Dodaj do ulubionych

Facebook.....NK....itp.

16.08.12, 10:32
Dziewczyny czy każda z Was ma założone konto na jakims portalu społecznościowym? Ostatnio ciągle słyszę, ze prawie każdy jest na facebooku. Jeśli chodzi o mnie to chyba jestem wyjątkiemwink kiedyś założyłam konto jeszcze na naszej klasie.......w sumie rzadko tam zaglądam, ale też nie kasowałam. Jakoś nie kręci mnie to aż tak szczególnie, a nawet bardzo czasu nie mam, by przesiadywac tam....

Czy jestem w grupie nielicznych, którzy nie są zalogowani na facebooku?
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 10:35
      Wątków na ten temat było mnóstwo. Nie, mam zaburzenia osobowościowe, jestem aspołeczna i mam skłonności psychopatyczne tak jak wszyscy nieposiadajacy konta na fb nk i takich tam tweeterach. radzę udać się do psychologa, może zrzucimy się na terapię grupową?
      • agrestka1 Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 10:38
        to ja się chetnie przyłączę
      • malazabka.de Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 10:42
        dlugo sie opieralam, ale w koncu zalozylam konto na FB, mieszkam z dala od Polski, w ktorej tez bywam nieczesto...
        duzo dobrych znajomych ze szkolenj lawki tez jest rozrzucona po calym swiecie i FB jakos nas laczy...
        nie rozumiem jednak osob majacych 1000 przyjaciol na FB z czego 800 w zyciu na oczy nie widzialy, sama tez dostalam wiele zaproszen od ludzi, ktorych wogole nie znam lub ktorych nigdy nie lubilam (zazwyczaj ze wzajemnoscia)-odrzucam takie osoby...

• antyideal Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 10:41
      Nie jest to chyba grupa az tak bardzo nieliczna.
      Nie ma mnie na fb a nawet, o zgrozo, na nk
      i jakos zyje smile
    • fanaberiana Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 10:44
      ...a to, że nie jesteś doskwiera Ci w jakiś sposób? No bo skądś się ten wątek wziąłsmile Ja - i owszem, mam konto na fb, na naszej klasie nie posiadam takowego, bo i po co. Fb przydaje się, ale nie determinuje mojego życia. Śmieję się z ludzi owładniętych fejsbukowym wirusem ( tym za lub przeciw), którzy w każdym temacie poruszają kwestię swoich nowych wirtualnych znajomych, lub mają pier****a na punkcie wstawiania nowych fotosów. Robią zdjątka tylko po to, by je na fejsa wrzucićsmilesmile . Toż to grafomania osobowościowasmile Brakuje tylko wszechobecnego chwalęctwa urodzinami, imieninami i wspaniałym, ponadczasowym ( nowym lub starym) kolorem włosów, rzęs lub paznokcismile Żenuła, ale czasem zabawna, bo taniasmile
    • chipsi Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 10:47
      Nie mam konta na FB ale mam na NK i chociaż nie zaglądam tam często to uważam je za przydatne. Chociażby ostatnie spotkanie z podstawówki - był problem z poinformowaniem osób, które konta nie posiadają i niestety nie dotarły, a szkoda, wiele straciły.
      Nie rozumiem demonizowana posiadania czy tez braku konta. To że takowe mam, nie oznacza że mam 1000 wirtualnych znajomych i siedzę z nosem w portalu co dnia wlepiając "sweet focie". To że nie masz konta nie czyni Cie psychopatką, ot, trudniej Cię znaleźć smile
    • czarnaalineczka Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 10:47
      nie mam i zyje smile
      • butterfly_33 Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 11:04
        Brak konta na fb w niczym mi nie doskwierasmile ot tak zadałam pytanko. Karmię teraz 2 mies synka i tak mi to przyszło do głowy na lekko, więczadałam pytsmile poprostu ostatnio słyszę, ze kazdy ma tam konto, więc byłam ciekawa czy jestem jakims wyjątkiemwink

a wątek moze i taki byłsmile jesli uraziłam kogoś powtórką to przepraszamwink

• czarnaalineczka Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 11:06
          po co kumu fb jak jest ematka ?big_grin
    • premeda Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 11:14
      Nie miałam i nie mam i żyję. Spotkań klasowych też do szczęścia nie potrzebuję.
      • chipsi Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 12:15
        Nie w każdego koledzy rzucali kredą w szkole tongue_out
    • kkalipso Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 12:03
      ...mam bardzo sobie chwalę -wstawiam zdjęcia i filmiki ,co tylko mi przyjdzie do głowy,przeszkadza?

po co odpisujecie skoro tego tak nie lubicie?

mnie jak coś nie dotyczy to się nawet nie odzywam,nie potrzebuję pisać dlaczego nie lubię-skoro mnie się nie podoba,nie czuję potrzeby obrzydzać innym oj bo takie bleeee

w sumie dobrze przynajmnie fajni ludzie korzystają z FB jakoś nikt się nie boi jak na ematce "że go znajdą" fobia jakaś czy co?

aaa i właśnie po fotkach widać,że to prawdziwi ludzie i mówią prawdę ,co do wyglądu,domu ,czy spędzania czasu i wyjazdów itd.

• feel_good_inc Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 12:09
        kkalipso napisała:
        > po co odpisujecie skoro tego tak nie lubicie?

Bo to teraz bardzo modne.

> w sumie dobrze przynajmnie fajni ludzie korzystają z FB jakoś nikt się nie boi
        > jak na ematce "że go znajdą" fobia jakaś czy co?

Na FB piszesz dla ściśle określonego grona, chyba że jesteś profilowym ekshibicjonistą. Ematka to zbieranina wszelkiej maści anonimowych trolli.

> aaa i właśnie po fotkach widać,że to prawdziwi ludzie i mówią prawdę ,co do wyg
        > lądu,domu ,czy spędzania czasu i wyjazdów itd.

Oj, nie rozśmieszaj mnie, bo się nabawię zajadów.
        FB to takie samo narzędzie do kreowania wizerunku jak każde inne, a rzeczywistość na nim opisywana to odpowiednik opowieści wędkarzy o wielkości zerwanej ryby.
        • kkalipso Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 12:28
          feel_good_inc napisał

tak tak bardzo modne obgadywać w sieci.....

Na FB piszesz dla ściśle określonego grona, chyba że jesteś profilowym ekshibic
          > jonistą. Ematka to zbieranina wszelkiej maści anonimowych trolli.

więc co twoim zdaniem jest lepsze?
          na FB nic nie muszę pisać jak nie chcę ,ale bardzo lubię jak inni piszą ,i liczba zdjęć z wakacji ,ślubów jest zawsze mile widzana.....o wiadomościach z ostatniej chwili nie wspomnię...
          takie gadanie na przekór....
    • feel_good_inc Poczekaj, zaraz wpadnie tu gromada... 16.08.12, 12:05
      brandzlująca się nieposiadaniem konta tu i ówdzie - bo to teraz bardzo trendy smile

NK jest w zasadzie martwa, jej formuła wypaliła się po pierwszym roku działalności, kiedy już wszyscy odświeżyli kontakty z przedszkola.

Facebook - generalnie sensem posiadania konta na FB jest posiadania grona znajomych, którzy też konta tam mają i są na nich aktywni. Posiadanie konta dla samego posiadania jest... mało pasjonujące.

Oczywiście wszystkie portale społecznościowe opanowane są przez bandy idiotów i idiotek, tworzących informacyjny śmietnik i zachwycających się z wzajemnością zdjęcia kup swoich pierworodnych, ale po dokonaniu koniecznych cięć na liście znajomych i odgruzowaniu newsfeeda, FB może stać się przydatnym narzędziem do komunikacji.
      • aniorek Re: Poczekaj, zaraz wpadnie tu gromada... 16.08.12, 12:22
        feel_good_inc napisał:

FB może stać się przydatnym narzędziem do ko
        > munikacji.

Fb przestaje byc narzedziem do komunikacji. Coraz wiecej sklepow umozliwia identyfikacje poprzez fb, coraz wiecej aplikacji dziala tylko, jesli masz konto na fb (np. spotify), itepe itede. Jego formula jako miejsca kontaktu ze znajomymi tez sie powoli wypala, wiec chodzi o to, zeby przywiazac ludzi do serwisu na inne sposoby.

Co do lansowania sie na nieposiadanie fb - zgadzam sie, zalosne. big_grin
        • chipsi Re: Poczekaj, zaraz wpadnie tu gromada... 16.08.12, 12:29
          Racja, żałosna trochę ta moda na niebyt. Znajomi pokasowali wszystkie konta a teraz mają problem bo z nikim się skontaktować nie mogą, bo nikt ich na spotkania nie zaprasza.
          Nieco ekshibicjonizmu portalowego pozwala unikać niezręcznych sytuacji gdy dawnemu znajomemu np. oświadczysz że nie znosisz domokrążców a ten właśnie jest akwizytorem.
        • feel_good_inc Re: Poczekaj, zaraz wpadnie tu gromada... 16.08.12, 15:12
          aniorek napisała:
          > Fb przestaje byc narzedziem do komunikacji. Coraz wiecej sklepow umozliwia iden
          > tyfikacje poprzez fb, coraz wiecej aplikacji dziala tylko, jesli masz konto na
          > fb (np. spotify), itepe itede. Jego formula jako miejsca kontaktu ze znajomymi
          > tez sie powoli wypala, wiec chodzi o to, zeby przywiazac ludzi do serwisu na in
          > ne sposoby.

Ale to tylko wartość dodana. Nikt nikogo nie zmusza do korzystania z tych serwisów ani powiązywania konta z innymi usługami.
    • to_ja_tola Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 12:31
      łooo matkoooo.Przeca wiadomo,że każda"szanująca" się ematka nie ma konta na FB,NK czy Twitterbig_grin

Ja mam jakby co.tongue_out

nie umiałam zmniejszyć mojej sygnaturki,więc nie mam jej wcaletongue_out
      • paartycja Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 15:19
        czyli co? nie można się przyznać,że się nie ma konta na fb bo zaraz będzie,że to takie teraz modne?? co to za bzdura?
        ja miałam konto na nk,fb i golden line
        obecnie nie mam konta nigdzie -nk się wypaliła,golden line nie podszedł a fb do mnie kompletnie nie przemówił.
        a poza tym zwyczajnie,bez ekscytowania się nie mam takiej potrzeby.
    • triss_merigold6 Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 15:16
      Byłam i jestem 100% NK i fb free. P
      Wychodziłam z założenia, że jeśli nie dokuczał mi brak kontaktu z kimś przez ostatnie 20-15-10 lat, to nadal mi nie dokucza.
    • kocianna Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 15:21
      Mam konta i na FB i na NK. Na FB czasami jeszcze wchodzę, ale konto jest raczej pasywne - nie zamieszczam tam filmow, zdjec, nie uzywam "lubie to"... Mysle, ze to moze byc fajne, ale czuje sie troche za stara na takie nowinki techniczne tongue_out
    • thorgalla Re: Facebook.....NK....itp. 16.08.12, 15:55
      Jestem wstrząśnięta tą historią.
      Proponuję też wykasować się z ematki.
      I wyjść z transparentem na ulicę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka