kawka74
08.11.12, 11:41
Otóż chcielibyśmy mieć psa.
Na razie mamy tylko dwa koty i dziecko, ale zastanawiamy się nad psem. Labradorem konkretnie, z dobrej hodowli. Szczerze mówiąc nie bardzo mam pojęcie, przynajmniej na razie, jak rozpoznać porządną hodowlę, wiem jeszcze bardzo niewiele, ale się dowiem.
Od razu, żeby nie było histerii, zastrzegę się, że nie chcę psa dla dziecka. Chcę psa dla psa.
I nie wiem, zastanawiam się. Mieszkanie nie za duże, 55m2, dwa koty. Dziecko zwierzaki uwielbia, przynajmniej koty, ale jakby bez wzajemności. Jak pies to zniesie? Czy w ogóle labrador to jest dobry wybór? Biorę pod uwagę, oczywiście, koszty utrzymania, kwestię wyprowadzania i tak dalej, ale nie wiem, czy team w postaci dwóch kotów, małoletniej i psa jest do ogarnięcia, czy taki pies będzie się dobrze czuł, czy ta rasa to jest dobry wybór.
Zależy mi na psie, ale jeszcze bardziej mi zależy na tym, żeby nie zrobić mu krzywdy.
Co powinnam szczególnie wziąć pod uwagę? A jeśli już kupować, to może macie jakieś konkretne namiary? Z kim mam rozmawiać na ten temat?