02.08.12, 03:35
Dziewczyny pomocy!
Moj facet wlasnie mi wyslal zdjecie prezentu,dla dwulatki,ktory to dzisiaj zakupil.
Nie moge tego znalezc teraz w necie bo bym wam pokazala zdjecie.
Lalka nazywa sie jesli dobrze odczytalam ze zdjecia MONSTER HIGH,czarne pudelko w srodku niby barbie z bialo czarnymi wlosami w czarnych ciuchach obok trupia czaszka,tego chlopaka powalilo,albo ja sie nie znam,bo swiat zabawek to nie moja bajka.
Czy to nadaje sie dla dwulatki,bo on twierdzi,ze sie nie znam lalka jak lalka,a to podono teraz jakis hit.
Obawiam sie,ze jak pojdzie w piatek na te urodziny to,to naprawde moze byc hit,dla przerazonych rodzicow.
I co to cos ma niby reprezentowac to naprawde jakis szczyt mody wsrod lalek obecnie.
Powiedzcie,moze zaniesc to super cos jako prezent czy mam mu kazac szukac czegos innego.
Moje zmysly cierpia jak na to patrze.
Obserwuj wątek
    • k1k2 Re: lalka 02.08.12, 03:59
      Nie nadaje sie. Pewnie sie nie sprzedaje a facetowi łatwiej było wcisnąć.
      • m_incubo Re: lalka 02.08.12, 22:26
        Sprzedaje się jak świeże bułeczki smile
        Tyle że nie polecałabym tego dzieciom młodszym niż pięciolatki.
    • jola-kotka Re: lalka 02.08.12, 04:04
      Wlasnie znalazlam podobna w necie wiek 6+.
      To cos doroslego by przestraszylo w nocy,ale jak dzieciom sie podoba to ok.
    • atowlasnieja Re: lalka 02.08.12, 07:29
      To jest na bazie kreskówki. Istotnie może być na to moda, wśród dziewczynek z jednej grupy w której wszystkie to oglądają. Wyrwana z kontekstu staje się tylko potworkiem.
    • myszmusia Re: lalka - taka? 02.08.12, 07:37
      https://ecx.images-amazon.com/images/I/51EhncX9D5L._SL500_AA300_.jpg
      • jola-kotka Re: lalka - taka? 02.08.12, 07:39
        Tak,taka.
        • lily-evans01 Re: lalka - taka? 02.08.12, 07:44
          Dla dwulatki nie za bardzo, ale z innych powodów.
          Lalka jest twarda, plastikowa, ma bardzo drobne akcesoria. Dwulatka może ją łatwo zniszczyć albo najeść się tymi drobiazgami, tak mi się wydaje.
          Jak nie wiesz, co, to spójrz np. tutaj: www.smyk.com, tam w zakładkach jest wyraźny podział wiekowy prezentów, no i drugi, taki seksistowski, na płećwink. Szybciutko wysyłają.
          Monsterkę zostawcie dla innego dziecka. To coś w rodzaju Barbie, tylko że szpetnej, moja córa dostała pierwsze Barbie gdzieś po ukończeniu 3 lat, nawet później.
          -
          After all this time? - Always
          • lily-evans01 Re: lalka - taka? 02.08.12, 07:46
            Tak mi się przypomniało, były kiedyś bardzo ładnie wykonane lale, bobasy, nazywa się toto "Baby Born", dobra jakość, a nic obrzydliwego. Albo mięciutka chichuachua w specjalnej torbie na psa, też ze smyka, jest szyta, ale solidna, no i można ją ubieraćwink. Nie wiem, czy dobrze podałam www smyka, ale wrzuć sobie w google.
            • jola-kotka Re: lalka - taka? 02.08.12, 07:48
              ok,dziekuje.
    • dorotakatarzyna Re: lalka 02.08.12, 08:05
      Dla dwulatki nie nadaje sie absolutnie - ma maleńkie wyjmowane części, np. dłonie. Dziecko mogłoby sobie zrobić krzywdę - to argument.
      Natomiast u nas w Szczecinie dziewczyny w wieku 4-10 lat maja fisia na punkcie Monster High. W monster mamy wszystko - bluzki, piżamy, bielizna, pościel, ręcznik, wszystkie przybory szkolne. No i 9 lalek.
      • jola-kotka Re: lalka 02.08.12, 08:09
        To u mnie w szczeciniesmile tez pewnie maja hopla tylko to dziecko nie lapie sie jeszcze w ten przedzial wiekowy.
        • dorotakatarzyna Re: lalka 02.08.12, 08:17
          Dlatego lepiej nie kupuj smile
    • guderianka Re: lalka 02.08.12, 08:56
      2 latka chyba za mala by docenić prezent, który dostala ale 5-6 latki uwielbiaja monsterki i bawią się nimi namiętnie, oczywiście te zainteresowane tematem wink
      • guderianka p.s. 02.08.12, 08:57

pozdrawiam szczecinianki wink
        • hiacynta333 Re: p.s. 02.08.12, 11:33
          My Szczecinianki pozdrawiamy resztę Polski kiss
    • pieciogwiazdkowa Re: lalka 02.08.12, 08:59
      hihi to kolekcja dla starszych dzieciaków. I jest hitem, ale właśnie dla starszych. Są jeszcze jakieś pluszaki z tej serii, pamiętniki i inne gadżety. Ale to tak +6 smile
      Biedak, pewnie ktoś w sklepie mu wcisnął. Szkoda tylko, że nie przeczytał, bo na opakowaniu musi być ten znaczek, że nieodpowiednie dla dziecka poniżej 3 lat. Tam jest w zestawach sporo małych elementów.
      Da się oddać, albo zamienić na coś innego?
    • bri Re: lalka 02.08.12, 09:15
      Dziewczynki lubią te lalki, ale to nie jest zabawka dla dwulatki - małe elementy.
    • carmita80 Re: lalka 02.08.12, 09:28
      Nie wiem jak dwulatka ale moja 9-latka nie wybrala jej, kupila bratz smile
    • chiana3 Re: lalka 02.08.12, 12:44
      to dobry pomysł znam 5 latkę która uwielbia tę lalki. Lalka krzywdy nie zrobi nie martw się
    • chiana3 Re: lalka 02.08.12, 12:46
      i zapomniałam zależy jak bo nie które mają wyciągane ręce i inne
      • jola-kotka Re: lalka 02.08.12, 14:28

chiana3 napisała:

> i zapomniałam zależy jak bo nie które mają wyciągane ręce i inne

Oddac to nie wiem czy sie da,niech zostawi zobacze to cudo z bliska jak wroce,bedzie musial kupic cos innego.
    • kamire12 Re: lalka 02.08.12, 14:44
      lalka i cała seria jest hitem. choć nie wiem co dzieci w nich widząsmile moja córka ma i jest prze szczęśliwa.... jednak to nie jest lalka dla 2-latki....może najbardziej ze względu na to, że one składają się z części, choć nie wiem jak ten model. moja ma taką: stwórz własnego potwora i składa się z różnych części 1 lalkę, można wyjmować i składać.
      swoją drogą dwulatce to ciężko coś kupić....
      z drugiej strony. ... dać możesz. jeśli rodzice stwierdzą, że się nie nadaje to odłożą na później. nic się nie zmarnujesmile
    • edelstein Re: lalka 02.08.12, 22:39
      Gdyby solenizantka byla starsza,bylby to strzal w 10.Przy dwulatce balabym sie,ze wsadzi male elementy do buzi.Co prawda moj syn nie wsadzal,ale dzieci sa rozne.
    • maderta Re: lalka 02.08.12, 23:12
      Proszę cię, toż to ostatni krzyk mody, szał wręcz. Moja dwulatka dorwała Draculaurę starszej siostry i z rąk nie wypuszcza. Starsza totalnie wpadłą w to, wyprawkę do szkoły z Monster, skarpetki, kolczyki, bluzki, kapcie - wszystko chce mieć z nimi. Do tego co miesiąc gazetka, no i ciągle sedzi na youtube i ogląda filmiki smile.
      • jola-kotka Re: lalka 02.08.12, 23:14
        Dla mnie to straszy,kto to wpgole wymysla takie zabawki dla dzieci koszmar.
        • maderta Re: lalka 02.08.12, 23:17
          No to masakra i dla mnie, ale serio na to histeria jest obecnie.

Moja Mała bawi się samą lalką, bo podoba jej się, że kończyny da się jej wyginać niemal we wszystkie strony i we wszystkich przegubach. Z barbie tego nie zrobi i rzuca ją w kąt. drobne akcesoria trzyma starsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka