mamaemmy 28.12.12, 21:56 mam jakies zacmienie. Jak sie nazywa knajpa/pub na Siennej,zaraz za sklepem z misiami BUkowski ? Naprzeciw Empiku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:05 nie kurcze,wujek google tez to podaje.. byłam tam z moim mężem jak sie poznalismy ...kurcze..taka nazwa..częto po rynku łażą z ulotkami,że pizza taniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:12 To chyba nie pomogę. Z Krakowa wyprowadziłam się blisko 10 lat temu, a z nielicznych odwiedzin w tym czasie, pamiętam tylko te.. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:07 Nie jestem krakowianką, ale na Siennej to tylko "Złotego Smoka" pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:11 no jaja,autentycznie nie pamiętam. Schodzi sie na dól i są takie wąskie "uliczki" kamienne,kurcze nie wiem jak to nazwac.... dosc znana knajpa Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:14 Na tel linii był napewno rózowy słon , tanie jadlo dla studentów , pamietam że żarłam tam za młodu nalesniki z czekolada na wagarach Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:17 tezee napisał: > Na tel linii był napewno rózowy słon , tanie jadlo dla studentów , pamietam że > żarłam tam za młodu nalesniki z czekolada na wagarach Różowego słonia nawet ja pamiętam a nie mieszkam w Krakowie od 13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:26 tezee napisał: > Na tel linii był napewno rózowy słon , tanie jadlo dla studentów , pamietam że > żarłam tam za młodu nalesniki z czekolada na wagarach tak ,był Różowy Slon,teraz przeniesli go (pare lat temu) Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:30 Ale przeniesli czy zlikwidowali ? bo byl jeszcze na szpitalnej byl w okolicach uj , bylo kilka tych miejsc , według mnie zamkneli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: do Krakowianek 28.12.12, 22:36 na pewno nie zlikwidowali..ale zrobili kilkanascie nowych nalesnikarni,mi.n na Malym Rynku.. Ale wiem tez gdzie przeniesli najlepsza jadlodajnie w Krk Była własnie na Siennej,ale ..tak sie potoczyło,że po wielu latach przeniesli ją na ul Na Zjezdzie -kolo banku BPH..ten sam klimat,te same pyszne pierogi,może nie ten sam tłok,bo na siennej bili sie o miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: do Krakowianek 28.12.12, 23:22 Fausta już dawno nie ma. teraz jest tam Kot Karola, w zupełnie innym stylu lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy tak!!! Faust! 28.12.12, 22:18 ttosterowa napisała: > faust? jezu,wiedziałam ze cos na F dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:21 spoko, okropna knajpa ima, na Szewskiej jest frantic Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:28 tak..Faust,znany jako knajpa "PO " Ale mojemu tam się podobalo,bylismy tam dwa razy Chociaż nie ma co porównywać knajp na rynku do knajp na Kazimierzu-tam jest prawdziwy Krakow Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:35 ja latałam po krakowskich knajpach tak do ok 23 roku zycia , wiec nawet nie bede tu wspominala ich nazw Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:35 W Fauście brali 50 gr za skorzystanie z kibla ja też lubię Kazimierz, ale tak strasznie dawno nie byłam w zwykłej knajpie na zwykłym piwie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 22:40 tosterowa napisała: > W Fauście brali 50 gr za skorzystanie z kibla ja jeszcze nigdy nie płaciłam. Jakaś ustawa byl chyba,ze jak jest piwo to nie moze byc opcji zapłaty za wc... ktos moze wie? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:04 mamaemmy napisała: Chociaż nie ma co porównywać knajp na rynku do knajp na Kazimierzu-tam jest prawdziwy Krakow Nie zgodzę się - Kazimierz jest OK, ale knajpki około rynkowe są bezkonkurencyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:11 imasumak napisała: > mamaemmy napisała: > > Chociaż nie ma co porównywać knajp na rynku do knajp na Kazimierzu-tam jest > prawdziwy Krakow > > Nie zgodzę się - Kazimierz jest OK, ale knajpki około rynkowe są bezkonkurencyj > ne! Ima,kochana-które? > > Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:37 Jemioła, Krzysztofory, Molier, Vis-a-vis, Pod Baranami, Jaszczury, Pod papugami - to tak na szybko Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:39 O teraz wyczytałam w necie, że Jemioła już nie istnieje I nawet FreePubu już nie ma.... świat się kończy Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:42 A Free Pub to było takie miejsce, gdzie nawet o 5 nad ranem można było się napić piwa - zazwyczaj tam się kończyło łażenie po knajpach Odpowiedz Link Zgłoś
amber_policja Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:46 tak to ja kojarzę przede wszystkim alchemię..... dzisiaj kwitnie, a kiedys taka mniej dostępna i skryta bardziej była.... Odpowiedz Link Zgłoś
amber_policja endzior! 28.12.12, 23:48 ale grunt, że niepowtarzalny endzior zawsze na posterunku Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:49 amber_policja napisał: > tak to ja kojarzę przede wszystkim alchemię..... dzisiaj kwitnie, a kiedys taka > mniej dostępna i skryta bardziej była.... oj tam oj tam,alchemie zna każdy kto czyta WO lub TS -taka kultowa knajpa A na Kazimierzu warto każde piwo/colę wypic w innej knajpie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:47 imasumak napisała: > A Free Pub to było takie miejsce, gdzie nawet o 5 nad ranem można było się napi > ć piwa - zazwyczaj tam się kończyło łażenie po knajpach to teraz jest to FAUST-knajpa "PO",ale widzę,że ktos napisał ,że zmienili nazwe..az sie przejdę Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:54 nie zmienili nazwy, to jest zupełnie inna knajpa. teraz w tym miejscu są głównie rozmaite offowe koncerty. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:47 o proszę a Krzysztofory przetrwały do 2012 , ostatnio gdy byłam w piwnicy po słoik ogórków do obiadu,nabiłam sie na " trofeum" z tej knajpy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:52 tezee napisał: > o proszę a Krzysztofory przetrwały do 2012 , ostatnio gdy byłam w piwnicy po sł > oik ogórków do obiadu,nabiłam sie na " trofeum" z tej knajpy co nie >? Tez pamietam z lat xxx temu Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Free pub został reaktywowany 29.12.12, 08:42 ale jest tam teraz jasno i drogo źródło: don't ask google(and ye-mother), ask my husband Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:46 no niby tak,Jaszczury..dla mnie teraz tam jednak za młode towarzystwo kiedys jak najbardziej pod baranami-moj kolega,Paulus jest od lat barmanem więc jak najbardziej lubię..ale klimat jakoś Kazimierza-wolę Krzysztofory-też kiedys był na topie Stara jestem i tyle ......pamietasz może klub 38 ? Albo Dolce Vita -na Grodzkiej-teraz przeniesiona w okolicach Dietla(teraz jak burdel wygląda ,ale kiedys była to jedna z nielicznych knajp gdzie mogłysmy isc jako 15-latki z mama koleżanki i było ok bo wiek był od 16-40 Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: tak!!! Faust! 28.12.12, 23:57 Po tylu latach wiele nazw nie pamietam ale szwendalam sie po knajpach takich jak Kameleon, Elita , Burzliwy Poniedziałek , Jeazz Rock.. ,Krzysztofory, Klinika, imprezownie Żelazna , Emengercy , No Name, 38 , Rotunda OMG jak to było dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 00:05 Swego czasu było takie miejsce jak Hormon czy ktos to kojarzy , krazyly o nim jakies nieprawdopodobne historie ,ja sama nigdy tam nie dotarłam Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 13:16 tezee napisał: > Po tylu latach wiele nazw nie pamietam ale szwendalam sie po knajpach takich ja > k Kameleon, Elita , Burzliwy Poniedziałek , Jeazz Rock.. ,Krzysztofory, Klinika > , imprezownie Żelazna , Emengercy , No Name, 38 , Rotunda OMG jak to było da > wno... *wzrusz* jeszcze Rockandoll, a do siedzenie niejaki Popularny, zwany Popkiem albo Popcokiem. teraz... teraz to już nie ma takich knajp. są fajne, klimatyczne, ale - eee, łza się w oku kręci za tym co było. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 00:13 Dolce Vita Kochana to koktajl bar był, a nie żadna krakowska knajpa . Ale lody dobre mieli, chociaż to ie to co na Starowiślnej Co do wieku, to Ty chyba młodsza jesteś ode mnie, ja mam 41 lat Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: A Roentgen na pl Szczepańkim jeszcze istnieje 29.12.12, 00:16 O własnie Roentgen , nie wierze ze zapomnialam te nazwe hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: tak!!! Faust! 29.12.12, 00:15 Słuchaj ja nie pisalam nic o Dolce Vita tylko mamaemmy poniewaz za moich czasów nie pamietam tego wcale , ale tak teraz mysle ze rzeczywiscie jezdze zcasami pomiescie i to chyba widzialam na Dietla tam jest jakis sklep z winem obok? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Fausta już niet 29.12.12, 08:38 Fausta już ni ma, co na miejscu Fausta- szukaj dalej w wątku hi zabawa! chyba, ze myślisz o: Zapiekankach, Chaczapuri i Klubie Inteligencji Katolickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
amber_policja Re: do Krakowianek 28.12.12, 23:57 ja od lat ćwiczę w domu tartę a'la chimera.... bez sukcesów, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: do Krakowianek 28.12.12, 23:59 w Chimierze to ja tylko sałatki z ciecierzycą w okresie letnim. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn podaję nazwę autorce! 29.12.12, 08:36 Pub nazywa się Kot Karola don't ask Google (and ye-mother), ask my husband! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: podaję nazwę autorce! 29.12.12, 17:36 no widzę wlasnie sobie looknęłam Odpowiedz Link Zgłoś
amber_policja Re: do Krakowianek 29.12.12, 21:13 a jak się wcześniej nazywało coś, co dzisiaj jest "rautem"? przy krakowskiej zaraz za kioskiem, naprzeciw tych zdrowych eko-cośtam na wynos. Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss Re: do Krakowianek 30.12.12, 00:14 A kto bywał w Behemocie, w ogródku, no przyznajcie się Odpowiedz Link Zgłoś