pade 18.07.12, 22:20 Kolorowa w sensie szaro-brązowa, ładna Czy uniwersalna biel? Którą byście wybrały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzioreck Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 18.07.12, 22:22 Hm... z dwojga złego tę drugą, nie białą Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 18.07.12, 22:25 Czemu złego? Nie kupować nowej kuchni? Nie żartuj, tak się napaliłam Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:37 pade napisała: > Czemu złego? Nie kupować nowej kuchni? > Nie żartuj, tak się napaliłam Kupować Ale mnie się nie podoba ani biała, ani brązowo-szara Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:52 druga strasznei nijaka to niby ten szarobrazowy jest? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:59 www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/tools/kitchen_rooms_ideas/#/20123_kirs01a_01 no, ani taka, ani siaka ale ja takie lubię.. zaszalałam kiedys i pomalowałam jedną ścianę w salonie na fiolet, ło matko, nie mogę na nia patrzeć, właśnie jest zamalowywana beżykiem u mnie jest nudno, zero wenge, za to orzechy ciemne, beżyki, szarości, metal i szkło dzieciakom właśnie pokoje przemalowuję, też na szaro no ostatecznie u małej jedną ścianę zrobię niebieską, ale nie powiem, boli Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 13:10 Fajnie, że się zdecydowałaś. Ten Sofielund jest ok. Choć dla mnie za spokojnie Też nie lubię fioletowych ścian, w ogóle nie przepadam za kolorem na ścianach. Muszą być białe. Za to kolorowe dodatki, tkaniny to już inna historia. Muszą być Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 18.07.12, 22:24 ja mam biala i taka bede miala zawsze. Nie zaobserwowalam zadnych wad. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 09:52 aha, białą chciałabym z połyskiem, może być czy odpuścić? obie mi się bardzo podobają i nie umiem się zdecydować pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 09:57 Trudno powiedzieć Ja mam okleinę bukową i niebieskie wierzchy. Do tego niebieską mozaikę na ścianach. I raczej nie będę miała innego koloru, bo uwielbiam niebieskie kuchnie Ale wydaje mi się, że biała jednak jest uniwersalna. Choć odpuściłabym sobie wysoki połysk. Na matowym mniej rzeczy się odznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 09:59 To ma być twoja kuchnia czy ematek, skoro prosisz na forum o rady? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 10:36 ojej, co tak poważnie? pytam sie po prostu, jak każdy na tym forum a decyzję i tak podejmę sama Odpowiedz Link Zgłoś
deelandra Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:19 czerwoną z połyskiem sobie wymarzyłam, poszłam do sklepu i zeżarłszy pączka zaczęłam macać ową śliczną kuchnię wymarzoną, na pytanie ekspedienta, co czynię odpowiedziałam, że testuję na wypadek dzieci, kuchnia wymazana straszliwie, widać pod każdym kątem te łapska, odpuściłam kupiłam olchę mieszaną z orzechem (parę szafek takich, parę takich) bardzo matowe i nie widać łapsk odbitych Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:25 Ja mam biały Adel IKEA, do tego grafitowy blat, sprzęt czarny, zlew antracyt. Meble takie jak te: Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:26 Wad nie widzę, za to zalet dużo. Gdybym miała wybierać jeszcze raz, wybrałabym tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 17:07 anyx co masz na ścianach? Pytam bo własnie jestem na etapie wykanczania domu i nie bardzo chcę kłaść płytki w kuchni na ścianie a wszelkiego rodzaju szkła i płyty do mnie nie przemawiają... Czy to jest farba? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 joana.mz 19.07.12, 20:42 To zdjecie to zdjecie ze sklepu, nie moja kuchnia Ja mam do połowy sciany płytki w kolorze grafitowym, a wyżej farbę ecru. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 17:59 odpuść połysk to moda poprzednich lata, teraz tylko zacofane studia polecają takie kuchnie, zaden szanujący sie projektant wnętrz nie zaproponuje takiej kuchni., no chyba że klient sie uprze. Tak jak 15 lat temu modne były rury w kuchni, daszki nad szafkami a w nich halogemy tak teraz kuchnie w połysku odchodzą do lamusa. Zrób kuchnie w półmacie, do tego klasyczne proste szafki, przynajmniej z mody nie wyjdzie i szybko się nie opatrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 21:39 bardzo dobra rada, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 10:12 Idź na forum Wnętrza. Tam się dowiesz dlaczego wyłącznie biała, a to co zalinkowałas to ostatnia wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 10:38 wiocha bo ikea czy wiocha bo taki kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 15:56 Widac, ze nieuwaznie tamto forum czytasz Odpowiedz Link Zgłoś
pade nanuk24 20.07.12, 11:44 No i zajrzałam...i wsiąkłam na wieczór i pół dnia i wcale nie jestem mądrzejsza Co się jednym podoba inni krytykują, normalne, rzecz gustu, ale dalej nie wiem co jest dopuszczalne a co absolutnie nie. Tzn rozumiem, że najlepsze meble drewniane a nie paździerz, ale ja wolę kupić płytę a resztę wydać na wakacje, albo inne takie, więc drewno odpada. Co jeszcze...hmmm, no nie wiem, za duzo tych wątków, wszystkiego nie przeczytam Streściłabyś w dwóch zdaniach za co by mi głowy nie urwali gdybym wstawiła tam (nigdy się nie odważę) zdjęcia? Od razu zaznaczę, że mam własną koncepcję, ale chętnie się poinspiruję. Wolę przed niż po Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: nanuk24 20.07.12, 20:31 Pade, wrzucaj, najwyżej cię trochę zeżrą, ale na pewno pomogą. Tam się dostaje naprawdę masę dobrych rad. A jeśli nie masz budyniu ani tryptyku na ścianach ani salcesonu na podłodze, to może cię nawet nie zeżrą Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: nanuk24 20.07.12, 22:09 matko, a co to budyn, tryptyk i salceson??? dawno, dawno temu wklejałam tam swoja obecną kuchnię i mnie nie zjedzono, nawet pochwalono kafle nad blatem, ale mimo wszystko, obawiam się, że zostanę obrzucona błotem za sam fakt zakupienia szafek w ikei a nie w wypasionym salonie Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 10:12 taka która mnie sie podoba...teraz moda na biel więc pewnie większość powie biała a odcieni drewna jest sporo, są szarości.....itd www.inspirationalbum.com/ideas-for/kitchen-5 Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:14 Do tej brązowej trudno ci będzie dobrać kolory. Do białej możesz dodatki i ściany dobierać jak chcesz, wszystko będzie pasować. IKEA ma bardzo fajne kuchnie, ale biała w połysku mnie osobiście się nie podoba, wygląda trochę tandetnie. Wzięłabym białą, ale bez połysku. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:16 Biała. Mnie się marzy kuchnia w takim stylu: www.google.pl/imgres?q=bia%C5%82a+kuchnia&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=595&tbm=isch&tbnid=_XLUaBjHjUa9mM:&imgrefurl=http://muratordom.pl/kuchnia/projekty-i-aranzacje/biala-kuchnia-zdjecia,123_6925.html%3Fphoto%3D21187&docid=PD-GGu-oylSe2M&imgurl=http://cdn1.muratordom.smcloud.net/t/photos/28/93/f3/2893f317b52c3a0f.jpg&w=800&h=938&ei=cRYIUM7JAoyTswbUvIiRAw&zoom=1&iact=rc&dur=216&sig=107664335057661365052&page=2&tbnh=133&tbnw=120&start=20&ndsp=24&ved=1t:429,r:12,s:20,i:177&tx=41&ty=73 Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:16 O kurczę, ale walnęłam linkę. Odpowiedz Link Zgłoś
deelandra Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:20 linka działa, a kuchnia dramatycznie szpetna, bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
deelandra Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:25 wielce prawdopodobne iż w znajomości członków przoduję dalece bardziej niż w znajomości sztuki urządzania kuchni, ale jedno wiem na pewno - w obu przypadkach preferuję prostotę Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:28 Mnie obie te sztuki są w zasadzie obce, ale co do białej kuchni wiem na pewno - jest cudna i będę taka mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 21:46 fronty fajne ale blat nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:28 teraz mam brązową następna będzie biała z kolorowymi dodatkami (zółć, pomarańcz.. albo limonka) pomogłam ? Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:32 Biel daje największe pole do popisu przy wymyślnych kolorystycznie dodatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 16:33 I rozjaśnia (powiększa) przestrzeń Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 17:00 zależnie od wnętrza - w bloku aneks kuchenny zamknęłabym za drzwiami szafy wnękowej - wszystko w tonacji czerwono-szarej w domu natomiast kuchnia w stylu rustykalnym, biała oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 17:09 Kolorowa. Nie lubię białych ścian, są takie zimne, bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
majowadusza Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 17:15 wszystko zależy co Ci się podoba i w jakim stylu masz pozostałą część domu. Mi osobiście przestały się podobać nowoczesne kuchnie serwowane nam przez salony kuchenne gdzie jest większość mebli na wysoki połysk. Są ladne, owszem ale ja mam w sobie sporo przekory i to co mi nachalnie rynek dyktuje, ja odrzucam. Pewne trendy są chwilową modą - meble zakładamy na kilka lat więc uważam, ze powinny być ponadczasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 17:53 Jak nie stać cię na kuchnię drewnianą lub ewentualnie forninowaną czyli z drewnianą naturalną okleiną to rób białą, gładką z MDF w półmacie, nie będzie udawała drewna, jak w przypadku sztucznych, "plastikowych" oklein, sztuczne laminaty ze sztuczna namalowaną strukturą drewna wyglądają ochydnie i nie naturalnie. A biel do wszystkiego pasuję, z resztą wcale nie musi to być czysta biel, może być przełamana szarością, np kolar z palety RALa 1500N. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 18:08 Glosuje przeciwko bieli, ale ja w ogóle bialego koloru nie lubie, wiec sie nie przejmuj Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 21:47 ta szaro brązowa jest taka: www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/tools/kitchen_rooms_ideas/#/20123_kirs01a_01 nie da się wkleić zdjęcia podlogę mam jasnoszarą, prawie białą, blat byłby jasnoszary, na na ścianie szare panele szaro to widzę ale pasowałoby do pozostałych pomieszczeń moja kuchnia jest sporo większa od tej na zdjęciu więc ciemno nie będzie a białej nie chciałam z czystej przekory bo większość taką ma czyli połysk odpada, czerwonego koloru nie znoszę, lubię prostotę i stonowane kolory, które mozna ozywić dodatkami Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 20:33 Trudno ci ją będzie fajnie zaaranżować, biała jest łatwiejsza w aranżacji. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 18:33 kazda byle nie biala... kuchnia to nie sala operacyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 19:00 biale kuchnie ladnie sie prezentuja, zwlaszcza w magazynach wnetrzarskich, albo w domach,w ktorych sie nie gotuje, tylko stoluje w restauracjach. W normalnym domu, zwlaszcza takim , gdzie sa dzieci, bedzie bez przerwy opalcowana i brudna (nie-biala tez bedzie, ale na bialej bardziej bedzie to widac).. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 19:25 Miałam już dwie białe kuchnie, poprzednie mieszkanie też całe białe. Mam dość czysto w domu, ale nie mam fioła na punkcie czystości - a białe mieszkanie tak wyglądało. Biel dawała taki efekt, że wszystkie rodzinne pedantki zieleniały z zazdrości i twierdziły, że pewnie cały dzień sprzątam Nie miałam połysku, tylko mat, nie wiem jak jest z połyskiem. Blat raz miałam ciemnobrązowy "orzech", raz prawie czarny "granit". Do tego podłoga jasny beż, niemal biała - wymagała po każdym gotowaniu starciu dwóch-trzech plam ręcznikiem papierowym, ale to wszystko. Teraz mam w kuchni "salceson", sprzątam tak samo jak białą, czy jest przed sprzatniem, czy po, wygląda tak samo - jak salceson. Wyraźny efekt "żeby nie było widać jak się pobrudzi". Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 19:29 Nie prawda wiem z doświadczenia bo mam górne szafki z mdf w bieli, dolne z forniru wenge i dużo częsniej musze czyścić te dolne, wszystko na nich znać każdy zaciek, plamkę, a białe nie wymagają żadnego zachodu, szafki mam w płmacie, nie widac palcy, tj nie odbijają się A gotuję bardzo dużo. Więc biełe i ciemne szafki znam z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 20:46 mialam pare bialych kuchni i takie sa moje doswiadczenia. Do dzis pamietam te zakwasy, jakich sie dorabialam podczas czyszczenia frontow.. Nie twierdze, ze nigdy wiecej, ale gdybym kiedykolwiek jeszcze miala sie decydowac na biel w kuchni, to odczekam wpierw, az dzieci dorosna. Odpowiedz Link Zgłoś
my-alena Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 22:11 Mam białą, matową kuchnię od 4 lat. Dzieci 2 szt. w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Nie mam żadnych problemów z utrzymaniem czystości szafek w kuchni, wystarczy, że raz na tydzień przetrę fronty wilgotną ściereczką. Cała robota zajmuje 2-3 minuty. Może dlatego , że robię to regularnie nie muszę zeskrobywać z szafek rocznego tłuszczu, to i zakwasów nie mam. Gdybym miała szafki w jakimkolwiek innym kolorze też czyściłabym fronty z taką samą częstotliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 20:45 mruwa9 napisała: > W normalnym domu, zwlaszcza takim , gdzie sa dzieci, bedzie bez przerwy opalcow > ana i brudna (nie-biala tez bedzie, ale na bialej bardziej bedzie to widac).. A masz białą kuchnię? Ja mam, tzn. ecru mam, ale niewielka różnica Mieszkania zmieniałam już z dzieckiem 5 razy, więc kuchnie były różne - czerwona, ciemny brąz, jasny brąz i powiem ci, że brud widać na każdej, ale na tej, którą mam teraz najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 20:10 Witam, Białą, białą! Jak ci się znudzi za dwa lata, to "nalepkę" nalepiasz i masz nową kuchnię. Teraz takie cuda można robić z meblami, że szok. Biel jest piekna, szlachetna, wszystko z nią gra. Zmieniasz tylko zasłonki, albo parę gadżetów dorzucasz w fajnych kolorach i masz bajkę na zawołanie. Ale ta druga też ładna. Może inaczej. Która ci będzie bardziej pasowała do wystroju, ogólnie? Bo jak biała ni cholerę, to bierz tę drugą. Pooglądaj sobie białe kuchnie na Wnetrzach gazecianych, dziewczyny tam mają prawdziwe piękności białe. Zainspiruj się. W końcu zakup mebli kuchennych, to nie zakup wykałaczek;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 19.07.12, 21:44 ja biala z blatem z prawdziwego drewna ale to twoja kuchnia ma byc najpierw idz i podotykaj to od struktury zalezy czy sie bedzie brudzilo nie od koloru Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 11:58 na pewno jasna, ale nie koniecznie biała, i żaden połysk, żeby nie było jak w laboratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
skubany_kotecek Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 11:59 Mam kuchnie białą ikeowską, znaczy tylko dolne szafki bo na górze to jakieś tam handmadowe półeczki no ale ja całe mieszkanie mam jasne, białe w stylu skandynawskim + elementy shabby chic. Także innej kuchni niż biała polecić nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:04 Biała zdecydowanie. Też jestem fanka skandynawskich klimatów Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:10 Jakbym teraz robiła kuchnię, to z tych dwóch wybrałabym tę ciemniejszą, z jasnymi ścianami, jakimiś metalowymi, industrialnymi elementami (stół?), półkami zamiast górnych szafek, albo górne szafki w matowym szkle (na pewno górne i dolne fronty byłyby inne), z kolorowymi krzesłami i dodatkami... ale to twoja kuchnia Aha, białe kuchnie też są fajne, ale dla mnie trochę oklepane. Wolałabym coś bardziej oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:36 Dokładnie o takiej myslałam! czytasz mi w myślach Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:48 to rób taką masz dobry gust Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:21 Mam białą kuchnię, taką "odziedziczyłam", mieszkanie kupione na rynku wtornym Zgadzam się co do tego, że wcale nie brudzi się bardziej, niz inne - tylko połysku bym się wystrzegała, na błyszczących powierzchniach, bez względu na kolor, widać każdą kroplę wody, każdy odbity paluch. Natomiast nie zgadzam się co do zachwalanej tu swobody kompozycyjnej -wg mnie ta druga wersja daje o wiele większe mozliwości ożywienia kolorem, dodatkami, albo zmiany stylu w przyszłości, kiedy się opatrzy. Do szaro-brązowego wystroju mozna dac naprawdę wszystko, nawet jaskrawe, gorące barwy, a i pastele będą dobrze wyglądały. Za to biel z pomaranczem np lub z czerwienią wygląda krzykliwie, w sumie nie widzę zbyt wielu fajnych zestawien - chyba tylko z naturalnymi kolorami drewna (sama tak mam i tylko dlatego toleruję biel). Trudniej dobrać blaty, żeby nie waliło po oczach...ogólnie jestem przeciw ale to dlatego, że nie lubię klimatów typowo kuchennych lub łazienkowych, wolę, aby nawet te pomieszczenia były w stylu mieszkalnym, a nie sanitarnym. Doradzałabym, abys nie patrzyła na meble jako takie, raczej przemyśl, do jakiego pomieszczenia ( w jakim stylu) chciałabyś wchodzic rano, po przebudzeniu. Czy wystrój ma Cię uspokajac, czy ożywiać, ma byc przytulnie, czy sterylnie czysto. To nie pierwsza Twoja kuchnia, więc znasz obyczaje oraz styl bałaganienia domowników (i Twoj), zastanów się, w jakiej kuchni najmniej będą rzucały się w oczy ślady uzytkowania - do kuchni wszyscy wchodzą często, nie wszyscy są zwolennikami natychmiastowego pucowania i sprzątania po sobie. W jednym pomieszczeniu takie rzeczy widać bardziej, w innym mniej. Bez sensu -wg mnie - jest wybieranie wystroju na podstawie zdjęc z katalogu albo ekspozycji w sklepie - w realnym zyciu pomieszczenia nigdy tak nie wyglądają, chyba, że masz gosposię Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:37 lady-z-gaga napisała: Za to biel z pomaranczem np lub z czerwienią wygląda krzykliwie, > w sumie nie widzę zbyt wielu fajnych zestawien - chyba tylko z naturalnymi kolo > rami drewna (sama tak mam i tylko dlatego toleruję biel). Nie zgadzam się. Biel z kolorami wygląda świetnie. Blat może być drewniany, biały, metalowy. Z bielą świetnie gra biel, czerń i kolory - nie tylko pastele: bialakuchnia.blogspot.com/2012/06/11.html bialakuchnia.blogspot.com/2012/06/9.html bialakuchnia.blogspot.com/2012/04/3.html Co do industrialnych kuchni - są świetne, ale to przynajmniej dla mnie wyższa szkoła jazdy, wymagająca konsekwencji i pewnego opatrzenia oraz odpowiednio dużego wnętrza. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:42 Na szczęscie ten wątek nie służy spieraniu się o gusta każdy wypowiada po prostu swoje zdanie wybacz, ale to, co zalinkowałaś, to dla mnie obrazki z sennego koszmaru )) ja bym uciekła z krzykiem na taki widok )) Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:45 Zgadzam się z opinią o gustach. My mamy zdecydowanie różny. I fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:51 Pewnie, że fajnie i dobrze, że jest wybór na rynku, aby wszystkie gusty zadowolić Napisałam to, co napisałam, bo ja bym nie mogła w takiej biało-pstrokatej kuchni usiąść z kawą i relaksowac się, czułabym się jak w domku dla lalek chociaż przyznaję, że na zdjęciu wygląda to całkiem zabawnie i może się podobać Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:48 Ostatnia by uszła ale czerwona lampa, wrrr, ja akurat nie znosze tego koloru, wybaczcie Zapomniałam dodać, ja mam baaaardzo słoneczną kuchnię, i salon, i pokój jednego z dzieci i absolutnie nie muszę tych pomieszczeń rozjasniać. Odpowiedz Link Zgłoś
skubany_kotecek Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:53 piękne są te kuchnie Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:44 Myślimy bardzo podobnie Jakoś mnie te białe szafki nie przekonują, a ta szaro-brązowa jest taka inna... Blat będę miała dwustronny, a panele na ścianie można wymieniać, więc w razie nudy... Ściany są w neutralnym beżu, kafle w neutralnej białej szarości, więc można zaszaleć z resztą. Na górze będą przeszklone (mleczne) fronty i otwarte półki a na dole szuflady (marzę o nich) w obecnych szafkach nic mi się nie mieści Będzie kącik jadalny na niewielki acz rozkladany stół i marzą mi się do niego fikuśne (znaczy powyginane) krzesła, ale to co mi się podoba drogie jest okrutnie. No to chyba pozostanę przy Sofielundzie dzięki za rady! Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Kuchnia kolorowa czy biała? 20.07.12, 12:23 Żadnej. Biała jest laboratoryjnie higieniczna wg mnie, a kuchnia to serce domu - i nie dlatego, że się w niej gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś