lexie007 06.01.13, 21:56 rolki poradzcie chce sobie zakupic rolki na co powinnam zwrocic uwage przy kupnie? no i najwazniejsze jakie mam kupic zebym byla zadowolona dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marikooo Re: jakie? 07.01.13, 11:44 Z kauczukowymi kółkami, dobrej firmy, a nie jakiś "no name", miękki but, wygodne i dopasowane do potrzeb (jazda rekreacyjna/sportowa/wyczynowa). Ja mam Rocesy, kiedyś bardzo dobrą firmą był Bauer, ale teraz chyba tylko dla zawodowców robią. Nie kupuj przez net bez mierzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: jakie? 07.01.13, 16:54 najpierw zdecyduj do jakiej jazdy. Jak jesteś z Poznania, to tam mają świetny sklep warto tam pójść, a jak nie to sprzedają też w necie - zicoracing Kupiłam u nich właśnie przez net na wyprzedaży, sami mierzą wkładkę buta, więc nie sądzę by źle ci pomogli dobrać. Mam rolki do jazdy miejskiej firmy rollerblade. Ewentualnie może cos trafisz w intersporcie, ale tam mają czasami rollerblade czy Fila. Odpowiedz Link Zgłoś
lexie007 Re: jakie? 08.01.13, 11:00 fajnie duzo informacji dostalam zabieram sie za szukanie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: jakie? 08.01.13, 11:16 Rolki mierzy sie na skarpety oddychajace,sportowe,idealnie jak sa pol nr wieksze,w zadnym wypadku za duze,zwieksza sie ryzyko groznych urazow.Polecam rollerblade albo k2.Ja mam k2.Oczywiscie oprocz rolek obowiazkowo chelm nalokietniki,i ochraniacze na nadgarstki i kolana.Te mam z rollerblade.Rowniez nalezy je przymierzyc,zle dopasowane nie chronia tylko zwiekszaja ryzyko.Nie kieruj sie tym,ze gdy nosisz rozmiar M to rozmiar M ochraniaczy bedzie pasowal.Najlepiej udac sie do sklepu i podpasowac pod siebie.Jesli zalezy ci na oszczednosciach warto sprawdzic w jakich cenach sa kolka zapasowe.Po 100km nalezy wymienic. Odpowiedz Link Zgłoś