Dodaj do ulubionych

wychowanie

24.08.12, 17:32
Przed chwila opowiedziane przez moją mamę:
Idę ulicą, przede mna kobieta z malutkim chlopczykiem, najwyzej trzyletnim.
wrzeszczy:
- No to bedziesz pierdzieć czy nie???!!!!!
Chłopczyk:
- Będę!
Kobieta:
- Jak bedziesz pierdzieć, to nie dostaniesz lizaka!!!!!!!!!!!!
Chlopczyk, cichutko:
- Nie bedę...

Moja mama uważa, że to byla matka z synkiem.
Obserwuj wątek
    • aneta-skarpeta Re: wychowanie 24.08.12, 18:21
      o ile dobrze interpertuje wykrzykniki, zakładam ze nie zostały użyte przypadkowo, to dla mnie jest to forma wyżywania sie na dziecku.
      • nangaparbat3 Re: wychowanie 24.08.12, 18:26
        Mama mowila o krzyku na całą ulicę.
        wydaje mi sie, że do dzisiaj nie wymowila głosno slowa "pierdziec" (ona w ogole nigdy nie uzywala słow nawet nieznacznie wulgarnych, teraz na starość - dzięki różnym zaszlościom ulicznym - nadrabia zaległosci).
        • rulsanka Re: wychowanie 24.08.12, 20:49
          Też myślę, że buźką pierdział.
    • mary_lu Re: wychowanie 24.08.12, 19:58
      Może buzią "pierdział" big_grin. Mój trzylatek kilka dni złośliwie wydawał takie dźwięki i plucia, najchętniej w obecności znajomych starszych pań z kijem w d..., ale ja jestem bardzo cwaną matką, ignorowałam zachowanie i zapomniał o nim big_grin
    • kroliczyca80 Re: wychowanie 24.08.12, 20:16
      Ja wczoraj byłam świadkiem przemocy wielkiej, głośnej ok 5-latki na parce chudych, nieśmiałych rodziców. Weszli do tramwaju, dziewczę donośnie przedstawiło się pasażerom z imienia i nazwiska, zażądało miejsca siedzącego, ktoś ustąpił. Dziewczynisko usiadło naprzeciwko mnie, wskazało mnie paluchem i z wielką pretensją do swoich skulonych nad nami rodziców: Kiedy ona wysiądzie, bo wy tu macie siedzieć!
      Złapałam zawias ze zdziwienia. I nie przeszło mi aż do wysiadki, gdyż dziewucha przez cały czas darła się na matkę, wymuszała obietnice na ojcu, zarządzała nimi bez słowa sprzeciwu z ich strony.

• scher Re: wychowanie 24.08.12, 23:35
        kroliczyca80 napisała:

> Dziewczynisko usiadło naprzeciwko mnie, wskazało mnie paluchem i z wielką pretensją
        > do swoich skulonych nad nami rodziców: Kiedy ona wysiądzie, bo wy tu macie siedzieć!
        > Złapałam zawias ze zdziwienia. I nie przeszło mi aż do wysiadki, gdyż dziewucha
        > przez cały czas darła się na matkę, wymuszała obietnice na ojcu, zarządzała nimi bez słowa
        > sprzeciwu z ich strony.

Patrząc na to bez słowa, stałaś się współodpowiedzialna za to skandaliczne zachowanie dziecka.
        • nangaparbat3 Re: wychowanie 24.08.12, 23:44
          Jasne, powinna była dziewczynke spoliczkować.
    • sanrio Re: wychowanie 24.08.12, 20:21
      big_grinbig_grinbig_grin

to ma swoje uzasadnienie, wszak od słodyczy się pierdzi, a mama nie chce żeby syn pierdział (od lizaka, więc go nie dostanie), ale jak obieca, że nie będzie pierdział (po tym lizaku) no to go jednak dostanie.
      Wiadomo przecież, że to nieładnie pierdzieć!
      • estelka1 Re: wychowanie 24.08.12, 21:27
        Sanrio, ja mam katar, miej litość, bo zaraz będę musiała sprzątać wokół siebie big_grin
        • bi_scotti Re: wychowanie 24.08.12, 21:52
          Czy malenkie fragmenty czyjegos zycia faktycznie ilustruja jakas spojna calosc? Who knows smile
    • poznanianka-78 Re: wychowanie 24.08.12, 23:51
      o fuck!

biedne dzieciątko.
    • gazeta_mi_placi Re: wychowanie 25.08.12, 12:48
      Trauma jak nic, powiadomić Uwagę i TVN, niech baba się tłumaczy przed całą Polską z traumy swojego dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka