Dodaj do ulubionych

zupa z cukinii

21.07.12, 08:49
z serkiem topionym.
Czy to dobre jest?
Obserwuj wątek
    • rosabell Re: zupa z cukinii 21.07.12, 09:19
      ugotuj i sprawdzsuspicious
    • emilka82 Re: zupa z cukinii 21.07.12, 22:23
      zupa krem z cukinii pychota, zajada nawet mój mąż i dzieci.
      na bazie smażonego czosnku, cebuli, cukinia, zalane bulionem ewentualnie jakieś zioło i serek topiony na sam koniec (choć najpierw robiłam bez serka i też smakowało)
      wszystko ciachnięte blenderem i podane z grzankami smile)
      • chocofun Re: zupa z cukinii 24.07.12, 19:02
        no chyba zrobie taka zupke smile nakupowalam w Lidlu cukinii bo fajna cena byla, wiec skladniki sa smile moze byc bardzo smaczna!i fajnie, ze dzieciaki tez chetnie jedza, mam nadzieje, ze moje tez sie skusza smile
    • rita75 Re: zupa z cukinii 21.07.12, 22:24
      Pyszne ale ja robie bez serka, za to z łycha greckiego jogurtu na porcję i pieczywem czosnkowym.
    • rosapulchra-0 Re: zupa z cukinii 21.07.12, 22:32
      Bardzo dobre!
      • jola-kotka Re: zupa z cukinii 21.07.12, 22:34
        To dajcie przepis tylko lopatologia bo ja nie umiem gotowac.
        • go-jab Re: zupa z cukinii 22.07.12, 06:18
          dzisiaj wlasnie ugotowalam - "zupa cukiniowa vel sprzatanie lodowki z warzyw organicznych"
          mialam w lodowce cebulke (skroilam razem ze szczypiorkiem, a co!), podwiedlych lekko 5 marchewek, 3 zielone i 3 zolte cukinie, mlode pory, ze 4 zabki czosnku... o! swierza bazylie i pietruszke tez znalazlam! a w szafce plataly sie ziemniaczki, to wzielam 2...

cebulke, czosnek, i pory poddusilam na oliwie, dodalam pokrojona marchewke i ziemniaczka, i selera naciowego o ktorym wczesniej zapomnialam napisac... zalalam wrzatkiem... pogotwalo sie to z 10 minut... dodalam pokrojona cukinie... pogotowalam... dodalam sol, suszony koperek (nie mialam swierzego)... zdjelam z ognia, dodalam bazylie i pietruszke i zblendowalam... podalam z kwasna smietana i bylo pyszne! (nie zebym sie chwalila smile )
    • mama303 Re: zupa z cukinii 22.07.12, 08:53
      asis09 napisała:

> z serkiem topionym.
      > Czy to dobre jest?

Jak dodasz sporo czosnku to będzie OK.
      Osobiście nie przepadam.
      • czabapa Re: zupa z cukinii 22.07.12, 10:49
        Ja robię trochę inaczej ale też jest pyszna. Ziemniaki i cebulkę w niewielkiej ilości wody gotuję. W osobnym garnku włoszczyznę do miękkości, oczywiście sól, pieprz, czosnek. Jak już się zrobi wywar to dodaję pokrojoną w grubą kostkę cukinię( tej wystarczy z 10min). Ziemniaki i cebulkę odcedzam i widelcem rozdrabniam na papkę i do gara z cukinią( wtedy zupa jest gęsta). Na koniec serek topiony i można zajadać. Pychasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka