Dodaj do ulubionych

Pytanie do warszawskich Mam

06.07.04, 14:24
Zadaję je już któryś raz, ale może ktoś wreszcie odpowie. Czy któraś z Was
chodzi z dzieckiem do pediatry w Enel Medzie. Jestem w ciązy i chcielibyśmy z
mężem wykupić ubezpieczenie w Enel Medzie, żeby nie chodzić z dzieckiem do
państwowej przychodni i stać tam w kolejkach. Czy któraś z Was korzysta z ich
usług, albo może polecić jakiegoś pediatrę.
Obserwuj wątek
    • ania.silenter_exunruzanka My mamy abonament rodzinny w Medicover 06.07.04, 14:26

• edwo Re: Pytanie do warszawskich Mam 06.07.04, 14:30
      Teraz trochę się pozmieniało w tych państwowych przychodniach. My korzystamy z
      państwowej, a właściwie to chyba jest prywatna, ale ma podpisaną umowę z NFZ i
      nic nie płacimy, a kolejek żadnych nie ma. Można umówić się na wizytę nawet
      dzień wcześniej i telefonicznie. Wizyta jest zawsze wyznaczona na konkretną
      godzinę i nie siedzi się jak kiedyś 2 godziny pod gabinetem obok dwudziestu
      innych chorych dzieci. Może warto się zorientować, czy nie masz w pobliżu
      podobnej przychodni, bo po co przepłacać.
    • beata32 Re: Pytanie do warszawskich Mam 06.07.04, 15:08
      Chodzimy do Medycyny Rodzinnej - jest kilka przychodni w Warszawie - mają
      kontrakt z NFZ więc jest 'za darmo'. Pediatrzy w porządku, umawianie wizyt
      telefoniczne, jestem zadowolona i mogę polecić. Jak chcesz się szczegółowo
      dowiedzieć - mają też stronę w internecie.

Pozdrawiam
    • agata_to_ja Re: Pytanie do warszawskich Mam 06.07.04, 17:29
      Ja mam opiekę w Enel medzie i najczęściej korzystam z wizyt domowych pediatrów.
      Polecam doktora Grzegorza Wasążnika i doktora Macieja Zegadło. Wielu już u
      moich dzieci gościło, ale ci dwaj najbardziej nam przypadli do gustu.
      Pozdrawiam
      • kozka76 Re: Pytanie do warszawskich Mam 08.07.04, 14:58
        A czy tam nie wybiera się pediatry prowadzącego dziecko, tak, żeby lekarz
        dobrze znał dziecko.
      • agata_to_ja Re: Pytanie do warszawskich Mam 09.07.04, 16:47
        Może się i wybiera. Ja korzystam jednocześnie z opieki lekarza rodzinnego,
        który pracuje w Praktyce lekarzy rodzinnych. On szczepi moje dzieci, robi im
        wszelkie bilanse itp. W przypadkach nagłych, kiedy jest potrzebna wizyta w domu
        lub w przypadku potrzeby pójścia do specjalisty korzystam z Enel Medu. Ja nie
        przejmuje się zanadto tym, że muszę mieć jednego lekarza, aby znał moje dziecko
        wzdłuż i wszerz. Uważam, że przeziębienie, anginę, czy podobne choroby wyleczy
        każdy dobry lekarz. Dlatego najchętniej goszczę w domu tych dwóch lekarzy, ale
        jak nie ma żadnego z nich na dyżurze, to trudno, godzę się na kogoś innego.
        Niestety, nie jest tak, że w razie potrzeby zawsze będzie dostępny ten jeden,
        jedyny wybrany.
        Ale się rozgadałam. W Enel Medzie nie ma czegos takiego, jak wybór lekarza
        pediatry. Możesz sobie po prostu chodzic do jednego i już, to tylko twoja
        decyzja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka