ojasia 19.08.12, 12:03 Może ktoś wie, czy w gdańskim zoo są żyrafy? Jakoś nie mogę znaleźć informacji, a bardzo mi zależy na żyrafach, bo aktualnie to ulubione zwierze mojej córki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robitussin Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 12:11 ojasia napisała: > Może ktoś wie, czy w gdańskim zoo są żyrafy? Jakoś nie mogę znaleźć informacji, > a bardzo mi zależy na żyrafach, bo aktualnie to ulubione zwierze mojej córki. No jak nie możesz znaleźć informacji? Na samej ich stronie jest info, że posiadają żyrafy rothschilda. www.zoo.gd.pl/index.php?mod=article&aid=29 Odpowiedz Link Zgłoś
ojasia Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 12:21 dzięki, jakaś dzisiaj jestem zkręcona- nawet przeglądałam ich stronę i nie zuważyłam. To chyba pomroczność jasna . Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 14:39 W ogóle piękna lokalizacja i przyjemny teren spacerowy - warto zarezerwować sobie 3-4 godziny. Właśnie sobie uświadomiłam, jak dawno tam nie byłam, bo żyraf jeszcze nie widziałam Ale pewnie wybierzemy się niedługo ze świniakiem na wizytę do weta - może nas tam wpuszczą Odpowiedz Link Zgłoś
ojasia Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 16:16 Byłam jako dziecko i pamiętam, że bardzo mi się podobało. Żyrafy są, a to priorytet, więc w tygodniu się wybiorę ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 16:37 Byłam z miesiąc temu z córką 3l. w ZOO ( nie w Gdańsku), żyrafy też były dla nas najważniejsze.Byliśmy w gorące popołudnie a one się schowały widać je było dobrze ale z daleka,przeraziła mnie ich wielkość"wysokość".Cudowne są wszystkie zwierzęta! Za to mamy śliczne zdjęcia z małpkami chodziły i skakały po małej i mężu....fajna sprawa,córce kupiłam maskotkę,żyrafę i lwa i zamierzamy jak najszybciej odwiedzić ponownie nasze ZWIERZĘTA!Córka ciągle wspomina i chce iść znowu,pewnie myśli,że to jak wyjście do parku Odpowiedz Link Zgłoś
ojasia Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 18:44 Moja córka też lubi żyrafy i jak jej powiedziałam, że pojedziemy zobaczyć żyrafy, to potem chwaliła się babci, że jedziemy do Afryki. Musiałam wyprowadzać przerażoną babcię z błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
dentek_85 Re: zoo w Gdańsku 20.08.12, 11:45 sa sa w ogóle bardzo ładne zoo tam mają Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: zoo w Gdańsku 20.08.12, 22:01 Są 4 sztuki żyraf: Tofik, Ludek, Vaclav i Gustaw (o ile dobrze zapamiętałam, bo byliśmy kilka dni temu). Długo na te żyrafy zbierali kasę i są dopiero od kilku lat. Polecam wybrać się do zoo z samego rana, bo potem robi się tłok. Dodatkową atrakcją jest karmienie pingwinów chyba ok. 10.00 i fok ok. 11.00. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna84szczecin Re: zoo w Gdańsku 21.08.12, 16:05 ZOO w Gdansku jest najwspanialsze w calej Polsce! Sama nie wiem, czy tam są żyrafy, byłam tam kilka lat temu, aczkolwiek krokodyle i zebry są wręcz fantastyczne! Dzieci bawią się świetnie; jest cała masa mam i tatusiów ze swoimi maluchami. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś