asis09 21.07.12, 08:49 z serkiem topionym. Czy to dobre jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilka82 Re: zupa z cukinii 21.07.12, 22:23 zupa krem z cukinii pychota, zajada nawet mój mąż i dzieci. na bazie smażonego czosnku, cebuli, cukinia, zalane bulionem ewentualnie jakieś zioło i serek topiony na sam koniec (choć najpierw robiłam bez serka i też smakowało) wszystko ciachnięte blenderem i podane z grzankami ) Odpowiedz Link Zgłoś
chocofun Re: zupa z cukinii 24.07.12, 19:02 no chyba zrobie taka zupke nakupowalam w Lidlu cukinii bo fajna cena byla, wiec skladniki sa moze byc bardzo smaczna!i fajnie, ze dzieciaki tez chetnie jedza, mam nadzieje, ze moje tez sie skusza Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: zupa z cukinii 21.07.12, 22:24 Pyszne ale ja robie bez serka, za to z łycha greckiego jogurtu na porcję i pieczywem czosnkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: zupa z cukinii 21.07.12, 22:34 To dajcie przepis tylko lopatologia bo ja nie umiem gotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
go-jab Re: zupa z cukinii 22.07.12, 06:18 dzisiaj wlasnie ugotowalam - "zupa cukiniowa vel sprzatanie lodowki z warzyw organicznych" mialam w lodowce cebulke (skroilam razem ze szczypiorkiem, a co!), podwiedlych lekko 5 marchewek, 3 zielone i 3 zolte cukinie, mlode pory, ze 4 zabki czosnku... o! swierza bazylie i pietruszke tez znalazlam! a w szafce plataly sie ziemniaczki, to wzielam 2... cebulke, czosnek, i pory poddusilam na oliwie, dodalam pokrojona marchewke i ziemniaczka, i selera naciowego o ktorym wczesniej zapomnialam napisac... zalalam wrzatkiem... pogotwalo sie to z 10 minut... dodalam pokrojona cukinie... pogotowalam... dodalam sol, suszony koperek (nie mialam swierzego)... zdjelam z ognia, dodalam bazylie i pietruszke i zblendowalam... podalam z kwasna smietana i bylo pyszne! (nie zebym sie chwalila ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: zupa z cukinii 22.07.12, 08:53 asis09 napisała: > z serkiem topionym. > Czy to dobre jest? Jak dodasz sporo czosnku to będzie OK. Osobiście nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
czabapa Re: zupa z cukinii 22.07.12, 10:49 Ja robię trochę inaczej ale też jest pyszna. Ziemniaki i cebulkę w niewielkiej ilości wody gotuję. W osobnym garnku włoszczyznę do miękkości, oczywiście sól, pieprz, czosnek. Jak już się zrobi wywar to dodaję pokrojoną w grubą kostkę cukinię( tej wystarczy z 10min). Ziemniaki i cebulkę odcedzam i widelcem rozdrabniam na papkę i do gara z cukinią( wtedy zupa jest gęsta). Na koniec serek topiony i można zajadać. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś