Dodaj do ulubionych

A która sie dłużej starała

14.01.13, 11:19
o dziecko, tak dla odmiany...?
Miałyście stres że coś nie tak a jednak się udało, czy podchodziłyście na luzie?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 11:45
      I nikt się nie przyzna tak po prostu suspicious
    • e-milia1 Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 11:47
      pierwsze dziecko poszlo gladko. starania o drugie trwaly przeszlo 4 lata. balam sie, ze cos nie tak i bylo cos nie tak. po wielu dyskusjach, wizytach u specjalistow i podjeciu decyzji o in vitro zaczelam leczyc zeby by bez stresu zajac sie potem "robieniem dziecka" i tak leczac te zeby zaszlam sobie bezstresowo w ciazy i nie mogalm uwierzyc smile czesto zdarzaja sie cuda. uwazam jednak, ze po roku bezowocownych staran para powinna udac sie do specjalisty...
      • thegimel Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 12:06
        Bo często jednym z problemów jest blokada psychiczna. Zdarzyło się coś takiego u mnie w rodzinie. Dziewczyna też nie do końca zdrowa pod względem płodności, ale problemy jak najbardziej do opanowania. I pod względem medycznym było już ok, a ciąży dalej niet. W końcu pojechali z mężem na wakacje, romantyczne kolacje, brak stresu etc. I w 9 miesięcy potem urodził się junior.
    • kikimora78 Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 12:16
      5 lat - łącznie z in vitro. Pierwsze in vitro się nie powiodło, ale w pierwszym cyklu po tym nieudanym in vitro zaszłam w ciążę normalnie. Wielkiego miałam stresa, że te hormony brane jeszcze podczas terapii mogą coś namieszać, ale było ok.

Wandeczka ma teraz 14 mcy smile
    • pszczolaasia Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 13:36
      tak glupio byc moze ze sie wpisuje we dwa wątki.
      bo zachodzic to ja zachodzilam bez problemow...
      bylam w ciazy 6 razy - jedna donoszona- blizniacza.
      starania zajely nam z jakies 4-5 lat.
    • fajnykotek Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 13:46
      Pierwsze dziecko - za drugim podejściem.
      Drugie - 2 lata starań. Nie wiem dlaczego NIE mogłam zajść, zaszłam po dojściu (sama ze sobą) do wniosku, że widocznie będę mieć tylko jedno dziecko tongue_out.
      • onewoman Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 13:56
        Pierwsze dziecko gdzieś za drugim razem, bardzo szybko.
        Teraz staramy się od sierpnia, w listopadzie była ciąża biochemiczna.
        Kupiłam dzisiaj test, siedzę i nie wiem czy iść zrobić smile
        • onewoman Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 16:02
          No i pozytywny smile
          • gwen_s Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 17:19
            GRATULACJE! big_grin
            A jeśli chodzi o starania, to u mnie tragedii nie było, ale jak pierwsze dwa razy nie było to od razu miałam schizę, że z pewnością będę miała problemy ponieważ raz wcześniej już poroniłam, na szczęście schiza była tylko chwilowa i niepotrzebna.
            Wśród znajomych mamy wiele par, które nie mogły zajść w ciążę od razu... jedni nawet zmienili pracę, miejsce zamieszkania, wakacje za granicą high life i nic... dopiero jak odpuścili i stwierdzili, ze raczej muszą myśleć o adopcji (fizycznie wszystko było ok) okazało się, że zostaną rodzicami smile
          • marikooo Re: A która sie dłużej starała 15.01.13, 10:15
            Gratulacje i najlepszego!!! big_grin
            • onewoman Re: A która sie dłużej starała 15.01.13, 10:18
              Dzięki smile
    • amy.28 Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 13:53
      my się nie staraliśmy a nie zabezpieczaliśmy, natomiast zwykle w okolicach owulacji dochodziło do zbliżeń w związaku z czym można to traktować jako staranie w sensie biologocznym smile

i tak - pierwsza ciąża po 3 latach ale ją straciłam
      druga po dwóch i trzecia po półtora roku.

Nie mam wśród znajomych rodzinek NIKOGO kto starał się krócej niż rok.

Rekordzistka znajoma - 8 lat i paradoksalnie zaszła dwa tygodnie po tym jak dostali córkę do z adopcji. Małą przyjechała do domu, a ona kilka dni później dowiedziała się o ciąży, a strali się 8 lat z tym że bez leczenia itd, naturalnie po prostu wink
      • opium74 Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 14:14
        5 lat

• maltry Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 14:19
      Pierwsze dziecko - 10 lat bez chyba 2 m-cy, leczyliśmy się bo były spore problemy. Drugie dziecko - kompletne zaskoczenie, nastawiałam się znów na długie leczenie, poszłam do gina żeby zacząć leczenie i podczas kontrolnego usg dowiedziałam się, że będzie drugi maluszek smile
    • moni692 Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 14:34
      Pierwsze dziecko 2 lata, drugie 4 lata.
      Zachodzilam zawsze godzac sie ze nie moge miec w takim wypadku dzieci i dowiadujac sie o ciazy w 8-9 tygodniu.
    • mirkad Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 14:47
      10 lat
    • peggy_su Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 14:49
      Trzy i pół roku. I pewnie potrwa to jeszcze co najmniej drugie tyle.
    • zona_mi Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 15:22
      Na pierwsze dziecko czekałam pięć lat, na drugie trzy.
      W międzyczasie straciłam dwie ciąże.
    • marselin_a Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 15:26
      10 lat ; trzy pełne programy ivf
    • mojabxl Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 15:52
      Trzy lata, w tym czasie cztery inseminacje. Zaczęliśmy już rozważać in vitro, gdy w końcu udało się zupełnie naturalnie.
    • zebra12 Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 17:28
      To musi być ogromna radość po tylu latach czekania.
      • roks30 Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 18:16
        5 m-cy.
    • beataj1 Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 18:29
      5 lat. Po drodze 3 poronienia (jedno samoistne a dwa zakończone zabiegiem).
      Zaszłam w ciąże kiedy już praktycznie pogodziłam się z myslą o tym że dzieci miec nie będę (nigdy nie zależało mi na dzieciach az tak bardzo by robić IV) i kiedy akurat byłam bez pracy i co oczywiste ciąży nie planowałam na ten moment.
      Cała ciąża mega problemowa, w ciągłym poronieniu zagrażającym (tak miałam wpisane w kartę ciąży), z nakazem leżenia, krwotokami, pobytami w szpitalu i zestawem innych problemów.
      Córka ma 6 miesięcy.
    • chyba.ze Ja najdłużej 14.01.13, 18:46
      Pierwsza ciąża w pierwszym cyklu
      następna po 17 latach
      w międzyczasie ostre leczenie
      ciąża- wpadka smile
    • asia_i_p Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 23:15
      Ja się starałam kilka lat, zaszłam w ciążę po lekach (clostilbegit) i po badaniu drożności jajowodów (podobno sprzyja zajściu w ciążę, bo poszerza).
    • yenna_m Re: A która sie dłużej starała 14.01.13, 23:26
      7 lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka