilka lat temu mój brat: pomyka autostradą w Niemczech ile fabryka dała. Nagle mija go czarny mercedes, zapiernicza dwa razy szybciej. Po jakimś czasie brat zatrzymuje się na stacji w wiadomym celu. Patrzy - na parkingu stoi ów czarny meraś. Szczęka mu opadła na buty, gdy zobaczył, że do merasia wsiadają dwie babcie, po czym "paląc gumę" odjeżdżają... Ja z kolei spotkałam dwie "wyskokowe" babcie będąc na nartach na Kotelnicy. Do dziś pamiętam miny snowboardzistów, którzy nie mogli nadążyć za dwiema babuleńkami śmigającymi na starych polsportach zapinanych na rzemienne paski. wierzcie lub nie, widok był więcej niż bezcenny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka