maga761
15.06.12, 09:01
Dziś w DDTVN mówili o tym, że wakacje za granicą mogą być nawet tańsze niż w Polsce. Czy zgadzacie się z tym? Jakie macie doświadczenia? My jeździmy zazwyczaj nad polskie morze. Zawsze jeździliśmy na tydzień a ostatnie dwa lata byliśmy tylko na weekend. W tym roku chcemy jechać znowu na tydzień. Raz byliśmy w Chorwacji własnym samochodem, więc kupowaliśmy jedzenie sami itd. Teraz przeglądałam oferty zagraniczne i liczyłam koszt takich wakacji i w Polsce i wychodzi mi w Polsce o wiele taniej. Z tym, że za granicą ze względu na brak doświadczenia i nieznajomości cen chcielibyśmy opcję All inclusive. Wtedy do Chorwacji zdecydowaliśmy się co prawda zaryzykować ale teraz jakoś już się boimy. I tak na cztery osoby najtaniej jak znalazłam to turcja około 5000 pln, zabrać trzeba chyba 2000-3000 więc wychodzi do 8000. Acha, patrzę też na opinie podane przy ofertach. W Polsce np. Międzyzdroje, pensjonat Americanos 45 pln za osobę za dobę, doliczyłam koszt paliwa a mamy nie tak daleko i 300 pln dziennie na wydatki to wychodzi do 4000 ze wszystkim. Napiszcie jak jeździcie za granicę, czy All czy inaczej, z jakich biur podróży. Ja szukałam ofert na tui i na stronie wakacje.pl.