Dodaj do ulubionych

Nintendo DS czy 3DS?

13.08.12, 03:41
Drogie e-mamy, moze doradzicie mi na temat video gier, bo ja sie w ogole na tym nie znam. Jaka jest roznica miedzy DS a 3Da, oczywiscie oprocz 3D. Chce kupic dla 8 latka na prezent, ale nie wiem czy 3D nie jest na wyrost, czy zwykly DS wystarczy? Czy naprawde wiekszy fun jest z 3D, czy na poczatek zwykly DS wystarczy. Wiem, ze pytanie moze byc ciut naiwne, ale naprawde jestem zielona w kwestii gier video. Dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: Nintendo DS czy 3DS? 13.08.12, 06:47
      3DS jak dla mnie lepszym wyborem. Efekt 3D mozna regulowac az do całkowitego wyłączenia.
      Jest kombatybilny wstecznie z DS. Choć nie wiem czy całkowicie do końca. Po polsku smile znaczy to, że gry z DS na nim chodzą. Nie wiem czy ostatnio nie pojawiła się na rynku nowa wersja 3DS w wersji XL.
      A berzesz pod uwagę Playstation Vita?
      • annajadwigamalgorzata Re: Nintendo DS czy 3DS? 13.08.12, 13:41
        dzieki za odpowiedz. Plystation to moze pozniej, przede wszystkim chodzi o to, zeby ta gra byla przenosna smile.
        Pozdrawiam.
        • krejzimama Re: Nintendo DS czy 3DS? 13.08.12, 14:03
          PS Vita to przenosna konsolka. Obecnie najmocniejsza na rynku, ale i najdrozsza.
    • czarnaalineczka Re: Nintendo DS czy 3DS? 13.08.12, 14:08
      na grach sie nie znam
      ale lepiej ta bardziej wypasiona
      wychodzi ekologiczniej niz napierw gorsza a potem wymienic na lepsza
      • annajadwigamalgorzata Re: Nintendo DS czy 3DS? 13.08.12, 14:30
        widzicie, jak ja sie znam na grach? Nawet nie wiedzialam ze Playstation Vita to przenosna consola. Musze sie nad nia zastanowic, moze faktycznie od razu najbardziej wypasiona i na lata.
        Pozdrawiam.
        • manahmanah77 Re: Nintendo DS czy 3DS? 13.08.12, 15:15
          Podstawowym parametrem konsoli dla dzieciaka jest to, jakie konsole mają koledzy. Najlepiej kupić taką samą (żeby się dało grami wymieniać i żeby tytuły były wszystkim znane) tylko nowszy model (żeby zazdrościlismile.

Jeśli idziemy pod prąd, to można wziąć pod uwagę preferencje obdarowywanego (np. dla mojego młodszego dziecka, konsola bez Mario to żadna frajda, ale on jest przedwcześnie growo uświadomiony i w ogóle) i wiek docelowy odbiorców urządzenia (Nintendo, przynajmniej na naszym rynku generalnie celuje w trochę młodszego odbiorcę niż Sony, ośmiolatkowi kupowałbym DS, nastolatkowi już Vitę).
          • krejzimama Re: Nintendo DS czy 3DS? 13.08.12, 15:21
            Wiadomo ,że Mario rządzi.
    • ma_dre Re: Nintendo DS czy 3DS? 13.08.12, 18:07
      jako ze w domu mam milosnikow DS to powiem ci jedno : TYLKO DS XL sie liczy. Konsol w domu mam 4 : DS, DS XL, DS 3D, i jeszcze jakas francuska wersja DS, nie pamietam nazwy. I co? Bija sie o DS XL, reszta lezy odlogiem. Do DS 3D masz malo gier (tak twierdza moi panowie) i oczy bola. Jak to ma byc w dodatku prezent dla chlopca, to go te wirtualne psiaki, glownie dostepne z 3D wogole nie beda podniecac uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka