Dodaj do ulubionych

usypianie malucha

12.01.13, 18:26
hej jak długo zajmuje Wam to aby wasz szkrab usnął???
U nas 16 miesieczny brzdąc zasypia wtulony we mnie po ok 15-20 minutach ( po cycusiu obowiazkowym big_grin )
Obserwuj wątek
    • mvszka Re: usypianie malucha 12.01.13, 18:42
      zależy co wcześniej w ciągu dnia robił - wynudzony przez cały dzień może marudzić 40 min w łóżku, zabawiony poza domem usypia już w powrotnej drodze jak wracamy wieczorem. Tyle tylko, że mój szkrab jest już sześciolatkiem, ale od małego jest to ogólnie mało śpiące/szybko się wysypiające dziecko, a ja nawet nie chcę zacząć wspominać, o której wstawał kiedy był w wieku twojego szkraba, dzisiaj "łaskawie" śpi "długo" do 7:30
    • rozaniec1 Re: usypianie malucha 12.01.13, 18:53
      zwykle jakieś 30 sekund do minuty, buzi, dobranoc i papa. Dwoje dzieci od niemowlaka teraz moją 4 i 2 lata i zasypają tak samo
      • suazi1 Re: usypianie malucha 13.01.13, 15:57
        Eee tam, słabiutko. Moja zasypia w trakcie zakładania piżamy big_grin.
        • sarling Re: usypianie malucha 13.01.13, 18:19
          Leniwe z Was matki i nie chciało się Wam uczyć dziecka zasypiać pod wpływem zamysłu "a teraz położę go spać". Moje oba spały jak tylko tak pomyślałam.
          Nie dość, że takie układne z natury to jeszcze posłuszne.

Usypianie najczęściej trwało od 20 do 40 minut, tak naprawdę.
    • matka_z_corka Re: usypianie malucha 13.01.13, 16:22
      Starałam się nie przyzwyczajać córki do usypiania przy piersi. Po prostu zaczęłam ją odkładać do łóżeczka po jedzeniu i odbiciu - jak była całkiem mała. Potem już wiedziała, że idzie spać po myciu zębów. Teraz zdarza się , że przed snem włączam jej bajkę na Mini Mini i jak Rybka układa się na listku do snu córka mówi jej dobranoc i też zasypia. Niestety nie ma siły żeby jej czytać przed snem. Ostatnio nawet bajka jest niepotrzebna, po prostu ją kładę, daję całusa, przytulam i wychodzę - drzwi obowiązkowo zamykam na klamkę. Wcześniej dodatkowo zasłaniałam okna roletami ale to raczej w lecie. Córka ma 2 lata i 2 m-ce.
      Nie jestem zwolenniczką godzinnego lulania, kołysania, bujania i innych cudów dlatego nie stosowałam tego przy usypianiu córki. Teraz czeka mnie wypróbowanie tego systemu na synku, który ma się urodzić za około 3 tygodnie.
      • lutowagwiazda Re: usypianie malucha 13.01.13, 18:13
        mój synek nie zasypia z piersią w buzi... ciagnie pierś a jak sie najada ,popije sobie to wtedy się przytula do mnie mruczy sobie , i powoli zasypia bez bujanaia itp
    • demonii.larua Re: usypianie malucha 13.01.13, 18:18
      Mi nic, same zaś dziecka gadają jeszcze z godzinę zanim cichość nastanie big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka