14.08.12, 22:41
na fali watku o obiedzie w pol godziny big_grin
Ktos mi zarzucil prostote potrawy gdy gotowanie nazwalem sztuka smile dziwi mnie niezrozumienie tematu, wspolne gotowanie obiadu nawet nieskomplikowanego doprawianie go na swoj sposob spedzanie tego czasu razem z rodzina jest sztuka, komu z was ta sztuka udaje sie dzien w dzien?
piszecie o paniach do sprzatania, mezach na kontraktach spinacie sie nieziemsko aby zdazyc ze wszystkim na czas 8h w pracy potem dzieci z przedszkola/ szkoly do domu obiad z przystawka w pol godziny, mopem ogarnac mieszkanie bo inaczej obciach i tak do wieczora a wieczorem tv lub komputer. a gdzie zycie?
gdzie czas na codzienne bycie razem w tym calym pospiechu? odkrywanie radosci z malych rzeczy z bycia razem i gotowania chocby ziemniakow z okrasa takich jak u babci na wsi za dzieciecych czasow?
serio to jest wlasnie sztuka, sztuka jest miec czas dla siebie w dzisiejszych czasach, nie gotowac homara w masle z kremem brulee na deser w pol godziny, to tak jak porownanie szybkiego seksu w windzie i buziaka na pozegnanie ze wspolnym weekendem przewalaniem sie w lozku i beztroskim korzystaniem z piekna seksu w czasie nieograniczonym.
ja mam czas przede wszystkim dla rodziny ten wspolny czas wygospodarowany kosztem np wlasnorecznego pucowania chalupy na blysk zamienia najprostsze rzeczy w poezje w sztuke bo z tych wlasnie prostych spraw sklada sie moje zycie ktore uwielbiam.
i szczerze mi zal istot ktore oddzielone od swoich mezow odnajduja sens zycia w pucowaniu mieszkania i gotowaniu najwymyslniejszych smakolykow w jak najkrotszym czasie, zastanowcie sie bo tracicie cos czego nie mozna kupic... czas uncertain
Obserwuj wątek
    • kasnova Re: Czas 14.08.12, 22:51
      freakwave napisała:

> ja mam czas przede wszystkim dla rodziny ten wspolny czas wygospodarowany koszt
      > em np wlasnorecznego pucowania chalupy na blysk zamienia najprostsze rzeczy w p
      > oezje w sztuke bo z tych wlasnie prostych spraw sklada sie moje zycie ktore uwi
      > elbiam.
      > i szczerze mi zal istot ktore oddzielone od swoich mezow odnajduja sens zycia w
      > pucowaniu mieszkania i gotowaniu najwymyslniejszych smakolykow w jak najkrotsz
      > ym czasie, zastanowcie sie bo tracicie cos czego nie mozna kupic... czas uncertain

Eeeee, ale właściwie o co Ci chodzi...? Masz więcej czasu dla bliskich, bo spędzasz parę godzin na pucołowaniu chałupy, a ja mam go mniej, bo ogarniam bałagań w pół godziny? Sorry, ale nie nadążam...
      • platki_sniadaniowe nie przejmuj sie , freakwave często widzi rzeczy 14.08.12, 23:04
        których nie ma.
        ale cóż, jak ktoś z wypiekami ogląda Prometeusza a szczytem osiągnięc kulinarnych jest leczo
        to w sumie nie można się dziwić...
      • freakwave Re: Czas 14.08.12, 23:28
        jelsi chodzi o porzadki to mamy babke ktora ogarnia nasz balagan za kase big_grin
    • platki_sniadaniowe masz niesamowita zdolność 14.08.12, 22:52
      dopowiadania sobie rzeczy nieprawdziwych.
      • freakwave Re: masz niesamowita zdolność 14.08.12, 23:27
        uderz w stol a nozyce sie odezwa, tak zal mi ciebie z mezem na kontrakcie pucujaca domek na wysoki polysk big_grin
        zycie przecieka ci przez palce, w monopolu juz o dowod nie pytaja za kilka lat stwierdzisz ze wszystko bylo bez sensu, a Prometeusz Ridleya to jeden z najbardziej oczekiwanych filmow gatunku SF w ostatnich latach, Batman Nolana podobnie, pisze ci to abys sie wiecej nie osmieszala wytykajac komukolwiek dyskusje w temacie gatunkow filmowych o ktorych nie masz pojecia (jak mniemam sprawnie sie poruszasz w komediach romantycznych i bolywoodzkich wyciskaczach lez tudziez po sprzataniu w ramach relaksu brazylijskie lub wenezuelskie telenowelki).
        z rszta co ja trace czas na dyskusji z babka ktorej zyciowym wyczynem jest jezdzenie na mopie
        jednym slowem ode mnie soczysty PLONK i juz mozesz sie nie produkowac dalej (If you know what I mean) pozdrow meza na platformie, niech sie przebada jak przyjedzie
        • platki_sniadaniowe Re: masz niesamowita zdolność 14.08.12, 23:32
          napisz co bierzesz?

niezłe....
        • noname2002 Re: masz niesamowita zdolność 15.08.12, 08:12
          Fiuuu, poświęciłeś swoje cenne godziny na przeglądanie postów Platków_sniadaniowych?
          I kto tu marnuje czas?smile
        • aneta-skarpeta Re: masz niesamowita zdolność 15.08.12, 09:34
          promoteusz byl najabrdziej oczekiwanym filmem i najwiekszym rozczarowaniem, gdy juz się pojawil

moim zdaniem robisz problem z niczego, dopowiadasz sobie jakies bzdury.

ja mam czas na bardzo duzo rzeczy, poza rodziną mam czasochłonne hobby i o ile czasem lubimy czasem celebrowac wsplne robienie sztuki w kuchni, to najczesciej wychodzimy z zalozenia ze ma byc szybko i smacznie- i nam to wystarczy, bo po tem mamy plan razem pograc, gdziec pojsc, cos porobic- cokolwiek

natomiast pisanie ze robienie leczo to sztuka, bo robimy je razem jest dla mnie, wybacz, smieszne.

ja bardzo duzo rzeczy robie z mezem lub z synem, jest miło, wesoło, fajnie, ale nie trzeba do tego zuywac od razu górnolotnych słów

naprawdę nie masz monopolu na fajne życie i nie każdy ( poza TObą) zyje tylko sprzataniem i gotowaniem
    • rosapulchra-0 Re: Czas 14.08.12, 23:31
      Posiłki robię samodzielnie, nigdy nie zajęły mi pół godziny, zawsze więcej czasu. Ale uparta jestem i zawsze robię sama. I zawsze mojej rodzinie smakują moje posiłki i nie tylko rodzinie, znajomym również. I nie. Nie pretenduję do do stanowiska najlepiej gotującej mamy
    • k1k2 Re: Czas 15.08.12, 00:35
      Ach jakie masz cudne życie i jeszcze Ci sie chce dzielić mądrością z maluczkimi.
      • krejzimama Re: Czas 15.08.12, 00:42
        >Ci sie chce dzielić mądrością z maluczkimi
        Niczym Prometeusz niosący ludziom ogień.
      • vivi.bon Re: Czas 15.08.12, 01:25
        k1k2 napisała:

> Ach jakie masz cudne życie i jeszcze Ci sie chce dzielić mądrością z maluczkim

Mnie otworzył oczy. Czekam z niecierpliwością na kolejną katechezę. Jak żyć? Co robić? Teach us, master!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka