Nie bedzie o ZD,spokojnie

Taka postawe co do aborcji przedstawia kosciol katolicki,ok nie jestem w stanie tego zrozumiec,
Oczywiscie zgadzam sie,ze rola kosciola jest obrona ludzkiego zycia,ale patrzac na to co robia matki w celu pozbycia sie niechcianych dzieci,stwierdzam,ze aborcja byłaby lepszym rozwiazaniem niz mordowanie,zamrazanie,mielenie i gotowanie czy upychanie w starych beczkach.
Domy dziecka pekaja w szwach.
Panstwo nie ma kasy na zapewnienie tym dzieciom odpowiednich warunkow,na start w dorosle zycie.
Dowiaduje sie,ze tabletka wczesnoporonna tez nie jest ok.
O co tu chodzi?
Z jednej strony kosciol broni ludzkie zycie zabraniajac aborcji,ale co potem juz go nie obchodzi.
I o ile ja i pewnie nie jedna z was moze spokojnie wsiasc w samolot,samochod i pojechac sobie za granice naszego kraju w celu aborcji,te kobiety,ktore morduja wlasne dzieci bezczeszczac niejednokrotnie ich ciala,na taki luksus nie moga sobie pozwolic.
Oczywiscie mozna tego dokonac w tzw.podziemiu,ale na to tez potrzebne sa pieniadze czesto niemale i nawet ja osoba nie bojaca sie chyba niczego nie odwazylabym sie zaryzykowac wlasnym zdrowiem,robiac to nie wiadomo gdzie i nie wiadomo przez kogo,przesadzam tutaj wiem,ale o nie jednej takiej tragedii slyszalam.
Moje pytanie brzmi,czy nie lepiej pozwolic na legalna aborcje w szpitalach w celu unikniecia sliskich kocykow itp?
Czy nadal upierac sie slepo, mowic o obronie ludzkiego zycia i patrzec na ogrom nieszczescia dzieci i ich rodzicow?
Wszyscy chyba pamietamy sytuacje kobiety,ktora w wyniku urodzenia dziecka stracila wzrok,bo nie stac ja bylo na aborcje a jej starania o legalna nie przyniosly efektu.
Moim zdaniem nasz kraj jest za biedny i za malo zorganizowany na ustawe o zakazaniu aborcji.
Gdyby w domach dziecka bylo super,rodzice majacy wiecej niz dwoje dzieci dostawali super zasilki,ktore pozwolilyby na zapewnienie godnego zycia tym dzieciom,nie bylo by wysokiego bezrobocia,wtedy ta ustawa mogla by miec sens,ale wprowadajac cos takiego nie dajac praktycznie zadnego wsparcia rodzicom to cos strasznego.
Zdaje sobie sprawe,ze taka legalna aborcja daje tez negatywne skutki,ciagle usuwanie ciaz przez pewne grupy kobiet,przy calkowitej zgodzie wszystkich do okola,ale to chyba mniejsze zlo niz,zmuszanie wielu kobiet do rodzenia i zycia w biedzie a co za tym idzie glupich okropnych czynow,za ktore sa pietnowane,tylko nikt nie zastanawia sie,ze to moze nie do konca ich wina,tylko reali w jakich przyszlo im zyc.
Antykoncepcja sie klania-jasne,ale to inny temat i tez malo glosny w naszym kraju.
W kraju,gdzie seks i wszystko co sie z nim wiaze nadal bardzo czesto jest tematem tabu.