Dodaj do ulubionych

Dziś wielki finał The Killing

17.06.12, 08:18
Dowiemy się kto zabił Rosie.
Kogo typujecie? Moim zdaniem to nie będzie Jaimie bo zbyt wiele dowodów wskazuje na niego. Jego wina jest zbyt oczywista.
Gwenn? Ames? Nie pasują mi. Chief Jackson również. Ja bym wróciła do punktu wyjścia i stawiała na Richmonda jednak, a cała reszta iedziała i tuszowała (Jaimie, Jackson i Ames)
Obserwuj wątek
    • kostruszka Re: Dziś wielki finał The Killing 17.06.12, 08:24
      Jak to wielki finał?
      Przecież to juz leciało daaaaawno w tv.
    • thorgalla Re: Dziś wielki finał The Killing 17.06.12, 08:38
      Ja porzuciłam ten serial bo za bardzo przygnębiający był ale chętnie się dowiem kto zabił.
    • jakbabciekocham Re: Dziś wielki finał The Killing 17.06.12, 11:22
      Richmond ma alibi przecież, więc nie bardzo. Wątek polityczny ciekawy, ale przecież nie można ignorować, że ciało było ułożone tak, jak ten gość, którego zabił ojciec Rosie. Przypadek? jeśli nie to skąd politycy i ich pomagierzy mieli to wiedzieć? Raczej ktoś blisko rodziny. Stawiam na ciotkę Rosie (siostrę matki) - żart oczywiście. Ostatnio podejrzewam też Holdera smile Ja obejrzę dopiero w okolicach wtorku, więc proszę mi nie mówić/pisać wcześniej kto jest mordercą.
    • thorgalla Re: Dziś wielki finał The Killing 18.06.12, 09:23
      No i kto zabił?
      • thorgalla Re: Dziś wielki finał The Killing 18.06.12, 11:39
        Dobra,już wiem ale nie wiem dlaczego.
        • bi_scotti Re: Dziś wielki finał The Killing 18.06.12, 13:53
          Ale czego nie wiesz? Pobil ja i gonil, i wsadzil do bagaznika a cioteczka autko do wody spuscila, bo brudne interesy byly, ktore trzeba balo zachowac w tajemnicy a faceci nie mieli guts zeby dokonac ostatcznego pchniecia wiec kobieta wziela sprawe w swoje rece i po robocie. Bardzo mi sie ten ostatni odcinek podobal. Ciagnal sie ten serial jak glut ale koncowka byla lepsza niz OK. Ilez oni tam musieli wody wylac zeby tele deszczu nakrecic wink
          • aniuta75 Re: Dziś wielki finał The Killing 18.06.12, 21:49
            Cioteczka to chyba bardziej dlatego, żeby ją Ames nie zostawił, bo sam zaczął gadać w pewnym momencie, że nic nie zrobią z Rosie, że on wróci do żony i sprawy nie było... A Terry przeciez go kochała, mieli być razem.
            • bi_scotti Re: Dziś wielki finał The Killing 18.06.12, 23:49
              Co by nie powiedziec, scena przyznania sie Terry wysmienita - wszyscy zagrali koncertowo. Szkoda tylko, ze caly serial byl tak meczaco rociagniety - przeciez to wszystko mozna bylo ladnie zmiescic w jakichs 4-5 odcinkach. Ufff ... dobilismy do brzegu smile
              • sueellen Re: Dziś wielki finał The Killing 19.06.12, 00:00
                W życiu nie podejrzewałam Terry. Zachowywała się jakby miała tjemnicę, owszem, ale nie AŻ TAKĄ. Ona nie miala w sobie tego poczucia winu, ktore mogłoby na nią wskazywac. Aż muszę wrócić do pierwszego odcinka by jeszcze raz zobaczyć jej pierwszą reakcję po informacji o śmierci Rosie. Ona była zupełnie poza kręgiem podejrzanych.

Nie mylilam się co do Richmonda. Niby niewinny, ale jego relacje z Amesem i Chief Jackson jednoznacznie pokazują kim jest. Bedzie z niego kawał su..kota i Gwenn własnie to zrozumiała.
                • bi_scotti Re: Dziś wielki finał The Killing 19.06.12, 00:06
                  sueellen napisała:

> W życiu nie podejrzewałam Terry. Zachowywała się jakby miała tjemnicę, owszem,
                  > ale nie AŻ TAKĄ. Ona nie miala w sobie tego poczucia winu, ktore mogłoby na nią
                  > wskazywac.

A ja ja podejrzewalam w pierwszej serii, potem jej odpuscilam i tez bylam zaskoczona. Obawialam sie dlugo, ze to Mitch cos ma "za uszami" a nie jej siostra.
                  Troche mnie wkurzyl tak wlasnie poprowadzony motive Natives - strasznie jednostronnie ale to zapewne sie burzy moja wewnetrzna political correctness wink
                  • yenna_m Re: Dziś wielki finał The Killing 19.06.12, 00:07
                    uuu... to sie dobrze akcja rozwinęła...
    • yenna_m Re: Dziś wielki finał The Killing 18.06.12, 23:51
      sueleen, ale chodzi Ci o pierwszy czy o drugi sezon
      bo jak o pierwszy, to mozesz sie rozczarowac... wink (i więcej nie napiszę)
      • sueellen Re: Dziś wielki finał The Killing 18.06.12, 23:54
        No przeciez pierwszy sezon był rok temu. Oczywiście, że drugi.
        Jeden z najlepsych seriali jakie kiedykolwiek wyprodukowano, choć faktycznie mozna bylo całość zamknąć w jednym sezonie.
        • yenna_m Re: Dziś wielki finał The Killing 18.06.12, 23:57
          aaaaa smile
          czyli w drugim nadal rozwikłują sprawe z pierwszego?

kurcze, zazdraszczam nieprzytomnie, bo nie moglam sie oderwac od pierwszego sezonu (Holland niezlą robotę odwalila)
          ino to zakonczenie mnie wkurzylo jak diabli tongue_out
          strasznie nie lubie, jak se rezyser i scenarzysta tak pogrywaja z publiką wink
          • sueellen Re: Dziś wielki finał The Killing 19.06.12, 00:01
            Holland chyba tylko jeden odcinek zrobiła.
            • yenna_m Re: Dziś wielki finał The Killing 19.06.12, 00:06
              nie wiedzialam tego
              o oczy obilo mi sie nazwisko Holland jako rezysera
              i obijalo na kazdym odcinku
              ale widze, ze rzeczywiscie rezyserow wiecej bylo

genialny serial smile
              • sueellen Re: Dziś wielki finał The Killing 19.06.12, 09:19
                Reżyserow bylo kilku. Holland zrobiła jeden odcinek pierwszej serii i pilot drugiej serii.
                Wielki finał w rezyserii Patty Jenkins.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka