Dodaj do ulubionych

Netia -czy jesteście zadowolone z operatora?

10.08.12, 23:06
od lat jestem abonentką TP-sy ale zadzwonili z Neti z całkiem ciekawą propozycją telefonu, internetu i telewizji, ale obawiam się czy to nie będą tylko obiecanki, a rzeczywistość okaże się inna. Jakie są Wasze doświadczenia z tym operatorem?
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 11.08.12, 00:21
      Od lat mam u nich telefon (abonament bez limitów na kraj) i jak na razie bez problemów. Od niedawna mam też Internet od nich. na razie (odpukac) bez problemowo. O telewizji nic nie wiem.
      • estelka1 Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 11.08.12, 12:17
        Telefon z Netii mam co najmniej od 15 lat, internet z przerwą na innego - wówczas tańszego operatora -jakieś 13 lat i nie narzekam. Jakiś poważnych awarii nie pamiętam, łatwo toto się instaluje, podwyżkami nie zaskakują. Jedyna wyższość internetu z kablówki nad tym z Netii to taka, że jak nie ma prądu, nie ma też internetu. Przy internecie kablówkowym tego nie było. Tyle, że przy dłuższej awarii prądu, przestaje to mieć znaczenie, bo bateria laptopa też nie jest wieczna wink
    • grave_digger Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 11.08.12, 12:42
      tak.
      najpierw miałam stacjonarny, potem internet na kablu, teraz mobilny. jestem zadowolona głównie z tego, że zawsze rozwiązują mój problem telefonicznie. bez problemu. mam dostęp do swego konta w internecie na ich stronie. jak przydarzyło mi się zapłacić na inne ich konto rachunek, nie było problemu z przeksięgowaniem. zmieniałam dowód, nazwisko, adres - no problem. ogólnie jasno i przejrzyście. i nigdy mnie nie oszukali.
    • kawad Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 11.08.12, 13:39
      Ja za to miałam pecha, trafiłam na nieuczciwego pracownika. Sfałszowano moją umowę (dopisanie opcji, których sobie nie życzyłam, zmiana daty podpisania umowy). Po 3 miesiącach walki udało mi się rozwiązać umowę bez ponoszenia kosztów.
    • vivaluna Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 11.08.12, 14:01
      Ja prawie zostałam klientem bo zrezygnowałam przed upływem dwóch tygodni od podpisania umowy. Przed podpisaniem umowy obiecywano, że net będzie zamontowany natychmiast - ja potrzebuję do pracy. Minęło półtora tygodnia i nic więc pojechałam i rozwiązałam umowę (przed jej uprawomocnieniem). Dostałam net z upc i żyłam sobie spokojnie aż do momentu gdy zaczął po ok. 1,5 miesiąca wydzwaniać do mnie kurier z netii, że ma dla mnie sprzęt. Powiedziałam, że nie mam umowy z netią i sprzętu nie przyjmuję. Dzwonił jeszcze kilka razy aż odpuścił. Po pewnym czasie zaczęły przychodzić rachunki z netii za usługę. Nie reagowałam, w końcu odpuścili, dostałam pismo, że już zorientowali się, że nie mam z nimi umowy i ok. Teraz po 8msc. dostałam pismo, że mam zwrócić sprzęt netii albo zapłacić kaucję 1500 zł. Zadzwoniłam do biura obsługi klienta i okazało się, że sprzęt którego nie widziałam na oczy jest zarejestrowany jako odebrany przeze mnie. Moje tłumaczenie, że nie jestem ich klienetm i nie posiadam sprzętu na nic się nie zdało - niemiły pan powiedział, że "jestem zamieszana w sprawę". Wkurzyłam się i pojechałam do biura obsługi klienta. Pani obdzwoniła magazyny i kurierów, jak na razie trwa poszukiwanie "zguby". Jak dla mnie nigdy więcej kontaktów z netią. Czuję się przez nich "nękana". Nie mam umowy, nie mam sprzętu a od wielu miesięcy mam do czynienia z tą firmą, ich ponagleniami, groźbami.....
    • zaradna.mama Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 11.08.12, 16:56
      Mam telefon i internet z Netii, na TV mnie namawiali, ale nie potrzebuję. W ciągu 5 lat, miałam kilka awarii, 2 całodniowe, 3-4 po kilka godzin. Infolinia działa bez zarzutu, szybko lokalizują usterki (zwykle to był efekt jakiejś burzy lub rozbudowy centralki). Ja jestem zadowolona
    • karolina17w Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 11.08.12, 21:06
      Już nie jestem zadowolona.

Mam internet w Netii od 3 lat. Telefon, a właściwie tylko linię, z Orange (TPSA). Od kilku tygodniu są codziennie problemy z netem - bardzo często rozłącza co jest mega denerwujące. Bardzo często miałam awarie, naprawiane po kilka dni. Gdybym mogła, zerwałabym umowę, ale muszę się jeszcze trochę pomęczyć. Potem chcę zmienić operatora, gdybym mogła to zrobić dziś - na Neostradę.
      • kotka.zielonooka Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 11.08.12, 22:59
        A ja jestem zadowolona.
        Mam internet Neti na łączu TPSA od ok 5 lat. Nigdy awarii. (tfu tfu! nie zapeszyć)
        • dunia34 Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 15.08.12, 15:54
          up
    • night_irbis Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 15.08.12, 20:59
      Mamy internet z Netii (na łączach TPSy) w firmie. I nie jesteśmy zadowoleni... Jakość usługi względem zamówionej jest tragiczna. Przy czym gdy "dobija do dna" - czyli jakieś 0,5 mb odbiór na 0.2 mb wysyłania - to dzwonimy do nich i urządzamy awanturę. Później przez jakiś czas jest w miarę w porządku. Aż znów zaczyna spadać... I znów dzwonimy i znów awantura - i tak w kółko macieja"...

Beznadziejna jest również obsługa techniczna - mniej więcej raz na kilka tygodni internet w ogóle pada. Telefon do Netii i się zaczyna: "proszę sprawdzić modem, ustawienia, poprzełączać, poprzesuwać..." Już mi się znudziły tłumaczenia, że nie jestem informatykiem i nie będę się grzebać w ustawieniach modemu ani żadnego innego urządzenia tego typu. Na to Pani beznamiętnie stwierdza, że dopóki nie ustalimy, że wina nie jest po naszej stronie, oni żadnego specjalistę nie przyślą i nic sprawdzać nie będą. Więc wzywamy w końcu naszego informatyka outsourcingowego. Który zgodnie z instrukcjami Netii sprawdza wszystko, kasuje kasę za przyjazd i komunikuje po raz kolejny z rzędu, że jednak wina jest po stronie Netii, bo u nas w firmie wszystko jest w porządku.

Najgorsze jest to, że na osiedlu domków jednorodzinnych, gdzie mamy biuro - nie mamy żadnego wyboru. Jest albo TPSa - 2 razy droższa i wcale nie lepsza od Netii, lub jakiś wirtualny dostawca na łączach radiowych bez żadnej gwarancji jakości.... wrrrrr

Jednym słowem - ja osobiście Netii jako dostawcę internetu nie polecam.
    • suazi1 Re: Netia -czy jesteście zadowolone z operatora? 15.08.12, 22:40
      Kilka lat temu zmieniliśmy operatora z tepsy na netię i nigdy tego nie żałowaliśmy. Nie wrócimy do tepsy za Chiny boskie, mimo błagalnych telefonów z ich strony i wydumanych ofert.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka