Dodaj do ulubionych

piekne mlode matki!

27.07.12, 09:52
Przegladam stare fotografie, głównie te od czasu kiedy urodzilam corke, mniej wiecej przedzial wiekowy 35-46. Bo te późniejsze juz tkwią w komputerze tylko sad
I co widzę? Śliczna, ze świetną figurą, naprawdę bardzo sexy kobiete, w ogóle nie wygladająca na swoje lata. A pamietam, że jednak sie martwilam - ze za gruba (jaka gruba????), że ramiona juz nie takie jedrne (nic nie widać), że uda takie sobie (i co z tego?).
Posluchajcie starej doświadczonej - nie warto sie przejmowac, wpatrywac w lustro, mierzyc, ważyc, i co tam jeszcze. warto cieszyc sie tym co jest, że w ogole mam - piersi, biodra, smukle nogi czy piekne włosy. Cieszyc sie tym co jest, widzieć to co dobre, a przede wszystkim cieszyc sie z tego, ze sie JEST - bo uroda nie trwa wiecznie, doskonalosci i tak sie nie osiagnie, mlodosci nie zatrzyma na zawsze - szkoda marnować to, co sie ma.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 09:59
      Też oglądałam zdjęcia jak córa była malusia i też si e dziwię,czego od siebie chciałam.
    • adwarp Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 10:04
      tak mi się przypomniało
      " Życie nie powinno być podróżą do grobu w trakcie której tracimy czas na to,
      aby dotrzeć do niego cało i zdrowo, z atrakcyjnym, dobrze zachowanym
      ciałem. Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami
      w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i
      zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!
      "
    • mary_lu Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 10:08
      Mam tak z okresem do 27 roku zycia... Patrzę teraz na zdjęcia i nie mogę uwierzyć, czego tu było się czepiać - piękne jędrne ciało, wąska talia, biust sterczący jak silikon, skóra jak jedwab. Ale że chuda nie byłam, to wiecznie narzekałam. Teraz wyglądam dwa razy gorzej, a dwa razy bardziej sobie się podobam.

Teraz przynajmniej dużo młodszą siostrę ustawiam do pionu, mówiąc, że gdybym miała takie ciało, to chodziłabym nago wink
    • platki_sniadaniowe Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 10:13
      eeee a mi sie te zdjęcia nie podobają
      wyglądam na nich strasznie młodo i jakoś dziecinnie
      jakoś teraz wolę siebie, wyglądam lepiej, bardziej kobieco

mój mąż tak samo
      dopiero teraz wygląda super męsko

nie wiem co pomyślę za 10 lat jak spojrze na nasze zdjęcia z teraz
      • e-milia1 wole siebie teraz 27.07.12, 10:58
        a raczej za jakis czas jak zgubie kilka kilogramow, ktore zostaly po drugim porodzie to bede zadowolona. po pierwszym porodzie wygldalam lepiej niz jako nastolatka, szczuplejsza, weselsza, zdrowsza. jakos tak zaakceptowalam i polubilam siebie. przestalam palic, uprawiam sport. cialo i skora wygladaja lepiej niz 10 lat temu... mysle, ze kobieta zawsze cos znajdzie w sobie co jej sie podoba, najwazniejsze by nie zniszczyc sobie i innym przez te wymyslone kompleksy.
        • e-milia1 co jej sie nie podoba mialo byc... 27.07.12, 10:59
    • chipsi Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 11:05
      Dokładnie. Jak patrze na swoje zdjęcia, gdy jeszcze panienka byłam to śmiać mi się chce z samej siebie. Figurka idealna a ja miałam więcej kompleksów niż teraz - jako baba ze spora nadwagą i kilkoma innymi mankamentami urody.
      • niutaki Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 11:10
        a ja wprost przeciwnie, teraz lepiej, z tym ze ja sliczna nigdy nie bylam, teraz mam lepszy tylek, lepszy biust no i wieksze w_dupie_maniewink mam lepsza fryzure, która bardzo mnie odmienila.
        • chipsi Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 11:29
          A no to to tak. Fryzura i makijaż bez porównania mam teraz lepsze. Już nie wyglądam jak ulizany klaun wink
          • niutaki Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 11:41
            hehe makijazu nie umiem robic zycie caletongue_out ale fryzura bardzo na plus, a wtedy dluuuuuugie proste blond wlosy - nuuuuuuudawink
    • gazeta_mi_placi Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 11:10
      W Waszych oczach, w oczach mężczyzn jesteście po prostu przechodzone big_grin Pomijam wyjątki typu Monica Bellucci.
      • platki_sniadaniowe Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 11:27
        nie mówi się " przechodzone" tylko dojrzałe, bardziej doświadczone...

niby czemu młodzi chłopcy zakochują sie w dojrzałych kobietach?
        • chipsi Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 11:30
          Nie wiem, zapytaj tego tłumu mężczyzn, który dobija mi się co dzień do drzwi tongue_out
          • platki_sniadaniowe Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 11:45
            to zawsze Ci z rana którys po bułki podskoczy... smile
            • niutaki platki:) 27.07.12, 11:56
              big_grin
              • e-milia1 to wyzej bylo do gazety 27.07.12, 12:54
                a ja wole dojrzalych mezczyzn co sie za mna ogladaja anizeli chloptasiow dwudziestoletnich.
                • chipsi Re: to wyzej bylo do gazety 27.07.12, 12:57
                  I słusznie, inaczej by Cie jeszcze o pedofilię posądzono tongue_out
          • gazeta_mi_placi Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 13:10
            >> Nie wiem, zapytaj tego tłumu mężczyzn, który dobija mi się co dzień do drzwi.

Zamawiaj mniej przesyłek kurierskich i pocztowych.
        • majenkir Re: 27.07.12, 16:34
          platki_sniadaniowe napisała:
          > niby czemu młodzi chłopcy zakochują sie w dojrzałych kobietach?

Bo sa lepsze w lozku! big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: 27.07.12, 16:55
            Mają mniejsze wymagania w odróżnieniu od jędrnych 20-stek smile Na taką lekko zapasioną 30-40 stkę nawet chuderlawy niski okularnik żyjący ze stypendium się załapie.
            • madzioreck Re: 27.07.12, 18:23
              gazeta_mi_placi napisała:

> Mają mniejsze wymagania w odróżnieniu od jędrnych 20-stek smile

I tu się, gazeta, grubo mylisz smile
          • nangaparbat3 Re: 27.07.12, 21:48
            Tak tak, spragniona ostrego seksu doświadczona i mlody byczek. A to zupełnie nie tak bywa.
      • e-milia1 zazdrosna jestes i tyle 27.07.12, 12:53
        na moj widok robotnicy z drabin spadaja :0
        • solejrolia Re: zazdrosna jestes i tyle 27.07.12, 14:08
          ja też budzę się z każdym dniem piękniejsza,
          ale dziś.... to już normalnie przesadziłam
          wink
      • franczii Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 17:00
        > W Waszych oczach, w oczach mężczyzn jesteście po prostu przechodzone big_grin Pomijam
        > wyjątki typu Monica Bellucci.

Chcialabystongue_out Prawdziwe powodzenie u atrakcyjnych w moich oczach facetow zaczelam miec dopiero kolo 30, juz bylam miedzy jedna ciaza a druga. Na razie to sie nasila, zdaje sobie spraawe ze nie potrwa wiecznie, ale mysle ze tak do 45 lattongue_out I to mi pochlebia bo wczesniej tez sie mna interesowali ale faceci niezbyt atrakcyjni w moim odbiorze.
    • vesper_lynd_1 Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 14:13

Fajny apel, ale ja wolę siebie teraz niz po urodzeniu dziecka- nalana twarz, podpuchnięte oczy, mordercze pragnienie snu we wzroku na każdym zdjęciu...do tego ciuchy jak z wieloryba- dziekuję, postoję smile
      • nangaparbat3 Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 14:34
        A wlaśnie o to chodzi, zebys lubila siebie taka jaka jesteś teraz smile
        • vesper_lynd_1 Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 21:43

..jak tak to się łapięsmile
    • an_ni Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 15:01
      hehe, fotografie analogowe na papierze sa mniej wyrazne, cala w tym rzecz!
      tez mi sie podobaja big_grin i te z pierwszej cyfrowki z niewielka iloscia pikseli tez
      • nangaparbat3 Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 15:13
        Myslisz ze te piksele w talii sie grupuja teraz?
        • bi_scotti Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 15:22
          Ja tylko nie moge uwierzyc, ze ja (i moje kolezanki) takie rozne rzeczy nosilysmy "w tamtych czasach" wink Mam zdjecia (jeszcze z PL, przed dziecmi) w bananowach, spodniach dzwonach, spodniach moro, kufajkach a potem te straszne zakiety z wielgasnymi ramionami i spodnice do pol lydki, w ktorych nawet najlepsze nogi wygladaja jak przypadkowo doklejone. Bylysmy piekne, jestesmy jeszcze piekniejsze - bez watpienia. Na szczescie chyba ubieramy sie lepiej ... mam nadzieje smile
          • niutaki Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 16:00
            no ubrania tez masakrabig_grin flanelowe koszule w kratesuspicious
            • nangaparbat3 Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 17:06
              Ubranie mnie jakos nie rusza, nawet flanelowa koszula w kratkę. Ale podobam sie sobie dopiero po trzydziestce, wczesniej nie, choć figura obiektywnie lepsza. Ale dopiero po trzydziestce zaczełam byc szczęsliwa, i to widac, i to jest chyba w kwestii urody najwazniejsze.
    • katia.seitz Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 16:48
      Ha, a ja oglądam swoje fotki z "młodości" - tak sprzed 25 roku życia - z mieszaniną satysfakcji i poczucia obciachu. Nie umiałam się ubierać, fryzury i okulary fatalnie dobrane, figura znacznie gorsza niż po urodzeniu dziecka. Zdecydowanie lepiej wyglądam teraz i cieszy mnie to. smile
      • gazeta_mi_placi Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 16:50
        To musiałaś być nieźle spasiona skoro po urodzeniu dziecka wyglądasz lepiej.
        • franczii Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 17:04
          ja tez wygladam lepiej po dzieciach ale nie pod wzgledem figury a wlasnie fryzury, makijazu, ubioru. Do figury zreszta tez sie nie mozna przyczepic, mam taka sama jak przed ciazami. Na pewno mam lepsza figure teraz niz kiedy mialam 16 lat wtedy mialam pare kg za duzo.
    • franczii Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 16:49
      A ja tam jestem zadowolona jak wygladam teraz niz 10 lat temu. Mimo ze teraz jestem po 2 ciazach to wygladam i czuje sie zdecydowanie atrakcyjniej. Na studiach mialam jeszcze mnostwo kompleksow, mnostwo zastrzezen do swojego wygladu, z ktorych sie wyszlam na dobre dopiero gdzies przed 30tka. Nie wiem czy to kwestia dojrzalosci czy umiejetnego dbania o siebie i wyrobienia sie (10 lat temu wygladalam jak dziewczynka).
    • kkalipso Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 17:01
      ja jak oglądam stare zdjęcia takie od 15-25 rż to mówię spokojnie mogłabym byś modelką gdybym była wyższa ...

nie wiem co za ciort mi mówił nawet przy wadze 47 kg ,że jestem gruba!

szłam do ślubu 27 lat waga 49 a ja chciałam się odchudzać!piękna skóra,brązowe lśniące długie włosy itd.jak patrzę to nie mogę uwierzyć,że czasami narzekałam

teraz po kilku latach nadal jest dobrze nie mogę narzekać...
    • rosapulchra-0 Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 19:27
      Mam dokładnie takie same przemyślenia co do swojej osoby, ale w niższym przedziale wiekowym, tak 19-25. Potem po 34 r.ż. A potem nawet z zeszłego roku.
      I zdaję sobie sprawę, że to co aktualne mi się nie podoba, ale gdy patrzę wstecz, to się serdecznie dziwię, jak mogło mi się nie podobać!
      • lampka_witoszowska Re: piekne mlode matki! 27.07.12, 21:24
        ja z reguły byłam zadowolona, teraz też jestem
        widzę niedostatki, ale poza tym, że mam swiadomość, to jakoś nei za bardzo się przejmuję, co mnei cieszy, że nei musze przeżywać

ale pamiętam, że Tatę straszyłam, że biust to sobie kiedyś zrobię taki, że mucha nei siada big_grin
        tłumaczył mi, że bez sensu, bo w wieku 80ciu lat będę przez to miała woreczki z piaskiem na dnie zamiast biustu big_grin
        po ciazy biust sam się zrobił, choć siła ciążenia zdecydowanie przestaje mi się podobać - ale trudno, podobno lepszy niż był i z wygody uznam zdanie innych
    • suazi1 Święte słowa! 27.07.12, 21:34

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka