Dodaj do ulubionych

najdroższy ciuch w całej szafie?

• crea.tura Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 16:08
      nie rozumiem Twojej uszczypliwości => sjp.pwn.pl/haslo.php?id=7161
      " Chodzić w czymś (np. w futrze, butach, czapce) «nosić, mieć na sobie jakiś ubiór; być ubranym w jakiś sposób»" . Może wyrażenie nosić torebkę jest bardziej odpowiednie, ale nie wydaje mi się, żeby chodzenie było jakimś dużym błędem.
      • pitahaya1 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 16:29
        A to nie tak, że
        -chodzisz w płaszczu
        ale
        -nosisz torebkę?

Tym samym można powiedzieć, że chodzę w walizce. Chodzę Z walizką.
        Wszak nie jestem ubrana w torebkę czy walizkę.
      • lady-z-gaga Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:21
        > " Chodzić w czymś (np. w futrze, butach, czapce) «nosić, mieć na sobie jak
        > iś ubiór; być ubranym w jakiś sposób»"

Pięknie, ale sęk w tym, że torebka nie jest ubraniem - czego najwyraźniej nie zrozumiałaś.
        Torebki to nie ubranie, tylko akcesoria, a akcesoria się nosi, a nie chodzi się w nich.

Może wyrażenie nosić torebkę jest
        > bardziej odpowiednie, ale nie wydaje mi się, żeby chodzenie było jakimś dużym
        > błędem.

Źle Ci się wydaje. W walizce też chodzisz? big_grin

• amy.27 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 16:11
      u mnie wisi w szafie kiecka ślubna za 3 tysie od 3 lat, niesprzedawalna. I to jest zakup który nie cieszy, głównie z racji faktu że najdroższy a drugi raz nie ubiore wink
      • mamaemmy amy27 25.10.12, 16:16
        amy.27 napisał(a):

> u mnie wisi w szafie kiecka ślubna za 3 tysie od 3 lat, niesprzedawalna. I to j
        > est zakup który nie cieszy, głównie z racji faktu że najdroższy a drugi raz nie
        > ubiore wink

a czemu nie wystawisz jej od 1zl na allegro?
        Jesli jest firmowa,to nawet jak zejdzie za 500zl to i tak lepsze to niz nic smile

acha-i ta mądrośc mówi Ci osoba,która ma juz dwie suknie slubne wiszące w szafie,bo chęci brak,aby je wystawićsmile
        • aneta-skarpeta Re: amy27 25.10.12, 16:23
          moja suknia tez wisi
          moja jest slubna, jasna i dluga ale nie jest taką typowa wiec sie waham
          nie wiem czemu, bo i tak jej nie przerobię, bo bede sie czula jak w przerobionej slubnejwink
      • jola-kotka Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 16:45
        Ja inwestuje w buty i na nie nie szkoda mi kasy mam chanela itd.koszt spory ale nic nie sprawia mi tak przyjemnosci jak kupowanie butow.
        Najdrozszy ciuch sukienka versace i futro z soboli.
    • aneta-skarpeta Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 16:15
      ja mam w szafie i pelno ciuchów za grosze, z ciuchlandów etc i troche drogich

takie najdroższe
      to płaszcz 1400, ale juz go nie mam, sluzył mi bardzo dlugo
      futro krótkie- prezent- nie wiem ile kosztował, pewnie ok 3 tys- pewnie mnie w nim pochowają, bo zakladam 1-2 razy w roku
      bolerko od projektantki- 600, na lato
      buty max do 500
      płaszcz puchowy za 690
      torebka 750

niestety nie jestem wlascicielka boskiego, nie wartego 600 zł, płaszcza z zary, wygladał jak scierka ( a takie ciuchy uwielbiam). płaszcz to za mocne słowo, bo to było jakby z bluzy sportowej ale mielismy wazniejsze wydatki, a mąż nie podzielał mojego entuzjazmusmile

wiekszosc drogich ciuchów kupuje sobie na prezent od męża na urodziny, swieta etc

mam duzo rzeczy dobrych firm, drogich np skórzane kurtki, które były pewnie drogie jak były nowe, ale kupiłamje z rybku wtórnego na allegro
    • paartycja Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 16:25
      nie stać mnie na drogie rzeczy-najdroższe w mojej szafie są adidasy za 280 zł i buty jesienne z lasockiego za 150 zł. na drogie ciuchy szkoda mi kasy,której zresztą i tak nie mam.kto wie jak by było,gdybym miała jednak tę kasę?
      mam za to całkiem sporo ciuchów z lumpeksów albo zdobytych na różnego rodzaju swappingach- wiem,że te rzeczy nowe sporo kosztują a ja je mam za grosze albo za darmo.tak jest przede wszystkim ze stanikami ale mam też cudne palto z prawdziwym puchem w środku,do ziemi,nadające się na duże mrozy-mam je za darmo a jestem pewna,że sporo kosztowało.
      • marzeka1 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 16:46
        Zimowy kożuszek, kupiony pod Gubałówką, kosztował ok. 800 zł., ale u mnie podobny był już powyżej 1000 zł.
    • lejdi111 suknia ślubna 25.10.12, 16:36
      ponad 8 lat temu zapłaciłam za nią ponad 2 tysiące smile
      • asiaiwona_1 Re: suknia ślubna 25.10.12, 17:28
        buty TH za 800 i buty ugg za 1500. Droższych grzechów nie pamiętam wink
        • thaures długo myślałam 25.10.12, 17:45
          Usilnie myślę i mi wyszło, że najdroższą moją rzeczą jest kurtka za 300 zł. Jestem rozrzutna, kupuję mnóstwo rzeczy, ale na ciuchy mi trudno wydać więcej. Natomiast mój mąż- zdecydowanie oszczędniejszy- ma sporo rzeczy powyżej tej kwoty.
          Dużo rzeczy kupujemy za granicą na wyprzedażach, ale tam dopiero jestem chytra- rzecz za 30 euro to dla mnie drożyzna i nieważne,że przeliczając na złotówki wcale ta rzecz nie jest droga i w Polsce nawet bym się nie zastanawiała, tylko kupiła.
        • ywwy Re: suknia ślubna 25.10.12, 20:42
          buty... narciarskie 1200 zł ale 6 lat temu. Już niedługo inauguracja sezonu!
    • d.o.s.i.a Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 17:40
      Spiwor, ok. 1500 zl. smile
      A na serio to mam sporo drogich ciuchow, ale to dlatego, ze mieszkam w UK i tu po prostu wszystko jest drozsze. Ostatni plaszcz 269£ czyli ok. 1400 zl.
    • klubgogo Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 18:35
      Ja nie szaleję, zdarza mi się kupic ubranie na ciuchach za 5 zł, a gdy poszperam w necie, okazuje się, że było warte 800. Szaleję z butami, bo te kupuję drogie, w przedziale 300-600 zł.
      • mamaemmy Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 19:14
        klubgogo napisała:

> Ja nie szaleję, zdarza mi się kupic ubranie na ciuchach za 5 zł, a gdy poszpera
        > m w necie, okazuje się, że było warte 800.

daj przyklad,inaczej nikt nie uwierzysmile.....

Szaleję z butami, bo te kupuję drogi
        > e, w przedziale 300-600 zł.
        drogie buty to są w przedziale 600-1500zl
        buty za 300zl sa w normalnej cenie
        • paartycja Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 19:29
          mamaemmy napisała:

>
          >
          > buty za 300zl sa w normalnej cenie
          >
          bez przesady-dla dużej części społeczeństwa to cena zaporowa i niewyobrażalna.to,że ciebie stać nie oznacza,że to norma.
          dla mnie buty za 300 zł są drogie.
          • jola-kotka Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 19:40
            paartycja napisała:

> mamaemmy napisała:
            >
            > >
            > >
            > > buty za 300zl sa w normalnej cenie
            > >
            > bez przesady-dla dużej części społeczeństwa to cena zaporowa i niewyobrażalna.t
            > o,że ciebie stać nie oznacza,że to norma.
            > dla mnie buty za 300 zł są drogie.
            >
            Buty nie sa drogie nigdy nawet jak kosztuja 8000 i sa ladne to sa tanie,tak trzeba mylec,zeby sie nie zadreczac mysla.tyle na buty wydalam,jezu.
            • paartycja Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 19:46
              tu nie chodzi o zadręczanie się tylko o aroganckie twierdzenie,że 300 stówy za buty to norma w społeczeństwie,w którym całkiem spory procent żyje na granicy ubóstwa.
            • kkalipso Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 21:12
              jola-kotka napisał(a):

> Buty nie sa drogie nigdy nawet jak kosztuja 8000 i sa ladne to sa tanie,tak trz
              > eba mylec,zeby sie nie zadreczac mysla.tyle na buty wydalam,jezu.

Ty nie masz dzieci prawda?
              Tak może wiele z nas myślało zanim zostało matkami,teraz priorytety się zmieniłysmile
              Liczy się gdzie dziecko chodzi do szkoły i gdzie będzie....
              • jola-kotka Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 22:45
                Nie mam i miec nie bede wiec nadal bede wydawac kase na szpilki chanela bez bolu serca.
                Ale opisane stanowisko przez ciebie z punktu widzenia matki jak najbardziej rozumiem,majac dziecko myslalabym tak samo.
        • klubgogo Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 26.10.12, 09:23
          To dlaczego sklepy typu ccc i deichmann mają taki ruch? Tam buty kosztują chyba do 300 właśnie. Wydawanie tysiaka za buty jest według mnie bezsensowne, kiedy równie dobre kupię za 400 czy 500.
    • nenia1 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 19:23
      Sumarycznie wydaję więcej na codzienne ciuchy po mieście, bo lubimy się z córką "stroić"smile, ale jednostkowe moje najdroższe ciuchy to ubrania na wyjazdy z Mammuta, komplet kurtka i spodnie a z butów wygrywają trekkingowe Meindl.
    • memphis90 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:02
      Najdroższa- kurtka zimowa z puchem gęsim, kosztowała chyba 700zł, kupiona jakieś 6 lat temu. Jeszcze przez moich rodziców smile Reszta moich ciuchów nie przekracza 100-200zł za sztukę.
    • pruszynkaaa Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:14
      - płaszcz zimowy z wełny 700zł z przeceny (własnie rozpoczął 3 sezon, wygląda prawie jak nówka sztuka)
      - buty zimowe 400zł
      - suknia ślubna też się liczy? Jak tak to 2.000zł
    • aniani7 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:16
      okulary, coś koło 1600, torebka polskiej firmy - 800, kozaki niepolskiej firmy - 600, najdroższe jakie miałam były jakiejś tam hiszpańskiej firmy i kosztowały 800, brzydkie były okrutnie, ale wygodne. W szafie też jakieś futerko za ok 1500. Jak mi się coś spodoba, potrafię wydać dużo, ale komplenie nie koncentruję się na nazwach tych firm, dlatego ostatnio wtargnęłam do jakiegoś chyba Tajly coś tam (przepraszam, jeżeli źle napisałam, ale nawet nie chce mi się sprawdzac). Zobaczyłam przepiękny rozpinany sweter, ale jego cena była jak dla mnie za sweter zaporowa - tj.770 zł. Wyraziłam swoje zdziwnienie taką ceną, a pani z pretensją w głosie uświadomiła mnie do jakiego to ekskluzywnego sklepu weszłam. gdyby to czytała- pozdrawiamsmile
    • na_pustyni Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:22
      buty za tysiąc złotych, nie było mnie na nie stać i noszę je bardzo rzadko wink
    • lady-z-gaga Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:27
      Parę lat temu, w przypływie szaleństwa, nabyłam eleganckie, czarne, zamszowe kozaki na szpilce f-my Hogl za ponad 600 zł (najdroższe buty jakie kiedykolwiek kupiłam, ale nigdy nie pozałowałam, bo są tez najwygodniejsze).
      Kurtka skórzana za 800, płaszcz wełniany za 900. Więcej grzechów nie pamiętam wink
      • clio_yaga Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:41
        ady-z-gaga napisała:

> Parę lat temu, w przypływie szaleństwa, nabyłam eleganckie, czarne, zamszowe ko
        > zaki na szpilce f-my Hogl za ponad 600 zł (najdroższe buty jakie kiedykolwiek k
        > upiłam, ale nigdy nie pozałowałam, bo są tez najwygodniejsze).

Do ślubu miałam buty z Hogla, przetańczyłam całą noc i wcale tego nie odczułam. Były boskie, wygodne jak żadne buty. Miały tylko jedną wadę - były białe, właściwie jakby lekko perłowe, ale ze względu na kolor nigdy więcej w nich nie chodziłam. Zdecydowanie były najdroższą rzeczą jaka kiedykolwiek miałam. 16 lat temu kosztowały około 400 zł, połowę ceny sukienki.
        Z obecnych ciuchów najdroższy to płaszcz z Jass-a, ma już kilka lat, ale wcale tego nie widać, zegarek Adriatica i to by było chyba na tyle. Marzą mi się jeszcze oprawki do okularów za 800 zł, ale nie mam sumienia tyle wydać.
    • lilly_about Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:30
      Buty zimowe, prawie 700.
    • tol8 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:34
      nie mam takiego...smile

Wolę kupować częściej, podążać za zmieniającą się modą: buty max 99 zł spodnie do 50, bluzki do 20. Ubieram się na wyprzedażach w galeriach oraz na targowisku.
      Mój M to moje całkowite przeciwieństwo - woli jedną parę butów za 300 zł, podczas gdy ja kupię sobie 10 różnych na placu targowym smile

Najdroższa rzecz u mnie kupiona samodzielnie... czarne adidasy Pumy za 95 zł smile i perfumy Lacoste kupione okazyjnie za 140 zł ( 90 ml)
    • kocianna Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 20:40
      Gdybym nie mieszkała tu gdzie mieszkam, najdroższym ciuchem byłaby puchówka za 500 pln... nie, nawet tej by nie było, bo w PL nie ma aż takich mrozów. Ale że mieszkam w jednym z najdroższych miast świata, to mam kilka rzeczy, które sobie musiałam kupić na miejscu, i za które w życiu nie dałabym tyle pieniędzy w PL, bo one po prostu w PL mniej kosztują... Ale powyżej równowartości 500 pln to jednak staram się nie wychodzić.
      • shan_sa Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 21:02
        Płaszcz puchowy granatowy, fajny fason, dopasowany z wykładanym kołnierzem - 500 zł w monnari - dwa lata temu
    • princessa.of.persia Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 21:36
      Chyba w tym roku zaszalalam. Kupilam kurtke The North Face za 999 oraz zimowa kurtke puchowa Geox prawie za 1000zl.
      • princessa.of.persia Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 21:38
        A zapomnialoam ze w szafie wisi jeszcze najdrozsza sukienka - slubna za prawie 4 tys.
    • dziennik.odchudzania Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 22:36
      Długi futrzany płaszcz z "pełnych" norek, ma kilka lat, a wart jest wciąż więcej od samochodu, którym jeżdżę (auto średnia półka i zdecydowanie młodsze). Ponieważ to prezent od osoby, którą kocham, to trzymam fjutro w szafie ze środkami przeciwmolowymi i tylko czasem myślę o tym, ile fajnych rzeczy mogłabym mieć zamiast.
      Sama najdroższą rzeczą, jaką sobie kupiłam był płaszcz Max Mary za sześć tysięcy złotych polskich. Było to kilkanaście lat temu i niewyobrażalnie byłam głupia. Teraz kupuję płaszczyki za 6-7 stówek i uważam, że to też zbyt wiele, a równie ładne i dobre można znaleźć za ułamek tej ceny.
    • ganna_risatdinova Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 22:44
      Ja sporo wydaję na ciuchy, choć w rankingu ważności są dopiero po wydatkach na pokrycie kredytów, na edukację i podróże zagraniczne.
      Cena 500 zł za sukienkę a 700 za garsonkę to dla mnie cena normalna, a zważywszy ich ilość wartość mojej szafy idzie w grube tysiącewink.
      Ale z takich droższych rzeczy, które zapadły mi w pamięć to czerwony płaszcz z kołnierzem, do tego kapelusz z obramowaniem z lisa - wartość ok. 2 tys. zł.
      i zamszowe kozaczki od Gino Rossi - koszt. ok. 900 zł - mam je od 4 lat i raz po raz mój szewc cudotwórca je ratuje (bo sprężyna pęka i obcas mi się chwieje). A tak poza tym to wyglądają jak nowe i je po prostu uwielbiam i nie mogłabym się z nimi rozstaćsmile.
    • aniorek Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 23:53
      no mam pare louboutinow, kurtke skorzana i ciuchy narciarskie. a najbardziej lubie wyprzedaze, bo wiekszosc ciuchow poza haute couture nie jest warta swojej ceny.

i niestety, nie wszystko co drogie jest dobrej jakosci - np. uchwyt torebki hugo boss odprul sie po dwoch tygodniach normalnego uzytkowania, a zwyczajna torebka z zary sluzy mi od 5 lat i nie ma sladu zuzycia.
    • kamelia04.08.2007 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 23:58
      nie kupuje drogich ciuchów, bo nie lubie płacic duzo za szmaty, wiec nie mam sie czym popisać. Gdybym mogła sie zaopartywac odrobine taniej, to bym miala kase na inne przyjemnosci wink

płaszcz dawno temu - ponad 700 zł, nawet nie wiem, gdzie on jest
      płaszcz z Zary - 140€
      kurtka z Burtona - 150€
      dzinsy z outletu - 50€
      dzinsy z Esprita - 45€

buty do slubu - ok. 400 zł
      suknia slubna - stosunkowo niedroga była, bo z kolekcji z wczesniejszego sezonu, wiec dali mi rabat.
    • alfa36 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 25.10.12, 23:58
      Kurtka zimowa za 1200 zł, kupiona jakies 3 lata temu, chyba na wyprzedaży. Uwielbiam ją, choc przydalaby się mi troche dluższa.
      • sundry Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 26.10.12, 10:44
        O, to ja też mam taką, tyle że odziedziczyłam po mamie, strasznie mi się nie podoba, ale jeżdżę na nartach od wielkiego dzwonu, to żal mi kasy na innąsmile
    • koza_w_rajtuzach Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 26.10.12, 08:33
      no to ja jestem bidota w porównaniu z innymi emamami, bo nie mam wcale w szafie jakichś drogich ubrań wink). Nie mam niczego, co by kosztowało więcej niż 120 zł (120 zł kosztują właśnie spodnie). Kupuję w Outletach, na wyprzedażach, czasem w second handach, dostaję ubrania po mamie i siostrze, gdy im się ich ubrania znudzą (i te bywają droższe). Nie noszę poliestru i nie mam kompleksów. Zresztą nie znoszę płaszczów ani eleganckich ubrań, a te chyba są właśnie najdroższe wink).
      • azjaodkuchni Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 26.10.12, 09:12
        Ja chyba jakaś ekonomiczna jestem. Najdroższe mam buty i wózek na zakupy .
        --
        azjaodkuchni.blogspot.sg/
    • mikas73 Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 26.10.12, 09:32
      płaszcz z Telimeny - 20 lat temu kosztował chyba 780 zł, nosiłam go z 10 lat, znudził mi się i nie pamiętam co z nim zrobiłam, właściwie i dzisiaj mogłabym go nosić

kurtka 1000 zł - ale to prezent od mamy

ostatnio kupuję wyłącznie na wyprzedażach, wkurza mnie, że za sukienka za którą dałam 200 zł, wisi potem za 36 zł, tak było

brat kupił sobie zegarek za 6 tys., ponosił dwa tygodnie i sprzedał, stwierdził ze przesadził
    • zansibar Re: najdroższy ciuch w całej szafie? 26.10.12, 11:13
      Garnitur od Deni Cler za jakieś 1200 zł parę lat temu, założony ze 3 razy. Tragicznie bezsensowny zakup i wyrzut sumienia w kartonowym pudle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka