Dodaj do ulubionych

depilacja woskiem

03.07.12, 11:49
Witam
Czy któraś z Was robi sama w domu depilacje nóg woskiem? Macie jakieś sprawdzone?
Znalazłam taki zestaw
allegro.pl/show_item.php?item=2420959676&msgshockbserwujesz+t%C4%99+transakcj%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0D%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2115c2a3abfe1d62338ee15a0f666a574a80fea88dffff9b62fb8b71e1e483bb ,myślicie że jest ok?
Z gory dziekuje Wam za rady!!!!!Pzdr
Obserwuj wątek
    • moustilou Re: depilacja woskiem 03.07.12, 16:13
      czasami robie sama w domu, ale mam pol-profesjonalny sprzet (podgrzewacz) i profesjonalny wosk. moja siostra ma swoj gabinet, wiec mam dostep do tego. poza tym przeszlam u niej 'szkolenie' smile niecierpie wosku tego typu co w linku. moim zdaniem wszystkie domowe zestawy sa marne. poza tym trzeba umiec depilowac...jak posmarowac, jak zerwac,
      • jola-kotka Re: depilacja woskiem 03.07.12, 16:24
        Nie warto,depilacja nog w salonie woskiem 70zl,bikini 60zl,bawienie sie w to w domu za ta kase bezsensowne.
        • podkocem Re: depilacja woskiem 14.08.13, 12:19
          Chyba zartujesz tongue_out
          W domu robię sobie nogi w 10 minut, z podgrzaniem, umyciem potrzebuję max 30 min. Oglądam film i sobie depiluję. Nie tracę czasu na dojazd do salonu i czekanie no i oszczędzam też mnóstwo kasy. Wosk nie kosztuje dużo, ostatnio kupiłam 6 rolek za 17 funtów. Starczą na 2 lata, podczas gdy jednorazowa wizyta w gabinecie wynosi mnie minimum 20 funtów.
          • memphis90 Re: depilacja woskiem 14.08.13, 16:02
            W PL opakowanie wosku to jest 3 albo 6 zł, plus jakieś grosze za paski. Jeśli chodzi o aspekt materialny, to depilacja nawet za te 60zł zupełnie się nie opłaca.
    • mmarrta Re: depilacja woskiem 03.07.12, 16:47
      Ja się woskuję sama od kilku lat. Mam podobny podgrzewacz do tego z linku, wosków też takich używam (takich samych używała moja kosmetyczka, kiedy jeszcze do niej chodziłam) i jestem zadowolona. Koszt praktycznie żaden. Pierwsza depilacja była trochę nieporadna, ale szybko doszłam do wprawy. Woskowanie w domu ma dla mnie też dodatkową zaletę, że przy pracy na pełen etat, hobby, które uprawiam poza domem i małym dziecku szkoda mi już czasu na bieganie po gabinetach kosmetycznych i robię to tylko w przypadku zabiegów, których nie jestem w stania sama zrobić w domu.
      • sokhna Re: depilacja woskiem 03.07.12, 17:29
        Podpisuje sie pod powyzszym. Kupilam podobna woskownice kilka lat temu - koszt 125 zl (teraz z tego co wiem kosztuje tylko pare zl wiecej). Woski - wklady kupuje na biezaco, w PL jeden kosztuje ok 8 -9 zl i u mnie wystarczal na cale nogi, cale rece i pachy, tak wiec bardzo oplacalne. Oczywiscie woskowanie w domu to jeszcze kwestia wprawy. Za pierwszym razem trwalo dluzej, ale potem depilacja calego ciala trwala jakies 45 minut. Pisze, ze trwala, bo teraz robie tylko nogi (ok 10- 15 minut) a na reszte zafundowoalam sobie laser smile

Aha, ja osobiscie polecam woski w kolorze czekoladowym i ewentualnie miodowym. Zadne tam inne zielone czy rozowe "do skory delikatnej". Ciagna sie, zle rozprowadzaja i zrywaja...
    • nurjahan Re: depilacja woskiem 14.08.13, 10:29
      według mnie chyba najlepiej udać się do salonu, w domu nigdy nic nie wychodzi, nawet jak będziesz miała odpowiedni wosk, ale nigdy nie będziesz miała takiej wprawy jak kosmetyczki, ja chodzę na magic wax i efekt, w porównaniu z zabiegami domowymi, jest bez porównania, nie masz takich podrażnień, a włoski usunięte są w 100%
      • ichi51e2 Re: depilacja woskiem 14.08.13, 11:41
        Zgadzam sie - owszem w domu koszt zadny za to nim nabierzesz wprawy sporo czasu minie. Ja robilam woskiem cukrem i owszem da sie zrobic tylko ze zawsze spoce sie jak ruda mysz zabiera mi to mase czasu wsciekam sie a jak mam gorszy dzien to narobie sniakow - serio nie wiem czemu w domu mi czasem wychodza.
        Pomysl - jak czesto bedziesz sie depilowac? Raz na tydzien? To 4 depilacje przez miesiac. Kosmetyczka tyle robi przez pol dnia.
        Nie mowiac o tym ze tyl nogi czy bikini samemu to niezla gimnastyka
        • podkocem Re: depilacja woskiem 14.08.13, 12:28
          Bzdura. Myślę, że jestem nawet dokładniejsza niż kosmetyczka. Siostra M jest kosmetyczką i własciwie wszystkich w rodzinie wyszkoliła. M depiluję już nawet plecy i klatę przed latem. Nikt nie chodzi do salonu bo każdy umie to zrobić sam. Włosy też mi M farbuje na blond profesjonalną farbą (nie z supermarketu). Do fryzjara chodze już tylko na strzyżenie, do kosmetyczki na brwi.
          • gazeta_mi_placi Re: depilacja woskiem 14.08.13, 16:06
            Nie kłam, na forach ciążowych co rusz podnosisz temat depilacji Twojej piczy w salonach kosmetycznych, w jednym się już nawet umówiłaś (z tematu wynikało, że nie byłaś tam pierwszy raz), ale Ci odmówili ze względu na ciążę i poszłaś (a w każdym razie miałaś iść) do innego salonu.
            Ty mały forumowy kłamczuszku.
            • ichi51e2 Re: depilacja woskiem 14.08.13, 16:12
              Ha ha ha ha - sory ale nie moglam sie powstrzymac. Nim jednak przeczytalam post gazety pomyslalam ze to jednak troche inaczej jak zawodowuec cie przeszkoli niz samemu do wszystkiego dochodzic. Moja kolezanka z siostra od nastolectwa wsYstko sobie nawzajem depilowaly i tez twierdzily ze kosmetyczka to strata czasu. Dla mnie jednak w salonie sparawniej robia - zgadzam sie tylko co do dokladnosci - nikt cue tak nie wyskubie jak ty sama smile)
    • lolinka2 Re: depilacja woskiem 14.08.13, 11:58
      Owszem, podgrzewacz w hurtowni kosmetycznej to koszt 50 PLN, wosk 7 PLN za cartridge, paski ok 10 PLN (100 szt).

Wszystko śmiga jak należy.
    • podkocem Re: depilacja woskiem 14.08.13, 12:14
      Owszem, mam ten zestaw i sobie chwalę:
      https://i.ebayimg.com/00/s/NTY3WDgxNw==/z/EWcAAMXQZrBRGWKD/$%28KGrHqV,!pEFEVcbLWzJBRGWKDI!eg~~60_35.JPG?set_id=8800005007
      • gazeta_mi_placi Re: depilacja woskiem 14.08.13, 15:50
        Nie kłam, na forach ciążowych żaliłaś się, że musiałaś znaleźć inny salon do woskowania piczy bo w Twoim stałym Ci odmówili ze względu na ciąże tongue_out
        • podkocem Re: depilacja woskiem 15.08.13, 00:25
          Przeczytaj pierwszy post wolno i wielkimi literami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka