Dodaj do ulubionych

Dziewczyny z długimi włosami

• suazi1 Re: Dziewczyny z długimi włosami 26.07.12, 17:01
      Spróbuj kosmetyki prostujące włosy Frizz Ease John Frieda.Do tego prostownica.
      • kanga_roo Re: Dziewczyny z długimi włosami 27.07.12, 10:06
        teraz jest za ciepło na rozpuszczone (mam równej długości, za łopatki, falujące, z przedziałkiem) więc spinam w koński ogon, który i tak grzeje. więc zwijam go tworząc koczek. nie lubię takich koczków, najlepiej wyglądam z rozpuszczonymi, luźno upiętymi, zaplecionymi w koronę (tylko kto by mi miał to zaplatać?!), albo splecionymi w luźny francuski warkocz. co do pielęgnacji, schną, jak chcą, podsuszone dostają pianki do fal i loków welli, a na noc splatam je w ciasny warkocz, to ranoznów ładnie falują, i można odtworzyć fryzurę smile
        czeszę tylko po myciu, na mokro.
    • babsee Re: W upaly??? 27.07.12, 10:17
      Jak wy dajecie rade chodzic z rozpuszczonymi wlosami w takie upaly???zawsze jak widze dziewczyne z rozpuszczonymi wlosami, przy 30 stpniach, to sie zastanawiam,czy jej sie kark nie poci.I te wlosy co sie przyklejają...fe....
      • babsee Re: SLS i olejowanie 27.07.12, 10:19
        Czy mozecie napisac cos wiecej?np. podac nazwe szamponu bez SLS?i w czym on jest lepszy? wlosy mam cienkie niestety i puszące sie okrutnie.Zapuszczam obecnie i jako taki efekt osiągam tylko za pomoca grubych walkow-prostownica bardzo niszczy a wlosy sa przylizane i nie wyglada to fajnie.Ale po wałkach wlasnie sie lubią puszyc.
        NIe sa tluste po takim olejku?
        • chyba.ze Re: SLS i olejowanie 27.07.12, 10:40
          Zazwyczaj każdy niemowlęcy jest bez SLS (to silny środek myjący) np Nivea baby, Babydream (do kupienia w Rossmanie)
          Stosując olej do włosów chodzi o to, by wniknął on w strukturę włosa nawilżając go- szampon z SLS wszystko na powrót wypłucze.
          Po olejku włosy nie są tłuste, ale jeżeli chodzi o efekt, trzeba być systematycznym i stosować go regularnie przez dłuższy czas.
          • madzioreck Re: SLS i olejowanie 28.07.12, 21:22
            > Stosując olej do włosów chodzi o to, by wniknął on w strukturę włosa nawilżając
            > go- szampon z SLS wszystko na powrót wypłucze.

Nie wszystkie oleje wnikają w strukturę, raczej mniejszość (kokos, oliwa z oliwek). No i pierwsze zmywanie najlepiej zrobić obfitą porcją odżywki, która zbierze większość oleju. Potem wystarczy umyć jeden raz skórę głowy - nic się nie wypłucze smile
            Raz na jakiś czas jednak dobrze umyć szamponem z SLS - jeśli się używa środków do stylizacji i takich tam.
        • pade Re: SLS i olejowanie 27.07.12, 10:45
          poczytaj tu;
          wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140497
          i tu:
          luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm
          tylko się nie przestraszsmile
        • antyideal Re: SLS i olejowanie 27.07.12, 10:48
          W Rossmanie są szampony dla doroslych bez SLS i innych cudow
          z serii Alterra-naturkosmetik, niedrogie zresztą,
          wlasnie zakupilam i zamierzam uzywac, pieknie pachnie smile
          • vesper_lynd_1 A powiedzcie... 27.07.12, 14:15

Wy te oleje nakładacie na ciepło, czy tak z butelki od razu?
            • pade Re: A powiedzcie... 27.07.12, 15:47
              od razu z butelki
            • chyba.ze Re: A powiedzcie... 27.07.12, 15:50
              Kokosowy po lekkim podgrzaniu, jako że jest w postaci stałej.
              • lola211 Re: A powiedzcie... 27.07.12, 17:36
                Wystarczy nabrac na dłon i rozetrzec, nie trzeba go specjalnie podgrzewac, sam w dłoniach stopnieje.
                • chyba.ze Re: A powiedzcie... 27.07.12, 19:13
                  lola211 napisała:

> Wystarczy nabrac na dłon i rozetrzec, nie trzeba go specjalnie podgrzewac, sam
                  > w dłoniach stopnieje.

No tak
                  ale
                  jakoś trzeba go wydostać z butelki smile
                  • pade Re: A powiedzcie... 27.07.12, 19:56
                    kokosowy jest w słoiczku albo w pudełku, nie ma problemu z wydostaniembig_grin
                    • chyba.ze Re: A powiedzcie... 28.07.12, 19:51
                      Vatika jest w butelce.
                  • lola211 Re: A powiedzcie... 27.07.12, 20:04
                    Palcem nabieram.
            • madzioreck Re: A powiedzcie... 28.07.12, 21:19
              A to zależy, jaki smile Takie o konsystencji oliwy - z flachy. Kokosowy trzeba rozgrzać w dłoniach po nabraniu ze słoiczka, lub wsadzić butelkę w ciepłą wodę (Vatika).
              Ale jeśli biorę się za taki rycynowy na przykład, bardzo gęsty i bardzo tępy, to albo go trochę podgrzewam, albo dodaję żółtko w charakterze emulgatora, albo samego emulgatora (np. lecytyna) i odrobinę wody. O wiele łatwiej nałożyć i o wiele łatwiej później zmyć.
              Można też zamiast wynalazków dodać odrobinę odżywki.
    • babsee Re: Dziewczyny z długimi włosami 27.07.12, 10:23
      Teraz sobie przypomnialam, ze 10 lat temu na wakacjach w Hiszpani widzialam jak panie z tamtego kraju i nasz kolega ktory tam mieszka, na plazy wcierali we wlosy olejek z Yves Rocher
      www.yves-rocher.com.pl/sloneczne/monoi_de_tahiti/olejek_do_opalania_f2
      Mieli faktycznie lśniące, p[iekne wlosy.
      • azjaodkuchni Re: Dziewczyny z długimi włosami 27.07.12, 12:43
        Mam włosy prawie do pasa. Przez rok urosły mi od ramion do pasa prawie to efekt olejowania i diety bogatej w ryby ( o ile wierzyć Malajkom). Używam różnych olejów a zmywam ziołowymi szamponami bez problemu. Raz w miesiącu używam do mycia tylko ziół mieszanki Pomeera Herbal Hairwash Power. Nie wiem czy można ją kupić w Polsce w necie nie znalazłam, ale wiem, że jest w Londynie w każdym hinduskim sklepie.
        Tu opis moich początków olejowania azjaodkuchni.blogspot.sg/2012/03/cud-na-gowie.html
        a tu o moich włosach niespełna rok temu azjaodkuchni.blogspot.sg/2011/10/kurze-piora.html
        Może uda mi się wstawić aktualną fotkę moich włosów, bo nigdy nie byłam z nich tak zadowolona. Zwykle noszę koński ogon.
        • andaba Re: Dziewczyny z długimi włosami 27.07.12, 18:07
          Koński ogon, bo na warkocz to mi nieco wyleniały.

W młodosci nosiłam dwa warkocze, potem jeden, teraz juz raczej nie splatam.
          • pink_shortbread Re: Dziewczyny z długimi włosami 28.07.12, 22:41
            Mam włosy nieco poniżej połowy pleców, naturalnie puszyste.
            Noszę koński ogon, kok - te bardzo często, sporadycznie warkocz francuski i tzw. koronę.
            Czasami rozpuszczone, jako że naturalnie puszyste i faliste, to nie musze ich specjalnie układac.
    • fanaberiana Re: Dziewczyny z długimi włosami 11.08.12, 12:05
      Mam włosy długie ( prawie do pasa), mocne i gęste. Czasem pomagam im w wyschnięciu suszarką, nie używam prostownic/dyfuzorów etc, albowiem one same pokrętne swoje zamiary zmieniają w śliczne lokismile Nie są wprawdzie mocno skręcone, ale pokrętność widaćsmile
    • w_miare_normalna Re: Dziewczyny z długimi włosami 11.08.12, 13:03
      ja prostuje i zakladam opaski, opaseczki, albo robie kucyk, jak mi sie nie chce nic robic to kok smile
    • echtom Re: Dziewczyny z długimi włosami 27.09.12, 14:12
      Mam długie, proste, mało podatne na kręcenie. Noszę rozpuszczone - żeby ładnie wyglądały, wystarczy je umyć, wysuszyć i rozczesać wink Powinnam jednak w najbliższej wolnej chwili je skrócić, bo mam świadomość, że do pewnego wieku z długimi rozpuszczonymi włosami wygląda się jak rusałka, a od pewnego jak wiedźma morska tongue_out
      • burina Re: Dziewczyny z długimi włosami 19.08.13, 02:36
        >Powinnam jednak w najbliż
        > szej wolnej chwili je skrócić, bo mam świadomość, że do pewnego wieku z długimi
        > rozpuszczonymi włosami wygląda się jak rusałka, a od pewnego jak wiedźma morsk
        > a tongue_out

Powinnaś to się wybrać na wycieczkę do Włoch albo do Francji, wybrać się na mszę w jakimś dużym mieście, bo tam to już tylko starzy ludzie do kościołą chodzą i przez godzinę kontemplować to, jak piękne mogą być długie włosy u starszej pani. smile
    • memphis90 Re: Dziewczyny z długimi włosami 18.08.13, 11:26
      Nie układam, nie prostuję, nie modeluję, schną same, lekko falują, grzywka raczej prosta -tak, to jest naturalne! Noszę rozpuszczone (najczęściej) albo spinam- rzadko koński ogon, często warkocz, różne dobierane, kłos, korona, często koki. Na weekend czasami dwie kitki lub dwa warkoczyki - wersja odmładzająca wink
    • 18lipcowa3 Re: Dziewczyny z długimi włosami 18.08.13, 13:29
      koński ogon, przedziałek w różnych miejsach albo bez, kok na czubku, rozpuszczone wyprostowane albo pofalowane rzadko bo niewygodne
      • bei Re: Dziewczyny z długimi włosami 18.08.13, 14:38
        Jak byly dlugie to upięte , nawet warkocz podpinalam.
        Teraz takie do ramion i zawsze podpięte, jestem już w wieku w ktorym nie wypada miec zbyt dlugich sad
    • inesja25 Re: Dziewczyny z długimi włosami 19.08.13, 05:23
      Prawdziwy mężczyzna nie je miodu.
      Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły.

W takim razie wg ciebie prawdziwy mezczyzna to niedorozwiniety glupek, niezdajacy sobie sprawy z niebezpieczenstwa. Wiekszosc fcetow faktycznie odzwierciedla ten opis. Powinni jednak po tym zuciu zakonczyc swoj zywot na ziemi.

Moje wlosy siegaja pasa i nosze je upiete w cos w formie koka (wg mnie klasyczny kok jest dla staruszek). Praktycznie, wygodnie, czysto i chlodno!
    • e_r_i_n Re: Dziewczyny z długimi włosami 19.08.13, 07:31
      Odpowiednie cięcie podkreślające skręt + dobre kosmetyki i rozpuszczone wyglądają super.
    • arya82 Re: Dziewczyny z długimi włosami 19.08.13, 07:36
      Mam proste jak druty, lsniace wlosy bez grzywy. Jesli ponosze je w wysokim koku (co robie w domu) to lekko faluja.
      Na codzien wariacje TEJ fryzurki. Uwielbiam ja, choc wymaga delikatnego tapirowania, to jednak moich wlosow to nie niszczy

Nie uzywam suszarki I innych gadzetow. Nigdy. Z kosmetykow lubie olejek arganowy I produkty typu klorane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka