Dodaj do ulubionych

Przepis plis

08.09.12, 20:34
Dajcie dziewczyny przepis na dobry bigos,dostalam duuuuzo kapusty kiszonej i musze ja jakos przerobic na cos zjadliwego.Mam mrozone borowiki dokladnie kilogram,mozna je tam dodac?Co jeszcze wlozyc?
Ale tak dokladnie prosze jakie przyprawy itd.
Dzieki.
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Przepis plis 08.09.12, 20:38
      www.kuron.com.pl/przepisy/art331.html
    • mruwa9 Re: Przepis plis 08.09.12, 20:40
      naprawde na bigos potrzeba specjalnego przepisu`? Gotujesz kapste kiszona, gotujesz kapuste biala, kiszona chetnie z lisciem laurowym i zielem angielskim, potem to wszystko mieszasz, dodajesz podsmazone i/lub podduszone mieso w dowolnej ilosci i gatunku, kielbase, jesli chcesz i w ilosci, jakiej chcesz, przecier pomidorowy, grzyby, ile chcesz, doprawiasz do smaku i gotowe.
      • jola-kotka Re: Przepis plis 08.09.12, 20:50
        Jak ktos nigdy w zyciu nie gotowal to potrzebny jest przepis,za te z neta dziekuje,wole sprawdzone przepisy.
        • lola211 Re: Przepis plis 08.09.12, 20:51
          Akurat ten Kuroniowy jest sprawdzony, on sie specjalizowal w kuchni polskiej.Robilam i zaswiadczam, ze jest bardzo dobry.
          • pade Re: Przepis plis 08.09.12, 22:37
            potwierdzam, Kuroniowy jest boski
            tez robiłam
        • ashraf Re: Przepis plis 08.09.12, 21:14
          W takim razie polecam goraco przepisy z poradnika domowego (elementarz gotowania czy jakos tak). Link do bigosu:
          poradnikdomowy.pl/poradnikdomowy/1,116271,8901671,Dodaj_mieso_i_przyprawy_,,ga,,3.html
          Wszystko jest tam dokladnie, krok po kroku objasnione, z wyliczeniem kazdego skladnika, z wymienieniem kazdej lyzki smile Idealne na pierwszy raz, potem mozesz juz sama modyfikowac. Bigos akurat umiem robic, ale uczylam sie stamtad np. gulaszu i wyszedl rewelacyjnie smile
    • ashraf Re: Przepis plis 08.09.12, 20:45
      My robimy tak jak u Mruwy, z tymze bez koncentratu pomidorowego. Dodajemy za to kilka suszonych sliwek i kieliszek czerwonego wina, bardzo poprawia smak! No i bigos trzeba robic dlugo, 2-3 dni gotowania to minimum (w sensie ze codziennie troche podgotowujesz, zeby smaki sie przegryzly). Miesa najlepiej rozne, troche wolowego, wieprzowego, dziczyzny itd.
    • beverly1985 Re: Przepis plis 08.09.12, 21:17
      Zrób kapustę z grzybami smile Ja swoją mamę zawsze prosiłam, by nie robila bigosu tylko kapuste z grzybami i kiełbasą- bigosy pełne mięsa (tradycyjnie 1 kg miesa na 1 kg kapusty) do mnie nie przemawiają.
      • ashraf Re: Przepis plis 08.09.12, 21:21
        Aaaaa, ja chce kapuste z grzybami!!! Dzieki, ze mi przypomnialas, mamy jeszcze w domu kapuste, bede jutro robic smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka