Dodaj do ulubionych

zoo w Gdańsku

19.08.12, 12:03
Może ktoś wie, czy w gdańskim zoo są żyrafy? Jakoś nie mogę znaleźć informacji, a bardzo mi zależy na żyrafach, bo aktualnie to ulubione zwierze mojej córki.
Obserwuj wątek
    • robitussin Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 12:11
      ojasia napisała:

> Może ktoś wie, czy w gdańskim zoo są żyrafy? Jakoś nie mogę znaleźć informacji,
      > a bardzo mi zależy na żyrafach, bo aktualnie to ulubione zwierze mojej córki.

No jak nie możesz znaleźć informacji?
      Na samej ich stronie jest info, że posiadają żyrafy rothschilda.
      www.zoo.gd.pl/index.php?mod=article&aid=29
      • ojasia Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 12:21
        dzięki, jakaś dzisiaj jestem zkręcona- nawet przeglądałam ich stronę i nie zuważyłam. To chyba pomroczność jasna wink.
    • echtom Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 14:39
      W ogóle piękna lokalizacja i przyjemny teren spacerowy - warto zarezerwować sobie 3-4 godziny. Właśnie sobie uświadomiłam, jak dawno tam nie byłam, bo żyraf jeszcze nie widziałam smile Ale pewnie wybierzemy się niedługo ze świniakiem na wizytę do weta - może nas tam wpuszczą wink
      • ojasia Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 16:16
        Byłam jako dziecko i pamiętam, że bardzo mi się podobało. Żyrafy są, a to priorytet, więc w tygodniu się wybiorę ponownie.
    • kkalipso Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 16:37
      Byłam z miesiąc temu z córką 3l. w ZOO ( nie w Gdańsku), żyrafy też były dla nas najważniejsze.Byliśmy w gorące popołudnie a one się schowały widać je było dobrze ale z daleka,przeraziła mnie ich wielkość"wysokość".Cudowne są wszystkie zwierzęta!

Za to mamy śliczne zdjęcia z małpkami chodziły i skakały po małej i mężu....fajna sprawa,córce kupiłam maskotkę,żyrafę i lwa i zamierzamy jak najszybciej odwiedzić ponownie nasze ZWIERZĘTA!Córka ciągle wspomina i chce iść znowu,pewnie myśli,że to jak wyjście do parkusmile
      • ojasia Re: zoo w Gdańsku 19.08.12, 18:44
        Moja córka też lubi żyrafy i jak jej powiedziałam, że pojedziemy zobaczyć żyrafy, to potem chwaliła się babci, że jedziemy do Afryki. Musiałam wyprowadzać przerażoną babcię z błędu.
    • lidiak1 19.08.12, 21:02
      z resztą jedne w pierwszych do oglądania wink
      • zona_mi Re: są 20.08.12, 01:29
        > z resztą

Jak wygląda reszta żyrafy?
        • landora Re: są 20.08.12, 02:08
          Podobnie jak jej część główna wink
    • dentek_85 Re: zoo w Gdańsku 20.08.12, 11:45
      sa sasmile w ogóle bardzo ładne zoo tam mają smile
    • morsk2 Re: zoo w Gdańsku 20.08.12, 22:01
      Są 4 sztuki żyraf: Tofik, Ludek, Vaclav i Gustaw (o ile dobrze zapamiętałam, bo byliśmy kilka dni temu). Długo na te żyrafy zbierali kasę i są dopiero od kilku lat.
      Polecam wybrać się do zoo z samego rana, bo potem robi się tłok. Dodatkową atrakcją jest karmienie pingwinów chyba ok. 10.00 i fok ok. 11.00.
    • martyna84szczecin Re: zoo w Gdańsku 21.08.12, 16:05
      ZOO w Gdansku jest najwspanialsze w calej Polsce!
      Sama nie wiem, czy tam są żyrafy, byłam tam kilka lat temu, aczkolwiek krokodyle i zebry są wręcz fantastyczne! Dzieci bawią się świetnie; jest cała masa mam i tatusiów ze swoimi maluchami.
      Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka